11 Eylül 2012 Salı

Bu da Benden Olsun!

Ben kendime gelene kadar çok şey söylendi, çok şey yazıldı. "Aman bir ben eksik kalayım" diye geri duracak değilim, ki tarihe not düşülsün, en azından kendi tarihime:)
Aylar önce heyecanla etrafımdakilere RHCP bileti aldığımı söylerken, çoğunun ifadesi "yıllar önce gelselerdi tamam da, artık yok ya gidilmez" idi.  Benim beklentim boş çıkmadı; müthiş bir performans, 40.000`den fazla izleyici!

Mekan kesinlikle yanlıştı ama artık bunun üzerine konuşmak da yanlış. Söylenen söylendi...Ulaşım sorunları, zaten trafiği dünyada örnek(!) gösterilen İstanbul`da kaça katlandı bilmem! Pozitif Müzik`e çok yüklendi millet. Bunu dışarıdan bakarak söylemek yanlış, mekan seçiminde tam olarak neler yaşandı bilmiyorum. Ama trafikten ya da alkolsüz konserden dolayı şikayete gidilecek ilk adres onlar değil!
Bize dönersek;
Bizi götüren uyanık taksicinin bihaber hali bize yaradı, gık demeden Santralistanbul`un yolunu tuttu. Yaklaştığımızda bir şeylerin ters gittiğini düşünen taksici bize dönüp "ne var burda bu akşam?" dedikten sonra aldığı cevapla yıkıldı! Bilseydim getirir miydim ben sizi şeklinde kibar kibar ama arkamızdan kesinlikle ağır ağır küfür ettiğini tahmin etmek hiç zor değil:) Zira bizim indiğimiz yerde trafik çoktan bitik durumdaydı!
İçerisi tahmin edildiği gibi; gezinen-oturan insan yığını, saatlerini meşrubat-sigara ikilisine bağlamış sağda solda muhabbet halindeydi. Biz de katıldık haliyle. Athena tam zamanında sahnedeydi, iyi bir repertuvar ile bizleri ısıtıp gittiler. Athena`yı hep sevmişimdir; tarzlarını bozmayıp, kimseye bulaşmadan işlerini yapmaları sevme nedenlerimden başı çeker sanırım. Sahnenin yanında yer alan ekranlar henüz açık olmadığından, kategori 1`de olup sahneyi de hiç göremediğimden izleme şansım olmadı kendilerini:)
Gecenin esas adamlarını beklerken evde bir ablaya teslim ettiğim çocuklar aradı. 'Çok gizli' bir konuşma sonucu ablanın tencerenin kapağını kapatmasından dolayı mantının taştığını, hatta tüm ocağın battığını Peer Ole`den öğrendikten sonra arkasından telefonu alan Kai Felix, mantı tabağını yere düşürdüğünü, mantıları sonra nasıl topladıklarını anlattı! Süper!!!! Evde her şey yolunda:) Duyurulur, konser alanında mantı mantı diye hararetle konuşan bendim!
Çok da gecikmeden Monarchy of Roses ile başladı konser, Dani California, Can`t Stop ile devam ederken I`m With You albümündeki Did I Let You Know`da İlhan Erşahin de sahnedeydi. Performansları, görsel anlamda sahne etkileyici olduğu kadar setlist de iyiydi. Gitarist Josh Klinghoffer`ın alçılı bacağı ve üzerindeki Türk bayrağı tişörtü puanları toplarken, basçı Flea müthiş enerjisi ve konuşmaya her daim hazır haliyle sempati odağı oldu. Give It Away ile iz bırakan bir final sonrası gecenin çileli ikinci bölümü selamladı bizi!Girişin problemi çıkışta daha da bir büyüdü. Uzun süren çıkış eziyetinden sonra gecenin yürüyüşü başladı bizim için. Yaklaşık 2 saat süren turun sonu taksi bulmamızla mutlu sona ulaştı:)
Öyleydi, böyleydi, şöyleydi....Yaşanan sıkıntılardan dolayı müthiş konser güme gitmesin; yürümüşüm, susamışım, beklemişim, sahneyi görememişim kaç yazar!
Payıma düşenler, bir nevi iç ses diyelim:

