14 Mart 2012 Çarşamba

Pi-shirt , Yaşasın 3,141592653589793238462643383...

Sizin için ne ifade eder bilmiyorum ama bugün Dünya Pi Günü! Bildiğimiz Pi, kısaca 3,14 deyip kesip attığımız, sonu olmayan, hesaplamaları hala süren...

İşte senede bir gün tam da 14 mart Pi Günü. Neden 14 mart; Amerikan tarih formatı 3/14 olduğundan dolayı. Türkiye`de ise ilk kez 2007 yılında kutlanan Pi Günü, her geçen yıl daha da yaygınlaşıyor. Bu ön bilgiden sonra belirtmem gerekir ki ben bu Pi Günü ile geçen haftadan beri haşır neşir durumdayım. Böyle bir günden bihaber yıllar geçirmişim, cahillik işte:) Meğerse dünyada Pi sayısına ayrı bir hürmet varmış, 1988 yılından beri kutlanırmış!

Birkaç gün önce ilk bilgi şöyle geldi;
-anne bana yarın para versene, 'Pi-shirt' almam lazım!
-Hı pardon, ne yapacaksın??

Sonrasında bunu çeşit çeşit Pi Günü etkinlikleri takip etti. Bunlardan biri de dün sonuçlanan Pi pasta yarışmasıydı. Yalan yok canım hiç yemekten sonra mutfağa girip pasta(!) yapmak istemedi. Peer Ole çok istekliydi, ona anlattım kendisi yaptı keki. Üzerine çikolata eritme işinde tabii ki yardımlarım oldu. Dereceye giremedi ama kek satıldı ve geliri de Kanserle Savaş Derneği`ne gitti. Dünkü konumuz 1.olan pastaydı asıl. Dünya, Pi pastası olarak biliyor olabilir ama bu kimi engeller, Türk insanının yaratıcılığını asla! Birinci olan çiğ köfteden Pi yapmış!!!! O kadar pasta-kek içinden 1.olmuş ki, bence süper! İşte budur!!!

Pi Günü kutlama programındaki etkinlikler pasta-kek yarışmasıyla sınırlı değil elbette. Pi sayısını ezberleme, Pi Günü şarkısı, Pi tekerleme, Pi ile başlayan kelime yarışması, poster-resim yarışması  gibi atraksiyonu bol günler...

Hepsi izlenecek falan da 'Pi-shirt'süz asla olmaz!! Okuldaki gibi evde de keyifle giyilen Pi-shirt ailenin diğer ferdinde derin bir kıskançlık duygusu yarattı. Ancak ufak bedeni bulunmadığından Kai Felix eli boş döndü okuldan.
Çocukları mutlu etme servisi başkanı ben, ağzımdan 'ben sana yaparım bundan' diye kendini bilmez bir cümle çıkardım:) Söz verdik artık, alırız tekstil boyasını elimizden geldiğince boyarız beraber...

Tebrik!

Kitap kurdu olmadığımı söylesem de kitapçıları gezerim, kitap eleştirilerini okurum. Haberim olsun isterim, ne çıkmış, kim yazmış, en çok satanlar, tartışılan kitaplar... Fazlası bozar ama merak diyelim:)
Bazı kitaplar vardır arşivde mutlaka bulunması gereken, geçen sene bu kitabı da  görür görmez o hislerle aldım. Rakı sevenler için cazip bir kitap, 500 yıllık rakı kültürü dile kolay, oku oku ne anekdotlar var içinde....Adını hak eden bir kitap: Rakı Ansiklopedisi- 500 yıldır süren muhabbetin mirası- Geçtiğimiz hafta sonu kitabın sponsoru Yeni Rakı tarafından çarşaf çarşaf verilen ilanlardan kitabın bir de ödül aldığını öğrendim: 17.Uluslararası Gurme Kitapları Ödülleri`nde "Distile Alkollü İçkiler" dalında birincilik kazanmış. Tebrik, tebrik!
Bu kadar kitaptan bahsetmişken -kitap dünyasına bir hayrım dokunsun- bir haberle noktayı koyayım. Şu sıralar Bursa`da TÜYAP Kitap Fuarı var, gidilesi bir durum (10-18 Mart). Etkinlik takvimi ve daha detaylı bilgi için tıklayın yeter....

