3 Haziran 2012 Pazar

Bu İşler Böyle!

Bu laf, bizim evin son dönemdeki en baba sloganı haline geldi. Kai Felix açıklayamadığı, bazen de benim şaşırdığım durumlar karşısında bu lafı patlatıyor: "bu işler böyle anne":)) Kaynağının iç mi, dış mı olduğu konusunda araştırmalarım sürüyor:) 
Yıllardır evde bir atık materyal sapıklığı var. Önce ben çocuklara bulaştırdım, sonra onlar abarttılar, ne buldularsa saklamaya başladılar. Hatta bir yoğurt kabı, tuvalet rulosu, çikolata kutusu vs. büyük tartışmalara yol açar bizim evde. Hele bu özel bir kutu ise, kolay kolay her yerde bulunmayan, kimin olacak sorusu üzerinden yapılan tartışmalar bitmeyecek gibi gelir insana. Ben de el altından saklayabildiklerimi kendime saklarım:)
Geri dönüşümü tasarım olayına çevirenlere ayrı bir saygım var. Tüketime dikkat çekmek isteyen ve bunu biraz da eğlenceli yolla anlatan Fransız bir sanatçı var, Martine Camillieri. Çocuklarda oyuncak sıkıntısı mı var, bir göz atın neler yapmış. Sizin de elinizde böyle adresler, isimler varsa paylaşın haberimiz olsun:)

Bir çuval laf ettim, altı üstü kesip kalemlik yaptım:)) Bir zamanlar denediğim peçete tekniğinden de faydalanmadım değil ama incelemeyin ey işin uzmanları! Maksat üstü boş kalmasın...
Kai Felix, okuldan geldiği gibi kalemlerini doldurdu içine, sapından tutup gezmeye götürdü, sonra kağıdı alıp oturdu başına. "Anne beni böyle çek, bir de böyle çek, bak şimdi bir de böyle" diyerek bu pozları çıkardı:))


Görmemişlerin buluşması olmuş, duymayanları da dövüyorlarmış:)) Bu kaçıncı baskı oldu derseniz diye çok uzatma niyetinde değilim. Blog takipçileri çoktan okudu zaten. Aaaa bu buluşma nerdeymiş, kimler gelmiş, başka fotoğraflar da var mıymış diyenleri sevgili Asortik`e teşekkürlerimle yönlendireyim.
Leman Kültür`de rezervasyon yaptırırken sadece isim vermek saçma olacağından blog yazarları olarak not aldılar, hatta telefondaki genç anlamsız sesler çıkarınca üç kez de tekrar ettim. Ödeve iyi çalışılmış belli, içeriye girenleri "yazarlar üst katta" diye yönlendirdiler ya, koptum:)) Başka bir duyguymuş, bir geceliğine de olsa yazar olduk yahu, daha ne olsun! Akşamı şenlendiren tüm arkadaşlara sevgiler...


Tamam, planlarımı bozmak için yapacak bir esnekliğim var. Öte yandan bir şey koymazsam bir güne hak ettiği değeri almıyor gibi düşünüyorum. Malum ölümlüyüz, nefes alımını değerlendirmemiz lazım. Bu güzel buluşmanın ardından başlayan boğaz ağrım, cuma günü zirve yaptı. Zonklayan bir kafa ile akşamında yurt dışından gelen misafirlerimi ağırladım. Cumartesi günü katılmam gereken bir brunch, bir portfolyo sunumu, iki çocuk doğum günü ve bir hoş geldin yaz partisi....Cumartesi pek parlak kalkmayınca, ağrı kesici ile gittiğim  brunch dışında hepsi benim açımdan iptal; geri kalan gün kanepe, mutfak, tuvalet, tv karşısında geçti. İptallere desteğini esirgemeyen sevgili eşime ve arkadaşıma teşekkürler...
Uzun zamandır haberleri internetten, gazetelerden, dergilerden öğrenen ben, televizyondan haberleri izledim. Şu an gündemdeki tartışmaları bir de kulak duydu ya, sanırım hastalığım hiç geçmeyecek!

