29 Şubat 2012 Çarşamba

Kıymetlim!

Fotoğrafa bakan anlamıştır sanırım annem olduğunu:)
Herkesin annesi kıymetlidir, özeldir. (babaları belirtmeme gerek yok sanırım)
Benimki de öyle, gelir ve geldiği gibi her işime koşturur. Zannetmeyin ki çıtır bir durumu var, tam 72 yaşında! (bilmiyorum ne dersiniz, maşallah mı dersiniz, tahtaya mı vurursunuz ama bir şey yaparsınız artık:)
"Gelmişken mantı açayım, sarma sarayım, ütü yapayım" modunda tüm zaman geziyor evin içinde. Frenlemezsem kendimi kötü ve tembel hissetmeme yol açıyor bu durum:)
Bazen çok konuşur, saymayı yıllar önce bıraktığım için kaçıncı baskı olduğunu bilemediğim hikayeleri tekrar, tekrar ve tekrar dinlerim. Kimi zaman tanımadığım, bilmediğim insanlar söz konusu, kimi zaman dizi kahramanları, kimi zaman hasta-doktor hikayeleri....Olsun, kulağım aşınacak değil ya, günlük yaşamda ne saçmalıklar dinliyorum, annemi mi dinlemeyeceğim yani! Dinliyorum, hatta yetmiyor üzerine nadide yorumlar yapıyorum:)
Hiç bitmeyen "ben senin yaşındayken..." diye başlayan cümlelerin sonu gelmez. Bende beğenmediği ne varsa suratıma vuracak cüreti vardır, canımı yakar bu durum bazen. Mesela hep koyu renkleri giymemi hiç beğenmez (ona göre yaşlı renkleri bu renkler), neden makyaj yapmam hiç anlamaz (kadın dediğin kendine bakar, hiç olmazsa ruj sürer), kilo alırsam yandım (kendine hiç bakmıyorsun der), çocuklara sesim yükselse (aaa sen de çok bağırıyorsun çocuklara der), telefonla çok konuşursam (neden bu kadar çok arıyorlar seni der), arayan bir erkek arkadaşsa (kadın-erkek arkadaş olmaz der)...
Ha bir de kız çocuk takıntısı var ki, yıllardır başımın belası. Kendisi dört kız doğurup tekne kazıntısında (bu ben:)) ancak durmuş, benzer performansı benden bekliyor. Hiç olmazsa bir kere daha doğurursam belki kız olurmuşmuşmuş....
Cevabım her zaman net, "hiç niyetim yok" olmasına rağmen, bitmedi kız çocuk muhabbeti.
Yetmiyor bir de çocukları dolduruyor konuyla ilgili. Çocuklara "kız kardeşiniz olsa ne güzel olur değil mi" tarzı soruları özellikle ben yokken soruyor artık. Nasıl mı biliyorum, ikisi de gelip "anne sen çok tembelmişsin, kız çocuk yapmıyormuşsun. Anneannem öyle söyledi" gibi dedikoduları hiç vakit kaybetmeden yumurtluyorlar:))
Ama tüm bu provokasyon bir işe yaramıyor, kız konusu bizim evde komple kapsam dışı!
Bilirsiniz anne olduktan sonra insan hayata da, ailesine de, özellikle annesine bambaşka bir gözle bakar. Ben nasıl bir anneyim şimdilik bilemiyorum ama olmak istediğim bir anne modeli var, yani en azından ne olmak istediğimi biliyorum, -ki bu da iyi bir şey:) Örneklemem gerekirse, hani Kaybedenler Kulübü`nde Serra Yılmaz`ın anne rolü var ya, işte ondan istiyorum. (oh be siparişi verdim rahatladım:))
Oğlanlar "özledim" dememe gerek kalmadan gönülden gelsinler bana, sahte bir saygı değil, içten bir saygı olsun aramızda, sevgililerinin dedikodularını yapalım, hatta bazen konsere gidelim keyifle, sevdikleri yemekler olsun, beraber girelim mutfağa bazen, ortak sevdiğimiz müzikleri dinleyelim, yeni albümleri, filmleri tartışalım, işlerini anlatsınlar, tartışalım da zaman zaman...bildiğiniz hayat işte, ama kaprisi, nazı alınmış, dürüstlük önde....
Önümde uzun yıllar üzerinde çok çalışmam gereken bir ödev listesi var ve ben neyse ki bu durumun farkındayım:)

Annemi çok sevdiğimi yazmış mıydım?