72 yorum:

  1. cehalet fena bişii semi'cim, sayende bilgilerim pekişti, bir öğrenme çabasına girdim hemen :) pi günümüz kutlu mutlu olsun ozaman :)
    pasta çok güzel olmuş, minik mutlu ellere sağlık!
    pi-shirt ise 10 diyorum, bayıldım, aslında tshirte keçeden aplike de yapılabilir sanki, ama boya daha kolay olur sanırım :) eee kolay gelsin sanaaa.
    kitap ayıraçlarını zaten çok seviyorum, ama benimkine öykü el koydu :(

    sevgiler, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özge`cim yorumun için çok teşekkürler. Bu akşam bir gariplik var blogta. Güncelleme görünmüyor, kafayı yedim hafif:))
      Keçeden aplike etmektense tekstil kalemleriyle yazmayı, boyamayı düşünüyorum. İşin kolayı birazcık:))
      Sana bir kitap ayracı gelecek, merak etme:))
      Öptüm canım...

      Sil
  2. :)) pi sayısını eskıden berı sevmezdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biricit, öyle demeyin. Bakın ne hürmete değer bir sayıymış. Tüm dünya kutluyor:)))

      Sil
  3. aa bugün de babamın doğum günü ne tesadüf.oğlancık yakışıklı ne giyse uyar yani.pasta şahane.ellerinize sağlık.bu kitap ayraçlarına da bitiyorum ayrıca...Kalem şeklinde renkli boyalar var onunlada yapılabilir aslında.bir deneyin bakalım.merak ettim şimdi nasıl bişey olcakak ama anne marifetli güzel bişey çıkar o kesin :)))
    iyi akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki doğdu baban Smilena, kutlarım babacığını:)Güzel günde doğmuş, Pi günü:))
      Pasta değil de daha çok kek oldu. Kremalı falan taşıması zor olur diye pasta yapmadı.
      Kalem şeklinde olan Tekstil boyaları var ya, sanırım ondan bahsediyorsun ben de onları düşündüm. En basiti onları kullanmak. Normal tekstil boyaları da var ama onu fırçayla çalışmak lazım.
      Bakalım ne çıkacak, ben de meraktayım:)))
      Sana da iyi akşamlar...

      Sil
    2. mehaba seminin mutlu elleri banada pi günü ile ilg,li daha değişik bir pasta tarifi verebilirmisin acaba yarınaaa

      Sil
    3. Adsız merhaba, yayınladığım diğer yazıya baktın mı? http://www.mutlueller.com/2013/03/herkes-bugunu-iple-cekiyor-saklamayn.html#comment-form
      Yapabileceğin en basit pasta tarifi bu. Keki bilinen en basit kakaolu kek, kaldı ki kek yapmasan bile hazır pandispanyadan yapabilirsin. Üzerindeki rakamlar Dr. Oetker`den. Gayet basit ve hoş.
      Ya da başka bir fikir; gene basit bir keki Pi şeklinde kesip süslemek. Biraz daha zahmetli ama böyle de yaptıklarını gördüm. Bilmem yardımcı olabildim mi?

      Sil
  4. süper ya pi günü müthişmiş..bu arada kitap fuarına bende çok gitmek istiyorum..ama semacım kitap ayraçlarına bayıldım ben yeni bir kitabın içinde harika durur kermeste ben ondan istiyorum haberin olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar çok eğlendi Zuhal`cim. Amaç zaten matematiği hayatın içine katmak, sevdirmekmiş.
      İstediğim kitap ayracı olsun güzelim, kitabın arasında bil:))

