25 Ocak 2011 Salı

Mantarların Küçük Bir Kısmı Aktiviteyle Tüketildi!



Ev tipi bir hatun olduğumdan sanırım kış aylarının kasveti, yağmuru, çamuru, soğuğu beni pek bağlamaz. Evde çay-kahve keyfi de olur, akşam sohbetine peynir-şarap ikilisi de eşlik edebilir, hiç itirazım olmaz:) Böyle mevsimsel bir girişten sonra gelelim pazar akşamı Alaçatı dolaylarından gelen, mutfağımı şereflendiren bir kasa dolusu lezzet küpü mandalinalara... Zaten ayıla bayıla yediğim mandalinalara o günden beri daha bir müptelası oldum.
Diğer bir konu da evde biriken ya da severek 'ağız tadıyla' biriktirdiğimiz mantarlar! Mantar da çok yönlü bir aktivite aracı...Kumaş baskısından tutun, bardak altlığı, nihale, pano ilk aklma düşenler. Çocukların da etkin katılabileceği birşey düşünürken bakın neler yaptık...
Yılana karar verdikten sonra mantarları kesme işi zannettiğimden zordu. İğneyi de öylece batıramadık, önce çivi ile zorladık sonrasında iğne iplikle çalıştık.


Çocuklardan biri yılanla meşgulken, diğeri mantar kafalar boyamayı tercih etti.

6 yorum:

  1. çok güzeller ellerinize sağlık hepinizin

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir çalışma olmuş,yılanları sevesim geldiii.. :))
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler güzel yorumlarınıza...

    YanıtlaSil
  4. bu yaratıcılık beni benden aldı. bayıldım bayıldım bayıldım:))

    YanıtlaSil
  5. Harikalar,tek kelimeyle bayildim!!! Bu postu görünce benim mantar marifetimi eklemeden gecemedim...Belli ki ben bu mantar olayini pek bi ciddiye almisim :)
    http://maydonose.blogspot.com/2010/05/projelerim-sarap-mantarindan-not.html
    geriye kalan bir poset dolusu mantarla nasil keyif alacagimi biliyorum artik!

    YanıtlaSil