13 Mayıs 2021 Perşembe

Pratik Hijyen İçin Tasarlanan Antibakteriyel Ürünler

Dezenfektan gibi antibakteriyel ürünler sağlıklı bir hayat sürmek için sahip olmanız gerekenler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. İnsan sağlığını tehdit eden zararlı bakterilerden ve hastalığa sebep olan bulaşıcı virüslerden korunmak için antibakteriyel ürünlerden destek alabilirsiniz. Üstelik sadece el ve cilt temizliğinde değil, yüzey temizliğinde de dezenfektan kullanmanız mümkün. Özellikle dezenfektan sprey çeşitleri bu amaç için son derece uygun seçenekler sunuyor. Ev ve ofislerinizde, araç içlerinde ve hatta çantanızda bile daima bir dezenfektan bulundurmanız sağlık uzmanları tarafından da tavsiye ediliyor. En güvenilir markaları ve en ekonomik ürünleri yazımızın devamında bulabilir, hangi çeşidin sizin ihtiyaçlarınıza uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

Cilde Uygun El Dezenfektanı Çeşitleri

Pek çok marka tarafından antibakteriyel ürünler ve el dezenfektanları üretiliyor. Ancak bu ürünlerin cilt üzerinde uygun olanlarını kullanmanız ayrı bir önem teşkil ediyor. Aksi takdirde bakteri ve virüslere karşı korunmaya çalışırken farklı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabilirsiniz. Cilt sağlığını gözeten dezenfektan çeşitleri iyot, fenol ve aldehit gibi zararlı kimyasalları ya da ağır metalleri içermez. Seçim yaparken ürün içeriklerinde bu unsurların yer alıp almadığını kontrol etmelisiniz. Formülünde bu maddelere yer vermeyen ürünler şimil ya da kimyasal cilt yanıklarına sebep olmaz ve kullanımın ardından da durulama işlemi yapmanızı gerektirmez.


Bioxi, Sanicare, Delete ve Sterhand markalarının ürünleri cildinizin tüm ihtiyacını gözeterek tasarlanıyor. Daima yanınızda taşıyabileceğiniz küçük ebatlarda bir cilt dezenfektanı arıyorsanız Bioxi markasının 150 ml’lik sprey ürününü ya da Sanicare’in 100 ml’lik çeşidini tercih edebilirsiniz. Daha küçük bir ürün isteyenler içinse Sterhand’ın 50’ml’lik dezenfektanı oldukça ideal. Bunun yanı sıra Delete’in sprey halinde sunduğu ürününü hem cilt hem de yüzey temizliğinde kullanabilirsiniz. Özellikle kargo paketlerini, market arabalarını, asansör düğmelerini ve araç içini dezenfekte etmek istediğinizde Delete’in güçlü sprey başlığı ile kolay bir kullanım elde edebilirsiniz. Gıda sektöründe çalışıyorsanız ya da bu alanda bir işletme sahibiyseniz yüksek koruma sunan el dezenfektanlarını tercih etmelisiniz. Maratem’in el dezenfektanları bu amaçlar için özel olarak tasarlanıyor ve dermatolojik testlerden geçirilerek cilt yapısına en uygun hale getiriliyor.

Yüzey Temizliği İçin Gereken En İyi Antibakteriyel Ürünler

Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın ilk adımı el hijyenine dikkat etmek ve maske kullanmak olsa da ortak kullanım alanlarındaki yüzeyleri dezenfekte etmek de bir o kadar gereklidir. Bu işlemi pratik bir şekilde gerçekleştirmek isterseniz sprey başlıklı ürünleri kullanmalısınız. Çünkü sprey püskürtme özelliği sayesinde daha az dezenfektan kullanarak daha geniş alanları temizleyebilirsiniz. Sıkma işleminin ardından ise en iyi sonucu elde etmek için yüzeyi kendi halinde kurumaya bırakmalısınız. Bu bekleme süreleri ise seçtiğiniz ürüne göre değişkenlik gösterir. Paket üzerindeki talimatları inceleyerek en doğru süreyi öğrenebilirsiniz. Bekaclean markasının üretimi olan ve güçlü sprey başlıkla sunulan yüzey dezenfektanını halı ve tekstil ürünlerinde bile kullanmanız mümkün. Ürün yosunlanmaya sebep olmaz, antialerjktir ve pH değeri sayesinde cilt kullanımları için de uygundur. Lysol markasının yüzey dezenfektanı ise en çok tercih edilen ürünler arasında yer alır. Lysol küflü yüzeylerde de etki gösterir ve kötü kokuların oluşmasını önler. Çantanızda taşıyabileceğiniz bir yüzey dezenfektanına sahip olmak isterseniz Wclean markasının 100 ml’lık sprey ürününü tercih edebilirsiniz.

Antibakteriyel ürünlerin birkaç çeşidini bir arada sunan ekonomik ve kullanışlı setler de bulunuyor. Activex Hijyen Kiti bu setlerin en iyi örneklerinden biri. Setin içeriğinde sıvı sabun, el temizleme jeli, antibakteriyel ıslak havlu ve 3 adet cerrahi koruyucu maske yer alıyor. Maskelerin burun teline sahip olması da size ekstra bir koruma sağlıyor. Hijyen setini özellikle seyahatlerinizde tercih ederek ihtiyaç duyacağınız tüm ürünleri elinizin altında tutabilirsiniz. Watsons sizin ve ailenizin sağlığını en iyi şekilde korumaya aday olan tüm dezenfektan çeşitlerine yer veriyor. Ekonomik seçeneklerle hemen sipariş verebilirsiniz.


4 yorum:

  1. Geçtiğimiz hafta kısa süreli ama konaklamalı bir geziye çıktık. Tatil süresince kaldığımız her yerde, kullanım öncesi tüm tutabileceğimiz her yeri Domestosun Pratik yüzey spreyi ile temizledik :-)) Hem etkili hemde çok güzel kokusu var, tavsiye ederim 🙏 Teşekkürler bu faydalı bilgilendirme yazısı için ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeniz ve yorumunuz için teşekkürler. Sevgiler...

      Sil
  2. MRB
    Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
    Ancak alkol bazlı el ve cilt dezenfektanı ürünlerin çok sıklıkla kullanılmasına karşı olduğum gibi çocuklarda kullanımını da çok önermiyorum.
    Alkolün çözücü özelliğinden dolayı cildimizdeki yağları çözdüğü ve kuruluk yaparak egzama gibi cilt hastalıklarına sebep olduğunu biliyoruz. Etil alkol ciltten vücudumuza nüfus ederek karaciğerimize ulaşmakta ve burada parçalanmaktadır. (Etil alkol = Rakının hammaddesi) Malum çocuklarımızda metoplazma yetişkinler kadar gelişmediğinden karaciğer çözemediği alkolü şekere veya yağa çevirmek zorunda kalmakta çocuklarda karaciğer yetmezliğine sebep olmaktadır. Ayrıca devletimiz içki yapılıp içilmesin diye içerisine dönasodyum benzoat denen dünyanın en acı malzemesini koymaktadır. Bu da gıda sektöründe çalışan arkadaşların ürünlerine bulaştığından istenmeyen durumlarla karşılana bilinmektedir. Yanlışlıkla çocukların gözlerine temas ettiğinde ise göz retinasına zarar vermektedir.
    Bu sebeplerden dolayı su bazlı doğal el ve cilt ürünlerini önermekteyim.
    Alman teknolojisi ile ülkemizde üretilen STERİLOX ve PROXILYT adlı dezenfektanlar su bazlı olup insan ve hayvan vücudu zaten doğal olarak bu ürünü üretmektedir. ürünler toksik, kanserojen, korozif ve irritan değildir. Durulamada gerektirmezler.

    YanıtlaSil