26 Eylül 2012 Çarşamba

Kapı Açık Kalsın, Yeni Gelenler Hoş Gelsin!

Çocukken bana ya da eve yeni bir şey alındı mı heyecan dorukta olur, eve gelen giden hangi komşu varsa mutlaka görmek/ilgilenmek zorunda bırakılırdı tarafımdan:) Hele bayram öncesi; elbisemi, ayakkabımı günler önceden giyer, izleyicilerle prova bile yapardım. Çocukça işler bunlar ama zaman bana cömert davrandı belki de ve ben hiç yaşlanmadım. (yani en azından bu anlamda)
Ne olduğunun hiç önemi yok, elime yeni bir şey geçerse heyecan yaparım, göremeyecek olanlara da anlatırım -ki eksik kalmasınlar... Neyse ki blogum var da birçok şeyi buradan toptan hallediyorum:)
Daha önce tadımlık bahsettiğim (bkz: tık) babamdan miras kalan pul koleksiyonunu yeniden bulduğumdan beri arada çıkarıp bakıyorum, nasıl bir kültür saklı, neler anlatıyorlar bana...Bu düşünceler arada sırada bana uğrarken sevgili blog arkadaşım Sinem`in bloğunda pullarla ilgili bir post okudum. (Sinem`le İstanbul`da The Great Masters sergisinde tanışıp kaynaşmıştık.) "Neden devam etmiyorum ki pul koleksiyonuna, çocuklar için de süper olur, ne de olsa artık kimse mektup-kart göndermiyor/almıyor (postcrossing yapanlar hariç, mesela bkz.Jasojan), onlara bırakacak değerlerden biri bence...." gibi gibi düşünürken PTT`nin filateli internet sitesini öğrenip sipariş veriyorum ve bir hafta içinde elimde olan bu harika pulları yaklaşık iki haftadır gelene-gidene gösteriyorum:)


PTT çocuk bölümünde pulun ne anlama geldiğini çocuklara çok güzel özetlemişler aslında:
"Hepimiz boş vakitlerimizi zevk alarak değerlendirmeyi çok severiz. Güzel, doğru ve yararlı şeylerle ilgilenmek, bize hem yaşama sevinci hem bilgi ve görgü kazandırır. 

Pullar küçük birer kâğıt parçası olmaktan öte eşsiz bir bilgi ve kültür hazinesidir. Pulu olmayan ülke düşünülemez. Bir pul bizlere ait olduğu ülkeyi anlatmakla kalmaz, aynı zamanda bizimle o ülkenin insanları arasında ilgi ve saygı bağı kurar. ........."
 
Atatürk başta olmak üzere, hepsini seçmek bile ayrı bir keyifti benim için. 'Anma bloku' başlığı altında Dünya Çevre Günü, Yöresel Yemeklerimiz, Londra 2012 benim en çok ilgimi çekenlerdi. Yöresel Yemekleri sadece kendim için aldım kabul. Karadeniz kökenli olduğumdan beni mest etti, yedim resmen pulları:)) Hamsi Tava, Mıhlama, Kara Lahana Dolması, Turşu Kavurma!
Bundan sonra ne mi olacak? Devamı gelsin istiyorum, çocuklar için bir defter alayım, birlikte öğrenerek yapalım istiyorum. Siz de girip bakın, pul diyarında kaybolun. "Filatelist" olmanıza gerek yok, beğendiklerinizi saklayın. Belki bir gün postcrossing olayına katılıp pullarınızı sadece kültür elçisi olarak kullanırsınız. (gelen-giden kartları gördükçe aklım gitmiyor değil postcrossing`e,bkz.postcrossing)
Biraz da tarih: Dünyada ilk defa 1840 yılında basılan posta pulunun üzerinde kraliçe Victoria`nın resmi vardı. Ülkemizde ise 1863 yılında posta nazırı Agah Efendi zamanında kullanılmaya başlanmış olup, üzerinde dönemin padişahı Abdülaziz`in tuğrası bulunmaktaydı. 

