9 Aralık 2016 Cuma

Patates Baskısıyla Masa Örtüsü

Şu sıralar sürekli bir şeyler kurcalıyorum, bazı şeyler durduk yere dürtüyor beni. Bir yandan katılacağım kermesin hazırlıkları, bir yandan yılbaşı kartları, kurabiyeleri, bir yandan dergilerin ve sevgili Pinterest`in gazıyla aldığım notlar, sıraya koyduğum gerekli gereksiz işler, ki çoğu da gereksiz. Gerekli gereksiz mevzusu uzar gider böyle, tüm gereksiz işler benim olsun, dünyayı siz kurtarın.


Bak bu benim ilk video olayım. Aslında sunum ya neyse. Böyle şeylerin bu kadar kolay yapıldığını bana neden daha önce söylemediniz yahu? Şu basit şey bile beni ne kadar mutlu etti, yoksa ben basit şeylerden mutlu olabilen biri miyim, kafamda deli sorular. Peer Ole`ye sorarsan 40 yaş üstüne vermeyeceksin kardeşim bu teknolojiyi, sanki bir keşif gibi anlatıp duruyorlar sağda solda. Pes!

Ne dedik, patates baskısı çok mühim, bak daha önce çantanın birine nasıl da basmışım patatesi, hatırla: http://www.mutlueller.com/2014/11/cocuklugumdan-gelen-hosluk-patates-basks.html 
O zamanlar böyle sunumlar, videolar falan yok tabii, anlatıp durmuşum fotoğraflarla falan. Yazık. Ama prensip değişmedi, insanın canı patates baskısı istemeyegörsün, oooo bahane çok.
Bu nadide çalışmamı izlerseniz göreceksiniz, yine çok basit bir işe imza attım. İri bir patates, kumaş boyası, kazımak için bıçak, metal kurabiye kalıpları ve evet olmazsa olmaz örtü olabilecek bir parça kumaş. Kar tanesi kalıbı biraz zorladı, onu da kart basarken kullandım. Örtüyü çift taraflı kullanayım diye arkasını kırmızı yıldızlı kumaşla astarladım. İşte bunlar hep düşünce!

Gelsin sıradaki! 

28 yorum:

  1. Çocukken en sevdiğim şeydi patates baskısı. Tabii o zamanlar böyle metal kalıplar falan da yoktu. Hatta hızımı alamayıp soğan baskısı bile yapmıştım. Kumaş baskısını Orhun da çok beğendi. Yaparız di mi anne deyince çok mutlu oldum. Mutluluk bulaşıcı işte Semicim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluğumdan geliyor benim de, okulda da yapardık. Kafamıza göre keserdik. Soğan iyi fikir, limon ya da lahana da denemedim hiç. Bence de yapın ikiniz, tişört bile olur illa kumaş olması gerekmez.Böyle küçük mutluluklara çok ihtiyacımız var bugünlerde. Sevgiler...

      Sil
  2. Yine harika şeyler üretmişsiniz. Video ya da baskı ile yapılan örtüye de bayıldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Baskı ile yapılan örtü benimde çok hoşuma gitti hey gidi günler hey 25 yıl geçmiş o küçücük ellerimiz ile patetes baskılarımızı yaptığımızın üzerinden :) eski günleri hatırlattığınız için ayrıyetten teşekkürler çok yaratıcı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kaç yıl geçti kim bilir üstünden:) Ben teşekkür ederim, yine beklerim...

      Sil
  4. Video'da örtü de çok başarılı olmuş ,tebrikler:)Yıldızlı kumaşa ayrıca bayıldım.

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Herkesin bir patates baskısı anısı var geçmişinde Bolat:)

      Sil
    2. Kesinlikle öyle, inan bana o patatesin süt rengine yakın ıslaklığını hissettim elimde :)

      Sil
  6. Yalnız kar tanesini o kadar düzgün oymuşsun ki Semacım, cidden şapka çıkarıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sezer`cim. Zor oldu ama oldu. Önce onu kumaşa basayım dedim, çam ağacı ağır bastı:)

      Sil
  7. Eskiden bıçakla şekil verirdik. Şimdi kalıplarla daha kolay. Bizim miniklerin evde yapmayı en sevdiği aktivite. Ama siz bıçakla sanat eseri çıkarmışsınız.Bu şekilde kullanabileceğim aklıma gelmezdi. Süper fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bıçakla kafamıza göre kesmeye çalışırdık, güzel zamanlardı. Kalıplarla çok kolay, deneyin göreceksiniz. Çok teşekkürler yorumunuz için:)

      Sil
  8. semi'cim gereksiz işler konusundaki listem seninle yarışır:)) patates baskılı örtüne, kartlarına ve video olayına bayıldım. ayrıca peer ole çok biliyor, tabi biz birşey yaptık mı dünyayı yeniden keşfetmiş gibi mutlu oluyoruz:)))
    öperim seni ve o çok bilmiş yakışıklı çocukları:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz yarışırız doğru söylüyorsun Nagehan`cım:)) Çok teşekkürler, öperim senin yerine de onları:))

      Sil
  9. Tüm gereksiz işleri yap, bizim için çok gerekli çünkü. Ruhumuzu, gözümüzü okşuyor, keyif veriyor, bazen kıskandırıyor :) Senin gibi tatlı olmuş örtüde, hele kartlara ba yıl dııımm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Füsun`cum:)) Gereksiz ama benim için de hoş şeyler. Bunlar olmasa ne yapardık bilmiyorum.

      Sil
  10. Videoda, patates baskılarda çok güzel olmuş.. bayıldım, ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmus elinize saglik

    YanıtlaSil
  12. Aa ben şu an -hiç örtü kullanmadığımı- farkettim. Garip değil mi ? Ne pislenecek ne de boyanacak bir örtüm yok. :) Ama çok güzel olmuş kar tanleri 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Çocuklardan dolayı bir süre kullanmamıştım ama artık arada, özel günlerde (ya da evin toplu olduğu nadir günlerde:)) severek kullanıyorum. Patates baskısıyla örtü olmasa da kart basılabilir, bu da bir alternatif:) Çok teşekkürler beğeniniz için.

      Sil
  13. Patates baskısını çocukken ne çok yapardık.Masa örtüsü de patates baskısıyla müthiş olmuş.Emeklerinize sağlık👌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Evet, eskiden çok sık yapardık gerçekten. Bıçakla kazımaya çalışırdık, bu metal kurabiye kalıplarıyla zahmeti az, sonuç iyi çıkıyor:)

      Sil
  14. Harika Ya! ben de heveslendim. ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Yapın bence de, neden olmasın:)

      Sil