Not: Anneme bu yazıyı önizleme olarak gösterdiğimde bana "ablan da görecek mi bu yazıyı" diye sordu, "evet" dedim, peki "İngiltere`deki ablan?", "evet" dedim, "aslında tüm dünya!" Şaşkın gözlerle baktı bana:) Ne hatırladım dersiniz, "Peki, Zeki Müren de bizi görecek mi?":)))))

123 yorum:

  1. Benim annemle de ne çok ortak yönü varmış. Ahahah:)
    Çok tatlı ama. Maşallah...
    Sevgiler gönderiyor, çok öpüyorum onu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeugma, kendisini bir kere de senin için öpüyorum:)

      Sil
  2. Galiba bütün anneler aynı, sevgilerimi gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Ah ah ah, onlar bir tanedir Semi, ben de gideyim hafta içi bir gün annecimde kalayım öpeyim koklayayım. Eline sağlık çok güzel post olmuş :))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Bolat, fırsat yarat git mutlaka anneciğine, benim için de öp, kokla:)
    Benimki uzakta oturduğu için ayda bir kez bile görüşemiyoruz bazen...

    YanıtlaSil
  5. Çok duygulandım okurken :) Allah uzuuuun ömürler versin, mutlu sağlıkla inşallah :)) (hem maşallah dedim, hem tahtaya vurdum ;))

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Selin güzel yorumuna:)

    YanıtlaSil
  7. Ama ben annemi özledim:))) sanki çok uzağımda ya :)) Arada kahkahalar atarak okudum benimkiler neden gülüyorsun dediler:)) Anneniz çok şeker,benimkide çok karışır ,hele kayınvalide aman duymasın:))) neyse allah acılarını göstermesin varsın karışsınlar ,bir arada olmak güzel onlarla ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyiz Nuray. (yaşınızı geçen gün öğrenince isminizle hitap ediyorum izninizle:)
      Annenize benden selam söyleyin, öpün benim yerime de:)

      Sil
    2. Yaşım Funda da hayal kırıklığı yaşatmış:))) 25-30 sanıyormuş beni:)) yaptığım işlerden dolayı herhalde:)) kendim 41 olsamda,azcık tombik olsamda ,çocuk ruhluyum ne yapayım:)))Tabiki ismimle hitap edin hatta sizi de kaldıralım sen deyin memnun olurum:)Selamını iletirim, sevgiler

      Sil
    3. Evet, o zaman Nuray diyorum:))
      İşler ruhu yansıtıyor sanırım, ruh genç demek ki, herkes öyle zannetmiş:)))

      Benden de sevgiler...

      Sil
  8. Maşallah. Allah uzun ömürler versin.
    Annemle biz nasıl olurduk acaba. Hayal ederek okudum yazınızı.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, herkes yazıyı okuyunca annesini düşünmüş, özlemiş:)
      Ben teşekkür ederim yorumunuza...

      Sil
  9. Tüm satırların sevgin kokuyor zaten, anneciğine kocaman bir maşallah dedim üstüne söyle sarılıp öpesim geldi, sen benim yerime de op olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nil, öpüyorum onu her gün zaten, bir kere de senin için öperim:)

      Sil
  10. sema'cım yazmışsın yine yauuu! senin şu hem düşündürüp, hem duygusallaştıran, aynı zamanda bir de güldürüp tebessümle okutan yazıların beni benden alıyor, çok severek bir çırpıda okuyorum, bazen geri gelip tekrar göz attığım bile oluyor :)
    anne çok şeker, maşşallah, klasik ama hakikaten pek 72 göstermiyor.
    muhabbetlerinizi ayrıca çok sevdiimi bel,rtmek isterim! evde 4 erkek sonrası bir de kız demek ?! :) olur mu acep, olur belki :p
    kaybedenler klübündeki anneyi anımsadım yaaa, ne güzel bi modeldi o öyle, bemin içinde bir adet yazar mısın stoklara :)
    en son kupleye gelecek olursak, pek bir hoş bağlamışsın :) son cümlekulağımda yankılanınca güldüm:)
    sevgiler sema'cım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özge`cim ne iyisin hoşsun, amma güzel yorumlamışsın. Abartmışsın biraz da:))))Çok teşekkürler!
      Sen de erkek annesisin, belki bakarsın ikinci kız olur, kim bilir?

