31 Ekim 2013 Perşembe

#durduk

Bu sene Cumhuriyetimizin 90.yılı hafızamızda bambaşka duygularla yerini aldı. Evet, durduk biz! Saatlerce süren bekleyişi, yorgunluğu...hepsini bir kenara bırakın, tarifi inanılmaz! Bir ağızdan İstiklal Marşı`nı, andımızı söylemek tüyleri diken diken, gözleri dolu dolu olmak, aynı zamanda tarihe yazılacak bir rekorun parçası olmak... Tüm duyguları yaşadık dün.


Eğri oturup doğru konuşalım; ülkemizde genelde organizasyon işi dendiği zaman orada bir düşünmek lazım. Çok mükemmel şekilde becerebildiğimiz bir konu değildir bu işler. Dahil olduğum organizasyonlar dahil şimdiye kadar olmadık terslikler yaşandığına tanık oldum. Demem o ki, dün terslikler yaşanmadığı gibi her şeyin (bize yansıyan kısmı) tıkır tıkır işlediği bir organizasyon oldu. Sadece Bursa`dan değil, Türkiye`nin farklı şehirlerinden gelen herkes çıkarsız ve gönülden katıldı. Özel yapan durumlardan biri de buydu bence.
Ben, uzun ve bitmek bilmeyen sırada bekleyip son anda içeri girebilen şanslılardan biriyim. O sevinçle elime nasıl giriş kartını aldım hatırlamıyorum.


Durmamız gereken yerler gördüğünüz gibi önceden bu şekilde belliydi. Gene aynı şekilde durduğumuz tüm alan minik levhalarla yerler belirtilmek üzere işaretlenmişti.



Yerlerimizi göstermek üzere zaten her parsel için ayrı bir görevli vardı. Karışıklık olmadı, herkes güzel laf dinledi bu arada:)


Helikopter çekimleri için 15-20 dk kadar durduk, arkasından siyah giyenler siyah, imza kısmını oluşturan kırmızılar da kırmızı kartonları yukarı kaldırarak tekrar 15 dk.kadar daha durduk.


İşte tam bu harika sonuç içindi; saatlerce beklemek, yorgunluk... Her şeye değer!!! 5.990 kişi bir rekora imza attık...Müthiş bir ekip sayesinde! Proje lideri reklam fotoğrafçısı Cumhur Aygün`e gönülden teşekkürler... Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey`e, orada olup müzikleriyle de destek veren sanatçılar Can Gox, İrem Candar ve Fondip grubuna ve tabii ki özel olarak bestelenen "Ses" eseri için Fazıl Say`a sonsuz teşekkürler. Tüm proje ekibi hakkında ve başka detaylar için lütfen www.duruyoruz.org`u ziyaret edin. 
Dün üç farklı kutlamaya katıldım, daha niceleri olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!


Fotoğraflardan bazıları #duruyoruz sosyal medya hesaplarından alınmıştır.

49 yorum:

  1. ha-ri-ka-sı-nız!hepiniz çok yaşayın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz öyleyiz gerçekten, orda olan olmayan, kalpten destekleyen...

      Sil
  2. Harika bir organizasyondu. Resimleri hayranlıkla izlemiştim. Çok güzel durmuşsunuz :)

    YanıtlaSil
  3. Ya evet sizi öyle görünce inanamadım çok güzel dedim. Bursalıyım. Ablamı aradım Nilüfer'de oturuyorlar. Çok güzeldiniz dedim. Sonra ikinci şehrim İzmir için sarıldım telefona. Arkadaşlarımı aradım. Televizyondan inanılmazsınız dedim. Heryer çok güzeldi. Sizinki özellikle müthişti. Ben Nilüfer'e Kurtarılmış bölge diyorum. Sizlerin katılan herkesin emeğine ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Nilüfer kurtarılmış bölge gerçekten. Ayrı bir havası var:)
      Bursa`ya yolunuz düşerse bekleriz:)

      Sil
  4. Tam 90. yıla yakışır bir anı olmuş. Ne hoş... Nice güzellerine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir anı oldu herkes için. Benim heyecanım çocuklara da geçti, kaç gündür anlatıp duruyorum:)

      Sil
  5. Harkulade, hakikatten ne kadar gurur duyulsa azdır. Hem bu çalışma ve organizasyona imza atanları hem de gönüllü katılıp projede yer alan tüm arkadaşları gönülden tebrik ediyorum. Öte yandan Yurdumuzun dört bir yanında da gönülden kutlamalarda yer alan herkese teşekkürler. Bu portenin ise yeri hepimiz için belli ki ayrı olacak. Mükemmel bir organizasyon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok gurur duyulması gereken bir iş gerçekten. Böyle bir şeyi organize etmek hiç kolay değil. Çok iyi bir şekilde başardılar. O kadar çok farklı yerden gelmiş insanlar vardı ki, genci yaşlısı. Herkesle ayrı ayrı gurur duydum...Daha niceleri olsun:)

