23 Ağustos 2011 Salı

İki Tatil Arası Dikiş Molası

Daha yeni değil miydi, valiz hazırlamalar, yola çıkmalar! Henüz daha kuzeyin yağmurlu ve nemli havasından kendimi buralara yeni atmışken, bu sefer de komşuya doğru yola çıkmaya hazırlanıyorum. Karışmıyorum nereye, rüzgar patron ya denizde:)
Benim yokluğumda çiçekler en güzelinden açmış, boyuna posuna bakmadan bizim bodur ağaçlar lezzetli meyvelerini çoktan sunmuş...
İki senedir iştahla yediğimiz, utanarak cinsini hala bilemediğim bu lezzetli erikler bu sene daha da cömert davranmış anlaşılan. Nasıl tüketmeli diye kafa patlatırken öncelikle mutfağın en sevilen turtalarından olan bu harika turtayı yapmakla başladım bu haftaya. Hımmmm, yanında da vanilyalı dondurma...
Tarifini isteyen olursa bir sonraki posta eklerim:)) Başka önerisi olan varsa yorumlarda beklerim...
Bu git-gel arasında, valiz-çamaşır-çocuk üçlemesinde 'ideal en hanımı' kıvamında dikişlere de itinayla devam edildi. Meraklısına bazı örnekler:


"Kadın olmak masallarda bile zor... Ya 7 tane minicik adamla yaşarsın, ya kurbağa öpersin, ya en sevdiğin meyveden zehirlenirsin, ya kuleye kapatılırsın, ya saçlarını elin adamı tırmansın diye uzatırsın, ya gece 12`de külkedisine dönersin elbiselerin yırtılır...   ve en kötüsü bazen seni sadece ayak numarandan tanıyan bi salağa aşık olursun"
Not: Sevdiğim bir dostumdan alıntıdır...   

11 yorum:

  1. maşallah diyorum enerjine! diktiklerin de çok şeker ;))

    YanıtlaSil
  2. turtaın tarifini istemezmiyiz, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Bunlar ne güzel ne iştah açıcı görseller ! Turta tarifini isteriz tabii :)

    YanıtlaSil
  4. Ich muss türkisch lernen... Allein die Fotos sind schon so schön! :)

    YanıtlaSil
  5. Hepsi çok şirin olmuş.Torbalar çok esprili.Turta da nefis görünüyor.Öyle fotoğrafını koyup da tarif vermeden gitmek olmaz.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  7. hepsi birbirinden güzell.ellerinize sağlık.turtanın tarifinide isteriz...:)

    YanıtlaSil
  8. Ah ah bizim dalında erik gördüğümüz mü var, varsa yoksa market tezgahı :(

    YanıtlaSil
  9. Allah sizi de güldürsün. Sabah sabah beni ofiste kendi kendine gülen bir kadına döndürdünüz ya Helal olsun. Şu kadın olmak masallarda bile zor yazınızdan bahsediyorum. Her bir kelimesinin altına imzamı atarım. Ay çok hoş. Ne diyeyim allah sizi de güldürün.

    YanıtlaSil
  10. şu kadın olmak zor iş alıntınıza bayıldım, ayrıca sitenizi de ilk kez ziyaret ettiğim için kendimi ayıplıyorum:( ne güzel şeyler yapmış, ne güzel şeyler yazmışsınız. pek çok ortak yönümüz varmış meğer...:) sevgiyle kalın
    ebru özen

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel bir site, bayıldım. Alıntı muhteşem. Kadın olmak zor, bir o kadar da zevkli... yoksa sayfalarda sadece birkaç tanesini gördüğümüz bu yaratıcık dolu eserleri kim üretebilirdi.

    YanıtlaSil