8 Eylül 2011 Perşembe

Komşuya Kadar Gidip Geldim

Elimdeki pek çok fotoya bakarsam "komşuya doğru yola çıkma" kısmından hikayeye devam etmem şart sanırım. Sığacık, Teos marinadan yola çıkıp önce beton ve turizm harikası Kuşadası`na gelmemiz ve oradan Samos`a uzanan yolculuğumuz iyi başladı. Kuşadası`na gelmişken 'çocukların da gönlü olsun' kısmında Adaland'a gitmek olmazsa olmazımızdı. Avrupa`nın en büyüğü ve dünyanın en iyi 10 su parkı arasına sayılan Adaland`ı merak ederseniz tık tık yeterli:)
İşin komşu tarafı gayet kısa ama keyifliydi. Samos adası (Sisam), Türkiye`ye en yakın ada olup, matematikçi Pisagor`un doğum yeri olduğunu hatırlatsam ve de başka birşey yazmasam da olur sanki. Yemekler komşu teyze yemekleri, onlar mı bizden, biz mi onlardan konusunu geç, hemen hepsi lezzetli. Yanında Rakı yerine Ouzo, Efes yerine de Mythos....Daha fazla bilgim olsun derseniz yemek kitabının ötesinde bir kitap tavsiyem olur: Aynı Sofrada İki Ülke: Türk-Yunan Mutfağı, Engin Akın-Mirsini Lambraki (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, ISBN 975-458-484-2) Yok komşu yemeklerini daha çok merak ederseniz iki kitap daha tavsiyem  olur: A Culinary Voyage around the Greek Islands, Theodore Kyriakou (ISBN 978 184400 604 5) Kitabın yazarı guletiyle Yunan adalarını gezip turistlere yemek kursu vermekte diye de ekleme yapayım...Diğer kitap Chios (Sakız) adasından, sakızla yapılan yemekler üzerine: Mastiha Cuisine, Diane Kochilas (ISBN 978 960 89844 1 7)
Tamam tamam yetti sanırım, sevgili bloğumu yemek bloğuna çevirmeden önce birkaç fotoğraf da eklemem lazım:



10 yorum:

  1. Sadly I cannot read your blog, but it looks delightful! I wanted to thank you for stopping by my blog and for your lovely comment. Please visit again soon.

    YanıtlaSil
  2. Komşuyu ben de çok seviyorum.Hakikaten yemek işinin içinden çıkılması olanaksız.Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan gibi bir şey bu.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Oldukça keyifli görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. deniz, rüzgar, yemekler!!
    off şimdi oralarda olmak vardı...

    YanıtlaSil
  5. yunan adaları hayallerim suya düştü:( gemi kalkmıyormuş:S

    YanıtlaSil
  6. Handmade in Israel: thank you for your visit. I love your blog too:)
    Pembe kekik: Komşuya hemen her yıl giderim, severim de.
    Bolat: Tatil gibisi var mı, nereye giderse gitsin insan, tatil olduktan sonra:)
    Dilek: Çok keyifliydi gerçekten, buraya sadece bir kısmını sığdırabildim.
    Buket:Teşekkürler yorumunuz için.
    Herbirenk: Benim bildiğim bizim kıyılardan karşı kıyıya sürekli yapılan seferler mevcut. Tekrar bir araştırın isterseniz...

    YanıtlaSil
  7. Benim de görmek istediğim yerlerden, keyifli bir gezi olmuş, iki delikanlıda öyle şirinler ki maşallah.

    YanıtlaSil
  8. Blogumu ziyaretinizle buldum mutlueller'i. Ne hoş bir yer burası böyle. Komşu'da(Atina) 4 yıl geçirmiş, tüm adalarının %90'ını arşınlamış biri olarak, yaşamanın oldukça zor olduğunu belirtmeliyim. Kısa süre gezisi en ideali. Favorim ise Kos adası.

    YanıtlaSil
  9. Derya: Gerçekten keyifliydi. Teşekkürler.

    Meltem: Bloğuma uğramanıza ben de sevindim. Hep vurguladığım gibi yaşamak ve gezmek arasında çok fark var. Yaşamak dediğiniz de olayın içine dil, kültür, iş vs.boyutu girer. Gezmek ise kolaydır, gidersin hoş yerlerini görüp, en güzel yemeklerini yiyip dönersin.

    YanıtlaSil