11 Mayıs 2017 Perşembe

Hexagon (Altıgen)

İtiraf edeyim bazı isimleri çok havalı buluyorum. Misal, hexagon! Ömrümün geri kalanını oturup hexagon kesip dikerek geçirebilirim:) Bak, altıgen desem aynı etkiyi yapmıyor bünyemde. Neyse işte evde hexagon yapıp tüm mahalleyi kaplayacak kadar kumaş artığım olduğundan bir süredir ara verdiğim patchwork çalışmasına bu havalı isimle geri döndüm. Aman efendim ne hexagonlar, ne hexagonlar! (sallıyorum tabii, bende o sabrı ara ki bulasın)


Hexagonlarım bir yandan artmaya devam ederken hava basmayı da unutmayıp Instagram`da bu fotoğrafı paylaştım:) Millet patchwork örtülerde sanat eserleri yaratıp galeri galeri sergi açsın sen tut bunu paylaş! Görmemişin hexagonu! Olsun, keyif benim, hexagon benim kime ne:)


Hexagon yapma hevesiyle altıgenden kırkyama yatak örtüsü işine falan girip kendimi paralamaya niyetim yok tabii, aşkımız o kadar büyük demedik. Akşamları yayıldığımız kanepede bizim her türlü nazımızı çeken bu yastık evin ilk hexagon ürünü oldu, daha önce diktiğim patchwork kot yastığın yanına kuruldu. (o yazıda çalışmayan bir Wikipedia linki var. Tıklayıp güzel parmağını yorma boşuna. Hey gidi günler hey!)


Hazırladığım diğer hexagon parçalarını bir kenara bırakıp bu kez kardeşi olan pentagona (beşgen) sardım. Pentagon bir kenar farkıyla daha az yorucu demeyi çok isterdim ama aslında aynı iş, aynı parmaklar, aynı el dikişi. Yüksük kullansam parmağımı belki delmeyebilirdim:) Ama elde kırkyama yapmanın doğal sonucu bu, itiraz yok o yüzden.


"Dikmişsin iyi hoş da anlat da biz de yapalım" diyenlere dev hizmet: nasıl kestim, nasıl diktim, bu top nasıl şıkır şıkır ses çıkarıyor! İşte hepsi bu videoda, 1:25 dakikada gizli. 😏

Sırada abilerden hangisi var bilmiyorum. Heptagon, octagon, nonagon, decagon! Artık hangisini daha havalı bulursam:)

12 yorum:

  1. ay cok guzel olmuş ellerınıze sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Hexagon demeyi ben de havalı bulmuşumdur :)
    Ufak projelerin keyfi büyük oluyor, ben de bir battaniye yapmaya kalkışmazdım sıkardı :)))
    Dua edelim de bloglara erişimi engellemesinler.
    Video için teşekkürler Semicim .Fonda ki müziğe takılmadım değil, elişi videolar da neden bu tarz müzikler seçiliyor merak ettim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş`cum senin yaptıklarının yanında hiçbir şey bu hexagonlar:) Örtü aslında güzel olur ama tamamlayamam sanırım. Arada biriktiriyorum kenarda, bakarsın bir gün çıkarım bir örtüyle:)) Videonun müziği yasal olsun diye Youtube`dan seçtiğim. Genelde bu beğeniliyor demek ki, henüz Youtube`u çok iyi bilmiyorum:) Sevgiler...

      Sil
  3. Çok güzel bu hexagonlar ama. Elinize saglik 😊

    YanıtlaSil
  4. Çok güzeller Semicim eline sağlık, hexagon deyince eskilerden aklıma birşey geliyor gülüyorum kendime, bir motif paylaşıp ısrarla beşgen dediğimi hatırlıyorum :) sonra gelen yorumlarla farkına varıp tanışmıştım kendisiyle hexagon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Derya`cım:) Aslında beşgen desek daha iyi, sonuçta Türkçesi o. Ama nedense hexagon kulağıma pek hoş geliyor:)

      Sil
  5. Ama bu hiç benim tarzım değil ki. Minik minik ne uğraştırır insanı. Bana kolay tarafından bitecek işler lazım...Çok güzel olmuş çokkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Aslında bana göre de değil, oldukça yavaşım. Gündüz oturamıyorum anca akşamları elimde birleştiriyorum. Millet neler yapıyor böyle birleştirerek, bu hiçbir şey değil:)

      Sil
  6. Gerçekten harika olmuş süperrrr ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş. Denemek için videodan kesinlikle destek alacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Yapmaya karar verirseniz bana da sorabilirsiniz:)

      Sil