20 Mayıs 2014 Salı

Hepimizin Çocukları

Soma`daki bu faciadan sonra yaraların sarılması hiç kolay değil. Kaç gün yas tutarsak tutalım büyüklerimizin dediği gibi "ateş düştüğü yeri yakar". Maalesef öyle, bizler yaşamımıza geri dönmek zorundayız. Ama bu her şeyi unutmamız anlamına da gelmiyor ve gelmeyecek elbette.
Bu ülkede "insan" olmak zor derken aslında en çok "çocuk" olmak zor. Tüm acıların merkezinde hep çocuk var; çocuk gelinler, çocuk işçiler, çocuk şiddeti, cinsel istismar...
Soma gibi bir faciadan sonra çocuklar gene olayın en acı tarafında. Babasız kalmaları, diğer yandan bu küçük yaşta böyle bir trajedi yaşamaları...
Unutmayacağız dedik, en çok bu çocukları unutmayacağız.
Hepimizin yapacağı bir şeyler var mutlaka, öncelikle ne kadar mümkünse yaraların sarılması, sonrasında bu çarpık düzen için toplumsal mücadele şart.

Öncelik çocuklar...
Bu doğrultuda Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi Soma`da hayatını kaybedenlerin çocuklarına eğitim bursu sağlamak üzere düzenlediği yardım kampanyası için tüm Türkiye`yi bağış yapmaya çağırmaktadır. Toplanılacak bağışlar sadece çocukların eğitimi için kullanılacak, TED Burs Sistemi dahilinde planlanacaktır.
Daha fazla bilgi için lütfen buraya: Türk Eğitim Derneği

1 yorum: