12 Aralık 2011 Pazartesi

Karın Ağrısı Mevzuu

Geçtiğimiz hafta bloğuma yazmamaktan kaynaklı karın ağrımı gidermek pazar gününe kaldı. Daldan dala atlayacağımı baştan söyler rahat okuyun diye ara başlıklar attığımı da eklemek isterim. Buyuralım bakalım:

Kedi aşkına!
Sevgili eşimin annesi (kayınvalide demeyi hiç sevmedim bir türlü) kedileri tutkuyla sever, evde hep bir kedi vardır baktığı. Kediler evde kraldır, kraliçedir.

Oturma odasına girdiğinde ayağa kalkıp el öpmediğimiz eksiktir. Yerini hazır ederiz, gerekirse öksürük, aksırık durumlarımızı erteleriz. Bu duruma tezat, kendisi simsiyah olduğundan çalışma odasındaki siyah koltukta şekerleme yaparken üzerine oturmuşluğum da vardır ama aramızda sır olarak kalmıştır:)
Annemize yıllardır almadığımız kedi kitabı, kedi biblosu, kedi tabakları, kedi takvimleri ve bilumum ıvır zıvır kalmadı. ('bilumum' imiş doğrusu, ben 'bilimum' biliyordum, TDK`ya hürmetler...) Bu hafta birkaç günlüğüne de olsa yol gözüktü bize. Aklıma sevgili Okuyan`nın bloğunda paylaştığı ve benim de kaydettiğim kediler geldi. Teşekkür ediyorum paylaşımına...Zevkle işledim, renk geçişleri olmadığından oldukça kolaydı. Çerçevelenince işi bitmiş olacak.

Fındık yiyen kedi mi olur?
Olurmuş....Kai Felix`e "Yerli Malı Haftası" dolayısıyla verdiğim fındıkların bir kısmı çantasına dökülmüş.(bu arada bilmem ne marka kek ve gene bilmem ne marka meyveli yoğurt 'yerli malı' olmuş, haberimiz yok. Bazı değerleri Çinli kardeşlere kaptırdığımız doğrudur ama bu kadar demedik hani. Gönderen anne benim için yılın annesidir!) Çantayı komple boşaltıp temizlemeye çalışırken evin fesat kedisi Muddel gelip bir iki mırladı. İşimiz vardı ilgilenmedik. Çantanın derinliklerinden çıkardığımız fındıkları bir kenara ayırdık. Arkasından bir kırt kırt sesler, bizimki öyle bir iştahlı fındık yiyordu ki, elimle topluyorum elime atlıyor utanmaz:) Daha önceki kavun yeme skandalından sonra bu da üzerine 'bonus' oldu! (bize de anlatacak bir şey çıktı fena mı:))


Boy meselesi...
Herkesin bildiği ve kimimizin de öyle ya da böyle takip ettiği "BÖ2011" hobi blogları kategorisinde ilk 10`a kalmışım! Oy veren vermeyen, bloğumu takip eden herkese teşekkürler. Boyumun uzayıp uzamadığını ölçüp sonra bildiririm:)

Dikkat! Blogger çıkabilir!!!
Geçtiğimiz haftanın bomba haberlerinden biri tanışıklığımız olan ama koyu muhabbet edemediğimiz komşumla bir vesile ile buluşmamız ve onun da bir blogger olduğunu öğrenmemdi, üstelik de zaten izleyicisi olduğum! Ey dijital hayat!!!!
Hoş sohbet derken konu bizi buralara getirdi anlayacağınız. Güzel bir insanla daha tanışmanın keyfini yaşıyorum...Onun 'Çifte Kavrulmuş Hayat'ı da burada!


Pambek`le tanışmam


Dün düzenlenen bir kermes dolayısıyla HobiZu`nun Zuhal`i ile tanışma fırsatım oldu. Kendi markası olan Pambek bebekler yapan sohbeti keyifli, kendisi hoş insanla ayaküstü oradan buradan konuştuk.
Sanaldan gerçekliğe geçiş tuhaf bir his imiş, bunu da bu hafta öğrendiklerim arasına koydum.




