29 Aralık 2014 Pazartesi

2014 Nasıl Geçti?

Her yıl ardından iyi hatırlanmak ister. Yıl içinde hiç istemediğimiz ya da düzelmesini isteyip değiştiremediğimiz şeyler de olur, yakın ya da uzak acı kayıplarımız, kendi kendimize "ne berbat yıl bu yıl" dediğimiz zamanlar da...Yeni bir yılın anlamı nedir ki sanki! Süre dolar ve size hayatınızdan harcanmak üzere yeni bir 365 gün 6 saat verilir. Biz de bu yeni süreyi aldığımız kararlar, koyduğumuz hedeflerle en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırız -ki yaşamın bir anlamı olsun. Yoktur aslında bir farkı da, hayat işte, oyalanıyoruz kendimizce...

Dünya için hiç de önemi olmayan, üzüldüğüm, küfrettiğim anları bir tarafa atıp kişisel tarihime hizmet olsun diye ufak bir özet çıkardım.

2014`te nerelere gittim?

Tabloya bakarsam fena gezmemişim. En önemli seyahat noktası benim için İzlanda oldu, büyüledi bu volkanik ada beni. Yıl içinde birkaç kez Cunda, Sakız Adası, Sığacık, Çeşme, alışılagelmiş seyahat noktası Hamburg, Truva, çok kez İstanbul, doğup büyüdüğüm yer Kdz. Ereğli, Selanik, İskeçe, Kartepe, Uludağ, Bursa ve civarındaki yerler, köyler...

2014`te hangi etkinlikleri gördüm?

Etkinlikler kimi zaman hedefim oldu, kimi zamansa gezdiğim yerlerde tesadüfen denk geldiğim...
Karanlıkta Diyalog, Bursa Kent Müzesi, Tasarım Bienali, İstanbul Modern`de Komşular sergisi, Bursa Tekstil Müzesi, Direniş Sergisi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Selanik Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi, Hamburg`daki müzeler, İzlanda`da denk geldiğim birkaç sergi... Arada unuttuğum vardır mutlaka, genel hatları ile ortaya çıkan tablo bu.

2014`te neler diktim?

Bilenler biliyor, dikiş dikmeyi severim ben. Fotoğrafları toparlayıp bakınca adım çantacı olmuş da haberim yokmuş gibi bir sonuç çıkmış ortaya:) Kumaşları severim, güzel bir kumaş görünce ağzım sulanır nerdeyse. Eh tembellik de bir yere kadar, çalışmışım epey yahu!


2014`te neler çıktı mutfağımdan?

Görünenler işin vitrin kısmı. Bizim evde de her ev gibi kuru fasulye, pilav, köfte vs. pişiyor elbette:) Yeni tarifler denedim, misafirler ağırladım, doğum günleri kutladım...Her ev gibi işte, fazla anlatmaya gerek yok.

2014`te çocuklarla neler yaptık?

Her şeyden çok çocuklarla bir şeyler yapmanın keyfini hiç değişmem. Onların elinin değdiği, elinden çıkan her şey çok değerli benim için. Yaptıkları resimleri zaman içinde birlikte oturup seçiyoruz, çerçeveletiyoruz. Yaşları büyüdükçe yapılanlar kabuk değiştiriyor, bazen okuldaki bir proje için çalışmaları gerekiyor. Öyle ya da böyle biz birlikte keyfini çıkarmaya çalışıyoruz her şeyin. Size de tavsiyem çocuklara mutlaka fırsat verin, yetenek meselesi değil bu. İstek uyandırırsanız ellerinden neler çıktığına inanamazsınız...

Başta da belirttiğim gibi çarşambanın perşembeden farkı yok. Ama biz yine de iyi dileklerimizi, umutlarımızı, hedeflerimizi eksik etmeyelim.  Herkese gönlüne göre geçirebilecekleri sağlık ve huzur dolu güzel bir yıl dilerim. 

26 yorum:

  1. dolu dolu bir yıl olmuş sizin için. :D

    YanıtlaSil
  2. Kısacası, hepsi çok hepsi ayrı güzel Semi. :) 2014 sizin için fazlasıyla verimli olmuş diyebiliriz. Seninde yeni yılın, bir öncekinden daha mutlu ve güzel geçsin. :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha mutlu da gözüm yok Ersin:) Sağlığım yerinde olsun, yanımda sevdiklerim, e biraz da gezebiliyorsam yeter bana:)) Gecikmiş olarak mutlu yıllar sana, yeni yıl yeni ev sana şans, bolluk, bereket getirsin:)

      Sil
  3. Müthiş dolu dolu olan bir yıl olmuş , 2015 te mutluluklarının kat be kat artması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Size de nice mutlu yıllar:)

      Sil
  4. Semicim harika bir derleme olmuş:)) 2015'de de mutlu, bol gezmeli, bol üretmeli ve ailenle birlikte çok güzel bir yıl geçirmeni dilerim canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım umarım umarım:) Çok teşekkürler, sana da ailenle nice sağlıklı ve mutlu yıllar:)

      Sil
  5. Hepsi de mikemmel şahane ama en şahane son bölüm. :)

    YanıtlaSil
  6. bayildim! harika bir ozet olmus. 2015 daha da guzel olsun.
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle devam etsin yeter:)) Çok teşekkürler, mutlu yıllar:)

      Sil
  7. Belli ki çok güzel geçmiş Semi, en kötü yılımız böyle olsun :)) 2015 hepimize sağlık, huzur, refah ve mutluluk getirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Bolat, çok teşekkürler:)
      Sana da ailenle birlikte sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim, aynı zamanda başarılı bir 2015 olsun:)

      Sil
  8. ne çok şey yapılıyor aslında farkında olmadan. 2015 yılınında böyle dolu dolu geçmesi dileğiyle mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gerçekten öyle. Fotoğrafları ayıklarken ben de öyle düşündüm:)) Çok teşekkürler, size de mutlu yıllar:)

      Sil
  9. Nefis bir özet olmuş gerçekten ve dolu dolu bir yıl... Memlekette bizi mutlu edecek şükretmemizi sağlayacak hiç bir şey bulamayınca kendi şükür vesilelerimizi yaratmak lazım :)
    Mutlu yıllar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketten ümidi kestim artık Ülker`cim. Ne yazık ki öyle. Nerden nasıl keyif alabilirsek, kendimizi nasıl mutlu edebiliyorsak o. Yoksa iş memleket ve dünya meselelerine kalırsa yandık, mutlu olmamız imkansız. Her şeye rağmen mutlu yıllar:)

      Sil
  10. blogunuzu çok beğendim gerçekten gezerken zevk aldım :)
    ben de beklerim sizi bloguma
    seffafbulutlar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  11. Müthiş bir post, çok mutlu! Dilerim bu yıl da nice güzellikler görürsünüz ailenizle. Bu arada benim annem de Kdz. Ereğlili, hoş bir tesadüf. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa ne güzel! Kdz.Ereğli doğup ve büyüdüğüm yer. Belki de annenizi tanıyor olabilirim:) Sonuçta Ereğli çok büyük bir yer değil, aynı dönemde okuduysak tanıyabilirim:)
      Mutlu yıllar, annenize selamlar, sevgiler:)

      Sil
  12. Ne güzel bir yıl olmuş:) Umarım çok daha keyiflilerini yaşar ve paylaşırsınız...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. ay içim açıldı ne güzel ne zengin bir derleme olmuş yazın ..yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun..nice mutlu sağlıklı günlerinize..:-))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, hepimiz için güzel bir yıl olsun:)

      Sil