81 yorum:

  1. Kalemliğe bayıldım. Oğluşda güzel pozlar vermiş. Büyüyünce kaçıyorlar poz vermekten.
    Yazarlardan neyiniz eksik? Sizde yazarsınız.
    Yaza girerken hastalık çekilmiyor, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde bir de bu oğluşun poz vermeyeninden var:))
      Bugün daha iyiyim, çok teşekkürler:)

      Sil
  2. Bu boya kabi hosuma gitti, her cocuga kendi boya kabini yaptirabilirim seneye, artik okullar yapaniyor:)

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle gecmis olsun, he duydukların ile bu haberler ile ne kadar gecer bilmiyorum ama:((

    Geri dönüşüm konusunda hemfikirim lakin özellikle kimyasal içerikli kutular kaplar için direk imha yolunu seciyorum çünkü biz farkında olmadan icerigine bazı kimyasalların geçtiğini ve bir sekilde kullanıcılara ulaştığını biliyorum. yoğurtta kapları kabulüm;)

    Buluşmanızı da kıskanmadım değil, hepiniz çok güzel çıkmışsiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmek üzere gibi, en azından bugün daha iyiyim. Haber izlemeyi kestim, sanırım onun etkisi de oldu:)

      Kimyasal kaplar konusunda haklı olabilirsin. Çocuklar genelde kuru ambalajları biriktiriyorlar, yoğurt kaplarını da yıkıyorum haliyle. Deterjan ambalajları benim ilgi alanım:)
      Öyle çok yerden kimyasal alıyoruz ki, sigortam atıyor zaten! Geçenlerde 50 faktör güneş kremlerinde çok fazla kimyasal olduğunu öğrendim, daha ziyade düşük faktör alınmalıymış. Biz çok açık tenliyiz diye çocukları 50 faktörle kremliyorum. Neyse bu plastik, kimyasal muhabbeti bitmez. Neye elimizi atsak var veya söylentisi var:)

      Belki bir gün seninle de buluşuruz, fena mı olur:)

      Sil
  4. Geçmiş olsun en kısa zamanda ayağa kalkarsın umarım :) Ayrıca buradan buluşan bütün blogger'lara seslenmek istiyorum...

    HEPİNİZE ÇOK İMRENDİM ARGGGHHHHH!!!! :'(((

    Geri dönüştürülebilir tasarımlarla ilgili olarak reader's digest'in çıkarttığı (ben remzi kitapevinde bulmuştum) "sıradan şeylerin sıra dışı kullanımı" isimli yeşil bir kitap var...farklı yaklaşımlar denemek isteyenlere kılavuz olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalktım ayağa, sana bıraktığım yorumlardan belli mi yoksa:))
      Bugün daha iyiyim, en azından zonk zonk durumlarım yok, boğazım hala fena o ayrı.
      İmrenme Mr.E ya da imren, o zaman organize et. Biz kalkar geliriz olmaz mı acep?
      Bahsettiğin kitap bu mudur: http://www.idefix.com/kitap/siradan-seylerin-siradisi-kullanimi-ciltli-marilyn-bader/tanim.asp?sid=M5HI1MW007UJ27ORGP14
      Diş macunu ile ayakkabı parlatır mıyım bilmem ama bu kitabın siparişini veririm:)
      Teşekkürler tavsiyene, başımızdan eksik olma:))

      Sil
  5. Geçmiş olsun öncelikle. Umarım en kısa sürede düzelirsiniz.
    Buluşmanız ise harika, olsun her biriniz yayınlayın eldeki fotoğrafları, her birinde farklı bir detay görüyorum ben :)

    YanıtlaSil
  6. Keyifle okudum sabah sabah! kalemligi begendim, toplantiyi kiskandim...

    YanıtlaSil
  7. bi ara çocuk projesi yaparken bulmuştum, "365 cıvıl cıvıl etkinlik" diye bi kitap, yazarı fiona watt. pek öyle geri dönüşüm iddiası yok aslında ama kağıt, ip, kumaş gibi malzemelerden sevimli şeyler yapımı anlatıyor. kazık kadar insanlar oturup kağıttan fil falan yapmıştık, başucu kitabı oldu bi süre :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz kitap bizde var. Pek çok şey yaptım çocuklarla, çok zevkli bir kitap.
      Aynı serinin bir de geri dönüşüm olanı var.
      Bilgilendirme, tavsiye için çok teşekkürler:)

