15 Haziran 2012 Cuma

Bildik Haller, Kasmadan Geçen Günler

Mutfaktaki büyük masanın üzerinde dün şöyle bir görüntü hakimdi: Her tür boya kalemi, renkli kartonlar, makaslar, türlü yapıştırıcılar, renkli bantlar, tel, kağıtlar....Etrafında iki hevesli çocuk, babalar günü için 'yapsak yapsak ne yapsak' modundalar:)
Zorunlu alışveriş günü ilan edilen bu ve benzeri günleri hiç sevemedim. Kutlamıyoruz da aslında. Ailede sevgimiz ve saygımız tüm yıl, en azından yapmaya çalıştığımız bu. Kayıtsız kalabiliyor muyuz, o da hayır!
Bizim için bahane oluyor, çocuklar için bir hedef, biraz da durumla dalgamızı geçme fırsatı...Mesela benim bu yılki anneler günü hediyelerim: hamurdan yapılmış pörtlek gözlü bir kurbağa ve gene hamurdan yapılmış içinde  minyatür bir çikolata olan sepetçik:)
Çocuklar kıvama gelip işe koyulunca ben de kenarda bu ay bir derginin verdiği "Babalar Günü Hediye Rehberi" ne dalıyorum. Her geçen yıl iştahı kabaran sektör kafayı iyice sıyırmış! Gömlek, kravat, en afilisinden kalem, parfüm....gibi hediyeler alışılagelmiş zaten, bunlara eklenen babalara yelken kursu, binicilik, havuz keyfi derken karşıma bir de ev ilanı çıktı. Doğayla iç içe diye başlayan ilan şöyle devam ediyor: "....çocuklarının yemyeşil  ve doğal bir ortamda yetişmesini isteyen babaların tam aradığı hayat!....Koşa koşa mutlu yuvasına dönmek isteyen babalara...." İlandan anladığım babalar için ideal ev, peki kim kime alacak onu anlamadım:) Rahmetli babam bu günleri görseydi ne derdi acaba...
Tamam tamam sustum, züğürt de değilim ki zenginin malı çenemi yorsun:))


Geçen haftadan seçmeler

Ey blog, sen nasıl bu kadar sürprizlerle dolusun böyle?
Sürekli bloglarını ziyaret ettiğim arkadaşlarım artık sanal olmaktan çıkıyor, hayatlarına giriyorum, onlar da benim. Kimi zaman da buluşup et-kemik halimizle laflıyoruz...
Birkaç hafta önce Derya benim adresimin peşine düştüğünde, utana sıkıla yazdım adresimi. Arada iletişimsizlik sorunu oldu ama Derya`nın azmiyle onu da aştık. Geçen hafta PTT`nin inanılmaz hızıyla elime baştan sona özenle hazırlanmış bir paket ulaştı. Mahcup oldum, bu kadar iyi bir insan mıyım ben yahu??? Tekrar teşekkürler Derya`cım...
Son zamanlarda...

  1. Bir ordu minik versiyon bisküvi adam yapabilecek sabırda olduğumu idrak ettim. Bunları götürmek ise çerez misali...
  2. Çocuklardan gelen ekmek talebi üzerine mutfağa girip Ciabatta fırınladım. Neden İtalyan ekmeği demeyin, paşa ve gönlüm meselesi...
  3. Bu sene bahçeye minyatür bir sebze bahçesi yaptık. İlk mahsul turplar masaya gelmeye başladı, turp bizim bahçede dünyaya geldiğine pişman olmuş olabilir, mideye gidene kadar herkesle ayrı ayrı poz vermek zorunda kaldı:)
  4. Bir dostum Hindistan`dan bu şalvarı getirmişti bana. Ne rahatlıkmış, keyfine varıyorum şu sıralar. Altımda şalvar, kulağımda Die Toten Hosen ya da Green Day dinliyorum. Konserim gelmiş ne diyeyim, yaz bitsin bir an evvel, hatta 8 eylül olsun:)
Aslında başka başka anlatacaklarım da vardı. Ama dün akşam uzun uzun yazdığım postum kayıplara karıştı. Gözümün önünde kaydetti ve yuttu resmen. Bu arada tüm ayarlar da değişti. Şu yazdıklarım da gitmeden yayınla diye tık yapmak istiyorum.

Hepinize her anının tadını çıkarabileceğiniz dolu dolu bir hafta sonu diliyorum.

53 yorum:

  1. Ne keyifli postlar yapıyorsun ya :) Okurken mutlu oluyorum, iyi ki buldum seni, Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de güzel yorumlar yazıyorsun:)
      Teşekkürler!

