28 Ekim 2011 Cuma

Başlığım Olmasa

Son zamanlarda neye üzüleyim bilemedim. Olaylar yeteri kadar acı, trajik ve üzücüyken arkasından gelen meşhur sosyal medyada (hatta okuduğum kadarıyla TV`de) ve bazı bloglardaki yazılar ve yorumlar bence bir o kadar vahimdi. İnsanlıktan çıkmış ya da belki hiçbir zaman "insan" olmayı becerememişlerle aynı toprakları paylaşıp, aynı havayı soluyor olmaktan utandım!
Genelde birçok farklı bloğu takip ederim; yemek, hobi, moda, kişisel...hiç farketmez. Herkesten bir şeyler öğrenirim ve fikirlerimi paylaşırım, bu sebeple zaten farklı olması da işin en güzel yanıdır. Ancak tek bir şartım var izninizle, hepimizin siyasi görüşü, dini, dili, ırkı  ne olursa olsun öncelikle "insan" lık benim için önemli olan.
Beni hayrete düşüren, üzen bazı yazılar ve yorumlardan sonra duyduğum utanç beni bu blogların izleyicisi olmaktan çıkardı. Sanki izlemeye devam etsem aynı hislere ortak olacaktım, böyle hissetmeme engel olamadım...


Uyandım....
İçimden yazmak gelmeyen ama sıkıntıdan üretmeye devam ettiğim zaman diliminde annem bizi ziyarete geldi ve her zamanki gibi boş elle değil. 71 yaşında ve göz problemi yaşamasına rağmen elleri çalışır sürekli. Onu genç tutan en önemli faktör bu belki de. Yaşlansak da bir ilgi alanımız olması ve küçük küçük de olsa devam etmesi gerekli. İnsan eli, kafası meşgulken kendini çok dinlemiyor sanırım. Etrafıma bakınca da örneklerini görüyorum, bazı yaşlılar çabuk çöküyorlar, kendilerini bırakıp teslim oluyorlar belki de. Bizler şanslıyız bu konuda, kendi kendine yetebilen bir annem var, babamın vefatından sonra da hiç bırakmadı kendini. Hayatla yüzleşti, bunun için kimseye ihtiyaç duymadı.

Çok güzel bir örtüyle geldi bana, aslında benim yaklaşan doğum günüm için. Ama sabırsız annem, eskiden de böyleydi şaşırmadım:))


Dedim ya sıkıntılıydım ama boş durmak bana göre değil. Huyum, suyum biraz annem...Müthiş ikili, lavanta dolu kuşum ve kumaş kese/torbası arkadaş ziyaretinde beni mahcup etmedi:


İki adet bistro önlüğü de diktim ve kedili kitap ayracıyla birlikte çoktan yola çıktılar:


Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Umudum, bu bayramın hak ettiği değerde daha iyi kutlanması...

"Huzurlu" bir hafta sonu diliyorum sizlere...

27 yorum:

  1. benim de annem 60 yaşında,hala bişeyler örer,mefruşat kurslarına gider,eli hiç boş kalmaz,üstelik annen gibi onun da gözleri bozuk,rahat durmuyolar ki:)Allah onları başımızdan eksik etmesin,bize hep güzel şeyler yapsınlar:)

    YanıtlaSil
  2. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun:) ne güzel bir örtü güle güle kullanın:) sevgiler annenize de saygılar

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,annenin örtüsüne bayıldım ne kadar muntazam örülmüş dedim kendi kendime ve renkler çok güzel.Sonra lavantalı kuşlar ve kese ve torbası çok hoş ,önlüklerin deseni ve kitap ayracı harika sahipleri çok şanslı ,eline emeğine sağlık öyle güzellerki tekrar tekrar bakıyorum,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. annenizin örtüsüne ben de bayıldım. ne kadar güzel. lavantalı kuşlar fikri de çok güzel. ah ah biraz becerim olsa hepsini denemek isterdim :)

    YanıtlaSil
  5. Annenin ellerine ve emeğine bin sağlık. Renkleri ve motifi o kadar hoş ki. İyi günlerde kullan inşallah. Benim annem de öyle hiç boş durmaz. Eskiden çok dantel örerdi, son senelerde yüne döndü:)
    Yaptıkların harika. Lavanta kuşun ve kesen çok zevkli.
    Ayrıca kedişli ayracına bittim:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. selam ben geldim :)
    siten cok güzelmis, en cok font yani yazi sekline bayildim.
    cok güzelmis fontun.
    üstelik daginik degil cok toplu, sagda solda felan gereksiz tuhaf seyler yok <3 düzenli site olmus^^
    takipcinim :)

    iyi hafta sonlari dilerim.

