18 Eylül 2010 Cumartesi

Çok "Pet" Bir Dönüşüm Oldu!

Hep vurguladığım gibi "çevrecinin önde gideniyim" desem gerçekle ters düşmez. (bkz. Pazar Filesine Dönüş) Daha fazla birşey yazmama gerek yok sanırım.
Evdeki pet şişe tüketimi soda tüketimiyle alakalı olarak bir hayli fazla olunca pet şişelerden bir şekilde (faydalı bir şekilde) kurtulmak lazım. Zaten çöplerimizi ayırıp, öyle ya da böyle (umarım güvenli!) pet, cam ve kağıtların geri dönüşümünü sağlıyoruz. Bir de ilham kaynağı web adresleri mevcut, harika işler çıkarılıyor. Bunlardan benim en çok beğendiğim adıyla özdeş recycline!
Dönüşüm olayına fonksiyonellik katmak hedefiyle ben de bugün basit ötesi bir çalışmayla dahil oldum. Anlatılacak, açıklanacak birşey olmadığı gibi gizlenmesi gereken de birşey yok. Tüm çıplaklığıyla olay ortada... Buyrun:





10 yorum:

  1. evet geri dönüşüm olmuş gerçektende anaokullarındaki masalara bol bol yapmak lazım

    fikrine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Geridönüşüm ve değerlendirme benim en sevdiğim projeler:) Pet şişeler koca bir çuval oldu bodrumda, dipleri kesilip dip kısımlarından sineklikvari birşey yapılmayı bekliyorlar:)
    Kalemlikler çok şeker olmuş, ellerine sağlık...
    Şimdi de 5 litrelik petler çok birikti, çöp kutusu, boyayıp peçeteleyip saksı, kumaşla kaplayıp yün v.s kutusu düşündüm, başka öneri var mı?

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için teşekkürler. Doğru, anaokulları için hem en ucuz ve hem de çocuklara örnek teşkil edebilecek bir yöntem.
    Banuca, fikirleriniz çok güzel. Benim aklıma da sizinkiler dışında bir fikir gelirse haberiniz olur....

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş renkli petler çok hoş ya

    benim bloğumada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bloğa yazdığın yorum sayesinde mutluelleri keşfettim:)
    Gerçekten pet şişe kalemlik, hem pratik hem de güzel bir çalışma olmuş. Diğer yazılarında da çok yaratıcı çalışmalar var. Tebrik ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Muhteşem benim ufaklıkta yarım litrelik pet su şişesini kalemlik yapmıştı :)))) çok cici

    YanıtlaSil
  7. çok tatlı olmuşlar:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. blogunun genelinde çok yaratıcı şeyler var çok hoşuma gitti, ben buralardayım artık ..

    YanıtlaSil