      Sil
  5. İyi ki doğdu baban Smilena, kutlarım babacığını:)Güzel günde doğmuş, Pi günü:))
    Pasta değil de daha çok kek oldu. Kremalı falan taşıması zor olur diye pasta yapmadı.
    Kalem şeklinde olan Tekstil boyaları var ya, sanırım ondan bahsediyorsun ben de onları düşündüm. En basiti onları kullanmak. Normal tekstil boyaları da var ama onu fırçayla çalışmak lazım.
    Bakalım ne çıkacak, ben de meraktayım:)))
    Sana da iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  6. Postlarını merakla bekler oldum.Okuması en keyifli bloglardan birisin:) Kekiniz nefis görünüyor,tişört gerçekten güzelmiş,dünya pi gününün kutlandığını ilk kez duydum:))Rakıyla aram yok kokusunu sevmiyorum:)) bazen diş ağrısı için kullanırdık :) Ama sırası gelmişken tebrik ediyorum:) Kitap ayraçlarına gelince hepside çok özeller,eline sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nuray`cım, okunuyorsam üstelik keyifle ne mutlu:)) Teşekkürler...
    Pi gününden benim de haberim yoktu. Çocuklar çok keyif aldı, okula bir gittim her yer Pi dolu. Resimler, duvarlar dopdolu. Herkesi üzerinde Pi-shirt....
    Kitap ayraçlarını beğenmene sevindim, teşekkürler.
    Sevgiler, iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  8. Kek gerçekten harika görünüyor ve yaratıcı olmuş elerine sağlık bloğunu takibe aldım zevkle izleyeceğimi biliyorum gerçekten açar açmaz capcanlı bir blog geldi karşıma ayrıca küçük bloğuma teşrif ettiğiniz içinde size çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferideco, ne demek küçük blog! Hiç öyle bir ayrımım yok, hoş geldiniz bloğuma. Umarım pişman olmazsınız:))))
      Ben teşekkür ederim yorumunuza...

      Sil
  9. Raki ansiklopedisini ben de yeni listeme almistim, ne tesaduf :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel tesadüf o zaman. Bizim için çok keyifli bu kitap, yanında Rakı içip rakı muhabbeti yapmak için birebir:))

      Sil
  10. Bende ilk defa sizden öğreniyorum :) pastanız süper, thsirt harika hele o pisili kitap ayıracına bayıldım anne böyle marifetli olunca hepsi harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni öğrendim Derya:)
      Pi-shirt okuldaki lise öğrencileri tarafından tasarlanmış, geliri de Kanserle Savaş Derneği`ne gidiyor.
      Teşekkür ederim güzel iltifatına, utandım:)

      Sil
  11. Ben de pi sayısını oğlumun okulunda herkesin kendi boyayacağı -bu 'kendi'kesinlikle anne yahut baba oluyor- t-shirt yarışması ile öğrenmiştim.Evde boya yoktu, ben de markörlerle çizip katılmıştım yarışmaya:)pi sayısına hürmetim oradan gelir:)Pastada gözüm kaldı yalnız:)Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahestebeste, giderek yaygınlaşıyor sanırım bu özel gün:)
      Bizim Pi-shirtleri de lise öğrencileri tasarlamış. Çok hoş yarışmalar vardı Pi hatırına:)
      Pasta değil de kek diyelim, yarışmaya katılan çok yaratıcı pastalar vardı.
      Benden de sevgiler...

      Sil
  12. pi gününü ilk kez duydum ve sayende :) kitap ayraçları şahane bende deneyebilirim yazdım yapılacaklar listesine :)pi günü bahane beraber bişeyler yapabilmek çocuklarla harika olmalı. sabah sabah pek cümle kuramıyorum. ama seni çok keyifle okuyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap ayraçlarını dene derim, hiç zor değil. Elde rahatça yapılıyor.
      Pi günü çoğunlukta aynı etkiyi yaratıyor. Dediğin gibi Pi günü bahane, çocuklar çok eğlendiler okulda, çok hoş yarışmalara katıldılar.
      Keyifle okumana sevindim:)
      Sevgiler...

