4 Nisan 2016 Pazartesi

Bahar Havası

Bizim evde mevsimin değiştiğini anca küçük şeylere bakarak anlarız. "Bahar temizliği" adı altında dolaplardaki yazlık-kışlık düzenlemesi dışında pek de büyük bir hedefim olmaz. Eskiden annemler halıları değiştirir, 'dip bucak' bir temizlikten sonra eşyaların yerleriyle de oynarlardı. Artık böyle temizlik yapan var mı bilmiyorum. Bende ise işler masanın üstündeki örtüyü değiştireyim, biraz bahçeye bakayım, süs püs işleriyle ilgileneyim kıvamında devam eder. Konumuz gereği misal; kışın kozalaklı, mantarlı duvar süsü, yazın balıklı midyeli bir hale gelir.



Bu defa henüz mevsimlerden bahar deyip böyle bir şey uydurdum. Bahçedeki asmanın budanan dallarını mutlaka bir şey yaparım bunlardan diyerek atmadım. 3-4 dalı birbirine bükerek bağladım. Yamuk yumuk oldu ama neyse dedim. Özellikle tavşanları soranlar vardı, devamını aşağıda açıklamaya çalıştım.


Ben bizim mevsimsel olarak değişen terasın duvarına astım, elbette kapıya da asılabilir.



Dalların hepsini kullanmadım, artanları şimdilik sakladım. Elbet bir işe yararlar.


Gelelim tavşanlara... Instagram`a koyduğumda nasıl diktiğimi soranlar olmuştu. Tavşan çizimini çok önceleri bir siteden bulmuştum ama hangi site hatırlamadım. Sizin için tekrar çizdim. Elinizde kalmış kumaş parçalarını değerlendirebilir ya da eski/kullanmadığınız kıyafetinizden kesebilirsiniz. Tavşan kalıbını kumaşa aktarıp ister elde, ister makinede çevirecek kadar bir açıklık (zigzag olan bölüm) bırakıp dikiyoruz. O açıklıktan ters çevirip içine elyaf koyup, el dikişi ile kapatıyoruz. Göz olarak herhangi iki düğme kullanıyoruz. Boynuna da kurdele. Çok basit, daha nasıl kolay anlatırım bilemedim. Aşamalı olarak fotoğraf çekmeye üşendim, sorunuz varsa yorum bırakabilirsiniz.



Not: Fotoğrafları lütfen izinsiz kullanmayınız.

17 yorum:

  1. Eline sağlık, çok tatlı olmuş :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Yapmışsın yine:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Güzel olmuş ellerine sağlık.Birkaç dal bulursam yapabilirim.Ben de düşünüyordum balkona bir şeyler.Bu arada bahar temizliğine gelince benimki atmaya yönelik oluyor.Çok taşındığımızdan mıdır nedir fazla,kullanmadığım,sıkılmadığım herşeyi evden çıkarırım.İşe yaramayanları atarım.Sonra da 'ohhh ev hafifledi,tertemiz oldu' diye sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Eskisi gibi bahar temizliği yapan kalmadı sanırım gerçekten. Şu atma işini ben de biraz yapıyorum:) Bizim evde herkes toplayıcı olduğundan atacak şey çok oluyor. Daha doğrusu bazılarını veriyorum, bazılarını başka bir şey yaparım deyip saklıyorum. Direkt çöpe attığım da az:)

      Sil
  4. Çok beğendim,emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Benim yetenekli arkadaşım :) her seferinde şaşırıyorum...

    YanıtlaSil
  6. Oooooo nerde o eski bahar temizlikleri :) hey gidi günler :) :) :)
    Ben çok seviyorum doğadan aldığımız malzemelerle bir şeyler yapmayı;ellerine sağlık Semicim harika olmuş çok çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş`cum eski temizlikler kalmadı. Annnemlerin döneminde yazlık kışlık halıları bile ayrı olurdu. Danteller vs. her şey değişirdi, tüller yıkanır, camlar silinir, dolap içleri vs.

      Ben de atmaya kıyamadığımdan budanan dalları bile saklıyorum:)
      Teşekkürler Fatoş`cum:)

      Sil
  7. Cok tatli olmus, onumuzdeki Paskalya zamani hediye paketlerinin kenarina bu sirin tavsanlari ekleyip, susleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Paskalya tavşanı olarak kullanabilirsin:) Çocuklar da aldı hemen diker dikmez kendilerine:) Teşekkürler:)

      Sil
  8. ben çok sevdim tavşanlı kapı süsünü. mevsimsel öyle temizlikler kalmadı semi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Kalmadı gerçekten Nagehan`cım. Annemlerin dönemini hatırlıyorum da, bugünlerle alakası yok:)

      Sil
  9. Baharı yaşamakta bir çeşit temizlik, ruh temizliği. Ben o gruptanım, ruhuma bahar temizliği yapıyorum, ev isterse toz pasak olsun , no problem. Deneyeceğim, şu hayatta bir tavşanım olsun benimde <3 Eline sağlık süper olmuş .

    YanıtlaSil