  • Toplamda 10 saati aşan bekleme-izleme-yürüme potansiyelimin hala olduğunu bilmek gelecek konserler için umudum oldu:) 
  • Alkolsüz konseri grubun müthiş performansı unutturdu. Acaba grubun bundan haberi var mıydı, birileri çıkıp onlara neler olduğunu anlatmış mıydı? Ülkeyi yasaklarla kurtardığımızı falan mesela...
  • Kendi adıma izlemeye gittiğim hiçbir konserin ardından "İstanbul çok güzel, sizi seviyorum" tarzı bir yaklaşım beklemem. Tam tersi iticidir benim için, hatta yalakalıktır. Aynı şekilde yerli konserler de dahil. Beni niye sevesin ki be adam, en fazla zahmete katlanıp izlemeye geldiğim için teşekkür edersin:)
  • İstanbul`un çok iyi bilmediğim Eyüp tarafları da tuhaf yerlermiş. Gece yürürken, mahalleli çocuklar yaklaşıp "abla bu akşam ne var?" diye sordu. Cevaba karşılık ise "ha zaten belli, burada normalde bu saatte köpek bile gezmez" dedi:)
  • Topuklu ayakkabı giyebilen bir insanoğlu değilim. K1`de olup da LED izleyince "keşke" dedirtti bana. Yok canım şaka, deli miyim topukluyla konsere gidecek:) Ama şık bir sandaletle gelen bir hatun gördüm, içim acıdı:)
  • Anthony Kiedis`in "life is a trip" yazılı bir tişörtü olduğunu gazetede gördüm. Benim hayat yolculuğumda ise kendime daha nice ama özgürce konserler dileyerek noktayı koyuyorum.

63 yorum:

  1. hep öyle oluyor, eskiden gelse gidilirdi... yok anacım eski kalmadı napalım diriltelim mi adamları ... fıtık oluyorum buna...

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bi gece daha doğrusu kocaman bir gün geçirmişsin Semicim :)

    Mantı bombası da çok iyi:)

    "istanbul seni seviyorum" klişesi bi son bulsun lütfen :)

    Santral İstanbul Jazz konserleri için ideal ama böyle eventlerde hafif karışık oluyo ve sahne pek izlenesi olamıyor maalesef.

    Ayrıca dün sabahtan itibaren hep aklımdaydın içimden konuştum seninle bazı özel konularda :) daha sonra yazıcam mailden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi, hem de nasıl:)
      Santralistanbul ve Pozitif Müzik ile ilgili eleştiriler sürüyor hale. Orada olmaması gereken bir konserdi, bu kadar net!
      Bak şimdi acayip merak ettim, at bir mesaj:)

      Sil
  3. Harikasiniz!!!!! Helal olsun! Biraz detaylar gozune batmaya baslamis ama bira'nin eksikliginden olsa gerek :-))))

    Iyiki gitmissiniz, vallahi helal olsun! benim de cok uzun zamandir konser zillerim caliyor bakalim kime kismet olacak ilk siftah :-)

    Oglanlar da bir alemmis vallahi, seni de konserde manti diye konusturmuslar ya hahahaha ama tekrar ediyorum, bu konser ruhunuz hic degismesin canim, bravo!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylar gözüme gözüme girdi, hem de nasıl:)
      Temmuzdaki festivalin bir gün öncesi içkiyi yasaklatan (güya) Eyüp insanları, cumartesi girişte bira satıyordu millete kuyrukta beklerken. Bu kadar rahatsızlar yani içki içen adamdan:)

      Konserlere gitmeyi, enerji atmayı çok seviyorum. Şartlar da buna uygun olursa tadından yenmez:)
      Sen de vakit ayır git bir konsere, vardır senin oralarda şöyle stres atabileceğin gruplar:)
      Öptüm seni:)

      Sil
  4. Harika vakit geçirdiğin her halinden belli. Ayrıca ne olursa olsun konser keyifliymiş ve senin bu pozitif tavrına da bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şartları zorlamak lazım Ülker`cim:) Gittiğim her yerden keyif almaya çalışıyorum hepsi bu. Olumsuzluklar vardı elbet ama neyse ki grup bombaydı:)
      Teşekkürler canım:)

      Sil
  5. Süper bir yazı olmuş, konser nasıldı diye soranlara ekranlardan izlediğim kadarıyla süperdi diyorum.. Kesinlikle bir K magduruyduk diyebilirim..
    K3 de olanlar ise ağaçlara tırmanmış gazetede okuduğum kadarıyla... onların bir ekranı bile yoktu.
    Öyle ya da böyle(sahneyi hiç görememem, bira olmaması, konser sonrası çıkış ve trafik) yaklaşık 15 yıldır hayranı olduğum bir grubu canlı canlı dinledim ya çok mesudum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Gerçekten öyle:)Biz gene iyiymişiz, K2-3 fenaymış. Millet görememiş o ayrı, bir de ses çok dağılmış.
      Konser atmosferini hiç yaşayamamışlar.
      Aksilikler çoktu elbet. Yer yanlıştı zaten. Benim okuduğum kadarıyla Pozitif de mekanı stadyuma kaydırmak istemiş ama geç kalınmış ve lig başladığından uygun stadyum bulamamışlar maalesef.