23 yorum:

  1. *Bu duruma tezat, kendisi simsiyah olduğundan çalışma odasındaki siyah koltukta şekerleme yaparken üzerine oturmuşluğum da vardır ama aramızda sır olarak kalmıştır:)* Anlatımına o kadar güldüm ki anlatamam:)) Çok keyifli yansıtmışsın:)
    Ayrıca kediler ne kadar hoş olmuş. Ellerine sağlık. Ayrıca benden bahsetme nezaketini gösterdiğin için ben teşekkür ederim.
    Blogun ilk 10'da olmayı hak ediyor, tebrik ederim.
    Kimi zaman dışarı çıktığımda düşünüyorum; belki blog arkadaşlarımdan biri şimdi yanımdan geçiyor ya da aynı mekandayız ama ben bilmiyorum:)) Güzel bir tesadüf yaşamışsınız.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli bir post olmuş,zevkle okudum.Finale kaldığına sevindim.İnşallah birinci olursun.Gönlüm senden yana.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. tebrik ederim cnm ilk onda olamk güzel bir duygudur eminim işlemler çok güzel olmuş anlatımda öyle
    anekzuraya bol şatışlar olsun inlşh çok güzel bir işe imza atmış:)

    YanıtlaSil
  4. Kediler çok güzel olmuş, bu kadar ara verme bir daha bak birikmişte birikmiş anlatacakların. Sanaldan gerçeğe geçiş gerçekten ilginç oluyor, var benim de böyle deneyimlerim ve bloggerları yüz yüze görmekten keyif aldığım:) BÖ 2011'de iyi şanslar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. kediler çok güzel olmuş,çok kıskandım hem de çok.

    Sanal ve gerçeklik ben bu geçişten kaçınıyorum hep.Neden olduğunu bilmiyorum ama çok sevdiğim insanları gerçekte gördüğüm zaman ya sevemezsem diye belki de:))

    YanıtlaSil
  6. çok sevimli bir yazı olmuş ...semacım senin tarihlerinde bir yanlışlıkmı var çünkü sen bu yazıyı dün yazdın ama 12 aralık yazıyor...

    YanıtlaSil
  7. Okuyan, çok teşekkürler güzel yorumun için. Üzerine oturduğum kedi tam bir tırsık, evde sadece iki insana alışmış. Biz iki çocukla gidince zavallıcık saklanıyor bir yerlere. Gürültüyü, patırtıyı hiç sevmiyor. Bizim evdekinin tam tersi bir durum. Bizim kedi çocuklarla büyüdüğü için çok oyuncu, hoplar zıplar, sevdirir her tarafını, ses onun için ne ki, çocuk doğum günlerine bile eşlik etmiş bir kedicik bizimki:)
    Umarım bu karşılaşmalar benim için başlangıç olur. Daha birçok arkadaşımla tanışmak istiyorum.

    Pembe Kekik: Güzel duyguların için teşekkürler. Birinci olma gibi bir hırsım yok, hırsla yapılacak işler değil bunlar zaten. Bakalım...

    Mavii: Çok teşekkürler. Evet hoş bir duygu nedense. Zuhal çok güzel bir işe başlangıç yapmış. Devamı gelir umarım...

    Fadiş: Ara verince çok tuhaf oluyor insan. Nerden başlasam, neyi anlatsam...Ama bu hafta da başka yazı çıkmaz benden. (yolculuk var malum)
    Kedileri beğenmene sevindim, gerçekten basit ve hoş:)

    Domatessuyu: Çok teşekkürler. Dediğiniz doğru, gerçeklik her zaman kafamızda düşlediğimiz gibi olmayabilir, büyük bir hayal kırıklığı olabilir. Tıpkı radyoda beğendiğimiz sesi Tv`de görmek gibi.

    Zuhal: Benim tarih yanlış çıkmış. Şundan kaynaklanmış olabilir: Aslında geçen hafta başında başka bir yazıyı taslak olarak kaydetmiştim. Ama yayınlamadım ve aynı yazıyı değiştirip dünkü yazıyı yayınladım. Nedense taslak olanın tarihini vermiş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Sabah çayım eşliğinde keyifle okudum sizi. Kaleminize sağlık.
    Yerli malı haftasında bile çocuğunun çantasına endüstriyel ürünler koyan anneleri ben de ayakta alkışlıyorum. Nerede bizim taze, kuru meyvelerimiz, ev çöreklerimiz, fındık ve bademimiz.
    Kediler çok şirin olmuş, sevgili Okuyan' ın bu postunu kaçırmışım sayenizde ben de dönüp kaydettim, size de Okuyan' a da çok teşekkürler tekrar.
    Ben de geçen aylarda blog arkadaşlarımdan biri ile buluştum Antalya' da ve o kadar çok ortak konumuz varmış ki, akşamı ettik beraber. Buralarda olduğumuz için mutluyum. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bir anlatım olmuş....
    Bu arada kedilerine bayıldım kedisever halamıza ben de mi yapsam acaba...