      Sil
  6. Geçen sene 10 kasımda izmride yapılan bu etkinliğe bende katılmıştım. ve çok gurur duymuştum.. tebrik ediyorum sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir`de yaptıklarında ben burada acayip kıskanmıştım:)) Zaten yapan ekip Bursalı, bu kez de burada yaptılar, çok sevindik:))

      Sil
  7. Muhteşemsiniz! Önce Bodrum'dan çok güzel bir kutlama videosu gördüm, sonra İzmir'den, şimdi de bu muhteşem organizasyonun fotoğrafları. Emeğinize sağlık. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

    "Kanla, irfanla kurduk biz bu cumhuriyeti
    Cehennemler kudursa, ölmez nigâhbanıyız "

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm yurtta çok güzel bir şekilde kutlandı. Kimisi Marmaray açılışı yaparak başka türlü kutlama yaptı ama neyse...Nice Cumhuriyet kutlamalarına!

      Sil
  8. Çok başarılı bir şey çıkmış neticede, tebrikler emeği geçen herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes adına çok teşekkürler diyorum Cem:))

      Sil
  9. harika olmuş.. katılımından dolayı tebrik ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, katılamasaydım çok üzülecektim:)

      Sil
  10. biz de sizinle gurur duyduk. hatta ben orada olamadığım için acık kıskanmış bile olabilirim ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de geçen yıl İzmir`i kıskanmıştım:) Neyse ki bu yıl burnumuzun dibinde gerçekleşti, katılamasaydım çok üzülecektim...

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Evet, katılmak ayrı bir gurur, sonuç ayrı...

      Sil
  12. Ayaklarınıza, gönlünüze sağlık, ne kadar güzel bir gün olmuş, tebrik ederim :) Dün gece bize İngiltere'den bir arkadaş geldi dedi "neden her yerde Türk Bayrağı var" dedim ki çok sebebimiz var bayrağımızı Atatürk'ümüzü görünür yapmak için çook nedenimiz var dedim. Tekrar ayaklarınıza sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılamasaydım çok üzülecektim Bolat:) Zaten son anda girebildim, yoksa başlangıçta mümkün değildi. Çocukların okulundaki törenden dolayı geç kaldım, o yüzden müthiş bir sıra vardı. Neyse tesadüfler sonucu katılabildim:) Aynen İngiliz arkadaşa dediğin gibi nedenlerimiz çok Bolat.

      Sil
  13. Okurken bile insanın tüyleri diken diken oluyor. Muhteşemsiniz hepiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim heyecanım hala devam ediyor:)) Anlatırken yeniden yaşıyorum resmen:) Çok teşekkürler!

      Sil
  14. çok güzel bi görüntü.

    YanıtlaSil
  15. Müthiş bir duygu olsa gerek. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Unutulmayacak bir anı olmuş.
    Yaşasın Cumhuriyet! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyleydi. Etkisi bitmedi, heyecanım devam ediyor:)
      Aynen öyle: Yaşasın Cumhuriyet!!!

      Sil
  16. durun daha çok durucaksınız öyle :D ahahahha bi de iş yaptıklarını sanıyorlar ya. komiksiniz çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz güzel(!) kafanızı böyle şeylere fazla yormayın. 90 yıllık Cumhuriyet`i bırakacak insanlar değiliz, Atatürk`ün çocuklarıyız biz.
      Bir sonrakine yeteri kadar "cesur" olduğunuzda yorum bırakın lütfen. Yoksa çok nadide(!) yorumlarınızı kendinize saklayabilirsiniz.

      Sil
    2. Simdi "siz" ve "biz" tartismasina girmemek lazim ama gene de dayanamiyorum. Eger 90 yasindaki teyzeden tutun da ufacik cocuklar orada kipirdamadan durmuslarsa mutlaka bir amaci vardir. "Durmak yok yola devam "diyip de onlerine gelen ormani, nehri , denizi katleden "duramayanlardan" olmadigi icin Semi'yi bir kere daha kutluyorum. Ya sahi siz de marmaray denen garabet seyde durmussunuz bakin az kalsin unutuyordum. Hem de durmakla kalmamis kadinli erkekli her yerini de ellemissiniz zavalli Marmaray'in. Sizin ulastirma bilmemne genel mudur yardimcisinin sekreterinin gorumcesinin eltisinin yalancisiyim.