      Sil
  2. babalar günündn en cok muzdarıp olan babam bana hedıye almayın benı de masrafa sokmayın dyenlerden:)




    http://puskulunbelasiolmayageldim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. bizim babamızda gereksiz masraf der alınmaz hediye.

    YanıtlaSil
  4. Bende böyle günlerden çok hoşlanmıyorum sevginin günü olmamalı.Kurabiyeler harika gözüküyor ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok kurabiye yaptım, küçük olmalarından dolayı çerez gibi yendi bitti:)
      Teşekkürler:)

      Sil
  5. Semi, grup çok sağlammış :)coşmuş izleyici.

    YanıtlaSil
  6. Özel günlerin alışveriş çılgınlığına dönüşmesinden oldum olası ben de hoşlanmam. Artık hediyeler arasına ev seçeneği de koyduklarına göre iyice aşmışlar:)))
    Ben de anneme mandal sepeti, paspas, süs vs. yapıyorum anneler gününde:)))
    Hediyelerini iyi günlerde kullan.
    Minik adamlar gerçekten sabır işi:)))
    Yine büyük bir keyifle okudum yazdıklarını.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzakta olduğumuz için bizler anneler-babalar gününü değerlendirir, bir araya geliriz genelde.
      Maksat birlikte olalım. Pasta keseriz, muhabbet ederiz:)Rahmetli babam da istemezdi, öyle hediye alınsın falan. Bahane olur bir ihtiyaç alınabilir belki ama öyle abartılı hediyelere de gerek yok:)
      Senin yöntemin de güzel el emeği, en güzeli...
      Minik adamlarla çok uğraştım, löp diye yuttuk:)
      Sedef`e sevgiler buradan:)

      Sil
  7. keyifle okudum postu, ev ilanına da çok güldüm :))....sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok özendim ben sizin mutfak masanıza, hemen yeğenimle birlikte babası için bir şeyler yapmak için masamızı dağıtacağız..
    Bence de 8 eylül olsun ama yaz bitmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim masa hiç toplanmaz gibi bir şey:)
      Mutlaka ya yemek yenir, ya faaliyet yapılır:)

      Sil
  9. alışveriş çılgınlığına kapıldım, gidiyorum babama ev almaya:)))
    ben de sizin ekibe bol etkinlikli, mutlu bir hafta diliyorum semi'cim.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Kurabiyeler ve ekmek nefis görünüyor,hatta ekmeğin ilginç tarife bir bakmam lazım:) Turpla poz vermelere çok güldüm:)) ama güzel yetişmiş:))Şalvarını güle güle giy,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nuray`cım. Birçok tarif var internet sitelerinde, çok basit bir ekmek:)Bulamazsan benimkinin tarifini yazarım sana.
      Benden de sevgiler...

      Sil
  11. Semi, hersey bir yana sen o salvari giymissin ya, bin kere alkis sana! Unlu modacilar gundeme getirmezse bizim gozumuzde 'kucumsenen' bu salvara ben de hastayim :-) Ne kadar rahat degil mi? Elim dikise alisirsa bir gun dikecegim kendime :-)

    Hersey cok guzel gorunuyor, babalar gunu icin Gulentesi'yi okumayi unutma cok guleceksin, bir aydir sabirsizlaniyorum. ben de hic sevmem ve onemsemem bu gunleri, o yuzden bu konuda hemfikir olmamiz da ayricana hosuma gitti.

    Son olarak, Ciabatta annemin buraya geldiginde yedigi tek ekmek, acaip guzel ben de cok severim, ozellikle zeytinyaglisini... Blog arkadasliklari chat arkadasliklari gibi degil kusum, iyiki varlar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şalvar, acayip rahat. Hele bu sıcaklarda:)
      Gülentesi`yi heyecanla bekliyorum, bakalım ne yazacaksın?
      Ben zeytinyağlı yaptım ekmeği, severim ben de. Hoş, ondan güzel çok ekmek var aslında. Ben çekirdekli, esmer ekmekleri de severim mesela.
      Doğru söylemişsin, gerçekten farklı bir boyut. Bloğu olmayan arkadaşlarıma anlattığımda bana anlamsız bakıyorlar sadece:))
      Sen de iyi ki varsın!

