24 Şubat 2015 Salı

Mandala Taşlar



Mandala boyamayı çok sevdiğimizi bilirsiniz. Eskiden biraz daha sık boyardık, zaman içinde azalsa da yine de evimizin önemli boyama faaliyetlerinden biri. Mandalanın yaygın kullanılmadığı dönemlerde bile internetten çıktı alır boyardık. Bugünlerde sadece internet sitelerinden değil, hem küçükler hem büyükler için mandala boyama kitaplarına ulaşmak bile oldukça kolay hale geldi. İyi de oldu. Mandalanın mistik yönü bir yana, birçok faydası olduğunu daha önce yazdığımı hatırlayanlarınız vardır mutlaka. http://www.mutlueller.com/2014/03/mandala-iyidir.html




Mandala ilgi alanım olduğundan, algıda seçicilik dediğimiz şey, sağda solda o kadar güzel işlere rastlıyorum ki ağzım açık kalıyor! Ciddi ciddi bu işin sanatını yapanlar kendi mandalalarını her yere uygulayabiliyorlar: kıyafetlere, taşlara, kumaşlara, çantalara, dövme olarak... aklınıza ne gelirse.


Hep kağıt üzerinde boyama yaptım, resim ya da çizim yeteneğim olmadığından kendi mandalamı da oluşturmak aklıma bile gelmedi. Daha önceki tecrübemden taş boyama işinde çok iyi olmadığımı bilecek kadar aklım başımda. Yani öyle akrilik, fırça falan benim işim değil. Neden kalemle olmasın ki, üstelik mandala! Mandala taş boyama nasıl yapılır ya da örnek vs. araştırmadan evdeki mevcut kalemlerden en uygun olanları aldım elime boyamaya başladım. Şunu söylebilirim, yaptıkça yapası geliyor insanın. Mandala yapmak/boyamak her zaman ayrıcalıklı, sonucuna bakarsam taş üzerinde de harika sonuçlar elde ediliyor.


Mandala modelini ya da nasıl/ne yapacağımı taşlara önceden taslak olarak çizmedim, içimden nasıl geliyorsa onu yaptım. Kullandığım kalemler Faber-Castell`in 1523 Multimark permanent kalemleri, "S" yani ince uçlu olanlarından. Birkaç tane de Edding var. Kalemlerin kullanımı rahat, özellikle ince uçlu olanlarla benim çizdiğimden çok daha detaylı çizilebilir. Benimkiler kaba versiyonu, bunu laf olsun diye söylemiyorum. İnternete girin bakın, taşların üzerine ne mandalalar yapmış alem!

Ben yapamam demeyin sakın, unutmayın her dantel bir mandala örneği!

Daha önce paylaştığım linkleri bir kez daha paylaşıyorum:

http://www.mandala-4free.de/en/index.htm
http://www.mandala-bilder.de/
http://www.coloringcastle.com/mandala_coloring_pages.html
http://www.kidsweb.de/basteln/mandala/mandala_fuer_aeltere/mandala_schwierig.htm
http://www.mandalavisions.com/Pages/gallery.html



Not: Fotoğrafları lütfen izinsiz kullanmayınız.

33 yorum:

  1. Harika olmuşlar. Hiç denemedim ama özendim doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Ben de taş üzerine böylesini ilk kez denedim:) Fırça denemelerim olmuştu daha önce ama oldukça başarısızdı:)

      Sil
  2. Taş üzerine mandala fikri süper vallahi :) Ben de görmüştüm bazı örnekler.. Bu kalemlerle de bana da pek bir cazip geldi, çizim yeteneği bende de yok ne yazık ki :) Elinize sağlık, ne güzel fikir oldu şimdi bu bana, hazır evde bir dolu taş varken.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizim benim de çok bildiğim (teknik olarak vs.) bir şey değil. Kalemlerle kolay geldi, taşların yüzeyi de müsait olunca zorlanmadım:) Çok teşekkürler, umarım denersin:)

      Sil
  3. Evde sanırım 3 yıldır boyanmayı bekleyen bir kucak taşım var . Önce sabır , sonra zaman sonra ne çizeceğimi bilemedim gibi bahaneler ile hep erteledim . Çok güzel olmuş bunlar , bana inanılmaz ilham verdin .Teşekkür ederim :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de öyle, bulduğumuz her yerden toplamışız:) Bazılarını saksı içinde süs gibi kullanıyorum, bazıları terasta duruyor, bir kısmı da torbada. Kalemlerin gücü diyeyim, yoksa kafamda bir şey yoktu elime aldığımda. Ortadan başladım, spiral olarak devam ettim:) Teşekkürler ve sevgiler:)