Arada hatırlatmakta fayda var

Hayatımıza giren yenilerden bahsetmişken; evin kuralı bellidir aslında ama zaman zaman ev halkının bazı üyeleri tarafından yoldan çıkmalar, yolu şaşırmalar, yanlış anlamalar vs. olabiliyor haliyle:) Bu tabelayı tesadüfen görüp "ahanda" dedim, işte bu bize lazım olan:) Evde en çok oturup kalktığımız, muhabbet ettiğimiz, yemek yediğimiz, hatta misafir ağırladığımız yer olan mutfak en güzel mekan asmak için. Düşündüğümü yaptım, astım gitti. Kural belliydi zaten, şimdi iyice netleşti! Yanlış anlaşılma olmasın diye çevirisini de yaptım çocuklara, hani olur da "ben okudum, anlamadım" demesin kimse...Sizde durum nasıl?

67 yorum:

  1. Pul koleksiyonu artık tarih oldu sanıyordum ki postunu okudum :) Benim eskiden de ilgim yoktu böyle şeylere... Klasik bir peçete koleksiyonum vardı bir zamanlar... Aaa değişik birşey belki ama eskiden ben Şıpsevdi sakızından çıkan kağıtları da saklardım :) "Aşk ......dir." yazan kağıtlar çıkardı...

    Bu arada tabelaya bayıldım! Böyle değişik şeyler görmek istiyorum ben de artık. Bu kesin istanbul ya da yurtdışından olsa gerek :)

    Sevgiler! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peçete koleksiyonu bende de vardı. Posta kartlarını toplardım, bir de silgi koleksiyonu...
      Pul koleksiyonu zaten babamdan, bakalım devam edebildiğim kadar etmeyi düşünüyorum. Hiç olmadı, çocuklara ayrı defter yaparım.
      Bingo!!! demem lazım. Tabelayı Bremen`de görüp almıştım:)
      Sevgiler Deniz:)

      Sil
  2. Ben bu postu çok sevdim Semi, ilkokulda başlamıştım pul koleksiyonuna babam almıştı pul defterimi, pek zengin değil ama sonuçta benim geçmişimden de izler taşıyor, güzel bir hatıra. Kapıdaki tabelaya da bayıldım, pullara da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinazorlu pullar tam senin oğlana göre:) Benimkiler bayıldı...
      Ben de basit pulları topladım çocukken, yani zarfların üzerinde olanlardan bahsediyorum.
      Tabela her eve lazım türden gibi:)
      Çok teşekkürler, postu beğenmen beni mutlu etti Fadiş:)

      Sil
  3. Bu blogu çok seviyorum. Her yeni yazıda, yepyeni fikirlerle ayrılıyorum, bir sürü yeni şey öğreniyorum :) Teşekkürler.
    Oğlumun göster-anlat projesi sunumu var aralık ayında. "Acaba aralık ayına kadar gösterip anlatabileceği minik bir pul koleksiyonu hazırlayabilir miyiz?" diye düşünüyorum şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle böyle düşündüğünüz için çok teşekkürler:)
      Fikriniz süper bence, çok iyi bir proje olur. Çocukların çoğu pul nedir bilmiyor artık. PTT`nin sitesini incelediyseniz çocukları da cezbedecek çok güzel pullar var.
      Yapın derim:)

      Sil
    2. İnceledim hemen :) Şimdi pul koleksiyonu konusunu ülkelerle bağlayabilmek adına yabancı pul alabileceğim bir yerler araştırıyorum hatta. Keşke küçükken yaptığım pul koleksiyonunu saklasaymışım :(

      Sil
    3. Bir de buraya bakabilirsiniz: http://www.efilateli.com/index.php

      Sil
  4. Bir an geçmişe gittim. Hepimiz bir pul koleksiyonu yapmıştık sonunu getiremedik.Filateli sitesine girdim gerçekten çok güzel pullar var. Tabelana da bayıldım bu arada. her eve lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Pembe Kekik:)
      Ya aslında ben de çocuklar için devam edeyim diyorum. İşin uzmanı olmasak da biraz bu kültürü koklasınlar.
      Sevgiler...

      Sil
  5. Siz yorumlarımızı seviyorsunuz ben de sizi seviyorum :) Sizi okurken geniş dünyanızı hissediyorum ve ben de inanılmaz bir rahatlama ve ferahlama hissi oluyor. Dar görüşlerden, kapalılıktan, bir örnek olmaktan nefret ediyorum çünkü, böyle şeylerle muhatap olunca boğuluyorum. Bunları boşverelim de sizle muhatap olunca da tam tersi oluyor, buna odaklanalım.
    Yazınızın son paragrafına geçmeden postcrossing'e üye oldum bile :) Ben de lisede ingilizce hazırlık okuduğum yıl Portekizli bir kızla mektuplaşmaya bir başlamıştım, 4 yıl sürmüştü. Ama şimdi öyle ergenlikteki gibi her şeyimi birisine anlatayım, zarfa minik hediyeler koyayım gibi işler bana biraz zor geliyor. Ama postakartları... Zaten bayılıyordum ve sürekli kart yollayamamanın üzüntüsünü duyuyordum içten içe. Ama işte sonunda sayenizde böyle bir şeyin olduğunu öğrendim ve acilen Christmas'tan önce yollamaya başlamalıyım ki Christmas'ta enfes kartlarım gelsin değil mi :)?
    Tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yorumlar da bana çok iyi geliyor:))
      Okuyanlara yazdıklarım iyi gidiyorsa çok mutlu olurum, zaten amaç o.
      Türkiye gündemi malum, tüm bunları zaten herkes her gün yaşıyor. Bazen canımız çok sıkkın, yaşam telaşları, gelecek kaygıları...Ben kendi adıma yaptığım, kapıyı birazcık olsun aralayabilme, başka neler oluyor dünyada kısmını herkesle paylaşıyorum, ki insanlar birazcık başka şeylerden zevk alabilsinler ya da renk katsınlar yaşamlarına. Bunu yapabilenlere ne mutlu:)
      Christmas hatırlatmanız iyi olmuş, hemen üye olmalı. Çocukken benim de mektup arkadaşlarım vardı, çoğu Japonya`dan. Hepsi duruyor mektupların, kartların, hediyelerin... Bir ara post yaparım onlardan:)
      Ben teşekkür ederim böyle içten yorumunuza:)

      Sil
  6. Bu yaşıma geldim hala ilk aldığım yada bana alınmış şeyleri bayrak gibi sallayarak gösteririm herkese. Öyle de olmalı değil mi: )

    Pullar konusunda çok cahilim. Hiç ilgimi çekmemiştir. Geyiği dönerdi lisede filan sık sık sadece: )

    Kurallar sanırım ortak bizim ev ile, patron anne her eve lazım...
    Sevgiler: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynen öyleyim Ayşegül:)Yeni olsun,küçük-büyük hiç fark etmez:)
      Pul iyidir, senden geçmiş ama çocuklar için düşünebilirsin belki. Benimkiler dinazorlu ve uçaklı olanları çok sevdi:)
      Annelerin işi çok, dolayısıyla patron belli:)
      Haydi öptüm seni:)

      Sil
  7. yazınızı çok beğendim ve sayfamda payllaştım ama istemezseniz hemen kaldırabilirim http://iyilikvesaglik.blogspot.com/2012/09/pul-kolleksiyonu.html
    saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden istemeyeyim, tam tersi sevinirim:)
      Çok teşekkürler:)

      Sil
  8. geleceğin filatelistleri haydi iş başına. patron öyle diyor:))))
    yine çok keyifli konular semi'cim. sağol sayende üstü tozlanan konuları araştırıp, bakma şansımız oluyor:)
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur bakalım, bir başlasınlar görelim:)
      Ben teşekkürler ederim:)
      Öptüm canım seni:)

      Sil
  9. En meşhur koleksiyon, pul. :)
    Bende bi ara niyetlendim, işyerinde fazla gelenleri aşırdım. :D Ama sonra lazım oldu, kullandım.
    Bu arada tabelada yazının tam Türkçesi ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, en meşhur koleksiyon, adı çıkmış bir kere:)))
      Tabelada şöyle diyor:
      Ev kuralları:
      1.Anne patrondur.
      2.Kural 1`e bakınız.

      Teşekkürler Uyuşuk:)

      Sil
  10. eskiden iş yerlerine asardık yarı şaka yarı ciddi "şef haklıdır, efin haksız olduğu durumlarda 1. madde geçerlidir" gibisinden bir metin. Aynen ondan olmuş bu:)))
    Bizde durum da aynı aslında. Haliyle tüm gün evde çocuklarla birlikte olan ben daha bir otorite-kötü polis durumundayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, öyle tabelalar vardı bir ara:)
      Kötü polis durumu bizde de var, ne yapalım. Her şeyle anneler ilgilenince bu iş bize düşüyor:)

      Sil
  11. küçükken bende yapmaya çalışmıştım pul koleksiyonu fakat başarılı olamadım. görünce çok heyecanlandım. artık dediğiniz gibi pul da kalmadı. gerçek antika koleksiyon oldular. en azından bir kişinin bile devam ettiğini görmek beni mutlu etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tek ben değilim, o kadar kötü değil durum:)
      İnternette epey fanatikleri var:)
      Günümüzde çocuklar pek bilmiyorlar tabii, bakalım birazcık öğrensinler istiyorum:)
      Sevgiler:)

      Sil
  12. Pullarin her biri inanilmaz guzel Semi, bayildim. Yurtdisindan siparis verilebiliyor mu bir arastirayim, ozel bir pul koleksiyonum da yok ama hepsini istiyorum galiba :))

    Postcrossing'ten kartlar ve ustlerinde pullar birikiyor ama Turkiye'den kart gelmedi henuz, is basa dustu kendim alayim bari :P

    Peceteden, dugun davetiyesine, kokulu ve desenli defter yapraklarindan, renk renk bilyeye, gazoz kapaklarina kadar neler biriktirmedim ki, hatta Taso koleksiyonumda cok nadide parcalar vardi :)

    Zaten ufak tefek, cok gerekli olmayan seyleri bile duygusal bag kurup atamayan bir insanim, bir de ustune biriktirmek de neyin nesiyse :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel bir koleksiyon bende de yok. Sadece babamdan kalanlar...
      Çok güzel pullar var, benim de içim gitti. Çocuklar için de dinazorluları ve uçaklı olanları seçtim, çok sevdiler:) Sana bir adres daha buldum, yorum olarak postuna bıraktım, incelersin.
      Benim bir yerlerde kartlarım olması lazım. Bir ara da mektup arkadaşlarım vardı, çok komikler hepsi. Sakladım onları:)
      Ben de peçete koleksiyonu vardı, silgi-kalem koleksiyonu, mektuplar...
      Sorma, ben de çok toplayıcıyım. O yüzden eve sığamıyorum belki de:)
      Öptüm seni, sevgiler...

      Sil
    2. Tesekkur ederim Semi'cim, oradan verebilirim sanirim siparis, ulke bilgisi kisminda diger ulkeler de secilebiliyor gibi gorunuyor, bos bir zamanda inceleyecegim :)

      Sil
  13. Pullar şahane. Tabela ayrı şahane:))
    (Sana e-posta yollamıştım, gelmiş mi Semi?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler!
      E-posta gelmedi, hatta yazdim cevap olarak:)

      Sil
  14. harika pullar bayıldım bayıldım:):) o tabelaya da bayıldım:):) ben de istiyorummm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkürler Ecerce:)
      Siz o tabeladan kendiniz daha da iyisini yaparsiniz kanimca:)

      Sil
  15. semacım biliyormusun benimde pul koleksiyonum var orta okul lise yıllarımda harçlığımdan arttırır pul alırdım seninle ilk görüşmemizde koleksiyonumu sana gösteririm.

    YanıtlaSil
  16. Bana da büyük kardeşlerimden miras kalan ufak bir pul koleksiyon defteri var. Daha küçükken gizlice telef ettiklerime rağmen bugüne gelebildi kitaplığımda duruyor hoş bir anı. Pulların şahane zaten Semicim, tabelana da ayrıca bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi muhafaza et, senin kuzu icin ufak bir koleksiyon düsünebilirsin aslinda:)
      Tesekkürler!