      Sil
  12. sabah sabah şu ilan çok güldürdü beni:))insanın kendi yetiştirdiği bir ürünü yemesi nede lezzetli olur afiyet olsun turp ve adam kurabiyeler için..o kadar uğraşıdan sonra keyifle yiyin:)

    YanıtlaSil
  13. Semicim, öncelikle şalvarına bayıldım, bende istiyorum inanılmaz rahat biliyorum, sen bence muhteşem bir insansın, bizim tanışıklığımız yorumlar, yorumlardan sonra bir adım öteye geçip telefon oldu, umarım bir günde ete kemiğe bürünür :) babalar günü için anneler günü kadar çok yaygara yapmıyorlar sanki, bana mı öyle geldi bilmiyorum, beni de biliyorsun böyle günlerin topundan nefret ediyorum, kurabiyeler de çok şirin :) sabırdan yana sorunun yok allahtan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygularımız karşılıklı Derya:)
      Şalvar gerçekten rahat,bana hediye getiren arkadaş şalvarı çok sever, giyer de. Ben ilk defa giydim, gerçekten müthiş rahatmış.
      Bana geçen haftadan beri mağazalardan cep telefonuma sms geliyor babalar günü hediyeleri için.
      Doğru anneler günü biraz daha abartılı.
      Kurabiyeleri çocukların gazıyla yaptım, aslında bir büyük kurabiye adam kalıbım var. Yok çocuklar bu kez minik istediler:)Yapması uzun sürdü ama çabucak bitti!
      Tekrar çok teşekkürler, birbirinden güzel hediyelerin için:)

      Sil
  14. Merhaba..Ben geldim..Bayıldım blogunuza...Nereyi okuyacağımı şaşırdım,süper...Minik adam kurabiyeler ve ekmek süper..Şalvarınız hayırlı olsun.Turplar süper...Bakalım biz babamıza neler yapacağız..sizi artık zevkle takip edeceğim..tanışmaya bende beklerim..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:)
      Çok teşekkürler güzel yorumunuza. Ben de size gelirim mutlaka...

      Sil
  15. çocukların böyle özel günlerde anne ve babalarına kendilerinin yapmak istediği hediyelerinin çabası hoşuma gidiyor ,aynı haller benim yeğenler dede var seviyorum şimdi ki çocukları
    Derya hanımın ellerine sağlık çok güzel hediyeler hazırlamış güle güle kullan
    kurabiyeler ve ekmek nefis görünüyor ,bence bahçeyi müsaitse genişletin derim ,eskisi kadar olmasa da tatları bir başka
    müzik tarzını görüntüden pek belli etmiyorsun :)
    kaybolan yazın taslaklarda olabilir baktın mı bilmiyorum ,benim de başıma gelmişti ve orada buldum
    sevgiler Semi :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahçe şimdilik çok küçük Fatoş`cum. Çocuklar için yaptık, turp, domates, biraz salatalık, dereotu falan var.
      Derya`nın bloğuna bak istersen, harika işler yapıyor.
      Kaybolan yazım gerçekten kayboldu:) Taslaklarda da yok!
      Teşekkürler Fatoş`cum:)

      Sil
  16. Bir baba olarak çocuklarımın o ev ilanını görmelerini diliyorum. :)) Evet inanılmaz bir sektör gelişti. Devamlı tüketim. Çocuklar ve gençler de böyle büyüyor maalesef. Yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ilan ev almaya teşvik eder mi dersiniz:)
      Her sene abartılıyor, iş nereye gidecek bilemiyorum.
      Ben çocuklara mümkün olduğunca kendi yaptıkları hediyelerin daha değerli olduğunu anlatmaya çalışıyorum, ihtiyaç olmadığı zaman alış veriş yapmanın saçma olduğunu anlatıyorum.
      Teşekkürler yorumunuza, gene beklerim:)

      Sil
  17. Ne güzel; keyifli yaratıcılıklar için bahane bu günler, kesinlikle katılıyorum sana... Biz de inşallah kızımla doğaçlarız bir kaç yıl sonra... Kurabiyelerin tarifini de ver Semi, zencefilli mi onlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bahane, bir amaç oluyor onlar için:)
      Birkaç yıla gerek yok biliyor musun? Lara 1-2 yaşına geldiğine çok rahat yaparsınız beraber. Ben mesela o yaşlarda parmak boyalarıyla el baskısı yaptırmıştım. Sonra onlara çerçeve yaptık falan, babaya hediye ettik:)
      Kurabiyeler çok basit bir tarif, zencefilli bile değil:)
      Bol tereyağlı, gerisi şeker,un...
      Sevgiler Ülker`cim:)

      Sil
  18. semicim blogger buluşmamızın haberi yarın olay gazetesi çekirge ekinde...tanıdığın bloglara haber verir misin? ben sayfamda yazdım ama?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler haber verdiğin için. Aldım ve arşive koydum:)

      Sil
  19. daha neler görücez kimbilir kurslar ,evler :)maddi hediyeler bir yana sizin yaptıklarınız paha biçilemez emek le yapılan hediyeden daha ötesi yok bence.kurabiyelere bayıldım bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel yorumuna. El emeği her zaman çok daha kıymetli:)