      Sil
    3. Sayin " adsiz ! " isin bir sanatsal yani bir bir de manevi yani var..sizin her ikisine de sayginiz yok.. Unutmayin yediginiz ekmegi, ictiginiz suyu, soludugunuz havayi o begenmediginiz ataya borclusunuz.. Bilmem o ata olmasaydi ingiliz sömürüsü mü olurdu yoksa yunan boyundurugu mu? O zaman simdi burada elestirdiginiz gibi elestirme özgürlügünüz olamayacakti.. Belki siz bile olamayacaktiniz bu dünyada sayin adsiz.. Kadin misiniz erkek misiniz bilemiyorum... Ama cok yüreksiz oldugunuz kesin..bir kadin olsaydiniz okudugunuz okulun, size kadin olarak verilen haklarin hatrina ataya saygi duyardiniz.. Bu nedenle sizin bir kadin olamayacaginizi düsünüyorum...

      Sil
  17. Cumhuriyetimiz sonsuz kutlu olsun.
    Semi'cim senin adına ve ülkem adına çok sevindim ve gurur duydum .Ne söylesem az bile olur emeği geçen herkese yürekten sevgilerimi gönderiyorum :)
    kıskananlar ,midesi hazmetmeyenler çatlasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş`cum sonsuza dek olması dileğimiz ve öyle de olacak!
      Katılabilmeme nasıl sevindim anlatamam! Hala anlatıyorum, heyecanım devam ediyor:)
      Hazmedemeyenlere cevabımı yukarıda verdim.
      Sevgiler:)

      Sil
  18. Siz durdunu biz gurur duyduk Semicim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin adına durduk, orada olan olmayan, Cumhuriyet`e sahip çıkan herkes adına...

      Sil

  19. Tebrikler Sema Hanim, bu firsati yakalayan nadir insanlardan biride siz oldunuz, ne kadar gurur verici...

    Tüm Türkiyenin Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun... Cumhuriyeti yasatmakta kurmak kadar özveri ve yürek ister. Cumhuriyetimizi kuranlara tekrar sükranlarimi sunuyorum ve mekanlari cennet olsun diyorum. Ve günümüzde de tüm Cumhuriyet düsmanlarinin onu yikma cabalarina rahmen, onu yasatmaya devam eden, yüregini, elini, dilini,kalemini, canini, kanini, kisacasi herseyini bu ugurda ortaya koyan yurdumun insanlarina sonsuz sevgi ve selamlar. Önünüzde saygiyla egiliyorum... Iyiki varsiniz... Keske o gün bende o güzel insanlarla beraber olabilseydim... Daha nice Cumhuriyet Kutlamalarina diyerek, hoscakalin...

    Ismet Apaydin

    YanıtlaSil
  20. Süper bir organizasyon olmuş Semicim başta sen olmak üzere katılan herkesi tebrik ederim, çok güzel bir portre ve hatırlanacak muhteşem bir bayram günü :)

    YanıtlaSil
  21. Bu portrede tek bir nokta olmak bile müthiş olmalı! Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  22. Seninle ayri ama heinizle gurur duyuyorum arkadasim! Bravo ve cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  23. ömrümün sonuna kadar mutlulukla ve gururla hatırlayacağım güzel bir etkinlikti.
    bir parçası olmak çok keyifliydi.
    orada olmak çok, ama çok güzel ve özeldi değil mi semi'cim:))

    YanıtlaSil
  24. Bir Bursalı olarak çok gurur duydum ve umutlandım.Böyle harika bir projenin bir parçası olmak gurur vericidir eminim(Züleyha )

    YanıtlaSil
  25. Şahane! İnsan hiç yüzyüze tanışmadıklarıyla bu kadar çok gurur duyabilir, sevdiklerine o hiç (henüz) yüzyüze gelmediği arkadaşının (haddimi aşmıyorum umarım) da o portrenin gerçekleşmesinde rolünün olduğunu büyük bir mutlulukla anlatabilir miymiş? Hepsi olabiliyormuş, sayenizde anlamış oldum bunu. Tekrar bize yaşattığınız bu gurur ve bir parçası olduğunuz bu güzel tablo, eylem, duruş için. Sevgiler,
    Gonca (aka 3kedi) :)

    YanıtlaSil
  26. Biliyor musun,bizim gibi katılamayan ama orda olmak için can atan binlerce insanın sesi oldunuz !!!Tebrik ederim.Çok ama çok gurur duydum.Mutluyum ,şahaneyim,herbişeyim ,daha nasıl anlatayım !! :-))

    YanıtlaSil
  27. Siz orada durdunuz da ben kıskançlıktan evde duramadım. Benim için kötü bir döneme rastladı.Çok gururlandım, olsun ben duramadım ama belki bir gün oğlumla birlikte dururuz:)
    Seviyorum sizi!

    YanıtlaSil
  28. Lovely blog and nice post! :)

    Do you want to follow each other? Let me know :)
    fantasyfashioned.blogspot.de
    xoxo ♥

    YanıtlaSil
  29. Güzel bir durma eylemi olmuş..Ne güzel..Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun..✔😊

    YanıtlaSil