      Sil
  17. Hello Boss :)
    Bak bir konuda daha aklımı çeldin. Süper fikir çocuklar için pul koleksiyonu yapmak.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin evde de patron kim belli ama değil mi:))))
      Benimkiler çok sevdi, sen de deneyebilirsin.
      Öptüm seni:)

      Sil
  18. Bu blogun en çok bu kısmını seviyorum. Bazı şeyleri yaşatmaya çalışman, unutulanı gözümüze gözümüze sokman ve en önemlisi bunu sen keyif alırken yapman süper!!! Bak bu her ne kadar ilk okumada kulağa kötü bir şeymiş gibi gelse de aslında süper bir şey :) Ben nasıl durmuyorsam sen de aklından bile geçirme böyle şeylerle ilgili yazmayı :)

    Bu arada ilgini çekebileceğini düşündüğüm bir de mim var elimde beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo kimler gelmiş:) Bunalımlı günler bitmiş de blog blog gezinir olmuş Mr.E...
      Hoş geldin tekrar aramıza, özlemişim güzel yorumlarını:)
      Mimlendiğimi okuyunca hemen baktım tabii. Aaa ama tam benlik bu, oyna oyna dur:)
      Sevgilerimi yolluyorum sana:)

      Sil
  19. Bir zamanlar ben de peçete koleksiyonu yapıyordum.Aile dostumuz bir Sabri amcamız vardı o derdi :Küçük bir kağıda tarihini ve şehrini yaz,daha anlamlaşır demişti.Öyle yaptım ben de.Nereye kondu şu an bilmiyorum ama hatırladıkça abimle senin benim kavgası yaptığımız peçete koleksiyonu aklıma gelir :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peçete koleksiyonum vardı benimde. Herhalde eskiden olmayan kız çocuğu yoktu:)
      Benimkileri bir kutuda sakladım, bir ara çıkartıp havalandırayım:)

      Sil
  20. ya süper bende de vardı abimden kalan bir pul koleksiyonu ... Nezamandır bakmamıştım sayende tekrar hatırladım :) ben bir çıkartayım onu yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, evde pul koleksiyonun olması hoş bir şey bence:)

      Sil
  21. senin çocuklar senin gibi bir patronları oldukları için çok şanslılar
    böyle düşünmek çok güzel bir şey pullar artık gün yüzüne çıktı ve senin sayende değerini buldular ,yeni pullar çok güzel ve sanırım artık devamı gelecek,senin çocuklar için de yeri doldurulamaz bir anı olacak ileride
    dediğim gibi seninkiler çok şanslı
    linkler için teşekkürler
    arkadaşın blogu hoş kayda aldım teşekkürler
    patrona sevgiler :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de onlara sormak lazım memnunlar mı benden diye:))))
      Bakalım, biraz biriktirelim pulları. Onlar devam etmek isterler mi henüz bilmiyorum. Göreceğiz:)
      Çok teşekkürler güzel yorumuna Fatoş`cum:)
      Selam söylerim:)))

      Sil
  22. Koleksiyon lafini duydum ve mihlandim kaldim, sonra yazamadim tabi cunku anlatacaklarim uzun! Her zaman ki gibi!

    Efenim, kucukten beri her turlu koleksiyona merak sarmisligim vardir, bozuk/kagit para, pecete (sonra cabuk gecti pecete sevdam), kartpostal,cakil tasi, midye, kuru cicek aklima ilk gelenler, ana okulunda yaldizli etipuf kagitlarini saklamakla baslayip gelistirdim kendimi!
    Dayim'in pul koleksiyonuna sulanma yasima gelince hemen bana da bir defter alindi, sonra dayim kendi defterini de bana verdi. Bugun hala toplarim, yalniz eski buyuk defterlerden bulmak cok kolay degil o yuzden kitap aralarinda zarflarda dururlar! Eski pullarim da ya cati katinda ya da kardesim tarafindan hacilanmis durumda :-)))

    Bizim guruptaki mektup arkadasligi baslayinca heves edip renkli pullar aldim ama sonra cekindim, yollamadim kimseye, nasil olsa kimse ilgilenmez dedim ama Almanya'dan gelen ilk mektubumun pullari yapismamis ve de damgalanmadan gelince buzdolabinin uzerine ilistirdim simdilik :-) Simdi bu yaziyi yazdiktan sonra internete girip bi defter bulayim artik degil mi???

    Babanin pul defteri ile ilgili yazini nasil gormemisim hala saskinlik icindeyim! Yani butun siteyi uc kere okudum ben, nasil kacti gozumden yahu!!! Neyse, allah rahmet eylesin, nur icinde yatsin sekerim.

    Tabela konusunda harikasin diyorum. Bence de evde annelerin sozu gecmeli!!! Anaerkil bir toplumduk, eskiye donmeye karsi degilim bu konuda hahahaha! Cok eski oldu ama olsun!

    optum cok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de ne varsa biriktirmişsin be güzelim:))
      Babamın defteri emin ellerde, kimseye elletmiyorum onu. Benim yeni gelen pullar da geldikleri dosyanın içinde duruyorlar. Çocuklar için bir defter almam lazım benim de. Kırtasiyelerde bulunur mu acaba eskisi gibi?
      Mektup arkadaşlığı da çok uzun yıllar aldım. Çoğu Japonya`dandı. Neden diye sorma, benim adres bir şekilde Japon dergilerinden birinde basılmış:)Çok hoştu, üniversiteye gidene kadar mektuplaştık, sonra koptuk...
      Herkes yerini bilmeli değil mi? Tabela iyi oldu, tüm yetkiler bende:)))
      Arayı açma, gel gene beklerim:)
      Öpüldün:)

      Sil
    2. Cok guleceksin:

      Beijing Radyo varmis AM kanalindan Turkce yayin yapan, ben orta son veya lise birdeyim, arkadasim o eeeeen eski radyolardan birinde yakalamis bu kanali, mektuplasiyorsun onlarla, radyo da yarisma filan yapiyorlar eger surekli dinleyici isen hediye kazaniyorsun filan! benim radyo cekmiyordu ama senelerce bana kart atip hediye yolladilar!!! Origami, kitap ayraci, takvim filan! Yani senin adresin Japonya'da cikmis olmasina hiiic sasirmadim :-)

      Sil
  23. Even if I do not understand your language...I love stamps:-), hug Anja

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi Anja, Danke schön für Ihren Kommentar.
      LG Semi

      Sil
  24. :) Ben bir pul görmeyeli kaç yıl oldu bilemiyorum ve şimdi bir sürü harika pulla karşımızdasınız. Çocukluğuma döndüm. Mektuplara pul yapıştırırken yaladığımızda ağzımızda kalan tadı hissettim birden :) O tat özlenir mi özlenirmiş işte anlamış oldum :)
    Tabela harika harika... Hangi kadın beğenmez bunu bende istiyorum bundan harika bir fikir bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de babamdan kalma pul koleksiyonu olmasaydı benim de aklıma gelmezdi. Ya da böyle bir yerlerde okumama lazımdı jeton düşmesi için:)
      Bazı şeyler hiç unutulmuyor, ben de kokulara karşı hassasım. Eski eşya kokusu alır götürür beni:)
      Teşekkürler yorumunuz için:)

      Sil
  25. Offf, başıma iş açtın şimdi. Bayılırım pullara. Bi minik pul defteride bende olacaktı. Acaba nerde ? Aşkımı depreştirdin Semi. Hayvanlı olan ve kelebekliler harikaymış. Asıl babanın kolleksiyonunda olanları yakın çekim görmeyi arzu ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğim adrese girip baktıysan çok güzel pullar var. Seçim yapmak bile bir hayli zor oldu benim için.
      Babamın pullarını çok çekmedim doğru, belki bir gün onları da çekerim.
      Pul defterin de varsa zaman zaman bir bak pullara derim.
      Sevgiler...

      Sil
  26. yöresel yemekler pullarına hiç rastlamamıştım, çok sevindim Semi!
    tabela gayet lakonik bir dille "gerçeği" anlatıyor =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tabii gözüne ilk çarpan yemek pulları olacak, gayet normal yani:)
      Tabela çok gerçekçi, hatta fazlasıyla:)
      Sevgiler...