      Her şeye rağmen, grup tüm aksilikleri unutturdu. Müthişti, bombaydı!
      Sevgiler...

      Sil
  6. Çok eğlenceli olmuşa benziyor konser :)

    Şu tezden artık tam olarak kurtulsam da kendimi konserlere sergilere versem tekrar negzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tezden kurtul ilk işin buluşma ayarlamak olsun. Konsere/sergiye başka zaman gidersin Mr.E:))
      Adamlar çok iyiydi, tüm aksilikleri unuttuk gitti.

      Sil
  7. Ohhh kendim gitmiş gibi oldum gerçekten.
    Ne güzel anlatmışsın:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ay ne güzel olmustur ya:/ keske orada olabılseydım de olsun sız benım yerıme de tadını cıkarmıssınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha fazla anlatmayayım o zaman:)
      Tadını çıkardık, tüm şartlara rağmen:)

      Sil
  9. aylar önce yazmıştın işte o gün, bu gündür:) konser günü hatırladım, düşündüm ve yazacağını bekliyordum:)) sevindim senin adına, ayrıca evde de herşeyin yolunda olmasına da:)))
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nagehan`cım. Yazmasam çatlardım:))
      Aslında pek çok blogger da oradaymış ama kimseyle haberleşmedik ne yazık ki. Zaten acayip bir kalabalık, kendimizi zor kurtardık:)
      Ben de öptüm seni:)

      Sil
  10. Eğlenmene sevindim ,güzel bir konsermiş senin için.
    Fakat ısrarla alkolsüzlükten bahsetmeni yadırgadım. Yasaklar evet kötüdür ,sağlığa zarar veren,bağımlılık yapan bir şey daha da kötüdür diye düşünüyorum.
    Güzel günler seninle olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:)
      Yadırgamanı anlayabilirim ve herkesin benim gibi düşünmesini de bekleyemem haliyle. Bu bir hayata bakıştır, yaklaşım farkıdır. İnsanın kızdığı aslında daha çok yaşanan paradokslar. Konu uzun...

      Sevgiler:)

      Sil
  11. Yarasın Semi =)
    Mantı meselesine çok güldüm yalnız =) Anne kimliğinin içine sıkıştırmaya çalıştığımız diğer kimliklerimizin en eğlenceli hali bu olsa gerek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma, mantı olay olmuş:)Benimki kapağı açmış, kız kapatmış. En sonunda mantı taşmış:)
      Evin halini görmen lazımdı! Parti yapmışlar resmen:)

      Anneyiz ama insanız işte:)Benim gibi bir de eğlenmeyi seven bir anneysen arada bunlara göz yummak gerekiyor:)
      Öpüldün:)

      Sil
  12. Bu ne manyak bir yıl arkadaşım, konser var toplantı var konser var düğün var ot var.. yeter gına geldi yahu, 1 ayda 3 nişan 3 düğün olur mu, ah bıyılacaaam ben! Bu Pozitif müzik beceriklidir ama onlar da saldılar herhalde kendilerini! Babylon nedeniyle hala kredileri var ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben senin konserde olabileceğini düşünmüştüm. Hatta keşke Bolat`ın numarası olsa arasaydım dedim içimden:)Senin yıl bereketli imiş:) Hoş sana söylüyorum ama aslında biz de bir düğüne davetliydik, üstelik yakın bir arkadaş. Ama kusura bakmayın dedim, bileti 6 ay önce almışım, kaçırır mıyım. Üstelik yıllardır dinlediğim bir grup!
      Konser müthişti, bu adamlar ne yer ne içer bilmem ama ben de isterim:) Bu enerji anlatılmaz!
      Pozitif ne yapsın ya, millet suçluyor. Onlar da mekanı değiştirmek istemişler ama stadyum bulmak zor, malum lig başladı. Öte yandan böyle insan yığınlarının katıldığı konserlerde 'normalde' şehir alarma geçer nerdeyse. Belediye ekstra seferler koyar, trenler kalkar, yollarda bol polis olur trafiği yöneten ya da bisiklet yolları olur millet bisikletle gider konsere falan filan.
      Pozitif, kendi çapında servis koymuş ama yetersiz kaldı, taksiler desen adam seçiyor. Oradan doğru düzgün bağlantı da yok. Millet (biz dahil) sefil olduk yollarda.
      Neyse Bolat, sen bu düğün dernek işlerini ayarla. Bak epey iyi isim var önümüzdeki aylarda gelen:)

      Sil
    2. Bu ne tesadüf ki yine bir düğün dönüşü okudum yorumu, Allahım sınıyor musun nedir? :)))

      Sil
    3. Düğün mevsimi kapanmadı mı yahu?

