13 Eylül 2011 Salı

Adamı Bozar, Bünyeye Zarar

Hemen harekete geçmeli...Starbucks`ta asortik bir kahve içmeli, alışveriş merkezi ziyaret edilip tüketime katkı sağlamalı, tv`deki reytingi bol dizilerden birine dalmalı ya da politik bazı tartışmaları izleyip nerde yaşadığım hatırlanmalı, dalgınlığı bırakıp yol çukurlarından kaçmak için gerekli manevraları yapmalı....kısaca arınmalıyım Viyana ziyareti sonrası....En büyük katkı aylardan eylül olmasından dolayı çabuk geldi, okul telaşı daha ertesi gün sardı ev ahalisini. Unuttum, gördüğüm onca görsel şöleni, unutulmaz tarihi, Mozart`ı, sanat kokusunu, saygılı insanları, temiz çevreyi, "Schnitzel"`i, "Kaiserschmarrn"`ı, kahvenin tadını...

Schloss Schönbrunn ve Spanische Hofreitschule



"Die Minoritenkirche"(1786)


Der Stefansdom (1365)


Mozart`ın yaşadığı pek çok evden bazıları....




"Sachertorte"`nin orjinali işte burada, aynı zamanda otel burası.
Franz Sacher (1816-1907), 16 yaşında yapmış ilk Sachertorte`sini....Günümüzde hala tartışma konusu (hatırlatayım bizdeki İskender), isim hakkını otel almış "Original Sacher-Torte" ama başka bir pastanede mahkeme sonucu bu ismi almış: "Demel's Sachertorte" Aradaki fark marmelat kat sayısı!


Normal ölçülerde bir insaoğlu kaç tane yiyebilir ki?


Viyana Televizyon Kulesi`nden Bungee Jumping yapmak mı???


Sanal değilim, duyurulur:)

12 yorum:

  1. Bir süre geçmesi gerekiyor alışmak için.Çok güzel fotoğraflar,çok güzel bir paylaşım olmuş.Sacher torte'de otel daha şanslıymış,diğeri biraz çakma isim olmuş.Marmelatının kaç kat olduğu önemli değil bence çikolata mühür önemli.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çok keyifli ve pastel bir gezi olmuş, mozart'ın evleri'ni en kısa zamanda görmeliyim dedirttiniz bana:) teşekkürler!

    YanıtlaSil
  3. Görseller süper. Paylaşım için teşekkürler. Geçen yıl görevli olarak arkadaşımda gitmişti çok beğenmiş.

    YanıtlaSil
  4. yurtdısından gelınce, arınmak cok zor oluyor. bır surec :)

    YanıtlaSil
  5. Kıskandım doğrusu fotoğrafları görünce :)

    YanıtlaSil
  6. Tüm yorumlarınız için teşekkürler. Gerçekten kıskanılası bir geziydi:)

    YanıtlaSil
  7. Viyana benide çok etkilemişti. Tekrar gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Günaydın resimlere bakılırsa kapılarına dayandığımız kadar varmış çok güzel bende görmek isterim doğrusu .. begonya35

    YanıtlaSil
  9. Bu fotograflara bakınca, Hofreitschule’deki gösteri esnasında yüksek adrenalinle çekmeye çalıştığımız fotograflar geldi. Çünkü yasak :) ve her katta bir amca/teyze sürekli olarak dolaşıyor çekmeyesiniz diye. Ben Hotel Sacher’in sachertortesini beğenmedim, Demel’deki diğer meyveli pasta ve tartlara bayıldım ama. Bir de Semi fırsatın olursa Viyana’ya Noel zamanı ya da Noel’den bir ay kadar önce gitmeni öneririm. Bütün meydanlar ışıl ışıl, her birine ayrı bir pazar -christkindlmarkt- kuruluyor, alabildiğine renkli hediyelik eşyalar, süsler, konserler… Ben her gece başka bir meydanda, sıcak tarçınlı çocuk çayı ya da sıcak şarap yanında sarımsaklı patates, kestane yiyerek geçirdim.

    YanıtlaSil
  10. Didemin güncesi: Viyana`ya tekrar hatta tekrar gitmek üzere listeme aldım çoktan:)
    Begonya35: Teşekkürler yorumunuz için...
    Etkin Fare: Hofreitshule`de fotoğraf olayına biz de giremedik. Sachertorte`yi yemediğim için yorum yapamıyorum. Zira ona varıncaya kadar pek çok şeyi götürdük:)Viyana`daki Noel`i değil ama genel olarak Noel zamanını iyi bilirim. Malum evimiz çok kültürlü:)))

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel bir blog... Memnun oldum tanıştığımıza. Bu arada diktiğin önlükler çok hoş. Anneme bir Oktay Usta önlüğü (cicili bicili tüm önlüklere böyle diyor) dikmem yada almam lazım benim. Zira çok istiyor anneciğim. Blogunun sayfaları arasında dolaşacağım vaktim oldukça izin var değil mi? :))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Mükemmel bir şehir Viyana.. Çok güzel keyfini çıkarmışsın ayrıca.. Tebrik ederim :)

    YanıtlaSil