13 Şubat 2014 Perşembe

Yeter ki Oku!

Kitaplarla olan ilişkimden önceleri de bahsetmiştim. Çok net diyebilirim ki iyi bir okuyucu değilimdir. Bir kitabı elimden düşürmeden saatlerce okuyamam. Çabuk sıkılıp kitaptan kitaba geçebilirim, hızlı da okuyamam. Yani kötü bir okuyucuda olması gereken her tür özellik bende mevcut.
Buna rağmen son birkaç aydır süregelen ve ısrarla "oku" diyen bir güç var etrafımda. Aşağıda sıraladığım tüm kitapları ilgili sosyal medya hesaplarından kazandım! Bir şeyler kazanma konusunda hiç bu kadar şanslı olmadım hayatım boyunca, darısı başınıza deyip tüm kitap kurdu dostların affına sığınarak kitaplar hakkında bilgi vermek istiyorum biraz.



Vincent: "Van Gogh Alive Digital Sanat Sergisi"ne 2012 yılında İstanbul`da gitmiş ve çok etkilenmiştim. Bu kitabı da elime aldığımda çok sevindim. Bildiğimiz, ağır bir dille yazılmış sanat kitaplarından ayrılan en büyük farkı çizgi roman olmasıydı. Kitap, Amsterdam Van Gogh Müzesi, Mondrian Vakfı ve Nijgh§Van Ditmar Yayınevi`nin ortaklığıyla yayımlanmış. Yazar ve çizer Barbara Stok kitabında Van Gogh`un Arles`de (güney Fransa) geçirdiği yoğun ve verimli bir dönemini anlatıyor.  Ressamlar evi kurma hayalini, kardeşi Teo ile ilişkilerini (ki Teo ona her zaman maddi ve manevi çok destek olmuş) ve mektuplaşmalarını, Paul Gauguin`e duyduğu hayranlık ve Gauguin`nin bırakıp gitmesi sonucu girdiği sinir krizi sonrası kulağını kesmesi... Barbara Stok, harika çizimleriyle ve anlatımıyla böyle bir sanat hikayesine bambaşka bir yorum katmış.
"Bana kolera, verem ya da kanser gibi hastalıklar göksel ulaşım araçları gibi geliyor, tıpkı gemi ya da trenin dünyevi ulaşım araçları olması gibi. Bir ressamın hayatındaki en zor şey ölüm değildir belki de."
Ağustos 2013, Yapı Kredi Yayınları / ISBN: 978-975-08-2603-0


Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar: Kitabın adında çocuklar geçse de bence sağlıklı ve zevkli yemek yemek isteyen herkes bu kitaptan yararlanabilir. Bulunabilen malzemelerle, iştah açıcı görsellerle ve herkesin anlayabileceği bir dil ile yazılmış iyi bir yemek kitabı. Sadece yemek tarifleri de yok içinde, farklı başlıklar altında sağlıklı beslenme konusunda birçok bilgiden faydalanabilirsiniz.


Clara Seren Amram`nın kendi çocuklarından esinlenerek yazdığı bu kitap, öncelikle çocuklu aileler için iyi bir beslenme rehberi. Yemek yemekte zorlanan çocuklara sağlıklı yemeği sevdirebilecek türden. Benim gibi mutfağı seven, yemek kitapları takip etmekten hoşlanan biri için bu kitap 'cuk' oturdu. Birkaç tarif denedim, gayet lezzetli ve pratik olduğunu söyleyebilirim.
Eylül 2013, Doğan Kitap / ISBN: 978-605-09-1669-0


Popüler Kopyam: Anladığınız gibi bir çocuk kitabı. Çocuklarım olduğundan beri çocuk kitaplarını da okumaya çalışıyorum zaten. Bu kitabı henüz okumadım. Konusu çok hoş, çok günümüze ait. "Fisher Bas, Nobel Ödülü almış bir anneyle babanın, biraz anti sosyal ve ergenlik sorunları yaşayan on iki yaşındaki oğludur. Bir dâhi olmasına karşın okulunda hiç de popüler değildir. Hatta her gün Vikingler adını verdiği kaba saba bir grup tarafından itilip kakılmaktadır.
Sonunda bütün bir hafta sonu evindeki laboratuvara kapanıp, annesinin çığır açıcı Hızlı Büyüme Hormonu`nu kullanarak kendisini klonlar."
Kasım 2012, Altın Kitaplar / ISBN: 978-975-21-1569-9


