3 Mayıs 2017 Çarşamba

Anket

Geçtiğimiz hafta Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü`nde okuyan 3. sınıf öğrencisinden bir mesaj aldım. "Bloggerların satın alma davranışları üzerindeki etkisi" konulu bilimsel bir makale için hazırladığı anketten bahsedip paylaşmamı rica etti. Şöyle ki:

"....Satın alma davranışı ise insanların rasyonel düşüncelerle bir ürünü elde etmedeki karar sürecidir.Satın alma davranışı daha çok konvansiyonel medyada konvansiyonel olarak gerçekleşirken, özellikle Web 2.0 araçlarının gelişmesiyle beraber yeni medya ortamlarında da satın alma davranışları gerçekleşmeye başlamıştır. Dolayısıyla bu çalışmada yeni medyada gerçekleşen satın alma davranışlarının ne derecede olduğunun görülmesi önemli görülmektedir. Bu çalışmanın da bu anlamdaki temel problemini satın alma davranışının bloggerları takip eden izleyiciler üzerindeki etkisini anlamak olmaktadır...."

Elbette anketi açıp baktım, hatta cevapladım. Ben de herkes gibi çok sayıda yerli-yabancı blog takip ediyorum, önerilen ürünleri, tavsiyeleri ister istemez okuyorum, kimi zaman işime de yarıyor. Bloglar sayesinde fayda sağladığım pekçok internet adresi keşfettim, kullanıyorum. Sizin de vardır mutlaka.


Anket, her anketten beklenildiği üzere son derece anlaşılır bir dille hazırlanmış, fazla bir zamanınızı da almaz. Müsaitseniz yapın, gençlere bi`katkımız olsun. 

11 yorum:

  1. Yardımcı olmak lazım. İlk fırsatta yapacağım.

    YanıtlaSil
  2. Paylaştığın için teşekkürler, katıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nuray`cım, bugün yazdığına göre daha çok eksiği varmış.

      Sil
  3. Ben de katıldım.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrencimiz adına teşekkürler, benden de sevgiler selamlar...

      Sil
  4. katılmak lazım , gençlere destek olmak lazım :) ama bir tık daha fazla olsaydı sorular yarıda bırakabilirdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla mı geldi? Ben farkına bile varmadan cevapladım:) Ama senin vaktin şu aralar kısıtlı tabii, çok gelmesi o yüzdendir:) Teşekkürler desteğin için Serra`cım...

      Sil
  5. Sebuş sen dersinde ben yapmazmıyım hem de bir öğrenciye destek olmak adına bende tamamladım soruları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler abloş, öğrenciye katkımız olsun:)

      Sil
  6. Semi :) Gereği yapılmış öğrenci kardeşimize yardımcı olunmuştur...

    YanıtlaSil