6 Eylül 2021 Pazartesi

Harika Sohbetlere Açılan Yol, Yemek Odası Takımından Geçer!

Yemek odası takımı, evinizde bulunan mobilyalar içinde önem taşır. Kapladığı alanın büyüklüğü ve genişliği sebebiyle göz önünde bulunan yemek odası takımları bulunduğu  odanın tarzını oluşturmakta büyük rol oynar. Oldukça sık kullanılan yemek odası takımları temel olarak yemek masası, sandalyeler ve konsoldan oluşur. Konsolun üzerine asılacak bir ayna ve yemek masasının üstüne konulacak dekoratif eşyalar ile evin sık kullanılan bu bölümünde dekoratif tarzınızı yansıtabilirsiniz. Klasik bir yemek odası takımı 4 ya da 6 adet sandalyeye sahiptir. Yemek masasının bir tarafında sandalye, diğer tarafında ise "bench" olarak adlandırılan arkalıksız oturma sıralarının bulunduğu yemek odası takımı modelleri ise son yıllarda oldukça revaçtadır. 

Eskiden sık kullanılan ancak artık eskisi kadar rağbet görmeyen gümüşlükler yeni model yemek odası takımlarında çok fazla görülmemektedir. Yemek odası mobilyalarınızı takım halinde almanız ortamda bütünlük sağlayabilmek açısından yararlıdır. Birbirinden farklı olarak alacağınız mobilyalar bir araya geldiklerinde bir bütünlük sağlamayabilir ve odanın uyumsuz görünmesine yol açabilirler.


Hangi Yemek Odası Takımı Size Göre?

Tarzınıza ve evinize en uygun yemek odası takımını bulmak için göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak, yemek odası olarak kullanacağınız odanın boyutu ile bu odaya koyacağınız yemek odası takımının boyutunun birbirlerine uygun olması gerekir. Küçücük bir odada gereğinden fazla büyük bir masa ve konsol kaba görüneceği gibi aynı zamanda gereksiz de yer kaplar. Mobilyaları satın almadan önce seçtiğiniz yemek odası takımının ölçülerinin, kullanacağınız odaya uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Yemek odası takımı, koltuk takımı ile aynı alanda kullanılacaksa mobilyalarınızın renk ve tarz olarak birbirine uyumlu olmasına özen gösterin. Birebir aynı renklerde olmasa da aynı oda içerisinde aynı renk tonlarını kullanmaya özen gösterirseniz göz yorgunluğu da yaratmamış olursunuz.


Yemek Odası Takımı Parçaları Nelerdir?

Yemek masası, yemek odası takımının en önemli parçasıdır. İsteğe göre yuvarlak, oval ya da köşeli olarak seçilebileceği gibi sabit ya da ihtiyaç duyulduğunda büyüyebilen masalar da tercih edilebilir. Yemek masanıza uygun kullanacağınız sandalye modelleri ile de yemek odası dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Yemek odası takımının bir diğer önemli parçası ise konsoldur.

Konsol çeşitleri, yemek masanızın yanına ya da arkasına koyabileceğiniz, tabakları ve çatal-bıçak setleri gibi sofra düzeni ile ilgili olan tüm eşyalarınızı toparlayan oldukça işlevsel dolaplardır. Bu dolapların masaya yakın olarak konumlandırılması, sofra hazırlanırken kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Alçak boyları ve geniş yüzeyleriyle konsolların üzerine dekoratif eşyalar ya da fotoğraf çerçeveleri koyarak odada bir stil yaratmanız mümkündür.


Yemek Odası Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yemek odası takımı görüntüsünün yanında işlevselliği ile de ön plana çıkmalıdır. Eğer yemek odası takımını koymak için küçük bir alanınız varsa satın alacağınız yemek masasını açılır kapanır bir modelden seçmeniz avantajınıza olacaktır. Böylelikle misafiriniz geldiğinde masanız açılarak size daha büyük kullanım alanı sağlayabilir ve günlük hayatınızda ise daha az yer kaplamış olur.

Modayı takip etmek ve son trendleri yakalamak istiyorsanız, yemek masasında bench olan modelleri tercih edebilirsiniz. Arkalığı olmayan bench sıralar sayesinde alanınız da olduğundan büyük ve ferah gözükecektir.

Konsolunuzu yerleştireceğiniz yerin arkasında bir duvar olmasına özen gösterirseniz, konsol üzerine ayna ya da tablo gibi dekoratif ögeler de ekleyebilirsiniz. Siz de tarzınızı en iyi şekilde yansıtacak olan takım için Koçtaş'ı ziyaret edebilirsiniz. Bütçenize en uygun yemek odası takımı fiyatlarına ulaşabilir, güvenle sipariş oluşturabilirsiniz.

4 yorum:

  1. yaşadığı ortamı güzelleştiren insanı seviyorum ben
    sadece takımı alıp koymak değil de kendi dokunuşlarını yapmak önemli olan sanki değil mi?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Maalesef küçük bir evim olduğundan dolayı katlanabilir yemek masasını tercih ettik. Umarım gelecekte sahip olacağım evin mutfağı hayallerimdeki gibi olur da dediğiniz şekilde 6 sandalyeli bir yemek odası takımı alabilirim. Güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Evlilik arifesindeyim. Bu ve buna benzer yazıların ne kadar işime yaradığını tahmin bile edemezsiniz. Mobilya diyip geçmemek gerekiyormuş, adeta bambaşka bir dünya. :))

    Yazınız için çok teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  4. iyi yıllar tatlım güzel günler diliyorum sana
    sevgiler

    YanıtlaSil