Canım Aliye, Ruhum Filiz: Sevengül Sönmez`in hazırladığı bu kitap, Sabahattin Ali`nin eşi Aliye`ye yazdığı mektuplardan oluşuyor. Sabahattin Ali`yi, önce nişanlı, sonra eş ve baba olarak tanıyıp, aşkı, evliliği ve aile hayatını nasıl yaşadığını da mektuplar sayesinde öğreniyoruz. Sevengül Sönmez`in yazdığı gibi Sabahattin Ali, "coşkulu bir aşık, sorumlu bir eş, sevecen bir baba..."
Kasım 2013, Yapı Kredi Yayınları / ISBN: 978-975-08-2667-2


Beyoğlu`nun En Güzel Abisi: Ahmet Ümit`in kitabını bilmeyen kaldı mı? Kitabı okuyup olumsuz bir yorum yapan kimseyi görmedim. Çok bahsetmeme gerek yok sanırım, "Aşk, yaşamı; cinayet, ölümü sıradanlıktan kurtatır." desem yeterli. Bu kitabı çok sürükleyici olduğundan bir günde bitirenler olsa da ben o tayfadan değilim:) Şu an yine elimde birkaç kitap var, bu da onlardan biri:)
Ekim 2013, Everest Yayınları / ISBN: 978-605-141-683-0

Gelelim bu kitapları nereden kazandığıma; Bumerang üyeliğiniz varsa sosyal medya hesaplarını mutlaka takip edin. Yazar okuyucu buluşmaları (hatta Ahmet Ümit ile buluşuldu geçenlerde) ve bir takım etkinlikler düzenledikleri gibi bazen de kitap hediye ediyorlar. 
Altın Kitaplar ve Yapı Kredi Yayınları da sosyal medya hesapları üzerinden kitap çekilişleri düzenliyorlar. Popüler Kopyam`ı Altın Kitaplar`dan, Vincent ve Canım Aliye, Ruhum Filiz`i de Yapı Kredi Yayınları`ndan kazandım.

27 yorum:

  1. Evren gerçekten bir mesaj vermeye çalışmış. :) Her yerden kitaplar gelmiş. ne hoş..
    Bende bir tane kazandım ama açıkcası kitabı hiç beğenmedim. :)
    Sonrası da gelmedi, hep kaçırdım fırsatları.
    yapı kredi yayınlarını takibe alayım ben. .) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bumerang`dan mı kazanmıştın?
      Benim şansıma gerçekten hepsi de çok güzel kitaplar.
      Takibe al mutlaka, Altın Kitaplar da galiba her ayın 15`inde kitap çekilişi yapıyor.

      Sil
  2. Kitaplar konusunda herkesin farklı bir tarafı oluyor değerli Semi, o konuya ben hiç takılmıyorum. Yaptığın özeleştiriyi hepimiz kendimizce yapıyoruz gerçekten;). Kazandığın kitaplar için tebrik ederim:) çok güzel kitaplar, yorumlarda cabası, teşekkürler paylaşımın için;) Şu sıralar ben de evrenden bu tarz mesajlar alıyorum, yoğunlukla okumam gerektiği şeklinde;) Sevgiler;)).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplar konusunda çok şanslıydım:))
      Gönül ister ki her ay birkaç kitap bitireyim ama yazdığım gibi beceremiyorum. Yazdığın gibi çok da takılmamak lazım:)) O zaman okuyalım, daha çok okuyalım:)) Sevgiler...