      Sil
  13. Bu konserden ilk bahsettiğinde aylar vardı daha, ne çabuk geldi de geçti bile, koca yaz geçti arada... Onca zahmete, taşan mantıya, batan ocağa rağmen konserden zevk alman hepsine değmiş (bozuk bi cümle farkındayım ama düzeltemedim, anladın di mi sen beni!) keyif almaya yaşıyoruz sözün özü, sevindim senin adın, nice nice özgür konserler sana -bana da bittabi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben anladım seni hiç merak etme:))
      Darısı başına, çok teşekkürler:)

      Sil
  14. mantı mantı mı harikasın..

    YanıtlaSil
  15. gözlerim aradı seni konserde ama ne mümkün. tüm olumsuzluklara rağmen çok güzel bir geceydi değil mi? yine gelsinler yine gidelim biz, 10 küsür saatten daha bile fazla ayakta kalırız biz bu motivasyonla. sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalırız, hiç problem değil. 40`tan sonra ne olur bilmem ama, benim az kaldı malum:))
      Aklıma geldin ama o kalabalıkta gözüm yemedi birilerini aramak işin doğrusu:)
      Sevgiler:)

      Sil
  16. İlk bilet aldığın zamanki postunda da yazmıştım ya, kıskandım diye. Walla kıskandım. Orada olamayanlardanım: ( Bazen olmuyor işte ne kadar zorlarsan zorla.

    Senin adına çok mutlu oldum ama. Neler hissettiğiniz az çok tahmin edebiiyorum.

    Bulduğunuz ablayı arada bize de gönder: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskanma kıskanma:) Ufak tefek konserlere arada gidiyorum ama böylesine senede bir bile denk gelmiyor.
      Seninkiler sanırım biraz daha büyüse rahatlarsın. Benimkiler artık her yerde kalabiliyorlar. Sorun yaşamıyorum neyse ki. Ya da dediğim gibi bir abla var, arada onu çağırıyorum.
      Sen iste yollarım sana bir abla:)
      Öpüldün:)

      Sil
  17. evde mantı vukuatı,ve herşey yolunda ha:-)))hahahaha:-))Bayıldım !Gözümün önünde canlandı da,çok sevimli bir görüntü...İleride benim olacağım da o zaten:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman size de cok kolay gelsin:))
      Tesekkürler yorumunuza...

      Sil
  18. Bu ne guzel anlatim..sayenizde gitmis kadar oldum..Az trafiksiz nice konserlere diyorum:)

    YanıtlaSil
  19. taksi şöförüne,
    evdeki mantı durumuna çok güldüm,
    ve unutulmaz konser deneyimini keyifle okudum:)
    nice güzel konserlere,hem de yasaksızından!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dilekler böyle, cok tesekkürler:))

      Sil
  20. Öhüüüüüü Semiiii, feci halde kıskançlık kapladı şuan tüm hücrelerimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla' cim üzülme canim. Tamam tamam cok da eglenmedim:)

      Sil
  21. Hi !
    Thank you for visiting us on "Les Fous du Cap" ;-)
    Céline & Philippe

    YanıtlaSil
  22. daha dün gibi hatırlıyorum bu konsere aylar vardı ne çabuk gelmiş de gitmişler bile ,İstanbul'a uzak olmam ve yaşadığım şehirde bu gibi etkinlikler olmadığı için bu işler nasıl olur bilmem ,fazla hayal edip umduğunu bulamamak hoş olmasa da yine de güzel anlar olmuştur
    taksiciler geveze mi olurlar hep
    mantı meselesine çok güldüm ,çocuklar da evde sizin duruma düşmüş mantı faslı pek iyi gitmemiş
    günün bitimin de hoş olmayan şeyler olsa da gülümsenecek şeylerin olması güzel
    sevgiler Semi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman iste! Ben de öyle hissetim fatos'cum:)
      Terslikleri unuttum gitti zaten, geriye hos bir zaman kaldi kafamda:)
      Tesekkürler Fatos'cum:)

      Sil
  23. Oldukça elitist buldum sayfanızı ama yine de tanıştığıma sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdiginizin anlamini bildiginizi düsünerek 'elitist'lerle aranizin pek iyi olmadigini anliyorum.
      Bunca yazdigim post oraya nasil oldu da böyle bir anlamla gitti pek kavrayamasam da en azindan gene de sevindirmis sizi.
      Sevgiler...