      Sil
  13. dünya pi günü'nü bilmiyordum, hatta hiç duymamış ve de kutlamamıştım tabiki:)) pi pastasına bayıldım, çok güzel görünüyor peer ole'yi kutluyorum, eline sağlık. aynı şekilde pi t-shirtüne de bayıldım, iyi günlerde kullansın, keşke küçüğüde olsaymışda uğraşmak zorunda kalmasaydın. ayraçlar müthiş görünüyor, eline sağlık semicim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehan`cım, çok teşekkürler.
      Ben de yeni duydum, yalnız değilsin:)
      Artık yapacağız bir Pi-shirt ufaklığa, çare yok:)
      Ayraçları beğenmene sevindim canım...

      Sil
  14. Hahahaaa ne cahil kalmışsın, halbuki biz ailecek yıllardır kutluyorduk pi yıl dönümünü: )))

    Walla ilk defa duydum, çocuklar sayesinde bakalım daha neler öğreneceğiz. Çiğköfte olayını da tuttum, bence çok orjinal olmuştur onca kek pastanın içinde.

    Tişört de çok güzel olmuş, ayraçlara bayıldım... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annemahsustan, ilk duyduğumda kendimi gerçekten cahil hissettim. Tüm okul Pi ile süslenmiş, herkesin ağzında Pi günü etkinlikleri, ben dünyadan bihaber! Google amcaya bir yazdım ki, yıkılıyor ortalık:))
      Teşekkürler, ayraçları beğenmene sevindim...

      Sil
  15. Kızların okulu marifetiyle dört yıl önce tanıştık pi günüyle. İdil birinci sınıftaydı. Günlerce anlamaya çalıştı üç rakamın bir araya gelişinin hikmetini. Hâlâ da anladığına emin değilim ya:)
    sevgimle

    YanıtlaSil
  16. Gülgün, kıymetlisiniz! Bu günü duyan ender insanlardan olduğunuz için:)
    Ben beğendim bu Pi günü etkinliklerini. Çocuklar çok sevdiler, keyiflendiler.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Pi sayısı...Lisede öğrenmiştik sanırım. Artık bu yaşta tanışılıyor demekki kendileriyle. Ben isminden mi bilmem severdim bu Pi'yi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adavedeniz, erkenden başladılar tanışmaya. Amaç zaten matematiği sevdirmekmiş:))

      Sil
  18. ne guzel bıze super bır bılgı tıp bayramııı14 mart hemde pı gunu:)) hahaha:)) tesekkurlerrrrr :))

    YanıtlaSil
  19. Geçmiş pi günümüz kutlu olsun, hesaplasalar da rahatlasam artık, ben huzursuz oluyorum uzun sürdükçe:)
    Şu mini mimi milk ellerden çıkan keki görünce kendimden utandım, çöküyor yahu benimki!Siz de thsirt marker ile kendi pi'li giysinizi yaparsınız, daha da güzel olur bence. Fuara gidemedik hala, inşallah hafta sonu..
    Bu arada mim Yazını bekliyorum:)
    AA unutmadan ayraçlar çok güzel, keçeden yapmıştım ben de hediye ama kumaşlı olanlar daha bi şirinmiş.Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fuara git mutlaka, kaçırma. Çocuklar okulla beraber gittiler. Ben de gitmek istiyorum ama ne zaman bilemedim.
      Mim tembelliğim devam ediyor. Araya kaynatabilirim de sanki:))
      Ben seviyorum kitap ayraçlarını, keçeden kumaştan, kağıttan hiç farketmez:)
      Benden de sevgiler.

      Sil
  20. insan ne çok şey öğreniyor şu sanal dünyada, pi gününü öğrenmek de bugüne kısmetmiş. Ne güzel bir pasta olmuş o, bence 1.liği hakketmiş. kitap ayraçları çok güzel olmuş, ellerine sağlık. kitap ilginç görünüyor, okunacaklar arasına not ettim bile. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pasta vardı ve hepsi de çok yaratıcıydı.
      Kitap ayraçlarını beğenmene sevindim. Kitap gerçekten hoş, tam arşivlik!
      Pi gününü ben de yeni öğrendim, öğrenmenin yaşı yok!
      Sevgiler...