      Umarım bizler öyle bahsettiğim gibi anneler oluruz. Senin için de sipariş verdim:)

      Benden de sevgiler, kocaman öptüm seni:)

      Sil
  11. post bittiğinde yüzümde kocaman bir gülümseme vardı ve büyük bir keyifle okudum :)) Allah uzun uzun ömürler versin mutlu sağlıklı huzurlu daha uzun uzun yıllar yaşayın inşallah :)

    YanıtlaSil
  12. Anneniz tıpkı bana benziyor desem. Daha 56 yaşındayım. 72 olursam bir gün, herhalde annenizi sollar geçerim. Benim annem de böyle. En büyük korkum ona benzemekti ama korktuğum başıma geldi. Olayları tekrar tekrar anlatmak mesela... Konunun ortalarına geldiğimde fark ediyorum. Tabii iş işten geçmiş oluyor.Bir gün siz de 72 olduğunuzda bize benzeyeceksiniz. Çünkü yaşlıların çok sayıda ortak yönleri var. Elliden sonra çocuklarımla çocuk olamadığımı gördüm. Bir gizli başkaldırı mıydı bu bilmem. Yıllarca onlar gibi davranmaktan yorulup kendim olmak mı istedim? Ya da belki onlar büyüdüler ve kendileri oldular. Aramızdaki bu mesafe neden oluştu bilmem. Hayır hayır, asla şikayetçi değilim. Şaşkınım o kadar. Ne iyi olmuş da yazmışsınız annenizi.. Ona selamımı söyleyin olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülsüm Hanım, ben de zamanla anneme benziyorum. Bu sanırım herkesin başına geliyor. Bazen çocuklarla konuşurken ağzımdan annemin cümleleri çıkıyor sanki:)
      Yazıda bir anne modeli düşledim ama gerçekten çok zor, bakalım becerebilecek miyim:) İnanın bilmiyorum...
      Anneme selamınızı söyledim, daha doğrusu yorumunuzu okudum. Çok sevindi, ondan da size selamlar!
      Sevgiler...

      Sil
  13. Allah sağlıklı, uzun ömür versin. İnşallah bizler de çocuklarımıza iyi annelik yapabiliyoruzdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğinize ben de sonuna kadar katılıyorum. Zaman gösterecek belki de iyi anne olup olmadığımızı:)
      Teşekkürler Nergiz GP!

      Sil
  14. Günaydın çok güzel bir yazıyla güne başladım allah uzun ömürler versin sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap, katkı sağladıysam ne mutlu!

      Sil
  15. :)))) daha dün akşam bu espiriyi yapmıştım eşime..ne güzel bir yazı olmuş.sanki annemi ve beni yazmışsın.iki erkek çocuk annesi,hep bir kız çocuğu doğramadın baskısı.ay bütün anneler aynı mı yaa.çok tatlı bir anneciğin var.Maşallah diyip tahtaya da vuruyorum.Seçtiğin anne modeli de çok güzel.Öncelikle sağlık diliyorum ve inşallah hepimiz o günleri görürüz.
    sevgilerimle.güzel bir gün diliyorum...
    Bu arada annene çok benziyorsun ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet Smilena, kız çocuk ama illa kız çocuk!
      Hele küçük yaşlarda kız çocukları ne kadar sinir aslında. Benim büyük oğlan kız dendi mi çıldırıyor, hiç sevmiyor sınıfındaki kızları da. Hepsi çok kıl diyor:)))
      Düşlediğim anne modeli diyelim, bakalım hesap tutacak mı:)
      Çok teşekkürler iyi dileklerin için.
      Benden de sevgiler...

      Sil
  16. : ) maşallah. Sanırım anneler genelde hep aynı: ) Ellerinden öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler annemahsustan, aslında annelik pek değişmiyor sanırım:)

      Sil
  17. Keyifli bir yazıydı ALLAH neşenizi mutluluğunuzu ağız tadınızı bozmasın:) sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  18. Allah uzun ömür vesin, daha nice güzellikler yaşayın birlikte :)

    YanıtlaSil
  19. Allah uzun ömürler versin anneciğine ! Bu yazında hepimiz kendi annelerimizden birer parça bulduk galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Colette, sanırım herkes annesini şöyle bir düşündü ve zaten annelik anneliktir aslında. Çok benzer birbirine:)
      Teşekkürler yorumuna...

