12 Şubat 2017 Pazar

Seramik

Bu yıl kendime bi` güzellik yaptım, yeni bir hobi edindim. Bir süredir seramikle flört ediyorum, tam olarak ocak ayının başından beri. Nasıl mı gidiyor? Dikişi aldatacak kadar kaynaştık bile:)


Sürpriz değil elbet, seramik de her güzel şey gibi emek istiyor, sabır istiyor. Biraz el becerisi, biraz yaratıcılık ve sabır. Üstelik ben genelde yeniliklere mesafeli duran biriyim, her gördüğüme "ben de yaparım" diye atlayıp sağa sola kurslara giden biri hiç değilim. Öz güvenim de yoktur ama bu kez bir şey oldu: yamuk yumuk da olsa yapacağım dedim. Öyle de oldu, kimisi cidden yamuk ama elime aldığım an "bunu ben yaptım yahu" hissi yine de nedensiz bir gurur veriyor:)


Sömestr tatilini fırsat bilip çocukları da alıp seramik kursuna gittik. Bütün gün çamurla çalışmak, bir şeyler üretebilmek onlara da çok iyi geldi, herkesin keyfi yerindeydi. Keşke okullarda seramik dersi olsa. Biz en azından İş Eğitimi ve Ev Ekonomisi dersi almış şanslı çocuklardık. Kıyısından köşesinden el emeğini kokladık, ürettik. Şimdiki çocukların özel bir ilgisi yoksa, evde yapan veya yönlendiren de yoksa vay haline! Bir gün milli eğitim bakanı olursam müfredata koyacağım ilk ders budur:) 




Ah bu ev! Nerdeyse seramik kariyerime son veriyordum o gün:) Pinterest`te önüne kaktüs ekilmiş sevimli minik bir evden yola çıkıp yanlış hesaplamalar sonucu böyle bir Gaudi evim oldu:) Orasını uzatayım, burasını keseyim derken şekil şemal kaydı, çiçeklik derken mumluk yapıp günü kapattım:)




Tüm gün seramikle yatıp kalkmıyoruz. Böyle bir sabah kahvesi keyfimiz var mesela. Öğle saatlerinde ise kursa komşu olan eski bir Bursa fırınından çıkan sıcacık simitlerle kahvaltı molası veriyoruz. Nasıl iyi geliyor, nasıl lezzetli!


Bunlar benim fırından çıkan güzellerim! Geçen hafta hepsini boyadım, merakla bekliyorum sonucu.



Üretken insan mutlu insandır demiş miydim?

Bursa`da oturan arkadaşlar için sevgili Aylin hocamızın atölyesinin iletişim adreslerini de vereyim. Biraz ilginiz varsa hiç durmayın. Başlayınca yaptıklarınıza siz bile şaşıracaksınız. Ben hâlâ çamura hamur desem de, seramik için yeteri kadar sabrım olmasa da ne diyoruz: hayat üretince güzel!


E-Mail: atolyegaraj@gmail.com


Not: Fotoğrafları lütfen izinsiz kullanmayınız.

24 yorum:

  1. Gerçekten öyle, seramik kursuna gitmekle çok iyi etmişsiniz. Hayatın rutini içinde yaşarken zaman boşa geçiyormuş gibi. Eğer arada bir motif ördüysem, eğer bloğuma bir yazı yükleyebildiysem daha iyi hissediyorum. Bir vakitler resim kursuna gitmiştim. Bu aralar fırçalarım hep aklımda. Onları ortaya çıkarmak istiyorum. Kimbilir, belki yeniden başlarım. Sevgilerimle, kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. İnsan günlük tempo içinde çok da farkına varmıyor ama kendimizi mutlu eden bir şeyler yapmamız lazım. Ne olduğunun çok önemi yok, yeter ki yaratıcı olabildiğimiz bir yönümüzü ortaya çıkaralım.
      Resim yapmayı bırakmayın, yaptıkça koyun blogunuza bizler de görelim. Belki bizler de hevesleniriz sayenizde. Sevgiler...

      Sil
  2. Çok güzel olmuş hepsi Semi. Boyalı hallerini çok merak ediyorum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sezer`cim. Boyalı hallerini umarım bu perşembe göreceğim, paylaşırım. Değişik bir his gerçekten. Sevgiler Sezer`cim.

      Sil
  3. Seraikler harika olmuş, ellerinize sağlık. Sadece evde yapılır olmaması kötü fırın sebebiyle sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Evde yapılır ancak ev fırını mümkün değil. Sadece evde yapıp fırın için kursa götürebilirim mesela. Ama o da çok pratik bir çözüm olmaz. Bir de ev ortamından çıkmak iyi oluyor, birkaç kişi birlikte olunca bir enerji oluşuyor.

      Sil
  4. Becerikli kardeşim benim, elinin yüreğini de alıp birlikte ürettiği herşey güzel oluyor . .. ''MUTLUELLER '' bu kadar yakışır bir ele bir blog sahibine..

    YanıtlaSil
  5. Cok tatli olmuslar yine, Gaudi evi de cok guzel bence :) Renkli hallerini gormeyi ben de merakla bekliyorum. Ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  6. Çok özeniyorum ama buralarda yok maalesef böyle atölyeler. Hoş olsa da ben ne kadar becerebilirim o da ayrı bir konu :(
    Üzerinde fare gezen şey saksı gibi sanırım, çok sevdim ben onu. Boyanmış halini de göster lütfen bize :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ayy harika. Ben universite de almistim seramik dersini. Bizim universitede okul bitene kadar boyle el isi ya da spor derslerinden belli kuru tamamlamak gerekiyordu. Ben de seramik ve batik almistim. Bence cok guzel olmuslar. boyanmis hallerini de merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Kalp kalbe karşıdır Semi. Bu ara tatilde çocuklar oyalansın diye model hamur aldım. Baktım bizimkilerden daha meraklı çıkmışım. Pinterestte de biraz gezindikten sonra seramik işine hayran oldum. Duvar süsü, kolye ucu gibi acemi ötesi birşeyler yapıyorum. Keşke ben de rastlasam bir seramik kursuna gitsem. Eserleriniz harika olmuş. Hayat ürettikçe güzel, lalalaaaa :))

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir hobi edinmişsin. Biz de polimer kil aldık güya çocuklarla yapacaktık. Paketi açılmadı:((((

    YanıtlaSil
  10. İlk çalışmalara göre gayet güzel olmuş... Geçirilen keyifli zamanlar dışında zamanla dahada iyileşecek bir uğraşa benziyor....

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir uğraş. Üretmek gibisi yok.Küçük küçük mutluluklar veriyorlar bize :)

    YanıtlaSil
  12. Way way way imrendim kısaca Semi :) tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel ben de yapmak isterdim.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Semi :)
    Seramik çok güzel bir hobi. İnsan kendi emeğiyle, ürettiği birşeyler olunca inanılmaz mutlu oluyor. Bence ev de güzel olmuş. Mumluk fikri de güzel:) Sana katılıyorum, okullara seramik dersi konulsa keşke...
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler içten yorumun için:) Hobinin her türlüsü güzel aslında, sonucu eline alınca çok güzel bir duygu. Seramik biraz daha sabır ve emek istiyor ama çok güzel gerçekten. Çocukların sevdikleri şeyi yapmaları önemli, yaparken de keyif almaları ve öğrenmeleri. Ders olmasını hala çok istiyorum:) Sevgiler...

      Sil
  15. Ben de evde hobi hamuru ile bir şeyler yapıyorum bir süredir. Çok güzel bir uğraş gerçekten. Dinlendirici ve uzun süreye yayıldığı için sürekli kontrol istiyor. Çok beğendim yaptıklarınızı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hobi hamuru dediğiniz sanırım kuruyan hamurdan bahsediyoruz. Bir dönem onunla evde çok şey yaptık. Pratik gerçekten. Eğer besinle temas etmeyecekse zaten akrilikle boyanmasında da sakınca yok. Seramik ve sırlanması işin içine girince bol sabır ve emek istiyor. Yaptıklarımı biraz daha iletlettim ama hala çok beğenmiyorum. Çok teşekkürler beğeniniz için...

      Sil
  16. HARİKAYMIŞ
    dikişte de beceriiklisin sen seramiği de yaparsın el becerilerim benim malesef gelişmemiş
    keyif aldığı bir şeyi yapmak ve üretmek nasıl da mutluluk veriyor değil mi?
    çamura hamur diyen tek ben değilim demek ki :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seramik pek dikiş gibi değil:)) Seramikle 1 yıldan fazla uğraştım, epey öğrendim ama o kadar. Daha çok yolum var:)) Çamura hala hamur diyorum ama:))
      Kendine haksızlık yapıyorsun bence. Herkes öğrenebilir, hatta yetenek sandığımız şey bile üzerine gidilerek öğrenilebilecek bir şey.
      Sevgiler ve şimdiden mutlu yıllar sana:)

      Sil
  17. Aa! ben yeni yazı var mı diye blogun ana sayfasına bakıyom ama bunu yeni farkettim..ne güzel el emeği göz nuru eserler çıkmış..🙂 soba da bizim eski sobaya benziyo..daha nice güzel seramik eserlere diyelim o zaman.. ✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yazı için çok tembel çıktım biliyorum:)) Gelecek ama bakalım:)
      Seramikle artık uğraşmıyorum, 1 yıldan fazla öğrendim ama hala tam değilim:) Devam edeceğim tekrar. Çok teşekkürler:)

      Sil