3 Mart 2017 Cuma

Çoraptan Yılan Nasıl Olur?

"Bir yılan diktim, yanağını dayar uyursun" desem yeridir. Kabul, Sönmezsoy`un pastaları gibi şahane değil ama bir gideri var bizim yılanın da. Ha bi` de cidden komple sarılıp uyuyan biri de var evde. 



Bizim evde müthiş bir çorap sorunsalı var. Odaya girip çıkarken ne zaman bu çorap yığınıyla göz göze gelsem deterjan reklamlarındaki ev kadınlarının dünyanın sonu gelmiş tavrındaki çaresizliği sarıyor beni. Bir ara gözden ırak olsun diye çekmecenin birine tıkıştırdığım da oldu. Sonra bunun -haklı olarak- kökten bir çözüm olmadığına kendimi ikna edip çıkardım ortaya. Bi` sabır bazen oturup yığını azaltıyorum, iki makine sonra eski haline geri geliyor. Kırkayaktan beteriz. Bir de buna ek olarak delik de olsa desenini beğenip sakladıklarımız var. Çünkü deliyiz biz.


Evde deli birden çok olunca projelerin de sonu gelmiyor. Akşamın bir saati elimde çay kanepede yayılmışken biri gelip "hadi şimdi o konuştuğumuz yılanı dikelim" diyebiliyor mesela.
-Haaa şimdi mi? Canım hiç istemiyor ya.
-Evet evet! Lüftennnn! Hadi!

Bitmeyen ısrar sonucunda hiçbir bahanem kabul görmedi. En sonunda
"Tamam ama sadece başlarız, devamı sonra" diyebildim.

Sen öyle san tabii Semi, makinenin başına oturunca velet arka arkaya parçaları getirip durdu. 1 saatin sonunda nurtopu gibi bir yılanımız dünyaya geldi, hem de 3 metre! Peh!


Biz yılanla boğuşurken bir ara Peer Ole kapıdan bize baktı ama o kendine has 'cool' havasıyla ne yaptığımızla hiç ilgilenmedi. Aaa bak yılan falan anlatıyorduk ki toz oldu kapıdan. Ertesi gün yılanı Fixi`nin boynunda görünce konuya uyandı. "Sana 10 lira versem bana bu yılanı satar mısın" konu başlığı altında türlü pazarlıklar sürdü. En son parasına kıyıp 100 lira veririm bile dedi. Fixi, bir milyon da versen yılanımı sana satmam diyerek konuyu kökten kapattı:)


Not: Fotoğrafları lütfen izinsiz kullanmayınız. Bunu da kibarlığımdan ekliyorum da çalan için durum değişmiyor. Yahu izin istemek ya da istemesen bile link vermek çok mu zor! Bu işi biraz öğrenin artık. Sözüm yerlilere, yabancılar zaten link veriyor. 

26 yorum:

  1. çok tatlı olmuş :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok renkli olmuş sizin yılan. Bir ara ben de dikmiştim birkaç tane. Biri kravattan, bir tane de yılan desenli kumaşla. Artık oynanmıyor bizde...

    YanıtlaSil
  3. Sıcak kanlı bir yılan olmuş :)
    Anne oğul süpersiniz.
    Not kısmına takıldım . Yürürken bile yol istemesini bilmeyen insanlar varken düşündüm de fotoğraf için izin alacaklar.Daha çok fırın ekmek yememiz lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatoş`cum:)
      İzin falan almalarını geçtim, bari link versinler. Ama yazdığın gibi biz çok bekliyoruz.

      Sil
  4. Hsssss... :))
    Koptum gülmekten :)

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık anne-oğul:) Yine şahane olmuş. Kai Felix satmamakta haklı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sezer`cim:) Kai Felix yılanıyla aşk yaşıyor, satar mı hiç:))

      Sil
  6. Sevgili Semi, ellerin dert görmesin, harika görünüyor. Senin bu çalışmaları okudukça "ah ah Emir küçükken bilseydim bunları" diyerek pek hayıflanıyorum. Sonra da umutla "belki günün birinde torunumla yaparım" diyerek boookmarklara ekliyorum :)
    Sevgiyle ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müge Hanım, umarım yazdığınız gibi torununuzla yaparsınız bir gün. Ama ben sizin oğlunuzla da çok güzel şeyler yaptığınızı düşünüyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  7. Orjinal olmuş. Kapı durdurucuları tarzında, çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kapı durdurucusu da iyi fikir aslında:)

      Sil
  8. Çok beğendim:) emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Demedi deme Semi bu çocuklar çok cesur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Bolat, bazen iyi mi yaptık emin değilim:))

      Sil
  10. Semi'cim en korktuğum şey ayyyyyyy ilahii, süpersin ben çoraptan dahi olsa boynuma dolayamazdım oğlan pek cesur ve de pek tatlı maşallah. Eline sağlık:) sen bir gün kedi yapsana çoraptan korkutma beni:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem gibisin desene:)) Annem yılanı bir gördü, aynı odada kalmak istemedi:))
      Kedi iyi fikir, kıvırır mıyım bilmiyorum:)

      Sil
  11. çok şahane olmuş hemde cok guzel bir fikir olmuş emegınıze sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Sadece başlamak :) NE mümkün tuttuğunu koparan çocukların yanında.
    Bence harika bir çorap değerlendirme projesi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Çoraplar yerini buldu:)

      Sil
  13. Aa ne güzel bir fikir.Ben de teki kaybolan çorapları toplayıp,toplayıp atıyorum. Bir yılan ancak bu kadar sevimli olur. 😊 Bu arada Merhaba sizi ve blogunuzu tanıdığımâ sevindim..

    YanıtlaSil