      Sil
  3. şansın bol olsun semi'cim:))
    bazılarını kıyıdan köşeden görmüştüm instagramda.
    sağlıklı yemekler, mutlu çocuklardan bahsediyorum:)
    yaşasın bumerang, yaşasın kitaplar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bazılarını paylaşmıştım. Sen de takip et mutlaka, aslında tabii sen çalıştığın için gündüzleri zor olur. Bumerang çok güzel kitaplar veriyor gerçekten ya da bana öyle denk geldi:))
      Çok öptüm seni:))

      Sil
  4. Bende de alınmış ve okunmayı bekleyen bir çok kitap var ama malesef okuyamıyorum. Ya zaman ya da enerji bulamıyorum (biliyorum mazeret değil). Bu yazı içinde çok teşekkürler. Özellikle oğlumla yemek yapma gibi planlarım var. "Sağlıklı Yemekler, Mutlu Çocuklar" da bana yol gösterebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlunuzla yemek yapmak süper bir fikir. Benimkilerle ben de çok sık mutfağa giriyorum. Ve zamanla anladım ki sadece yemek konusunda fikirleri değil, bir damak zevki de oluşuyor. Oğlunuzun yaşını düşünürsem öncelikle çok basit şeyler yapın derim. Omlet, krep vs. gibi. Bahsettiğim kitapta da çok basit şeyler olduğu kadar biraz daha zor demeyelim ama beklenmesi gereken şeyler de var.
      Kitap okuma konusunda hepimizin farklı bahaneleri var maalesef...

      Sil
  5. Bende pek şanslı değilimdir birşeyler kazanma konusunda acaba bende doğru yerde mi katılmıyorum çekilişlere :) kitapların çok güzel, iyi okumalar, keyifli saatler dilerim Semicim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Derya`cım:) Takip etmek gerekiyor ama şanslı da olmak lazım tabii. Twitter, Instagram vs.belli aralıklarla bakıyorum. Denk geldi:)) Darısı başına canım:)

      Sil
  6. Semi, keşke herkesin Teo gibi bir kardeşi olsa! Keşke :) Belçikada Antwerp'te Vincent'in atölye kurduğu yere gitmiştik. Bence çok iyi bir sanatçıymış. Her resmi başka bir hikayedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif sıyırmış aslında. Her sanatçı gibi:)) Etrafındakilerle her fırsatta kavga, tartışma çıkaran arıza bir tip. Teo biraz da yanında uzaklaştırmak için ona maddi destek sağlayıp yollamış.
      Peki atölye nasıl durumda? Şanslısın Bolat, ben sadece İstanbul`daki sergiyi görmüştüm:)

      Sil
  7. Kaybettiğim okuma alışkanlığımı kazanmaya çalıştığım şu günlerde, evrenin bana da böyle güzel mesajlar yollamasını istiyorum :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bana gelen güzel mesajlar size de uğrar:)) Bende çok etkili oldu diyebilirim. Bir dönem epey tembeldim okuma konusunda, yavaş yavaş yeniyorum:))

      Sil
  8. Evet bumerangdan kazanmıştım. Geçen sene. :) Yorumumun altına yazacaktım ama oradan açılmadı. :)

    YanıtlaSil
  9. Okumak güzel :) bende okurken tarzımın dışına çıkamıyorum açmayan olursa okumuyorum :)
    Ahmet Ümit tarzıma uyar ,Van Gogh ile popüler kopyam hoşuma gitti.
    Sevgiler Semi'cim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan nedense tembelliğe kolay alışıyor. Ben de uzun bir dönem sadece hamilelik ve çocuk eğitim vs.kitapları okudum. Çocuklar okula gittiğinden beri çocuk kitapları okuyorum:)))
      Ben de biraz senin gibiyim, okurken sıkıldığım kitapları bırakıveriyorum elimden.
      Öpüyorum Fatoş`cum:)

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Onu da okuruz, panik yok:))
      Mart sayısında Nejat`cığım yazacakmış hikayesini:)

      Sil
    2. :-) ben cok hemde cok begendim o dergiyi!

      Sil
  11. Üstteki ilk iki kitap maçı kazanır! Özellikle de yemekle ilgili olan. Yapmaya bayılırım :D

    Miss Tiffany - missstiffany

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tiff, niye "adsız" oldun:))
      Ne yalan söyleyeyim en çok yemek kitabına sevinmiştim:))

      Sil
    2. ay bu saçmasapan telefonum yüzünden. Dedim ya blogger paneline girmiyor diye :(

      Sil
  12. Paylaşımınız için teşekkürler, kaliteli paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Paylaşımlar sürecek, yine beklerim.

      Sil