      Sil
  20. Semi: ) babalar günü yazına hiç girmicem, kapitalist sistem deyim sen anlarsın: )
    Bizim babalar gübü hediyemiz; bahçeden kopardıkları küçük bir dal sarı çiçek ve "babalar günün kutlu olsun babacım" sözünden ibaretti, babası da çiçekleri küçük not defterinin arasına sakladı "tarih ve bir kısım not" ile: )

    Ciabatta hani bildiğimiz, bizim İtalya'da yediğimizden mi yaptın? Nasıl yaptın ben bir kere yaptım evde ve tutmadı: (
    Kurabiye tarifini de yaz bakalım, öyle "vur-kaç" tekniği gibi "göster-yaz" yapma: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinki de güzel bir hediye olmuş. Benimkiler resim yaptılar, tel ile de yelkenli:)

      Ciabatta bildiğin İtalyan beyaz ekmeği. Zor değil ya, mayalı şeyler yapabiliyorsan hiç problem değil.
      Tarifleri bir ara mail olarak atarım sana:)
      Kızma canım, uzun uzun tarif yazıp insanları baymak istemedim:)

      Sil
  21. ginger man kurabiyelere bayıldım :) kalıplarını nereden aldınız acaba ?
    buarada banada beklerim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Kalıpları yurt dışından aldım. Buralarda var mı bir fikrim yok. Görürsem tekrar yazarım mutlaka:)

      Sil
  22. En güzeli, el emeği bir hediye. Çocuğa bir fırsat. Ne güzel düşünmüşsünüz. (:
    Teşekkürler, iyi dileğiniz için.

    YanıtlaSil
  23. Şimdi o minik kurabiyeleri hop hop yiyesim var. Ne hoş dizmişsin öyle asker gibi:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Gerçekten öyle hop hop diye yedik:))
      Teşekkürler...

      Sil
  24. o küçük askerlerin aynısından ben bebekken rüyamda görüyordum... hem korkuyordum hem oynuyordum onlarla o zamanlarım geldi aklıma..
    Teş. ederim bebekliğime indirdiğin için semİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de kurşun asker masalı vardır hani, bilir misin? Onu okuyup etkilenmiş olabilir misin?
      Ne üzücü, bir çocuk için bence korkunç denebilecek bir masal...

      Sil
  25. Şalvar harika, Turp harika, yaratıcı fikirler harika olunca e postta harika oluyor :) Özel günlere bende karşıyım bunlar hep para tuzağı gibi gelir bana, bir arada olmak en güzeli. İstanbul'da ki buluşmalara beni de davet edin pls!!! :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul`da organize olunsa biz de geliriz buralardan:))
      Güzel yorumun için çok teşekkürler...

      Sil
    2. Blog dünyasına yeni adım attım, organize olmak için baya kişinin takibinde olmam lazım sanırım :)

      Sil
  26. Yanit'a yanit yapamadim ayri yaziyorum:
    Blogu olmadan da blog takipcisi olunabilir pekala, ben oyle basladim. Sonra baktim karsilikli paylasmak lazim, hep yorum yazmakla olmuyor, ben de actim bir bi-log :-) Tijen ve Ozlemaki sagolsun cok durtuklediler beni de devamini getirebildim.

    neyse asil soylemek istedigim su, blog arkadasligi 'gunluk takasi' gibi birsey bence, herseyi paylasiyorsun, isteyen satir aralarindan cikartiyor seni. Kimlerin okudugu umurunda degil cunku sadece okuyanlar kaliyor geride, o kalanlarin arasindan da baglantiyi iyi kuranlar cikiyor o zaman 'tadindan yenmiyor' hahahahahaah

    Blog dunyasi ile super/duper alakali degilim ama alakali oldugum kisim icin sunu soylemek istiyorum: butun blog arkadaslarimi cok seviyorum :-)

    YanıtlaSil
  27. Merhabalarr :)
    Ben aşırı acemi bloggerCIK :)
    Gezinirken 'mutlueller'le karşılaştım ve çok sevdimm :)
    Postlarınız çok çok iyi ve inanılmaz güzellerr..
    Ayrıca daa yeteneğinizee hayran kaldımmm,henüz 2.sınıfa geçen bir psikolojik danışmanlık öğrencisi olarak ta sabrınıza hayran kaldımm şu minik bisküvi adamlar :) hehe
    başarılarrrr
    http://gizemkolcak.blogspot.com/
    bana da beklerimm desteğe ihtiyacımm var :( <3

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Gizem,
    Hoş geldin:)
    Hem buraya, hem de blog dünyasına...
    Seve seve desteklerim seni:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil