15 Kasım 2012 Perşembe

Büyümeyle Karışık Sancılı Satürn Günleri

Kasım... En sevdiğim kendisi; yıl sonunun habercisi, büyük kararların arifesi. Kendini baştan yaratmaya  karşı azim, yenilenme/arınma kararları, ortaya yayılan olasılık hesapları, bir takım işlerin kokusu... hep bu döneme rastlar. Benim de biraz işim var kendisiyle laf aramızda, kanım yeteri kadar kaynarsa doğum günümü kutlamaya niyetliyim mesela:)
Ben böyle planlar yaparken evdekiler ise kurguların pençesinde gidiyor:) İstem dışı olarak Roland Emmerich`in "2012" filmini kıyısından izlediklerinden beri hayatımızı 21 aralık tarihine ve çok bilmiş Mayalar`a odakladık:)


.....................
Peer  Ole: Düşünsene 21 aralıktan sonra ödev olmayacak!
(eh pesimist olmaya gerek yok, çocuk haklı:))
.....................
Peer Ole: Anneeeee, 21 aralık gelmeden birkaç ülke görsek mesela, değişik yerler?
Kai Felix: Kapadokya, Kapadokya!!!
Peer Ole: Salak! Kapadokya başka bir ülkede değil, Türkiye`de! Ben başka ülke demiştim.
Ben: Kardeşine salak demesen, bilmeyebilir:) Şimdi bu mu kaldı yani, gitsek gitsek nereye gitsek:))
(Kai Felix`e kalsa Safranbolu da hala Avrupa`da bir yerde, henüz belli değil nerde:))
......................
Peer  Ole: Aslında artık okula gitmesek de olur, nasıl olsa zaman azaldı!
(yemezler koçummmm:)
......................
Film bir tarafa, onların muhabbetlerine, kafalarına, özgürlüklerine, esprilerine bayılıyorum.
Ben de bazen kaşınıyorum zannımca . Onların anlayacağı dilde espriler yapıyorum ama hemen uyarı geliyor: "anneeee onlar genç espriler, sana uymuyor!"Tamam anladık, çıtır bir durum söz konusu değil. Ama ama ama....tam da doğum günüme ramak kalmışken, her an depresif bir duruma girme ihtimali varken böyle "lönk" diye insanın yüzüne vurulur mu:)) Bu yaşta bunları diyen ilerde bana ne yapmaz? Çocukların maskarası olur muyum, olurum!
Bu hususta annem ve onun "özlü anne sözleri" gelir aklıma. Gün gelir arada sırada çıkar karşıma; düşüncelerime karışması tamam da, ya ağzımdan çıktığı anlar! Bence en komik şekli o. Annemin vurgularıyla üstelik! Çocuklar çakıyor durumu bazen: "Anne, anneannem gibi konuşmasan diyorum!"

Bunun özeti belli işte: BÜYÜYORUM daha ne olsun:)

İşin büyüme kısmına lafım yok da, şu sıralar Satürn ile başım belada. Dünyayı zor takip ederken gökyüzü hareketleri hiç ilgimi çekmese de arkadaşlar sağ olsun gerekli hatırlatmaları yaptılar:) Daha önce nerdeydi ve ne haltlar karıştırdı bilmiyorum ama Satürn bu kez Akrep`e konuşlanmış ve gitmeye de niyeti yokmuş. Ha işte bunu bildiğim çok iyi oldu! Yaptığım/yapacağım saçmalıkların, tembelliklerimin, hatalarımın faturasının adresi belli artık. Bunu bilmeseydim daha mı normal davranırdım acep? Amannnn nasıl olsa Satürn suçluymuş deyip yayar mıydım iyiden iyiye?!