      Sil
  21. Pi günü okulda da çeşitli etkinliklerle kutlandı , kutlu olsun diyelim .
    Kitap ayraçlarına bayıldım , çok şirinler , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek siz de kutladınız, yalnız değilmişiz:))
      Beğenmene sevindim, teşekkürler...

      Sil
  22. :) pi pastanız da, pi- shirt de harikaymış:) bugün de bişey öğrendik:)

    YanıtlaSil
  23. Ecerce, ne güzel herkes neler öğreniyor:))
    Teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. çok hoş paylaşım
    bir bilgi öğrendik teşekkürler
    :)))

    YanıtlaSil
  25. pi gününüz kutlu olsun, pasta çok güzel görünüyor, eh senin gibi birinden tişört kurtulur mu hiç, en güzelini yaparsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten yorumun için çok teşekkürler Fadiş:) Deneyeceğiz bakalım, güzel olur mu bilmem:))

      Sil
  26. pi gününü de sizin sayenizde öğrendim ,bu pi sayısını bulana hayranlığım en son altı yuvarlak yaptığım kumaş sepetle pekişmişti daire kestiğim kumaşın kenar uzunluğunu pi sayısıyla bulunca vay be adamlardaki zekaya bak demiştim :)
    rakıyı ilk ve son içişim diş ağrım da olmuştu onu içmek için de ortam olması gerek sanırım zevkine içilecek bir şey değil sanırım ve bizim kültüre ait olan bu içkinin de kitabı olması güzel bir şey keyifli okumalar
    ortak zevkimiz kumaşlara ve onlardan bir şeyler yapmaya bayılıyoruz bunlar da çok güzel olmuş ellerinize sağlık
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, ben de çocukların sayesinde öğrendim böyle bir gün kutlandığını:)
      Tutkulu bir Rakı içicisi değilim. Ortam önemli dediğiniz gibi...
      Kitabı alalı 1 yıldan fazla oldu, arada Rakı muhabbeti yaparken açıp okuyoruz:)
      Evet, ortak zevkimiz gerçekten. Ben sizin gibi çok detaylı çalışmıyorum ama...Benimkiler daha basit şeyler:)
      Sevgiler...

      Sil
  27. Geçmiş "Pi" günümüzü kutluyorum bir de "Pi-lav" günü mü yapsak, yemediğimiz gün yok neredeyse millet olarak ben ce hak eder Semi :) Allah allaaa ne türleri yapılır böyle bir gün olsa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolat, çok alemsin:)
      Pi günü yarışmalarından birine seni göndermek lazım. Pi ile başlayan kelime bulma yarışması yapmışlar çarşamba günü, ideal adamsın:)))

      Sil
    2. hahaaa yorum tam a la Bolat ama...:))

      Sil
  28. Sayende öğrendim ben de :)

    Ufaklığa sen yaparsın diye içimden geçirdim, sen zaten söz vermişsin.Ne şanslılar, ben yapamazdım.Amaaa ben de şanslıyım, senden isterdim:))

    Rakı Ansiklopedisi,alacağım. Ya bugün senden çok şey öğrendim:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çocuklardan öğreniyorum Nil! Eee biz bu çocukları niye yaptık, onlar bizi güncel tutuyor, gençleştiriyor:)))

      Sen de yaparsın Nil, çok basit artık her şey. Tekstil kalemleri var. İyi iş görüyor:))

      Rakı Ansiklopedisi için yazacak çok şey var. (bknz.Hypo`ya yaptığım yorum:))

      Sevgiler...

      Sil
  29. Pi günü de mi yapmislar :)) cok hosuma gitti ama..