      Sil
  4. Elinize sağlık çok güzel olmuşlar. Mandala faydalı mı bilmem ama siz bu çalışmayı yaparken başka zihninizdeki düşüncelerle yorulmadıysanız epey bir stres atmışsınızdır, bu da bir fayda. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Ben mandalanın faydalı olduğuna inanıyorum, acayip sakinleştiriyor, hamur gibi oluyor insan:))

      Sil
  5. Çok güzel olmuşlar. Kalemim var, taşım var....El atayım bakalım çok güzel ilham verdin bana....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) E tüm malzemeler varmış, o zaman bekliyoruz bakalım neler çıkacak:)

      Sil
  6. ellerinize sağlık nasıl düşündünüz de yaptınız bunu böyle:) gerçekten çok güzel bir yaratıcılığınız var hemde çok güzel olmuş..Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Çok büyük bir yaratıcılık yok aslında. İnternette de örnek çok:) Kalem ve taş yeterli:)
      Sevgiler:)

      Sil
  7. Evde hem bir süredir boyanmak için bekleyen taş, hem de permanant kalem var :))) hımmm mandala güzel fikir, bakalım seninki kadar başarılı olacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur bence:) Taş var, kalem var, gerisi kolay. Ortadan başlayıp spiral olarak devam ettim, hiçbir uyum vs. düşünmedim. Kafama göre:)

      Sil
  8. Görünce direk dövme olarak hayal ettim. Şekillerin mistik havası var, çizerken meditasyon etkisi yaratmasına şaşmamalı. Açıkçası taşları marker ile boyama fikri hiç gelmemişti aklıma, peçete ile dekupaj yapmıştım sadece bir keresinde. Çizimde pek yetenekli değilim ama denemeye değer kesinlikle !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dövme örnekleri de çok var, hepsi çok güzeller:)
      Mandala insanı sakinleştiriyor, bu doğru. Çocuklarda çok daha faydalı; el becerisi kazandırma, renkleri tanıma, bir şey odaklanma kabiliyeti vs. çok etkili olduğunu yazıyorlar hep ve ben bunu uygulamış biri olarak faydalı olduğuna inanıyorum.
      Taş daha önce boyadım ancak fırça ile. Hiç başarılı olmamıştım:)) Fırça kullanmak zor geliyor bana, resim yeteneği de olmayınca:))

      Sil
  9. Ben de niyetlenmistim ilk paylaştığın zaman Lara ile boyamak için hala yapıcaz :) Harika olmuş seninkiler yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap yap, çok sever tahminimce. Hatta bir süre sonra kendi mandalasını kendisi yaratır, bak neler çıkar ortaya o zaman:) Teşekkürler, beğendiğine sevindim Ülker`cim:)

      Sil
  10. Resim yeteneğinizin olmadığına inanmak güç. Desenler çok başarılı görünüyor.
    Güzel paylaşım için teşekkürler. En kısa zamanda deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeteneğim yok gerçekten. Olsaydı resim vs. konularında da bir şeyler yapardım çoktan:) Hatta kumaş boyardım iyi de olurdu:) Bu desenler tamamen tesadüf, yani taşın ortasından başladım spiral şeklinde devam ettim. Çıkan modellere ben bile şaşırdım:))
      Mutlaka deneyin. Beğenmenize sevindim, teşekkürler:)

      Sil
  11. Teşekkürler, uğrarım size de:)

    YanıtlaSil
  12. SÜPER OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK BAYILDIM BENDE EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM...BEKLERİM gulderenocak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. En güzel şeyler doğaçlama olan işler bence .Göze o kadar estetik geliyor ki ellerine sağlık.Çok güzel olmuş çok beğendim .
    Bu aralar dingin ,doğal bir yeri o kadar arzuluyorum ki mandalayı deneyebilirim .
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  14. Semi balkonda Teo'nun 5-10 tane tatil dönüşü eve taşıdı taş var onlarda deneyeceğim olması sabunla silerim :)

    YanıtlaSil
  15. çok başarılı olmuş taşlar sevgili semi.bravo.!

    YanıtlaSil
  16. ben de cok yesilleniyorum bu tas boyama isine. Kece ile kasnak uzerine mandala yaptim guzel de oldu . Baska seyler de var aklimda ama tas uzerine yapmak istiyorum ben de. Heveslendirdin.
    Cok guzel olmus bu arada eline saglik ..

    YanıtlaSil
  17. bak simdi cok heveslendim. simdi taslara mandala mi yapsam, yoksa yasti mi diksem bilemedim semi:)))

    YanıtlaSil
  18. harika olmuş..ellerinize sağlık.. ( Zeugma'nın sitesinden geldim..)
    fazla yorucu de değil sanırım harika bir hobi. :)) esenlikler...

    YanıtlaSil
  19. Kalemlerin fiyatları ne kadar acaba almayi düşünüyorum. Kendime büyükler için boyama kitabı aldim.bu kalemleri kullanmayi düşündüm. Ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş

    YanıtlaSil