21 Eylül 2010 Salı

Legosever(!) Miyiz Yoksa?

Evet evet evet.... Özellikle Legoland`ı gördükten sonra....Çocuklar ve bizim için her zaman hayranlık uyandıran Kuzey`in keşfi Lego, Danimarka/Billund`daki Legoland`da tasarımlarıyla, kusursuz işçiliğiyle, teknolojisiyle, kuzeyli disipliniyle, hepimizi eğlendiren oyunlarıyla bizleri aldı götürdü, hayaller dünyasında üç gün boyunca başımızı döndürdü. Özetle izlenimlerim:
  • Bu dünyaya girince Legosever olarak çıkarsınız.
  • Korsanlarla savaşır, Kızılderililerle kendi ekmeğinizi kendiniz yapar, altın aramaya çıkar, Mısır Piramitlerin`de mumyalardan puanlar toplar, yangın söndürmeye gider, atlantis dalgıçlarına bakar, safariye çıkar, hayvanları tanırsınız vs....
  • Çalışan trenleri, otobüsleri, vinçleri, uçakları, yük gemilerini vs.gören çocukları ağzı açık olarak izleme fırsatı yakalarsınız.
  • İş disiplinine hayran olup "bizim neyimiz eksik" diye iç geçirirsiniz.
  • Danimarka`nın genelinde hakim olan sanat, tasarım, kültür havasını koklarsınız.
  • Sanat eserlerinin ve aynı zamanda çocuk köşesinin bir arada olduğu restaurantlarda ya da cafelerde yemek yer, kahve içersiniz.
  • Çocuk sevgisinin ne demek olduğunu bir kere daha keşfedersiniz.


Eğlence ve "marketing" ikilisinin bir arada olmadığı bir yer düşünülemez. Bu büyünün etkisiyle zaten o an size ne verseler almak istersiniz. Bir de çocukları düşünün bu durumun içinde. Benim ufaklık Lego Shop`lardan birinde kararsızlıktan ağladı!!!!
Ben çok rahattım, legodan buz kalıbını görür görmez aşık oldum. Eve dönünce bakın ne yaptık:


8 yorum:

  1. Ne güzel vakit geçirmişsiniz. Çikolatalar harika görünüyor eminim hemen bitmiştir.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Fadiş.
    Çikolata eritilip donması için buzdolabına konunca kapısı defalarca açılmak üzere mıncıklandı, donduğuna kanaat getirilip çıkarılınca fotoğrafları zor çekebildim desem herhalde durumu açıklar:))

    YanıtlaSil
  3. Eh böyle çikolatalara ben bile dayanamam, gerçi ben paketi açtığım anda bitirebilirim ya :)

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım bu lego çikolatalaraa !!! :)

    YanıtlaSil
  5. LEGO sadece oyuncakları ve tasarımlı temaları ile değil, ufacık bir LEGO kalıbından çikolatayla bile, herkesin kalbini kazanabilecek değeri sonuna kadar hak ediyor.

    YanıtlaSil
  6. Sirf bu buz kalıbını icin gitmez miyim ben simdi? :))

    Lego sevdalisi cocuklar icin cennet bu olsa gerek!

    YanıtlaSil
  7. Keşke Legoland'e gitme fırsatım olsa.

    YanıtlaSil