    Raki Ansiklopedisi derhal eklendi listeye, Istanbul siparislerim kabariyor sevgiliye :)

    YanıtlaSil
  30. Itır`cım, okullarında ilk kez kutlandı. Çocuklar da çok keyif aldı, hatta ben bile:))
    Rakı Ansiklopedisi bence iyi bir mutfak kültüründe olmazsa olmaz bir kitap. Siparişleri kim getiriyorsa kolay gelsin, bu kitapla beraber ekstra bagaj ödeyebilir, benden söylemesi:)))

    YanıtlaSil
  31. pi sayısına bu kadar anlam yüklendiğini hiç düşünmemiştim yazıyı okurken okul yıllarım geldi aklıma:)) t shirt fikri çok eğlenceli:)

    YanıtlaSil
  32. Pi-Shirt'ün en güzelini yaparsın eminim.Her şey çok güzel.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala yapmış değilim, kalem arayışlarım sürüyor:))
      Teşekkürler Pembe Kekik...

      Sil
  33. yaa bugün hangi bloga girsem pasta görüyorum olmaz ki ama :(

    YanıtlaSil
  34. yehuuuu bir sonraki dünya pi sayısı gününde o pastadan yapıcammmm :) öperim seni Semicğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin pastanı seneye merakla bekliyorum, eminim en lezzetlisini yaparsın Leyla:))

      Sil
  35. Sevgilim pi gününde doğmuş ve onunla tanıştığımdan beri ben de bugünün daha çok farkındayım, birlikte olduğumuz ilk doğumgününde ben de ona bir pi-shirt yapmıştım, geçtiğimiz pi gününde bana evlenme teklifi ederek günü benim için daha da anlamlı kıldı, okullarda bu kadar güzel kutlandığını bilmiyordum, çok hoşuma gitti, paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar Pi ile haşır neşir olmuş birini tanımamıştım:))
      Sizin için epey özelmiş...
      Okullarda yeni yeni başladı aslında. Benim bildiğim birkaç okul var kutlayan, sağdan soldan duyduğum.
      Ben teşekkür ederim, gene beklerim:)

      Sil
  36. Pi sayisinin çizimini severim,ayricakli bir sayi.Bu arada Bursa'da oturuyorsunuz sanirim,oglunuz hangi okula gidiyor? Kizim icin okul dusunuyoruz,onerilere ihtiyacim var(Zuleyha)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Züleyha, çocuklarımın ikisi de Ted Koleji`ne gidiyor. Okul seçimi zor gerçekten, doğru tespit için çocuğunuzu çok iyi tanımanız lazım. O okul iyi, bu kötü diyemem. Bana sorduğunuz için söyleyebilirim, çocukların okulundan memnunum. Kimi okul sınav odaklıdır, kimisi daha sosyal. Sizin beklentiniz doğrultusunda memnun olabilirsiniz ancak. Yardımcı olabildim mi bilemiyorum:)
      Sevgiler:)

      Sil
  37. Kaleminize sağlık.
    Pi sayısının inanılmaz bir güzelliği var. Matematik içinde ama matematiğin ruhuna ters olarak hiçbir tekrarlı sayıya sahip değil. Üstelik bu benzersizlik sonsuza kadar sürüp gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Dünya Pi Günü kutlamaları artıyor, kutlayan okul sayısı artık epey var, ki bence sevindirici. Okulda bir şenlik havası esiyor:) Yazdığınız gibi Pi sayısı bunu hak ediyor.

      Sil
  38. Dünya ve ülkemizde özellikle pi gününe olan ilginin artması güzel bir şey çünkü pi sayısı sadece sayıyı ezbere bilmekle eşdeğer birşey değil pi büyülü bir sayı herkesin telefon numarasının yazdığı hatta doğum tarihine kadar yazan sonsuza giden bir sayı ama beni asıl büyüleyen yeri pi sayısı ile yapılan müzik işte bu müzik bana bu sayının sonsuz ve büyüleyici olduğunu hatırlattı.Video arama platformlarında ararsanız müziği dinleyebilirsiniz. :)
    Bu güzel yazı için teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz müziği bulup dinledim, çok hoş gerçekten. Teşekkürler bilgilendirme için:)
      Yazımı beğenmenize sevindim, yorumunuz için ayrıcıa teşekkür ederim.

      Sil
  39. yazınız faydalı... teşekkür ederizzzz .

    YanıtlaSil