3 Haziran 2016 Cuma

Babalar Günü Geliyor

Özel günleri sever misiniz bilmem. İşin pazarlama yönü bana çok itici gelse bile, öte yandan böyle günlerin birleştirici rolü olduğunu kabul etmem gerek. Öyle ya, Anneler Günü, Babalar Günü gibi zamanlar doğum günleri, bayramlar gibi tüm aile için biraraya gelmenin bahanesi olur, yenir içilir, muhabbet edilir, hoşça vakit geçirilir. Rahmetli babamın Babalar Günü mümkün olduğunca aynen böyle geçerdi. Malum eski nüfus cüzdanlarında yazan doğum tarihleri çoğu zaman doğru olmaz, bu nedenle biz babamızın doğum gününü kutlamak yerine Babalar Günü geldiğinde mütevazı hediyemizi, pastamızı alıp toplanırdık. Şimdi hafızamı yokladığımda ne güzel anılar çıkıyor bir bir... Ah ah diyorum, nur içinde yatsın babacığım...
Duygularımı bir tarafa bırakıp bugün size masraflı olmayan, daha da önemlisi çocuklarınızla yapacağınız çok hoş bir Babalar Günü hediyesinden bahsetmek istiyorum. Sakın çaktırmayın, aslında bu bizim geçtiğimiz eylül ayında çocuklarla birlikte eşimin doğum günü için hazırladığımız ortak bir hediye çalışmasıydı.

İhtiyaç listesi: 

Çerçeve
Google Map yardımıyla harita çıktısı (istediğiniz büyüklükte, istediğiniz bir bölüm elbette)
Seçtiğiniz fotoğraflar
Kağıt yapıştırıcı
Çizmek için kalem, cetvel

Tatillerde çok fotoğraf çekiyoruz madem, hadi bunları değerlendirelim dedik. Son yıllarda çektiğimiz tatil fotoğraflarını tarayıp epey bir ayıkladık. IKEA`dan aldığımız derinlikli ve paspartulu çerçeve işimizi kolaylaştırdı. Yalnız biraz küçük olduğundan harita da mecburen dar bir alanla sınırlı kaldı. Türkiye yok mesela. Haritayı daha da küçültseydik bu defa ülkeler hiç okunmayacak hale gelecekti.
Elime aldığım herhangi bir şeyin hikayesi varsa ayrıca çok seviyorum. Mesela bu kalpler Instagram`da tanıştığım, kitap paylaşımlarında bulunan ve aynı zamanda çok marifetli, çok okuyan bir arkadaşımdan geldi bana. Güzel değil mi?
Emeye kap annemden. Son ziyaretinde içine sarma koyup getirmiş, eli boş gelememek gibi annelik hastalığı var kendisinin:) İçi çizik olduğu için giderken kabı kullanma at dedi. Atar mıyım hiç! Evde çoğalttığım bitkilerden ekiverdim içine.
Çerçeveyi hazırlarken ne yazık ki yapım aşamasını çekmemişim. Olay şöyle gelişti: Kai Felix çıktı aldığımız minik fotoğraları kesti, yerlerine beraber karar verdik, yapıştırma işini kendisi yaptı, son olarak ben de cetvel yardımıyla çizdim. Çerçeve evde vardı zaten, kısmetinde böyle kullanılmak varmış:)
Hayal gücü sizin; çerçeveyi daha da büyütüp fotoğraf aralarına güzel şeyler de yazılabilir. Ya da size tatili anımsatacak, babanızın hoşuna gideceği topladığınız minik objeler yapıştırılabilir. Çerçevenin içine kalın ip gerip, küçük fotoğrafları çamaşır asar gibi ipe mandallayabilirsiniz mesela. Yaratıcılıkta sınır yok gerçekten.

Unutmayın, bu yıl Babalar Günü 19 Haziran. Babanız hayattayken ziyaret edin, öpün koklayın.


Not: Fotoğrafları lütfen izinsiz kullanmayınız.

16 yorum:

  1. Aynı türden habir haritayı ben oğlum için hayal etmiştim. Hediye gibi değil ama gittiği yerleri işaretlesin, foto iğnelesin gibi... Ama hiç hayata geçiremedim :)
    Böyle de bir uyuşukluk bendeki...

    Şahane bir hediye fikri hakikaten... Hem emeğinize, hem aklınıza, hem de elinize sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel fikirmiş çocuk odaları için:)
      Fotoğraflar dijitale geçtiğinden beri eskisi gibi albüm yaptığımız yok. Kızıyorum kendime de. Bari böyle benzer fikirlerle ortaya çıkaralım azıcık, gözümüzün önünde olsun:)
      Çok teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  2. Harika fikirmiş değerlindireceğim

    YanıtlaSil
  3. Ne hoş fikir. Biz de babamın doğum tarihini bilmiyoruz dolayısıyla kutlama yapamıyoruz. Kapitalist sistem nadiren iyi şeylere vesile oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de bizdensiniz desenize. Yazdığınıza aynen katılıyorum...

      Sil
  4. Ne kadar güzel olmuş bu kolaj. Bayıldım valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Çok basit ama görünce benim de hoşuma gidiyor:)

      Sil
  5. Ben de babalar gününü geçen hafta sanıyordum. Babam en çok pastamı seviyor,
    her seferin de yaparım. böyle günler saçma ama çok mutlu
    oluyorlar onun için artık hiç kaçırmıyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bir yönüyle oldukça saçma. İnsan büyüdükçe daha iyi anlıyor ki, büyükler böyle günleri seviyor ve bekliyor. Pasta da güzel fikirmiş bu arada:)

      Sil
  6. Çok güzel bir hediye.Ben doğum günü hariç özel günleri kutlamayı çok sevmesem de kızım için kutluyoruz anneler,babalar gününü.Senin fikrinden hareketle ben de eşime bir sürpriz hazırlamaya karar verdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden çok daha saçma bulurdum ama anne olduktan sonra anladım ki büyükler için böyle günler çok da önemsiz değil. Mutlu oluyorlar sonuçta. Büyük büyük hediye beklentileri de yok, ufacık şey yetiyor onlara. Eminim sizin hediyeniz de güzel olmuştur:)

      Sil
  7. Baba dediğin varlık anne kadar şefkatli ve emektar olamasa da candır yani, kutlayın :) Bak merak içindeyim Teo ve Öykü nassı bi hediye alacaklar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babalar iyidir Bolat:) Eminim Teo ve Öykü de sana hoş bir sürpriz hazırlamıştır:)

      Sil
  8. Semi'ciğim merhaba uzun zaman oldu, sebeplerini hatırlayamıyorum kimi blog arkadaşım takip listemden gitmiş, tesadüfen görüp bulabildiklerimi hemen ekliyorum tekrar:) babacığının mekanı cennet olsun:( babasız, annesiz böyle günler çekilmiyor :(

    YanıtlaSil
  9. Baba gibisi var mı.. bu arada bloğunuzu takibe aldım bana da bekliyorum sevgiler..

    YanıtlaSil