    YanıtlaSil
  10. çok sevdim bende bu kedili etamin'i :) ama bu ara elim hiç gitmiyor nedense..yerli malı haftası amacından artık epey bi uzaklaşmış gibi geldi banada,yeğenlerden gördüğüm kadarıyla..

    bö için tebrike derim,ben listeye girememişim ama sevdiğim bir ismi listede görmek güzel..

    şimdi çifte kavrulmuş hayatı ziyarete ışınlanıyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Cebimdeki Renkler: Beğenmenize sevindim. Okuyan`nın paylaştığı birçok kedi örneği var, devamı gelecek bu kedilerin yani:)
    Yerli malı haftası çok değişmiş, acayip şaşırdım. Ben fındık, mandalina, portakal,kuru üzüm ve örnek olsun diye de mercimek, bulgur ve Türk kahvesi gönderdim. Çocuklar eve dönünce duyduklarıma inanamadım. Danone yoğurt, Eti Dankek ve gazlı içecekler de gelmiş!!!Neyse çocuklar büyürken daha birçok ilginçliklerle karşılaşacağız:)

    Ada ve deniz: Teşekkürler. Siz de yapın, çok basit bir model ve çabuk bitiyor.

    Gul/Inn: Çok teşekkürler. Listeye giremediğine üzüldüm. Listeye girmek bir başarı öyküsü müdür, orası soru işareti...

    Hypo: Baba, şirin bulduğun link hangisi? Birden çok link verdim bu yazıda.
    Neyse sonuçta şirin bulmuşsun, teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  12. kedili işlemeniz çok güzel olmuş, kedinin üztüne oturma hikayeniz çok komikti:) BÖ için tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
  13. Gülümsettin yüzümü;)
    Kedilere bayıldım,marifetli ve düşünceli bir gelinsiniz efenim;)
    Hayırlı yolculuklarınız olsun şimdiden,dönüşte bende beklerim;)

    YanıtlaSil
  14. Kediler harika olmuş, çok beğendim, fındık yeme olayına bittim doğrusu :) sanaldan gerçeğe geçiş tuhaf geliyor insana ilkini geçen yıl yaşadım bu haftada bir yenisini yaşayacağım bakalım kısmetse, BÖ içinde tebrikler :)

    YanıtlaSil
  15. Ecerce: Çok teşekkürler. Bir de kediye sormalı, ne hissetti acaba:)

    Biricitconsungunlugu: Pambekler Zuhal`den, ellerine sağlık:)

    Banu: Banu`cum, ben çok örnek bir gelin değilim. O ünvanı başkalarına severek bırakırım yani. Övgülerin için teşekkürler, dönünce tıklarım kapını:)

    Derya Kuzusu: Teşekkürler Derya`cım. Kiminle buluşacaksınız merak ettim, benden de selamlar:))

    YanıtlaSil
  16. Günaydın:)Yine yazınızı keyifle okudum..Kediler hep hayatımızda bir şekilde varlar gerek evde gerekse kapının dışında baktığımız..kediler çok şirin olmuş..ben de sevgili Okuyanın bloğuna bakmak hoşuma gidiyor,az önce yine kanaviçe şablonları paylaşmış kaydettim..
    Bloğunuza da bol şanslar dilerim:)sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  17. atolyesergun bloğu sahibesi Selda ile, söylerim selamınızı :)

    YanıtlaSil
  18. Kediler çok güzel oldu! Bayıldım onlara!
    Bu dijital hayat gerçekten de çok ilginç! 8))))

    YanıtlaSil
  19. çok keyifli bir yazı olmuş bu sabah zevkle okudum kedi sevmenin orta kararı yok ya hiç sevmezler yada baş tacı edip çok severler ben de kedilerin aşığıyım
    çocukken kedimiz cabbar vardı oda dondurma yerdi ,leblebi yerdi ve kola içerdi çok ilginç bir kediydi
    bu kedili motiflere bayıldım özellikle kedilerin bu genleşme hallerine bayılıyorum
    ilk ona girmenize şayet çok mutlu oldum çünkü oyum sizeydi tebrikler
    blogger arkadaşınızla komşu olmakta ilginç bir tesadüf olmuş
    sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  20. yazıyı keyifle okudum:)) siyah kediciklerede bayıldım ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş kediler...Pembek bebekleride sevmişsin bende çok sevdim onları.Selamlar...
    ZEYNOMETRE

    YanıtlaSil
  22. çok tatlı çok nasıl marifetli bir kadınsın yahuuuuuuuuuuuu maşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    YanıtlaSil