      Sil
  20. Sizi Özge'nin blogundan tanıdım ve favorilere eklendiniz efendim ve başladım takibe .
    annem demenize gerek yokki,maşallahhhhh onlara ,Allah eksikliklerini göstermesin.YAzıyı okurken de yüzümde tebessüm eksik olmadı.Oturup anneanneyi dinlemek lazım aslında .anneannemden bilirim...
    teyze'ye saygılar ,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo favorilere eklendim demek, güzel umarım pişman olmazsınız:))))
      Saygı ve selamlarınızı ilettim, çok sevindi...
      Çok teşekkürler sıcak yorumunuza:)

      Sil
  21. sema ne güzel yazıyorsun sen ya..inan annem uzaktaymış gibi sanki gözlerimi doldurdun ama yakınımda aslında hemen anneme sarılasım geldi.Bu arada annene bayıldım yakından göreceğim için de çok heyecanlıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zuhal`cim yarın bir aksilik olmazsa kendin tanışacaksın annemle:)
      Çok teşekkürler içten yorumuna...

      Sil
  22. Ellerinden ve yumoş yanaklarından öperim anneninizin bunu aynen söyleyin kendisine de. Onların varlığı bizim zenginliğimiz, ben tip olarak anneme hiç benzemesemde yaş aldıkça ona benzediğimi söylüyorlar, siz de annenize benziyorsunuz şöyle bir baktığımda:)
    Benim annem de hiç sakınmaz pat diye söyler ne düşünüyorsa ve çocukları söz konusu olduğunda epey ağır eleştirileri olmuştur ve olacaktır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadiş, annemi bugün hepinizin sayesinde çok daha fazla öptüm:)
      Yaşlandıkça farkında olmadan annelerimize benziyoruz.
      Biz tip olarak çok benzeriz, yaşlılığım karşımda, umarım onun kadar da dinç oluyorum:)
      En sert eleştiriler bize de hep annemizden gelir...
      Teşekkürler yorumuna:)

      Sil
  23. Sbah sabah zevkle okudum yazını Allah annene uzun ömürler versin sanırım tüm anneler aynı ve bizler de onların yaşına gelince böyle olacağız. Hepsinin kıymetini bilelim. Sevglerimle.

    YanıtlaSil
  24. benim de oğlum var nedendir bilmem kendime oldum olası kız anneliğini yakıştıramadım..kim bilir ben de belki oğlan saltanatı sürer giderim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))Pastabiye, ben de iki oğlan annesi olarak gayet memnunum hayatımdan:)

      Sil
  25. İlk dediğim şey maşallah'tı. Öyle şanslısınız ki, bana da bilmem kaçıncı baskı hikayeler anlatsın, birtane daha çocuk için baskı yapsın, yeter ki bir köşemde olsun isterdim. Bazen bu kadar çok bunalmamı onu özlememe ve yokluğuna bağlıyorum. Olmak istediğiniz anne modeli ise harika, umarım tam da istediğiniz gibi olur benim pek kuşkum yok aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya`cım anne modeli aslında hepimizin istediği türden. Her anne için diliyorum bunu aslında:)
      Annemden ben de hep uzağım, ayda bir bile görmüyorum. Yurt dışında yaşarken çok uzun süre görmediğim zamanlar da oldu. Zor gerçekten, anne gibisi yok!
      Teşekkürler yorumuna...

      Sil
  26. maaşallah 41 kere anneciğine, tahtaya da vurdum aynı anda, okurken annemi ne kadar çok özlediğimi fark ettim, neyse ki bu hafta sonu görmeye gideceğim, annemin davranışlarını ben de senin gibi eleştirsem de zaman zaman, bizleri yetiştirmek için çabalarını hatırlar hep takdir ederim. Allah onlara sağlıklı ömür versin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebygale, teşekkürler. Yazıyı okuyan herkes kendi annesini düşünmüş, ne mutlu!
      Ben de çok eleştiriyordum ama yaşım ilerledikçe onu daha iyi anlıyorum ve daha hoşgörülü olmayı öğrendim:) Çocuk büyütmek gerçekten emek işi ve hiç kolay değil...
      Benden de sevgiler...

      Sil
  27. semi harikasın, gülümseyerek ve sürekli annemle olan ilişkim gelerek okudum yazını. bayıldım, bayıldım.
    maşallah demez miyim hiç? hem de 41 kere olanından:)) demek ki bütün anneler böyleymiş, güzel giyin, makyaj yap v.s.:)) ve aynı hikayeleri tekrar tekrar dinleme zorunluluğu:)) allah hepsine uzun ömürler versin.
    çok keyif aldığımı bir kez daha belirteyim, eline, kalemine (klavyene) sağlık:))
    son cümleye, yani zeki müren görür mü olayına çok güldüm, kimbilir belki:))))))
    sevgiler semi'cim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehan`cım güzel yorumuna çok teşekkürler.
      Umarım sevgili annen de çok daha iyidir,uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum ona, öp benim için:)
      Sevgiler...