    YanıtlaSil
  7. annenin ellerine, gözlerine sağlık. ve kocaman bir maşallah! çok güzel bir örtü örmüş, güle güle kullan. senin yaptıklarına da bayıldım. ben de bu kuşlardan yapıyorum bu ara, hem de bir sürü. paylaşırım yakında.
    dediğin gibi buraları güzel yapan farklılıklarımız aslında. ama temel değerlerimizi unutmadan.
    sevgiler ve mutlu yıllar şimdiden :)

    YanıtlaSil
  8. sevgili Semi annenizin ellerine sağlık çok güzel bir battaniye örmüş annenizin ellerinden öper sağlık mutluluklar dilerim
    kuş ,lavanta keseniz ,kitap ayracınız hepsi birbirin den muhteşem olmuş kumaş seçimlerinizde yine bir harika olmuş ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, öncelikle Cumhuriyet Bayramımız herkese kutlu olsun. Sizi blog listeme eklemiştim, fakat epeydir yazmıyordunuz. Yaptığınız cicileri görünce sevindim:)

    YanıtlaSil
  10. Ben o örtüye bittim, ne kadar güzel, renkler soft, modeli harika. Kuşlara da bayıldım , bir kuşsever olarak :)hepsi şahaneydi, muhteşem ikilinin ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. ama bunlar çok güzellllll, şahane :(
    evet üzücü haberlere bazen ara vermek lazım...moral çok önemli.Ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. ellerinize saglık çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  13. annenizin ellerinden öpüyorum!bravo ona ve ellerine sağlık.lavanta torbası ve kumaş kese ikilisi muhteşem olmuş.bravo.ilk yazdıklarınıza katılıyorum.ayrımcılık yapanlar yaptıklarını yaşayıp ayırılmalılar...

    YanıtlaSil
  14. Annenizin ellerine sağlık. Kesinlikle insan elinde birşeylerleuğraştığında kendini dinlemiyor, daha doğrusu dinleyemiyor ilgiyi başka yere yöndendirince. Umarım bizlerde yaşlandığımızda hala üretken olabiliriz. Bende çok sabırsızımdır, yaptığım ya da aldığım birşeyi mutlaka zamanından önce veririm hiç bekleyemem. Sağlıkla ve keyifle kullanın.

    YanıtlaSil
  15. O kadar ferah ve aydınlık bir blog ki burası. Sizin güzel yansımanız burada bizleri de ferahlatıyor.. Annenizin ellerinden öpüyorum sizi de sevgiyle kucaklıyorum. Ellerinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Die Schürze, der kleine Vogel und die niedliche Katze sind soooo schön.

    YanıtlaSil
  17. Mavi battaniyeye bayıldım. Bu battaniyenin fotoğrafını sayfamdaki inlinkz bağlantısı ile paylaşırsanız sevinirim. Resme tıklanınca sizin sayfanız görünecek.

    YanıtlaSil
  18. blogumu izlemenize çok memnun oldum.Sevimli ve sıcak bir blogunuz var artık sıkı bir takipçinizim ;)Annenizin eline sağlık Allah uzun ömürler versin sizde güzel günlerde kullanın örtünüzü..

    YanıtlaSil
  19. bir marifetli blogla daha tanıştığıma memnun oldm :)ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  20. annesine bak kızını al boşuna dememişler maharet genlerde var hepsi harika

    YanıtlaSil
  21. Hepsi birbirinden güzel.Annenizin ve sizin ellerinize sağlık.Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Annenizi cok öpüyorum,uzun uzun yazmak isterdim ama suan herkescikler uyuyo,sayfaniz ve siz harikasiniz,tesekkürler haberdar ettiginiz icin!

    YanıtlaSil
  23. Beğenmeniz ve yorumlarınız beni çok mutlu ediyor, çok teşekkürler.

    Colors of Timeless: Danke schön:)

    YanıtlaSil
  24. önlükler harika görünüyor ellerinize sağlık .. özellikle kuşku olanı çok beğendim.


    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com

    YanıtlaSil
  25. çok beğendim hepsini.. özellikle kuşu ve torbayı... :)

    YanıtlaSil