27 Şubat 2017 Pazartesi

Güzel Haberler Almak İster misin?

Yok canım, ülke falan değiştirmedim ama ben artık güne güzel haberler okuyarak başlıyorum. Hemen hemen her gün posta kutuma bizden veya dünyadan umut verici haberler düşüyor. Nasıl mı? Yehuuu sayesinde. Yapman gereken tek şey mail adresini şuraya bırakmak.


Haberler genelde kısa ancak mutlaka haber kaynağı mevcut. İsteyen haberin detaylarını oradan takip edebilir. 


Ülkenin durumu belli, çevremden "artık haberleri izlemiyorum" cümlesini son yıllarda sık duyar oldum. Başka memleketlerden de her zaman güzel haberler gelmiyor. Artık içimizi açan, umudumuzu yeşerten haberleri cımbızla çekmek zorundayız. "Ha işte dünyada iyi şeyler de oluyor" ya da "insanlık ölmedi" diyeceğimiz türden haberler. 
Yehuuu`nun 4 kişilik ekibinden, sitenin genel işleyişi ile uğraşan Ali de Yehuuu`nun çıkışıyla ilgili benzer şeyler anlattı: 

İşim gereği sosyal medyada çok fazla dolaştığım için sürekli kötü habere maruz kalıyordum. Bu da belli bir süre içinde insanı kalıcı olarak mutsuzluğa itiyor. Ben insanların maruz kaldığı şeyleri yansıttığını düşünüyorum. İnsan ayna gibidir. Başka insanları taklit eder, başka insanlarda kendini arar. Kötü olaylar, kötü insanlar, bir başka kötü insana, bir başka kötü olaya dolaylı yoldan neden olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden belli bir süre sonra, ülke gündemi ve medyayı takip etmeyi bıraktım. 


Yehuuu, yakın zamanda aldığı bir kararla artık sadece posta kutusuna düşen bir haber değil, tüm haberlere ulaşabileceğimiz, hatta yazar olarak isteyen herkesin katkıda bulunabileceği bir platform haline dönüştüğünü açıkladı. Çok da güzel oldu. 


Posta kutumuza düşen "İlham veren haberler" kadar siteye ekledikleri yeni bölüm olan "Ütopya" takip edilesi bir başlık olmuş. 

İster posta kutunuza gelsin haberler, ister açın okuyun, ister yazar olarak katılın, paylaşın. Hepimizin güzel şeyler okumaya, duymaya, görmeye ihtiyacı var. Olumlu kalın, hoş kalın. 

14 yorum:

  1. Ne güzel bir şeyler yapmışlar. Ben artık haber okumadığım gibi önceden sevdiğim birçok gazeteciyi bile sildim hayatımdan. Çıkar dünyası. Herkes daha ucuza, daha konforlu yaşamanın peşinde. Bu da can sıkıyor. Sosyal medyanın fazla sosyali de sinir ediyor insanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Kendimizi yabancı polisiyelere verdik bu yüzden. Bizim tv kanalları annemden anneme açılıyor. Yılda birkaç gün:) Twitter`dan takip ediyorum, birkaç gazeteci kaldı, insanlığına güvendiğim.

      Sil
  2. İnsan nüfusu 3 milyara indi diyen haber arıyorum ben yok arkadaş! Bir de buraya bakalım bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir felaket isterdin sayın Syrakusa:))

      Sil
  3. Güzel haberler de görmek istiyoruz. Sürekli felaket, kavga vs haberleri görüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da tüm hayatımızı olumsuz etkiliyor aslında. Bazen farkında değiliz ama herkes daha gergin.

      Sil
  4. bütün güzel haberleri bir yerde görme fikri şahane:)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bezdim kederden. Özellikle hayvanlara yapılan işkenceleri okumaktan, böyle tatlı haberlere hasretim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim herkes aynı düşünüyor. Bu güzel haberler bir süre de olsa insanı olumlu düşünmeye sevk ediyor.

      Sil
  6. Çok güzelmiş:) Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. Önümüze ne verirlerse izler, okur vaziyete geldik.
    Elimizin altında ki teknolojiyi kullanıp zahmet edip araştırmıyoruz .Bizim için bunu yapan birileri olması güzel ve bunu yapanları paylaşan birilerin olması da güzel teşekkürler Semicim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş`cum, olumsuzluklar içimizde çok yer kaplamış. Böyle de yaşanmıyor, umut şart.
      Sevgiler...

      Sil