      Sil
  24. Sevgili Semicim okurken yine daliyorum olaylarin icine trafikte ben beklemsim konserde ben eglenmisim ohhh ne guzel, ortamin tadini cikartmiisnya gerisi bos, bir dahakine daha guzel gecer dileklerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icten dileklerin icin cok tesekkürler.
      Elimizde ne varsa tadini cikarmaya calisiyoruz Seker Kedim:))

      Sil
  25. Merhaba Semi,
    Blogunu benim takipçilerimin arasından buldum. Çok güzel bir blog. Bundan sonra takip ederim fırsat buldukça. (Elitist buldum diyeni hiç anlamadım. Belki cümle içinde kullanası gelmiştir.) Bir yerinde seninle ilgili tanıtıcı bilgi aradım bulamadım. Olsa çok güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin ya da ben de hoş geldim aslında:)
      Bloğumu beğenmen sevindirici, zira herkese hitap etmeyebilir. Hatta bazen çok 'elitist' bulunabilir:))
      Tanıtıcı yazı koymadım. Yeteri kadar kendim varım zaten postlarda:)
      Gene de önerini değerlendiririm, bakarsın koyarım bir yazıcık:)
      Sevgiler...

      Sil
  26. RHCP tek kelime muhteşemdi, 42000 kişilik organizasyonun altından kalkamayan Pozitif'e karşı çok pozitif bir yazı olmuş bu. Babylon'da güzel güzel yapsınlar etkinliklerini geri kalanına bulaşmasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böylesine büyük organizasyonun altindan kalkmak hic kolay degil. Pozitif buna zaten mekan seciminden ötürü yenik durumda basladi ve sonradan degistirmek istediyse bile liglerden dolayi yapilamadi falan.
      Neyse ben kendimi sansli hissediyorum, 1.kategoride olup en azindan konser ruhunda izledim:)
      Yazi pozitif olabilir, kendi keyfimi kacirmak niyetinde degilim. Ben alabilecegim max.keyfi aldim zira. Olumsuzluklar zaten konserin önüne gecti yeteri kadar...

      Sil
  27. Canlı performans güzeldir Semi ...
    Takipteyim haberin ola...
    Gez gör ve anlatmaya devam et emi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takipte sınıfta kalıyorsun Begit, benden söylemesi:))

      Sil
  28. Konserler bir yana pek çok açıdan çok sosyalsin ne kadar güzel Semicim, okurken beni de o dünyaya götürüyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel işte, kendimce eğlenceler buluyorum aslında:))
      Herkes yapmalı bunu, kendi istekleri doğrultusunda...
      Öptüm seni Derya`cım:)

      Sil
  29. Okudum ve imrendim doğrusu, aklın evde kalmadan eğlenmene de sevindim. Yürü be arkadaşım, nice konserlere diyorum, yasaksız özgürce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkürler!
      Akıl evde kalmıyor artık, bir şekilde hallediyorlar. Ev batıyor biraz ama olsun ne yapalım:)
      Sevgiler Fadiş:)

      Sil
  30. Konsere gitmiş kadar oldum. Zor koşullarda da olsa eğlenmeyi bilmek güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlendikten sonra insan koşulları pek düşünmüyor aslında:)
      Sonradan dank ediyor bazı şeyler...
      Ama iyi şeyler düşünmek lazım, olumlu düşünmek lazım:)
      Sevgiler:)

      Sil
  31. Aaaa! Gittiniz mi konsere? Ne güzel! Günlerdir girmiyordum blogger'a. Yeni gördüm bu yazını.
    Biz gitmedik ama Taksim'deki servis kuyruğunu gördük:)Epeyi uzundu. Ama olsun orada bulunmak güzeldir yine de. Kendine dilediğin gibi ben de sana nice özgürce konserler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süperdi! Tam istediğimiz gibi olmasa da adamlar çok iyi olunca unutturdular...
      Güzel dileklerin için çok teşekkürler, umarım diyorum:)

      Sil