24 Mayıs 2010 Pazartesi

Sepet "Noktalı"

Bahar geldiğinden beri havadan mıdır, okulların temposundan mı, yoksa hormonlardan mıdır bilemem ama haftaları takip etmek güçleşti. Haftasonları keza öyle...Kendimize ayırdığımız vakit daha da azalıyor...Kafamdan neler geçiyor, neler yapmak istiyorum da herşey ucundan biraz oluyor.
Herneyse, haftasonu telaşını üzerimden attıktan sonra sırada bekleyen onca işten sıyrılıp bir sepet daha diktim. Bu kez dikerken de biraz fotoğrafladım. Daha önce diktiğim Sepet Topla`yı herkes beğenmiş, hatta nasıl diktiğimi sormuştu. Bu kez tam aynısı değil, yani sapları yok ve biraz daha küçük ama prensip aynı. Anlatma kabiliyetim doğuştan kayıp ama gene de anlatımı denemek isterim.
Ölçü vermedim, boyutları size kalmış. Sepetin büyüklüğünü düşündüğüm gibi kestim, astarı biraz daha küçük (elyaf olacağı için) ama boyunu uzun bıraktım. (çünkü dışarı kıvırmak istediğimden) Elyafı da gene sepet ölçüsü doğrultusunda kestim. Elyafın içinde kaymaması için elimde diktim ve astar kısmına tutturdum. Alt kısmını nasıl yaptığıma gelince kumaşın üç yanını diktikten sonra alta gelecek bölümün yanlarını (yani üçgen kanat gibi) diktim. (bu kısmın fotoğrafı yok ne yazık ki!)

3 yorum:

  1. Bu da çok tatlı olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Puantiye bir de pitikare, çok severim ve her şeye yakışıyor. Çok güzel olmuş bu da eline sağlık.

    YanıtlaSil