22 Ocak 2017 Pazar

Edding Kalemleriyle Boyadık

Blog buluşmalarına ya da davetlerine sık katılmıyorum. Kendime göre sebeplerim var elbet. Bunların en başında bu işin tadının kaçması geliyor. Her açılışa, her tanıtıma gidip, hatta bazen alakasız ve saçma sapan yerlerin reklamını yapan bir aracı olmak istemiyorum. Gidenler gitsin ancak bana sorarsanız her gidilen yere zoraki olduğu anlaşılan bir dilde bir şeyler yazıp paylaşmak samimiyeti, dürüstlüğü alıp götürüyor. Öte yandan birlikte öğrenebileceğimiz, bana yeni bir şey katan, ortak paydamızın olduğu ve bana güven veren marka/mekânların katılımı olan blog buluşmalarına hayır diyemiyorum. Geçtiğimiz hafta tam da bu kıvamda iyi ki gitmişim dediğim bir organizayonun parçası oldum.
Çok sevdiğimiz 10marifet öncülüğünde Edding Türkiye`nin davet ettiği, Bursa`nın lezzetli markası Uzay Pastanesi misafirperverliğinde yaratıcı, verimli ve güzel bir gün geçirdik. Hem birlikte kahvaltı yapıp muhabbet ettik ve hem de sonrasında Edding kalemlerini farklı zeminler üzerinde deneyimleme şansı bulduk. Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim; önünüze bir şey verip, "hadi bakalım" dediklerinde 5-10 dakika içinde yaratıcı bir şeyler çıkarmak oldukça zormuş onu anladım. Mesleği gereği yaratıcı olan, bu işi iyi bilen arkadaşlar vardı aramızda. Onları hemen fark ettik zaten:)
Ben şu tavşancığı çizerken yanımda getirdiğim illüstrasyon kitabından faydalandım. Bazen de biraz Pinterest yardımımıza koştu. Bu arada porselen kalemlerinin kullanımı çok rahat, ucu fırça esnekliğinde. Boyama işiniz bitince sabitlemek için 160 derecede 25 dakika fırınlamanız yeterli oluyor. Bunun dışında kumaş boyama kalemleriyle bez çanta ve hobi-sanat kalemleri serisini cam ve taş yüzey üzerinde denedik. Hepsinin sonuçları çok güzeldi. Etkinlik kapalı mekanda olduğu için yalnızca akrilik sprey boyaları deneyemedik, yaza doğru alıp kullanmayı düşünüyorum.
Eve döndüğümde muhteşem bir karşılamayla karşılaştım. Edding Türkiye`nin hediye ettiği çeşit çeşit kalemleri gören ev halkı coştu! Tok evin aç kedileri olarak hepsini deneme çabaları ve planları içersinde kalemlerimi zor kurtardım:)
Bu güzel gün için katılımcı arkadaşlara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler.

Kalem çeşitleri, renkleri, kullanım alanları ve örnekleri için Edding Türkiye sitesini;
Hobi ve el işi sevenlerin buluşma noktası için 10marifet`i;
Yolunuz Bursa`ya düşerse "nerde peki bu müthiş lezzetleri olan Uzay Pastanesi" diye merak edenler için Uzay Pastanesi`ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Not: Fotoğrafları lütfen izinsiz kullanmayınız.

10 yorum:

  1. Semi, çok güzel bir tespit. Semi bir etkinliğe gitti ise biz o etkinliği değerli buluruz. 2017 yılında Bursa'da baya bir mesai yapacağa benziyorum. Not ettim 10 Marifet ve Uzay Pastanesi'ni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolat, beklerim Bursa`ya biliyorsun. Mutlaka haber ver. 10marifet İstanbul`da, oraya seninle gideriz bir gün ziyarete:) Uzay Pastanesi`nde pastan benden:))

      Sil
  2. Merhaba Semi, blog buluşmalarına bir kez katıldım. Onda da seninle ve görmek istediğim bir kaç arkadaş ile tanışma imkanı buldum. Bu işin artı kısmıydı. Ancak bunun dışında yer alan ve samimi olmayan her şey gözüme ciddi anlamda batmıştı. Edding organizasyonu ise gerçekten katılmak istediğim bir davetti. İş yerimde çıkan ani olumsuzluklar bunu engelledi. Ancak Hobizu paketimi alıp benim için saklamış. :) Cuma akşamı kahve eşliğinde gidip aldım. Hafta sonu iyice inceledim. Gerçekten bayıldım!
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin merhaba, seni andık o gün. Senin sevebileceğin gibi bir etkinlikti, yaratıcı yönün de olduğu için çok keyif alacağını düşünüyordum. Neyse sonuçta en azından kalemlerine kavuşmuşsun. Hepsi ayrı güzel, açıklamaları da mevcut zaten. Neler yapacağını merak ediyorum şimdiden:)
      Bir sonraki etkinlikte görüşürüz umarım. Sevgiler...

      Sil
  3. Kumaşa da boyama yapmışsınız. Onlar yıandığında çıkmıyor mu acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkandığında çıkmıyor, tekstil kalemleri. Boyama bittikten sonra arkasından ütüleyince sabitleniyor. Çıkmıyor gerçekten.

      Sil
  4. Porselen kalemleri harika kesinlikle deneyeceğim, blogunuzu takipteyim bize de bekleriz
    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porselen kalemleri kullanımıyla da çok rahat, deneyin göreceksiniz. Sevgiler...

      Sil
  5. Semi, ne harika yazmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya o sizin güzelliğiniz:) Tekrarlanası bir gündü, yine gelin:)

      Sil