      Sil
  28. Anneye Maşallah hiiç göstermiyor yaşını, Allah sağlıklı ömür versin. Anneler nedense her yaşta daha bir enerjik, kıpırdak oluyor, annem de öyle anneannem de.Bizde enerji azalarak devam ediyor heralde. Ben de annemi özledim şimdi, benim istediğim onun gibi bir anne olmak.İnşallah olurum.
    Çocuk meselesi de bitmiyor anlaşılan, bize "hadi artık" diyenler ilerde "e bitane daha olsun"la devam mı edecek??? O zaman bence Zeki Müren de bizi görecek:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Aynen öyle, büyüklerin çocuk, torun takıntısı bitmez:))
      Kitana, içten yorumuna çok teşekkürler.

      Sil
  29. Bir solukta okudum yazını çok hoştu:))

    Bu arada annen kaynanalık duygularını sende mi gideriyor ne?? Şaka bir tarafa annem kızkardeşim ve bana da acımasızdır. Eleştirir, önerir sürekli. İki tanede gelini var onlara ses etmez hiç. Hatta onlar kızarlar "kızlarını eliştiriyorsun bize birşey demiyorsun" diye.
    Annenle daha nice güzel günler dilerim size:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bazen kaynana gibi davranıyor:) Sert eleştiriler ondan sorulur!
      Çok teşekkürler yorumuna:)

      Sil
  30. Ne güzel bir yazı olmuş, ne yazacağımı bilemedim :))
    Anneciğin ne tatlıymış maşallah nasıl tonton öyle)
    Ben henüz anne değilim ama olmak istediğim anne modeli benim de bu!!
    Ama teyzemden biliyorum erkek annesi hele iki erkek annesi olmak çok zor:)
    Bizim gelinler şanslıydı yine teyzem çok yardımcı oldu onlara ama yine de kıskanıyordu oğullarını işte:)
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tully, çok teşekkürler yorumuna.
      Erkek annesi olmak kolay değil ama aslında anne olmak kolay değil. Onların değerini büyüdükçe çok daha iyi anlıyoruz...
      Annem bugün iltifatlardan dört köşe oldu:))
      Benden sevgiler:)

      Sil
  31. Öncelikle maşallah anneciğine, kıymetline; Allah sağlıklı, huzurlu uzun bir ömür versin. Tüm anneler aynı model sanırım, eşimin annesi bizde bir kaç gündür o da sağolsun kendi annem gibi koşturuyor, ne pişireyim size, dur ben yapayım sen dinlen filan. Anneler işte, kıyamazlar ki bize. O da şimdiden başladı bu çocuk yalnız mı büyüyecek, kardeşi olmayacak mı demeye ? :))
    Bu arada Serra Yılmaz' ın anne modelini ben de çok sevmiştim. Olursun sen bence, pek de güzel olur :)
    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne olmak aslında işin özünde aynı. Sen de yakın zamanda tadacaksın nasılsa Ülker`cim:)
      Başka bir duygu, başka bir hayata bakış açısı...
      Ben de zamanla anneme benziyorum, ağzımdan çıkan cümleler, endişelerim...Kendimi kimi zaman engellesem de bazen mümkün olmuyor.
      Bahsi geçen anne modelini keşke olabilsem, benim için tam ideal annelik. Yargılamadan yaklaşmak, her zaman arkandayım hissini vermek...
      Ben de seni çok öptüm, güzel haberlerini merakla bekliyorum:)

      Sil
  32. ayy yerim ben onu, benim eşimin ananesine çok benzettim, o da takar gözlüğünü ki bazen takmaz maşallah gözlüksüz 75 yaşında çok güzel idare ediyor, kaybedenler kulübundeki serra yılmaza bende bayılmıştım :)))
    uzun sağlıklı ömürler diliyorum
    ellerinden öpüyorum anneciğinin

    (üzülmeyin :) )

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of size nasıl zahmet verdim!
      Cepten yayınlamak isterken silmişim koca parmaklarımla:)
      x2 teşekkür ederim:)))
      75 yaş gözlüksüz mü!!!!!Maşallah!!
      Çok teşekkürler güzel dileklerine...

      Sil
  33. resme bakar bakmaz nasıl benziyorlar dedim ,tü tü maaşallah, Allah sağlık sıhhat versin benim annemin sekiz kızı var torunlarını gördükçe ben sizi nasıl büyütmüşüm der ,evli ablalarım için çocuk konusun da ısrarcı değil, o yüzden ama biz kardeşler sekiz kız kardeşi olmamızdan gayet memnun ve mutluyuz tatiller de ,düğünler de bir araya gelince çok zevkli oluyor kalabalık ve mutlu
    güzel bir yazı olmuş yine çok zevkle okundu
    sağlık bol sevgi dolu günler diliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turkuazft, 8 kız mı dediniz????? Şok şok şok....
      Ne hoş olur aile muhabbetleri kalabalık, neşeli:)
      Benden de annenize çok selamlar, sevgiler...
      Ayrıca çok teşekkürler yorumunuza:)

      Sil
  34. Ah ah evet ben de kendimi annemin yanında tembel hissederim.annem gelince eski günlerdeki gibi olurum çocukların anne anne demesiyle dönerim yine bugüne ama biliyorum ki büyümüyoruz gözlerinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç büyümüyoruz gerçekten onların gözünde. Bizler anne olsak da, hatta torun sahibi olsak da durum değişmez sanırım:))
      Çok teşekkürler yorumunuza:)

      Sil
  35. Masallah anneye masallah. Sanirim yazida her paragrafin sonunda soyledim bunu :) Nice guzel hikayeler anlatsin dursun. Anne eli degisin evlere daha ne ister insan bambaskalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, anne gibisi yok gerçekten...
      Gülçin yorumunuza çok teşekkürler:)

      Sil
  36. Maşallah ve İnşallah diyorum sözü uzatmadan:) Selamlar Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel dileklerinize suyungüncesi:)

      Sil
  37. Çok tatlısınız:)Her ikiniz de..

    YanıtlaSil
  38. Maşallah demek istiyorum.Annem le çok benzer tarafları var.Canım benim.İzmir'den de okuduğumu söyleyin ve sevgilerimi gönderiyorum ona:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe Kekik, söyledim selamınızı:)
      Zaten soruyor, kim okudu, nereden okudu diye:))
      Çok teşekkürler!

      Sil
  39. Ne kadar da benziyorsun annene;)İmrenerek okudum yazını,hiç şikayet etme....
    Rabbim uzun ömürler versin annene,versin ki senin de böylesi keyifli yazılar yazabileceğin nice güzel anıların biriksin...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten dileklerine çok teşekkürler.
      Yok bir şikayetim, zaman zaman babamı anıyoruz duygusallaşıyoruz birlikte.
      Banu`cum benden de sevgiler...

      Sil
  40. Allah (c.c.) sağlıklı, huzurlu uzun ömürler versin. Öyle güzel bir yazı dilin var ki okumaktan büyük keyif alıyorum. Sevgili anneciğine hürmetlerimi ilet lütfen.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Okuyan:)
      Keyifle okuyorsan ne mutlu bana, o zaman daha anlamlı hale geliyor benim için yazmak!
      Anneme tüm yorumları okuyorum zaten, çok seviniyor:)

      Sevgiler...

      Sil
  41. Çok şeker :)hem yazınız, hemde anneniz :)). "Gelmişken halıyı sileyim, perdeleri yıkayalım, mutfaği toplayayım" modunda bende kızımın evinde geziyorum, genç oldugundan tepkisini daha açık dile getiriyor :) ama bende bir türlü anne olma modundan çıkamıyorum...benimde hala sonunu göremediğim bir ödev listem var ama maalesef sizin kadar çalışkan değilim :)

    YanıtlaSil
  42. Çok teşekkürler....
    Sizin de dediğiniz gibi genç olduğundan tepkisi normal, bizler de öyleydik. Zamanla anlıyor insan, özellikle anne olduktan sonra. Bu ödev listesi hepimizde mevcut ama ne kadarında başarılı olacağımız henüz belli değil:)

    YanıtlaSil
  43. ahh ne diyecegimi bilemiyorum,once masallh diyerek baslayayim,sonra da nasil ihtiyacim var annen gibi bir tatli tontis teyzeye diyivereyim bari :)boynuna sarilip yanaklarini sikasim geldi,ben de bugun tam yaslilarla ilgili onlara cok ihtiyacim oldugu ile ilgili bi yazi yazicaktim(yasli derken yanlis anlamasin tatli teyzem,eminim beni bizi hepimizi her konuda cebinden cikartir:) o hikaeleri dinlemeyi,o kadar ozledim ki.artik benim hic sansim yok ama,ananem de babanem de beni birakip gittiler :( ne dicem semi anneni bize gondersene sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doz`um, senin gibi çok uzaktakiler için dokunaklı olmuştur bu yazı...
      Annem tontiş gerçekten, sana göndermek konusunda benden bir sıkıntı yok ama kendisi bana bile zor geliyor, hatta 2-3 gün sonra gideyim diye tutturuyor. Bu kez rekor kırdı, 1 hafta kaldı:)))
      Teşekkürler içten yorumuna...

      Sil
  44. BEN GELDİM
    MUTLULUKLAR SAĞLIK SIHHAT HUZUR DİLİYORUM
    MAŞALLAH
    ÇOK HOŞ ANLATIM TARZI OLMUŞ CANIM
    MUHABBETLE KAL
    :))

    YanıtlaSil
  45. Sema'cım ben de haftabaşı üç gün annemleydim..Duygularını çok iyi anladım..Artık onları sarıp sarmalamak bizim görevimiz arkadaşım.Aynı biz çocukken onların bize yaptığı gibi :)))çok sevgiler annecinle sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hülya`cım. Yazdıklarına katılmamak mümkün değil. Büyüdükçe çocuklaşıyorlar ve daha çok ilgi istiyorlar:)

      Sil
  46. cok samimi,sonu komik bir post olmuş...Maşallah tüm ailenize..Allah sağlık versin inşallah..

    YanıtlaSil
  47. Semi...
    Gitmeden tanışmak istedim...anne-kız ilişkiniz/sevginiz çok etkiledi beni...bu arada Serra Yılmaz'ı tekrar tekrar seyredelim ;) Sevginiz hep daim olsun.Xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Demi...Annemle tanışamadın bu kez, artık sonraki ziyarete:)
      Serra Yılmaz`ı da izleyelim, başka filmleri de. Hatta kalabalık olalım, başka arkadaşları da çağıralım:))

      Sil
  48. :=)))
    ÇOK ŞEKER BİR ANLATM..
    Ah annelerimiz ve kızları !!!

    sevgiler.,
    nice sağlıklı ömürler yıllar diliyorum sizlere.

    YanıtlaSil
  49. merhabalarrrrrrr
    ne mutlu size........
    hayat hepimize ayni sekilde gulumsemiyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  50. Semiii, ah ne güzel bir annedir o, sen de ne güzel bir evlat!Bak üç ettiniz, sen,Biraydamasalı,bir de Mevdoş; size nasıl imreniyorum bir bilseniz.Çocuklar Allah'ın lütfu, ama siz bu üçlü bana keşke kızım olsa dedirtiyorsunuz.Özellikle ileri yaşlarda anne-kız arkadaşlığı nasıl güzel anlatamam.Allah gönlüne göre versin arkadaşım.Anneye bayıldım, Allah ona uzun ve sağlıklı ömürler versin, ellerinden öpüyorum anneciğinin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de iki oğlum var üzülmeyin:)
      Güzel ve içten yorumunuza çok teşekkürler.
      Anneme ilettim güzel dileklerinizi:)

      Sil
  51. Ne güzel bi anlatımın var. Her seferinde keyifle okuyorum. Allah hayırlı ömürler versin anneciğe. Bu arada bitiş cümlesine çok güldüm :) 'Peki, Zeki Müren'de bizi görecek miii' :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler BynFavori, keyif verebiliyorsam ne mutlu:)

      Sil
  52. kocaman kocaman maşallah ona
    enerjisine hayran olmamak elde değil
    böyle hareketli bir anne , ve böyle tembel bir kız hihihihihi
    olucak iş değil :)
    Allah ona daha nice yaşlar nasip etsin
    onlar olmasa bizim halimiz nicedirr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Tembel oldum gerçekten bir hafta boyunca:)
      Güzel dileklerinizi ilettim kendisine, teşekkürler...

      Sil
  53. Semiii, son zamanlarda okuduğum en keyifli yazıydı :) yazı dilin çok güzel, samimi, hoş... Anneciğine 40bin kere maşallah :) ve evet, o filmdeki anne modelini ben de pek bir sevmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla`cım, çok teşekkürler. Umarım eski/yeni yaşamına alışmışsındır:)

      Sil
  54. Merhaba,
    blogunuzla yeni tanıştım ama yazılarınıza bayıldım. Ne kadar içten ve doğal.
    Bütün anneler aynı galiba. Bu da demektir ki bizim çocuklarımız da bize bunları söyleyecekler ilerde.
    Hayalini kurduğunuz anneyi olacağınıza eminim. İstemek yapmanın yarısıymış.
    Sık sık görüşmek dileğiyle,
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bülbülünyeri...
      Bütün anneler temelde aynı, aslında annelik aynı. Bizimkiler bakalım büyüdüklerinde ne anlatacaklar, bizler becerebilecek miyiz hayalimizi kurduğumuz anne modelini? Bakalım, göreceğiz:))
      Teşekkürler yorumunuza, gene beklerim:)

      Sil
  55. Ben bu kız çocuk provokasyonuna bayıldım :)
    Ah canım annelerimiz. İyi ki varlar hayatımızda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşarken çok iyi gelmiyor bu kız çocuk meselesi ama:)))
      Sürekli aynı şeyleri dinliyorum ama bozmuyorum artık, hı hı deyip geçiyorum:))
      Anne gibisi var mı:)
      Teşekkürler ehlikeyf...

      Sil
  56. zeki müren de bizi görecek mi:))) koptum yazını okurken annem ve ananem aklıma geldi gerçekten tekrar tekrar aynı şeyleri anlatmalar , eve gelince bir şeyler yapma telaşı :) allah onları başımızdan eksik etmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumuna...
      Anneler önemli hayatımızda, hepsi de benzer duygularla geliyor bize:)

      Sil
  57. Keyifle okudum yazını.Anneye sevgiler:)

    YanıtlaSil
  58. Benim annem 55 yasinda aradaki yaklasik 15 sene farka ragmen ayni sikayetleri dinliyor olusumuz cok komik :-) Ben 36 yasindayim, evli degilim ve cocugum yok, sikayetlerin ne kadar katlandigini tahmin edersiniz herhalde!!! Bu arada anneniz yasini hic gostermiyor, fistik gibi massallah, hepinize mutlu ve saglikli nice beraber yillar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh durum feci yani:))) 36 yaş, bekar, çocuksuz, daha ne olsun! Sizin muhabbetleri duyar gibiyim, potansiyel yüksek:)
      Kolay gelsin...
      Teşekkürler yorumunuza...

      Sil
    2. Cok fecii! Bir de evli arkadaslarin baskisi ekleniyor durum vahim! :-)))))

      Yazilariniz cok begendim, asil ben tesekkur ederim vakit ayirip ayrica yazdiginiz icin cunku son yazinizdan sizin de super anne oldugunuz anlasiliyor :-)

      Sil
  59. merhaba, sizin bu güzel yazınızı okumaktan keyıf aldım, bir okadarda kıskandım:)))ALLAH annenize saglıklı ömür versin ve hep konuşsun tabikide sizlerede saglıklar sevgiyle kalın:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fadinin sanatı, çok teşekkürler...
      Anneme iletirim sevgilerinizi:)

      Sil
  60. Masallah, allah basimizdan eksik etmesin anneleri, bizden sikayetleri bitmese de onlarsiz olur mu hic :)

    YanıtlaSil
  61. Öyle gerçekten, doğru söylüyorsunuz:)
    Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  62. Ne güzel.. Öyle güzel ki başka diyecek birşey bulamadım. Hep sağlıklı ve yanınızda olsun.

    YanıtlaSil
  63. Bayıldım ben bu paylaşıma yüzümde kocaman bir gülümseme ile okudum :) Hoş geldim hoş geldin :)

    YanıtlaSil
  64. Zeki Muren goremedi ama ben de gordum. Citir annenin ellerinden operim.

    YanıtlaSil
  65. ne tatlı yazıymış bu yaaaa :) bi de baksana, yorum yapanlar, beş sene önce, bu arkadaşlar artık yazmıyor yorum yapmıyor, handan gibi bikaç arkadaşımız hariç diy mi. kitana ebygale asortik ve diğer şirinler, cebimdeki renkler, özge bayrak gibi. nostaljik yorum sayfası olmuş bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsecikler kalmadı artık deep:(((
      Yazı yaz, onlarca yorum gelsin dönemi mazide kaldı. Kendi kendimize yazıp duruyoruz gibi geliyor bugünlerde. Sonra da neyse bana hatıra kalıyor deyip avutuyorum kendimi:)

      Sil