      Sil
  27. Böyle güzel post olur mu, ne yapalım biz şimdi sizi, uzaktan sevgiler, öpücükler, teşekkürler yollayalım.
    Filateliye bayıldım, cüzdanı oraya boşaltıyorum, postcrossing'e Metehan'ı (1.nolu oğluş) üye yaptım çok heyecanlandık, Mom' the boss ise ilk yapacağım mutfak panosu olacak! Son söz olarak ilk yazdığım cümleyi tekrar okuyunuz :)
    www.gothicartbymelike.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epey meşgul ettim yani sizi:))
      Neyse ki iyi bir meşguliyet...
      Panoyu yapın, her eve lazım ne de olsa:)
      Böyle içten bir yorum için öpüldünüz ve sevgiler gönderdim size:)

      Sil
  28. Semi, evlatlara çok değerli bir miras bırakmış olursun çünkü sanıldığı kadar pul biriktiren insan yok, bence çok değerli elindeki koleksiyon, tebrik ederim. Lahana ile ilgili ne koysan yerim önüme, eh kıyısından olmasa da biraz karadenizlilik bizde de var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşündüm Bolat. Dedelerinin pullarını göstermiştim onlara, şimdi sıra onlarda. Şu an nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Ben de şimdilik yeni pulları gelen kataloğun içinde bıraktım. Önce bir defter almalıyım onlara...Sen de düşün senin Teo için:)
      Demek Karadenizlilik var sende, severim oraları, yemeklerini, insanlarını...
      Sevgiler...

      Sil
  29. Benim de vardı pul koleksiyonum, arkadaşlarımla değiştirirdim pullarımı, geçenlerde buldum büyük temizlik sırasında ama çok amatör kalmış tabi:) Asıl ebygale'in rahmetli kayınpederinin koleksiyonunu incelemiştim, aman aman o ne güzel defterler, eldivenle bakacaktım dokunmaya kıyamadım... bazen bizim dosyalarda görüyorum da koparıp alasım geliyor:)
    Senin pullar da harika, hele yemekli olan...
    Bir de kural(lar) :)
    Herkes her daim patron kim bilmeli değil mi ama..
    Sevgiler Semicim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden pul koleksiyonu olmayan yokmuş sanırım:)
      Ben de gelen mektuplardan, kartlarda kopartır saklardım. Ama sonra nereye koydum bilmiyorum.
      Babamın koleksiyonu da aynı öyle anlattığın gibi, hiç ellemiyorum zaten. Gözümüzle uzaktan uzaktan bakıyoruz:)
      Patron Semi`den sevgiler...

      Sil
  30. Bizim evde de bi pul defteri vardı abime yada ablama ait benim iç ilgimi çekmedi nedenseçocukken çeşitli şeylerin koleksiyonunu yaptım aslında bilye kartpostal hediyelik poşet peçete gibi hatta peçete koleksiyonum annemde duruyordu yazın yeğenime devrettim bu arada tabela mükemmel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peçete koleksiyonu benim de var. Annemdeydi ama aldım oradan, bende şimdi:)
      Ben vermeye kıyamam sanırım:)
      Sevgiler...

      Sil
  31. Hey There. I found your blog using msn. This is a
    very well written article. I will make sure to bookmark it and return to
    read more of your useful information. Thanks for the post.

    I'll definitely comeback.

    Take a look at my webpage :: http://profitbetkz.com

    YanıtlaSil
  32. PTT'nin böyle bir hizmeti olduğunu bilmiyordum ve halen devam ediyordur umarım. İnternetten sipariş verilebilir ama ben ilginç bir şekilde çevremde ki kırtasiye, kitapevlerinden pul defteri bulamıyorum. Hatta sorduğum gençler tuhaf tuhaf bana bakıyorlar:-) Bu yazı sonrası ben de oğlumu bu işe dahil etmeye karar verdim ve Mom/Wife is the BOSS:-)) Mutlu haftalar 2021 yılından:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PTT Filateli devam ediyor tabii ki. Güzel çalışıyor, çok düzgün bir şekilde gönderim yapıyorlar. Pul defterini de yine internet üzerinden bulabilirsiniz. Çok popüler olmadığı için kırtasiyelerde bulamamanız normal, gençlerin bilmemesi de normal geliyor artık bana:)
      Sevgiler ve iyi günler size:)

      Sil