      Sil
  8. Semi' cim çok geçmiş olsun öncelikle, dilerim yarına birşeyciğin kalmaz. Buluşmanız gerçekten son derece güzel geçmiş, pek bi özendim yine haberin olsun. Geri dönüşüm ve minimum atık konusundaki katkılarınıza da can-ı gönülden destek veriyorum, en büyük kavganız bunlar yüzünden olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülker`cim, çok teşekkürler. Bugün daha iyiyim:)
      Kavgamız sadece bu değil ya, neler için birbirlerini yiyorlar bilsen:)
      Sevgiler:)

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun kalemlik harika ellerinize sağlık.Toplantının çok keyifli geçtiği fotoğraflara da yansımış.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Buluşma keyifliydi gerçekten:)

      Sil
  10. kalemlik süper. Bizde de var o çöpçülük malesef. Ada "belki işe yarar" diye herşeyin saklanmasını istiyor. Çaktırmadan atıyorum kimilerini....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Arada ben de atıyorum. Atmadıklarımı da kendim saklıyorum:) Oğlanlar çöpçü, anneleri onlardan çöpçü durumu:)

      Sil
  11. Kalemlik güzelmiş gerçekten. Portfolyo dedin de tasarımla bir ilgisi var mı Semi'nin diye düşünmeye başladım ben :) Vakit her şeyden önemli Semi, yetişemiyoruz her yere.Dün "Doğa İçin Çal" ile birlikte açık hava konseri yaptık Kadıköy iskelesinde ama ben orada olamadım! Ben ne menem bir YK üyesiyim arkadaş! Biraz kırgınlık vardı üzerimde :) Bu akşam iki misafirimiz var şimdi onları bekliyoruz Amerika'dan Çin'e bisikletle seyahat ediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlarına hürmetler:) Amerika`dan Çin`e bisiklet turu ha!
      Bolat, senin oğlan daha küçük tabii, portfolyo işine bulaşmamışsın belli. Okullarda portfolyo sunumu denen bir durum var. (ki bana göre çok gerekli değil) Çocuk üç ders seçiyor, anne-babasının önünde dersle ilgili ne anlatmak istiyorsa sunum yapıyor. Durum bundan ibaret!(bu arada keşke tasarımcı olsaydım demişliğim çoktur:))
      Sevgiler Bolat...

      Sil
  12. Çook geçmiş olsun Semi. Kalemlik muhteşem, tam benlik! Bir sürü kalem alır! Aklıma balkondaki kırık vileda kovası geldi şimdi, ben de onu saksı yapayım, hı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vileda kovasından saksı fena fikir değil bu arada:)
      Daha iyiyim bugün, düzeldim gibi. Çok teşekkürler:)

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun ....Umarım en kısa sürede biraz da dinlenerek tabii iyileşirsin....
    Kalemlik fikri de çok hoş....
    Blogger fotoğrafları da tam özenmelik. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyileştim sanırım, en azından bugün daha iyiyim. Teşekkürler:)

      Sil
  14. çok geçmiş olsun semi'cim. sana n'oldu böyle. haftaya iyileşmiş olarak başlarsın umarım.
    Kai Felix halinden çok memnun, şirin şey:) senin de eline sağlık:)
    buluşmamızı hala duyman kaldı mı acaba, merak ediyorum:)))
    sağlıklı günler diliyorum canım:)
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehan, sorma ya. Bir boğaz ağrısı başladı ufaktan perşembe günü. Sonrasında feci baş ağrısı.
      Üşüme-terleme olayları... Bugün daha iyiyim gibi:)
      Çok teşekkürler canım:)
      Artık buluşmamızı duymayan kalmamıştır, varsa da bu dünyadan değildir diye düşünüyorum:)
      Ben de seni öptüm.(hastalık bulaşırsa benden değil ama:))

      Sil
  15. Aklımın bir köşesinde bulunsun, şayet güzel ve etkileyici geri dönüşüm siteleriyle karşılaşırsam buraya link bırakacağım:)
    Kalemlik çok güzel olmuş ama fotoğraflardaki model daha hoş:) Maşallah.
    Bloglarda okuduğum kadarıyla güzel bir organizasyon olduğu belli. Dostlukların ve buluşmaların çoğalması dileğimle:)
    Ayrıca çok geçmiş olsun. Ve dediğin gibi özellikle haberleri izlemen iyileşme sürecini yavaşlatabilir, aman ha!:)
    Sevgilerimle.
    Güzel bir hafta geçirmeni diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Link bırakırsan sevinirim. Saklıyorum böyle adresleri:)
      Bugün biraz daha iyi olmamın sebebi sanırım haberleri izlemeyi bırakmam:)Okan Bayülgen izledim dün gece, kendime geldim:)
      Çok teşekkürler, umarım hepimiz için güzel bir hafta olur.

      Sil
  16. semicigim oncelikle buyuk gecis olsun hayatim.(o haberleri de duyduysan isimiz yas tabi)bastan baslarsam sanat eserine bayildim,ama yaraticilik bu olsa gerek,hakkini yeme pecete isin burdan guzel gorunuyor,yakindan bilmem:))
    blogYAZARlari(cok guldum sana da,ne o yazariz tabiki de,hele de sen) toplantinizi da duydum duydum hem de cok kiskandim,smicigim de ordaymis,canlarim,ne guzelsiniz yaaaaa.hayran kaldim hepinize sana nazar degmis kesin guzelim.acil sifalar sana.sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti, gitti diyelim. Çok büyük bir şey değildi zaten. Çok teşekkürler:)
      Blog buluşmasını seninle nasıl yaparız diye düşündüm bir an. Olur mu olur, düşünelim bakalım.
      Tüm arkadaşlar çok keyifliydi, çok güldük, muhabbet ettik...
      Sevgiler canım:)

      Sil
  17. Benden mi gecti aceba? Gecmis olsun, havalar bir guzel bir soguk derken sifayi kapiyoruz sanirim.

    Kalemlik cok guzel olmus, ben de biriktirip dururum boyle seyleri sonra birsey yapmam sinirlenir hepsini atarim! Atolyeyi kurduk goye ise yarasin ivir zivirlar diye, du bakalim hala umidim var kendimle ilgili!

    Toplantiniza da bayildim, birgun ben gelince sahsima ozel toplanti istiyorum hahahahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim ben de anlamadım. Beni sanırım bu klimalı ortamlar bozuyor. Yaz mevsimini neden sevmediğimi ben iyi biliyorum:)
      Maksat evdeki ıvır zıvır değerlensin. Atmıyoruz malum, atamıyoruz daha doğrusu. Yakında ev isyan edecek:)
      Şahsına özel toplantı yaparız tabii, neden olmasın. Sen önceden plan-program bildir, ayarlamaya çalışırız. Ciddiyim bak!
      Öptüm seni:)

      Sil
  18. Sevgili Semi, yazini okurken annem bloguna el koydu sandim, oda bir geri donusum paketi bulsun icine cicek bocek herseyi diker. Bende yavastan ona cekiyorum gibi :D .... Bu arada kalemligi yakin zamanda yalacagim ama kesik yeri eli kesermi diye merak etiim, nede olsa minik eller kullanacak... Veee oglusunu izin verirse benim icin op lutfen... Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He he, annene benden selamlar, öpüyorum onu:)
      Falçata ile dümdüz kesmeyi becerdim, çapak falan da kalmadı. Metal olmadığı için keskin değil. Deneyelim bakalım, bir kesik vakası olursa bildiririm:)
      Oğluşu öperim, izin verir, zira çok da sever öpülmeyi:)
      Sevgiler...

      Sil
  19. Çok geçmiş olsun. Daha iyi olmanıza sevindim. Kalemlik süper fikir, tutma yeri özellikle de. Sizin ve miniklerin ellerine sağlık. Çok sevimli bir kalemlik ama minik oğlunuz çok daha sevimli :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, hem dilekleriniz için, hem beğeniniz için:)

      Sil
  20. Çok geçmiş olsun.. Acil şifalar diliyorum..
    Bu arada kalemlik fikri çok güzel. Bende hemen denemeliyim.( Evim yakında belki işe yarar dediğim şeylerden çöp eve çıkacak diy korkuyorum..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Elif:)
      Bizim ev de çöp ev olmaya aday!

      Sil
  21. O kalemlik ne hoş bir proje olmuş öyle, çok beğendim. Blog toplantınız çok keyifli geçmiş resimler den anladığım kadarıyla, daha nice keyifli toplantılar olsun, geçmişler olsun acil şifalar diliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, geçti gitti bile gerçekten:) Az biraz kalıntısı var ama neyse önemli sağlık sorunları olmasın da...
      Derya`cım kalemliği beğenmene de sevindim, çok teşekkürler:)

      Sil
  22. Organize edilebilir ama şu tez jürimi atlatayım ondan sonra :D

    Ayrıca evet kitap o :) Çok sipariş edilebilir duruyor değil mi? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az kaldı ama değil mi?
      Yazın zaten organize olamayız.Herkes sağda solda olur. Daha zaman var, haberleşir hallederiz. (bana bak, nasıl havaya girdim hemen:))
      Kitap davetkar gerçekten. Şimdilik kaydettim, 1-2 kitap daha ekleyince sipariş veririm.

      Sil
  23. Üretken ruhunuzun önünde saygı ve sevgiyle eğildim, oğluşunuza maşaallah diyerek ;-)

    YanıtlaSil
  24. canım kalemlik harika olmuş..üstündeki mantarlara bayıldım..bende diyordum semanın sesi çıkmadı yani yazısı diye..çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zuhal`cim, çok teşekkürler. Atlattım, bugün daha iyiyim:)

      Sil
  25. çok şekersiniz:)))
    ne hoş olmuş kalemlik, güle güle kullansın tatlı minik:)

    YanıtlaSil
  26. Merhaba SEmi.

    Ben seni, blog yazmayan sadece takip yapan bir arkadaş olarak aklımın bir köşesine yer etmişim. Ama mutlu eller diye bir blog ekli, hiçte açıp bakmamışım. Nekadar şaşırdım anlatamam. Beni bu kadar yakından takip eden bir arkadaşımı, ihmal etmişim. Artık hep yanındayım. Güzel bir buluşma olmuş. Elif'te oradaymış.

    SEvgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur böyle şeyler:))
      Buluşma çok hoştu, güldük, eğlendik, yedik, içtik...
      Arkadaşların hepsi çok keyifliydi.
      Anlaştık, takibi bırakma artık:)
      Sevgiler...

      Sil
  27. Çok güzel. Hemde tutmalı. Ama birşeye takıldım. Hani kestiniz ya onu şimdi, kenarları eli çizmiyor mu?
    Ve geçmişler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle söyleyeyim, falçata ile mümkün olduğu kadar düzgün kestim. Çapakları da yok. Metal kutu olmadığı için çizmez gibi geliyor. Çizerse yazarım bloğa, haber veririm:)
      Teşekkürler:)

      Sil
  28. merhaba semi geri dönüşüm projen gerçekten kullanışlı vede işe yarar birşey olmuş, aslında birçok elimizin altında bulunan malzemelerle işe yarar bir çok şeyler yapılabilir , ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Serpil. Elimizdekileri değerlendirebildiğimiz kadar yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum:)

      Sil
  29. Su linklere denk geldim ve nedense sizin blog geldi aklima??? "Bu isler böyle" beni cok etkilemis olmali:)
    Hoslanacaginizi dusunerek paylasiyorum... http://www.allfortheboys.com/, http://www.modernparentsmessykids.com/ http://www.karaspartyideas.com/2012/06/superhero-party.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini kaydettim:)
      Özellikle allfortheboys tam aradığım site:) Tatil başlıyor, yaz faaliyetleri için çok güzel fikirler buldum çoktan:)
      Çok teşekkürler!

      Sil
  30. ah birde bu! http://www.markmontanoblogs.blogspot.nl/ bayilacaksin!!!

    YanıtlaSil
  31. kalemlik süper olmuş ama çok cici :) bu geridönüşüme bi ara fena takmıştım ben ama bu ara arınma durumlarındayım :) senle beraber tekrar mı dönsem oldum :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönüşüm güzel şey de evde çok ıvır zıvır birikmeye başladı:)
      Çok teşekkürler!

      Sil
  32. Canım benim ellerinle yine yeni bir mutluluğa imzanı atmışsın .
    senden öğrenicek çok şeyim olduğunu düşünüyorum .
    Bu kadar duyarlı olman ve çocuklarınında aynı hassasiyetle duyarlılığı çok etkileyeci gerçekten .
    Buluşma kısmına gelince gerçekten çok keyifli geçirilen zamanlardı . Mutlu oldum çok sizleri tanıdığıma .
    havadaki dalgalanmalar sebep oluyor galiba bu gıcık eden hallere tizz zamanda kurtulursun , hatta kurtulmuş bile olabilirsin :D hoşş o tempoya canmı dayanır bilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif`cim ben de tanıştığımıza çok memnun oldum.
      Danışabileceğin bir şeylerin olursa seve seve yardımcı olurum:)
      Artık iyileştim neyse ki...
      Çok teşekkürler:)

      Sil
  33. Herkes yazmış ben sona kalmışım:) geçmişler olsun.Kalemliğiniz gerçekten süper olmuş,bende şimdiye kadar attığım ne varsa ardından üzülmedim desem yeridir. Ama artık hiç bir şeyi atmıyoruz:)) Yazarların hepsi birbirinden güzeller:)) aslında yazarlar üst katta denmesi hoş bir anı olmuş:)) keyifli bir gün geçirmişsiniz ne güzel:)oğluşunada maşallah çok tatlı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sona kalmanın ne önemi var Nuray`cım:)
      Hoş bir anı oldu gerçekten, yıllar sonra da hatırlanıp gülünecek türden:)
      Senin gibi marifetli birinden beğeni duymak çok hoş. Teşekkürler:)

      Sil
  34. bizim bir ablamız vardı.evinde bir oda dolusu nutellanın cam kavanozunu saklıyordu. Gerçi artık kendisi nutella nın kavonozu gibi olmuştu... o kavanozların hepsini yediğinden olsa gerek

    YanıtlaSil
  35. şimdiki çocuklar çok havalılar :))))
    güzel bir geri dönüşüm olmuş Kai Felix in çok hoşuna gitmiş belli :) desen seçimine bayıldım
    Martine de çok güzel şeyler yapmış tutkalla kumaşla da kaplanabilir
    blog buluşmanızı Asortik in blogun da görmüştüm eminim güzeldir,imrenerek baktım
    çok çok geçmiş olsun çocukluğumdan beri hep bu havalarda ben de boğazım ağrır artık kendi kendime iyileştiriyorum
    maalesef pek az güzel haberler görüyoruz
    sevgiler :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatoş`cum:)
      Benimki de boğaz ağrısıydı ama geçti neyse ki...
      Kai Felix özellikle saplı oluşunu sevdi:)

      Sil
  36. Özellikle geri dönüşümü zor olan şeylerin bu şekilde değerlendirilmesi çok güzel. Herkes bazı şeylerin farkında olsa ve biraz tembellik yapmadan emek etse, dünya çok daha uzun süre yaşanır bir yer olmaya devam edecektir.

    Sevgiler..
    Yej!
    http://hippilazman.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna aynen katılıyorum. Bu sadece bir örnekti, istenirse neler yapılabilir neler....
      Teşekkürler!

      Sil
  37. Tüketim çılgını olan bizlere iyi bir kapak olmuş o kalemlik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Evet ya, herkes bir şeyler yapsa bu kadar da tüketmeyiz:)
      Teşekkürler!

      Sil
  38. Bu işler böyle :)

    Öncelikle duymayanı dövüyorlar demişsin iyi ki duyurdun o vakit ,kurtuldum dayak yemekten:)

    Ellerine sağlık, böyle kolaymış gibi anlatıyorsun ama ben bakakalıyorum, harbiden yetenek işi, saygıyla tebrik ediyorum.

    Hastalığına gelince çabucak iyileşmeni diliyorum ama malesef duyduklarımızdan dolayı daralmalarımızın da artık lütfen sona ermesini, kapalı gözlerin açılmasını, anlamayanların anlamasını yürekten diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nil, duymamış mıydın? Çok şaşırdım, demek katılan 24 bloğu takip etmiyorsun:))
      Çok kolay anlatıyorum, çünkü çok kolay:))
      İyileştim bile ama daralmalarım artarak sürüyor:)
      Sevgiler, teşekkürler...

      Sil
  39. elinize sağlık. herşey yerinde ve süper

    YanıtlaSil
  40. ''Malum ölümlüyüz, nefes alımını değerlendirmemiz lazım:)'' nasil bir cunle bu ya? cok sevdim.

    YanıtlaSil