15 Nisan 2013 Pazartesi

Büyülenip Döndük

"Kaçtım, kaçıyorum" diye ses etmeden bir soluk gidip geldim. Kapadokya`ya, başka bir deyişle "güzel atların ülkesi"ne... Aramızdaki bağ yıllar önce kuruldu, sadece birkaç gün kalıp öylesine etkilenip dönmüştüm ki, çocuklarla da mutlaka gidilmeli listesine çoktan girmişti.
Bizim gibi zaten havuz turizminden pek hoşlanmayan bir aile için okulun bahar tatilinde olmasının anlamı büyük. Hiç olmadık zamanda, sıcağın henüz kavurmadığı günlerde tadından yenmez bir tatil fırsatı, daha ne olsun!
Zemi yürüyüş yolu
Pazar pazar konuyu çok da uzatmak niyetinde değilim. Kapadokya anlatıyor zaten her şeyi, tüm büyüyü...Nasıl oluştuğunu, coğrafi özellikleri, tarihini, kimlerin gelip geçtiğini her kaynaktan detaylı şekilde okuyabilirsiniz.

Yürümeyi sevenler ve turistik aksiyonlardan uzak kalmak isteyenler için Zemi Yolu
Kapadokya`da en güzel manzara için sanırım Uçhisar Kalesi en iyi adres.

Uçhisar Kalesi`nden manzara

Uçhisar`da Tipik Türk Evi`ne uğradık. (bkz. Tipik Türk Evi) İsmail Amca bu Peribacası`nda doğmuş. 1982 yılında Unesco`nun el koymasıyla taşınmak zorunda kalmış. 1996 yılından beri de tekrar ailesi ile birlikte doğduğu evde yaşamaya kiracı olarak devam ediyor. İster bir şeyler için, ister yemek rezervasyonu yaptırın. Yanında İsmail Amca`nın muhabbeti de artısı:)

Tipik Türk Evi`nde muhabbet!
Güzelyurt yol ayrımına gelince aklımda kaldığı kadarıyla şöyle bir yazı okuyorsunuz: "Güzelyurt`u görmeden Kapadokya`yı gördüm diyemezsiniz!"
Bu iddialı sözün üstüne Güzelyurt`u görünce hak veriyorsunuz. Müthiş!


Güzelyurt, (eski adıyla Karballa, Rumların kullandığı Kalvari ve bu isimden türetilen Gelveri), topraklarında birçok medeniyete beşiklik etmiş:  Eti, Hitit, Pers, Kapadokya krallığı, Eski yunan, Roma, Bizans, Selçuk ve Osmanlı.
1924 Mübadelesi`ne kadar ilçede Rumlar ve Türkler bir arada yaşamışlar. 1924`den sonra buradan göç eden Rumlar, Yunanistan`ın Kavala şehrine bağlı Nea Kalvari`ye yerleştirilmiştir.

Güzelyurt`ta görülebilir 17 kilise olduğu biliniyor. Bazıları; Sivişli Kilise, Koç Kilisesi, Cafarlar Kilisesi, Manastırlar Vadisi Kiliseleri, Kızıl Kilise... Bunun yanısıra 7 yeraltı şehri bulunuyor. En çok bilinen iki tanesi, Cevizli Sokak Yeraltı Şehri ve Gaziemir Yeraltı Şehri`dir.

Yüksek Kilise. Havanın bizi uçurduğu, kilisenin camlarının çarptığı, vuuuu diye rüzgarı dinlediğimiz çok mistik bir havada ziyaret ettik.


Güzelyurt ilçesine bağlı, Ihlara Vadisi`nin devamı olan Belisırma Köyü`nü de görmeden gitmek olmazdı. Burası da tarihi dokusuyla, lezzetli yemekleriyle akıllara kazınıyor. Bisiklet turu yapanların, yürüyüşe çıkanların uğrak yeri...

Veletler oynuyor, yanlış anlaşılmasın:) - Belisırma Köyü

Kapadokya`da şimdiye kadar 3000`den fazla kilise olduğu biliniyor. Kiliselerin çoğu eski dönemlerde tahribata uğramış. Göreme Açık Hava Müzesi içindeki Karanlık Kilise iyi bir durumda, fotoğraf çekmek yasak. Ve ziyaretçi sayısını azaltmak amacıyla ekstra ücrete tabi.

Kiliselerden bazıları
Bir vadi içinde yer alan Soğanlı Köyü`nde bulunan 50 kadar freskli kiliseden 10`u gezilebiliyor. Bu kiliselerin en önemli özelliği tüm Kapadokya`da kayaların kubbe olarak şekillendirildiği kiliselerin bulunduğu tek yerdir.
Köyün yerleşim yerinde kayaların düşmesi sonucu 12 sene önce köy boşaltılmış, halk dışarıya taşınmak zorunda kalmış. Günümüzde eski yerleşim yerinde sadece 4 hane yaşamakta.
Aynı zamanda Kapadokya`nın her yerinde gördüğümüz bez bebeklerin de evlerde yapıldığı ve tescillendiği yer Soğanlı Köyü`dür.
Soğanlı Köyü
Mustafapaşa`ya (Sinasos) geldiğimizde bizi 150 yıllık konak karşıladı. Burası Kapadokya Sanat Tarih Müzesi, diğer adıyla Bebek Müzesi. Müze kurucusu ve folklorik bebek sanatçısı Sibel Hanım`dan burasının Türkiye`nin ilk el yapımı bebek müzesi olduğunu öğreniyoruz. 2001 yılında satın alıp restore ettiği konağı 2006 yılında halka açmış.

Merkezden biraz yukarı doğru yürüyün ve başınızı kaldırın!
Halk oyunları ekipleri, Köroğlu, Nasrettin Hoca, macuncu, yorgancı gibi sokak satıcıları, padişahlar, sultanlar...kültürümüze ait figürlerin bebeklerini görmek mümkün. Sibel Hanım`ın yaptığı 2000 civarında bebek var. Aynı zamanda farklı ülkelerden bağışlanmış bebekler için de ayrılmış bir bölüm mevcut. (bkz. Kapadokya Sanat Tarih Müzesi)
Konağın müzeden ayrı bir bölümü ise butik otel olarak hizmette. (bkz.Büyük Sinasos Konağı)

Bebek Müzesi ve bizim turistik pozumuz

Çömlek denemeleri yapmadan dönemezdik elbette. Zannettiğimden zor tabii:)

Elinden geleni yapan Mutlu Eller ekibi:)

Ve elbette Melekler Evi!

Daha önce de bahsetmiştim sanırım. Tur şirketleri ile bir yere gitmeyi, koca koca otellerde kalmayı pek sevmem. Mümkün olduğunca kaçarım bundan.
Küçük otellerin bana göre en büyük artısı ev hissi vermesi. Konuşabilceğiniz, bilgi alabileceğiniz muhatap kişilerinizin olması da diğer artısı.
Melekler Evi`nin güler yüzlü sahipleri Arzu Hanım ve Muammer Bey mimarlık bilgilerine sevgilerini de katmışlar, Melekler Evi gibi harika bir mekan yaratmışlar.
Melekler Evi belgeselini de izledikten sonra gösterilen maddi manevi tüm emeğe bir kez daha saygı duydum.
Melekler Evi`nden ilk "merhaba"
Muammer Bey daha ilk günden kendi çizdiği Kapadokya haritasını elimize verip öyle bir anlattı ki bu harika yerleri sayesinde gezdik, klasik rota içerisinde pek olmayan bizim için pek çok yeni yerler keşfettik.

Melekler Evi`nde her detayda sevgi saklı. 
Tekrar tekrar çok teşekkürler. Güler yüzünüz, sıcaklığınız, nefis yemekleriniz ve tüm yardımlarınız için...Gene görüşeceğiz mutlaka! (bkz. Melekler Evi)

Bu yapılır mı bana! Birileri lokmalarımı sayıyor:)
Sadece bu kadar mı gezdik? Siz bu listeye Kaymaklı Yeraltı Şehri`ni, Zelve`yi, Çavuşin`i, Avanos`u (Avanos`taki saç müzesi; fotoğraf çekmek yasak. Çok çok ilginç, Guinness Rekorlar Kitabına da girmiş.), sayısız kilise ve manastır, Sobesos Antik Kenti (Romalılardan, kazı hala devam ediyor), Ihlara Vadisi`ni, Göreme`yi, Ürgüp`ü ekleyin.

Kapadokya dosyası kapandı mı? Hayırrrrr! Ne mutlu ki bitecek gibi değil, aklımın ve ruhumun kaldığı çok yer var orda...

Not 1: Tüm buraları gezerken yanınızda mutlaka Müze Kart olsun. Yoksa bile müze girişlerinde söylerseniz hemen çıkartabilirsiniz. Kart bedeli 30 TL. (yani, iki yeraltı şehri giriş bedeli)

Not 2: Bir şey daha öğrendik, eskiden yabancılar için Müze Kart mümkün değilken, artık Türkiye`de yaşayan ve vatandaşlık numarası sahibi yabancılar için de mümkün hale gelmiş.

48 yorum:

  1. Cok guzelmis Semi, hepberaber gidip yerlessekmi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yerleşme olayını düşünmedim değil:) Ama deniz olmadığı için benim evdeki yelkenciye hiç uymaz:))
      Görmediysen Türkiye ziyaretinde listene alsan iyi olur. (hoş, senin listende neler var kim bilir:))

      Sil
  2. Çok güzel. Bizimde hep aklımızda var. İnşallah kısmet olur. Eğlenceli olmuş. Sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertelemeyin derim. Harika yerler. Benim 2.gidişimdi, sanırım son olmayacak:)
      İstanbul`dan uçakla sadece hafta sonu için gelenler var:)

      Sil
  3. Lisede gidilecekti ama gitmemiştim. Şimdilerde, Atalarımız dediği gibi, kafamı taşlara vuruyorum. :)
    Ama balon gezisi yapmamışsınız. Herhalde mevsimden dolayı.
    Ne güzel yerler gerçekten. gezmiş kadar olduk sayenizde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatını bulursanız mutlaka gidin. Türkiye`de yaşayıp buraya gitmemek gerçekten olmaz:)
      Japonlar biliyor buranın kıymetini, otobüs otobüs Japon turları...12 ay boyunca.
      Balon gezisi gözünüzden kaçmamış. Evet yapmadık. Mevsimden değil, her mevsim hava şartlarına göre yapılıyor. Ancak çocuklarla yapmak istemedik. Balonun sepeti çok yüksek. Yani onlar pek bir şey göremeyeceklerdi, kucağa almak da yasak. Bu kadar pahalı bir aksiyon için hiç olmazsa onların da hatırlayacağı bir anı olsun diye yapmadık. Bir sonraki ziyarete umarım:)

      Sil
  4. Ne guzel bir gezi olmus, henuz Kapadokya'yi goremeyen biri olarak nasil imrendim size ;)
    Gittigimde paylasiminizdan cok faydalanacagim.
    Mutlu haftalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapadokya`yı görün mutlaka. Türkiye`deki en kıymetli hazinelerden biri o bölge.
      12 ay boyunca turist eksik olmuyor:)
      Umarım faydalı olmuştur gerçekten. Giderseniz gene haberleşirsek kesin adreslerini de veririm:)
      Teşekkürler, size de mutlu haftalar olsun:)

      Sil
  5. Semicim şalvarını severim senin, öyle şeker görünüyorsun ki, bir gezenti olarak geziye çok imrendim hemen itiraf edeyim, resimlere bayıldım zaten, bende ortaokulda gitmiştim çok net kareler yok aklımda ama şimdilerde gidip görenlerin tanıtımları resimleri beni meraklandırıyor. Süper bir bahar tatili olmuş daha niceleri olsun, bizede olsun... :) iyi haftalar semicim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şalvarı severim, bu benim değil ama oradan verdiler. Yaz aylarında çok rahat oluyor şalvar, tavsiye ederim:)
      Senin kuzuyla birlikte mutlaka gidin. Bayılır oralar, yeraltı şehirleri büyük bir oyun alanı gibi onlar için:)
      Umarım bozulmaz, doğallıyla, coğrafyasıyla olduğu gibi kalır.
      Evet, hepimiz için güzel tatiller dileyelim Derya`cım, teşekkürler:)

      Sil
  6. Ben de merak ediyorum çok oraları, tam da zamanında gitmişsiniz, sıcaklar basmadan.

    Keyfiniz daim olsun...Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar tatilini bu yüzden seviyorum zaten. Yaz ayları bana çok sıcak, hele oralar için:)
      Teşekkürler:)

      Sil
  7. Benim memlekete gitmissiniz Semi'cim.. Babam Belisirma koyune cok yakin olan Demirci kasabasi dogumlu.
    Kapadokya buyuleyicidir.. Her gidisimde ben eskisinden daha fazla etkilenip oyle geri donuyorum.
    Bu taraflara gelmeden once Gelveri'ye gitmen iyi olmus. Oradan mubadil gelenlerin yasadigi Nea Kalvari bize sadece 40 km uzaklikta. Orada hic un kurabiyesi yedin mi bilmiyorum ama tum Kavala'da cok unlu olan meshur Kavala kurabiyesi Nea Kalvari'de uretilir. Hatta en unlu ureticisi Orta Anadolu agziyla Turkce konusur.
    Bak bu sekilde iki mubadil koyu birden goreceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyordum. Memleketine aşık oldum diyebilirim:)
      Belisırma Köyü muhteşem! Turist kaynamıyor, doğayla başbaşa saatler geçirdik. Demirci`ye gitmedik ama. Daha gitmediğimiz çok yer kaldı oralarda. Diyorum ya aklım kaldı gerçekten:)
      Kapadokya aslında değerini hala bilmediğimiz değerlerden. Bana göre hak ettiği değeri hala görmüyor. Muhteşem bir yer, tarihi, coğrafyası ile dünyada bir örneği daha yok!
      Yanlış uygulamalar başlamış, umarım devam etmez. Birileri çıkıp oraları da betonlaştırmaya çalışmaz.

      Kavala un kurabiyesini duydum ama yemedim. Sana gelmek için güzel bir sebep daha. Sana yakın üstelik. Gider miyiz gerçekten?

      Sil
  8. Kapadokya'yı şyle bir ucundan görüp aklı kalanlardanım ben. O zaman çocuklar küçüktü ve eziyet etmişlerdi doyasıya gezememiştim. İnşallah en kısa sürede yeniden gitmek istiyorum....Sizin gezinizse müthiş olmuş tam zamanında hemde.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gidersiniz tekrar çocuklarla. Bayılırlar eminim:)
      Kapadokya, bildiğiniz gibi yürüyüş olmadan gezmek mümkün değil. Çocukların da ayak uydurması lazım. Bizim ufaklık bile gık demeden gezdi:) Ufak çocuklarla zor olduğunu anlayabilirim.

      Sil
  9. guzel fotograflar, eglenceli bir tur olmus!.. benim de listemde burasi.
    http://underthestarsandsun.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)
      Gerçekten güzeldi, hem çocuklara, hem bize göre uygun bir tatil yeri bulmak her zaman kolay değil:)

      Sil
  10. hakkını ver hakkını yazısı olmuş bezelye Semi eline koluna gezmene görmene sağlık.. kapadokyaya gidildi ama şunu bil iştahım kabardı en kısa sürede gene gidilecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İştahın kabarsın tabii, bu kez de senin aslanı götür. Ama epey yürümesi gerekecek, biraz daha büyüse daha iyi olur gibi:) Ve umarım ailece gidersiniz.
      Bezelyen Semi`den sevgiler:)

      Sil
  11. merhaba semi

    mükemmel bir gezi olmuş. dahasına diyelim...

    ama en güzel şey ne biliyor musunuz? çocuklarınız ilerde çok uzakta olmayan bir ilerde bu günleri hatırladığında inanın aranızdaki bağ tekrar ve tekrar perçinlenecek.

    iyi ki değerlendirmişsiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Imtırak ımsı, güzeldi gerçekten.
      Hem çocuklara, hem bize uygun bir yer.
      Bizi hatırlalar mı dersiniz? Yok şaka tabii ki, hatırlarlar herhalde:)
      Aramızdaki bağ nasıl olur gelecekte bilmiyorum ama karşılıklı açık kartlarla oynayacağımız, dürüst bir bağımız olsun dileğim:) Hatta geçen yıl bir annemle ilgili bir post yazıp orada da siparişi vermiştim:)))) http://www.mutlueller.com/2012/02/kymetlim.html

      Sil
  12. Ahh Kapadokya! Bayılıyorum!
    Çocuklar beğendi mi, neler dediler?:) Merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar çok sevdi:)
      Mutlaka her gördükleri deliğe girmek istediler. Gık demeden yürüdüler, biliyorsun ya Kapadokya yürünmeden olmaz:)
      Aslında etkileri sonra çıkar. Yani biraz beklemek lazım. Bakalım arkadaşlarına nasıl anlatacaklar mesela:)

      Sil
  13. Ve kayıp ortaya çıktı! :D

    Ne güzel tur olmuş, imrenmedim dersem yalan olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayboldum ama gezip geldim Mr.E:))

      İmren imren ama sen de planla böyle bir gezi. Anlatmakla olmuyor, benim anlatımım bile tam olarak anlatamaz oraları:))

      Sil
  14. Muhteşem Kapadokya! Görme Engelliler Kütüphanesinde her Cumartesi sabahı seslendirme yapıyorum biliyorsun ve tesadüf bu ya bu ara okuduğum kitap Kapadokya anılarıyla dopdolu olan, Kostas Tsolakidis'in "Bir Gün Belki Dönerim".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bölgeyi gezerken dönünce Kapadokya kitabı almalıyım şeklinde gezdim. Elimizde bir kitap vardı ama turistik kitaplardan. Şimdi senin yazdığın kitap iyi oldu bunun üstüne:) Baktım İdefix`de var bu kitap.
      Çok teşekkürler:)

      Sil
  15. selamlar teadüf eseri rastladım bu güzel sayfaya ve resimleri çok beğendim
    bende bloguma beklerim
    www.hamarathatunum.com

    YanıtlaSil
  16. Ben de gitmek istiyoruuuum oraya,beni de sıkıştırıverin bir bavulun kenarına:-))tadını çıkartmışsınız,ne mutlu size;imrenmedim desem yalan olur şimdi bak;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmrenilmeyecek gibi değil gerçekten. Gezmek zaten güzel ama böyle masal aleminde gezmek ayrı bir güzel:)
      Umarım gidersin bir gün ya da bizim bir sonraki ziyareti beklemen lazım:)

      Sil
  17. :)) Ne güzel fotoğraflar ve ne güzel rehberliğin :)
    Biz de gitmiştik seneler evvel turla, çok da sevmiştim Kapadokya'yı ;) Sen şimdi böyle güzel güzel anlatınca, benim çok canım çekti :) Çocuklarla gitmeli bu sefer ama, sonra seninkilere nazire, bi sürü fotoğraf çekmeli :))
    Teşekkürler Semicim, sağol...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarla mutlaka gitmelisin Esen`cim. Harika yerler, tur ile gitmezsen tüm bu anlattığım yerleri çok iyi gezersin.
      Sen yeter ki git ve bol fotoğraf çek, ben oturduğum yerde çatlamaya razıyım:))))
      Ben teşekkür ederim:)

      Sil
  18. Yıllar önce gördüğüm için şanslıyım.Büyülü bir yer orası. Senin yazını okuyunca yeniden gidesim geldi. Fotoğraflara bayıldım bayıldımmm. Gören gözüne sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa benim de gideli 10 seneyi geçmiş. Ama o zamanlar çok kısa bir ziyaretti ve belli başlı yerleri gezmiştim.
      Bu kez biraz daha detaylı gezdik. Değişiyor tabii, mesela Zelve. Yıllar önce her yerde gezilebiliyordu. Şimdi bazı yerleri kapatmışlar. (tehlikeli durum olabilme ihtimalinden dolayı)
      Fotoğrafları beğenmene sevindim. Çok teşekkürler:)

      Sil
  19. Çok özeldir Kapadokya Semi'cim bence de. Benim hiç bilmediğim yerleri de gezmişsiniz. 5 senedir gitmedim hiç ama sırf ikimiz de çok sevdiğimiz için Uçhisar da evlendik eşimle. Gitmeden evvel bir kez daha okumak için saklyorum yazını. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçhisar`da evlendiniz demek! Çok iyi bir karar böylesine bir yerde evlenmek:)
      Gerçekten farklı bir havası var oraların. Tarihten de kaynaklanıyor, coğrafyanın büyüsü de buna ekleniyor.

      Sen tekrar gitmeden önce ben sana detaylı adresleri de veririm:)
      Öptüm Ülker`cim:)

      Sil
  20. Resimlerden anladığım kadarıyla çok güzel bir gezi olmuş Semi. Ülkemizde yaşayan herkes hayatında en az 3 kez görmeli güzel atlar ülkesini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmazdı Bolat!
      Ben de senin gibi düşünüyorum. 2 kez gitmiş oldum, bir kez daha kesin giderim:)
      Yorumlara bakıyorum da ne kadar çok görmeyen insan varmış! Şaşırdım açıkcası.
      Deniz kıyısı, havuz başı olmayınca insanların ilgisini çekmiyor demek ki:)

      Sil
  21. bolat ne diyorsun ben daha bir kez bile görmedim!!!
    sık sık gidersem üç kez gidebilmeyi tamamlamış olurum sanırım:)))

    ***
    mutlu eller çömlek atölyesine hoşgeldiniz:))
    herşeyin tadına varıp dibine vurmasaydınız olmazdı değil mi semi'cim??
    nasıl gitmek istiyorum şimdi, tam da mevsimi.
    en kıs zamanda umarım gidebiliim büyülenmeye:))
    öptüm seni
    çok keyifli geçmiş belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de mi gitmedin!!!
      Ne çok gitmeyen insan var, şaşırdım aslında.
      Kapadokya Japon kaynıyor, bu hep böyleydi, hala öyle. Millet kalkıp nerelerden geliyor, hadi sen de bir plan yap. En kısa zamanda tatil programına al mutlaka:)

      Her şeyi yapmadık daha. Aklımda kalan şeyler var. Mesela balon! Sepet yüksek olduğu için çocuklar bir şey göremez diye binmedik. Binmişken görsünler, zaten ucuz bir şey de değil.
      Kıyıda köşede kalmış daha çok yerlaltı şehri, kilise, manastır var görmediğimiz.
      Bitmedi yani:)))
      Çok teşekkürler Nagehan`cım, ben de öptüm seni:)

      Sil
  22. Çocukluğumdan beri sık gideriz bize bir buçuk saat mesafesi var gerçekten dünya harikası bir yer ,korunuyor da zaten
    İlk baharda ayrı bir güzel ,sonbaharda ayrı bir güzel ,sonbaharda da gelmenizi isterim .İnsan oraya gittiği zaman gerçekten büyüleniyor masaldaki diyarlar gibi.
    teyzemin kızı da böyle Peribacasın da oturuyorlar , eşinin ailesinden kalmış yazın turistlere yemek yapıyorlarmış .
    Yaptığınız çömlekleri merak ettim nasıl oldu ?
    Ablamın bitirme tezi Cemil köyü Keşlik Manastırı Kiliseleri duvar resimleriydi ,gerçekten size kendini hayran bırakıyordu resimleri kağıda aktarımlarını ben yapmıştım ,duvardaki resimler fresk olduğu için çoğu, zamana yenik düşüyor belki o zaman dan bu zamana çektiğimiz resimlerde bile değişimler olmuştur ,keşke restorasyonları yapılsa da ileride bu duvarda bu fresk vardı denilmese.
    Ne iyi etmişiniz de gitmişsiniz senin de dediğin gibi sanırım daha çok gelirsiniz.
    kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumunu atlamışım Fatoş`cum, kusura bakma:)
      Sana o kadar yakın demek, çok şanslısın. Ve tabii ki teyzenin kızı da acayip şanslı. Ne ilginç bir histir orada oturmak.
      Çömlekleri fırınlanmadan aldık, kendileri kurudu. Evde koyduk masamızın üstüne:)
      Bazı bölgelerde zamanla değişim olmuş. Mesela Zelve. Daha önce geldiğimizde girmediğimiz yeri yoktu nerdeyse. Artık çökme tehlikesi var diye bazı yerlere girilmiyor.
      Çok iyi bakmamız lazım bu bölgeye, dünyada eşi benzeri yok!
      Çocuklar da çok sevdi, ben de yeniden gitmeyi çok istiyorum:)
      Sevgiler Fatoş`cum:)

      Sil
  23. 2010 yılı nisan ayında gitmiştik biz de Kapadokya'ya, eşimin üniversiteden arkadaşlarıyla, birlikte mezun oldukları ve onlardan 20 yıl önceki mezunlarla, çok keyifli vakit geçirmiştim, bir sürü de fotoğraf çekmiştim, maalesef fotoğraflarımı bozulan harici hard diskimle beraber kaybettim. Sen de çok keyifli vakit geçirmişsin ne güzel Semi'cim. fotoğrafların da çok güzel, yeniden dolaştım güzel atlar ülkesinde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapadokya`ya ne kadar gidilse bıkılmaz sanırım. Ayrı bir büyüsü var, doğa müthiş!
      Biz güzel gezdik ama aklımızda hala. Çocuklar da sevdi, mutlaka gitmeli tekrar:)
      Öptüm seni:)

      Sil
  24. cok merak edıyorum bakalım sıra ne zaman geleck :) bayıldım her kareye ve bır an once plan yapmak ıstedım...sevgıler

    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil
  25. Kaleminize sağlık:) ayrıca fotoğraflarınız çok hoş :)

    http://arslanyusuf.blogspot.com.tr/?m=0

    YanıtlaSil