Yok canım, Satürn bir tarafa, ben bir tarafa...kim takar! O korksun benden! (yani lafın gelişi, korkmasına gerek yok. Şimdi durduk yere kızdırmayalım kendisini:))

Hikayemiz şöyle başlar: 

"Kahramanımız bir gün uyanır.(bahsi geçen gerçek bir uyanıştır:)) Köşede aylardır tozu bile alınmamış bir dikiş makinesi ağlamaklı gözlerle ve ısrarla ona bakar. Kendisini yoklar, isteklidir ama ya Satürn! Onu ne yapmalı diye içinden konuşur kendisiyle. Heyyyyt, kararlıdır ama, eline toz bezini alır ve kulağındaki müziğin ritmine kapılıp bitirir işini. Aldığı gazla kumaşları ayıklar, düzenler. İpliklerden bitenlerin makaralarını ayırır. (Çocuklar tekerlek olarak kullanacaktır. Gururludur, kendisine benzetmiştir onları da:)) Herkes rahatlamıştır, çekinerek geçer makinenin başına. Evet! Diker, diker, diker....parmakları yara oluncaya, tırnakları çıkıncaya, beli bükülünceye kadar diker...."

Diyeceğim o ki: Dikiş zamanı başlamıştır! Ama kimse benden parmaklarımın yara olmasını beklemesin:))


Hazır el atmışken dolapları da karıştırdım. Geçen yılın kermeslerinden kalanlar, arada diktiklerim...Fark ettim ki sıkılmışım bazılarını görmekten! Seçmek serbest, aşağıdakilerden biri sizin olsun. Aramızda şöyle yapalım: yorum kısmına "meeee" yazsanız bile olur, "bizımlasın" dır bunun anlamı ve katılmışsındır artık çekilişe. Şanslıysanız haftaya perşembe burada buluşuruz. Yok, benim hem aşağıdakiler, hem de yukarıdakilerle ilgili sorularım da olacak derseniz beklerim: serensch@gmail.com

Not 1: Bugüne kadar bir isminiz yoksa hemen edinirseniz ve yorumu öyle bırakırsanız sevinirim:)

Not 2: Kargoyu dert etmeyin, bugün iyiliğim üstümde:)

Not 3: Hımm sonra; Efes Pilsen Blues Festivali`ni unutmamak lazım. Hani şu 23 yıldır bıkmadan usanmadan şehir şehir gezen festival. Başladı çoktan, bu sene 2 kasım-8 aralık tarihleri arasında. 20 şehirde, 24 konser! Gidin yakalayın hangi şehirdeyseniz demek geliyor içimden, bir yandan da uyarmak lazım; 24 yaş sınırı kondu bu sene ilk kez. Daha çok bilgi için, buraya.


99 yorum:

  1. Ooooo, harika en son söyleyeceğimi en baştan söyleyeyim de unutmayayım, düzen böceği uyar bana :) önlük kullanmayı beceremiyorum, daha çok el silmek için asılı mutfaktakiler :)
    Diktiklerin harika, ellerine sağlık ama paralamasaydın kendini o kadar yahu!
    Satürn konusunda çoook haklısın, sakın ha hafife alma kendisini, az çok biliyosun bana ettiklerini, yazmamayım da burdan kimse sıkılmasın... Gittiğinde bir ferahlama, bir güzellik ki sorma gitsin, sırf bu yüzden katlanılabilir bence :)
    Çocuklar harika, çook eğlenceliler ;)
    anneye benzemek konusunda çok haklısın ben de söylediklerimden ziyade hareketlerimle benzemeye başladım bile :(
    Doğum günün ne zamandı? Bir dahaki posta kadar geçer gider, şimdiden kutlayayım mı, "Nice güzel yaşların olsun" diyeyim mi, bi de "Hep böyle kal" Semi'cim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorum senden gelmiş, ne güzel:)
      Satürn ne Satürn`müş ama, yaktı herkesi:)
      Doğum günüm pazartesi günü.
      üstelik annemin verdiği doğum saatime göre yükselenim de akrepmiş! Vah vah vah:)
      Çok teşekkürler güzel yorumuna:)

      Sil
  2. Çocuklar tatlıı, siz tatlııı, ne olacak bu iş böyle:)). Doğum gününüze de az kalmış tam zamanını bilmiyorum ama kanınız kaynasın, siz de kutlayın bence:) güzel şeyler getirsin Satürn, bazen ciddi ama beklenilen güzel sorumluluklar da veriyor bildiğim kadarıyla, önemli bir işte yoğun ama istenilen ağır bir sorumluluk da olabilir, biraz sert bir öğretmen o olduğu söylenir o kadar.. Neyse ben Satürn ile aranızda güzel dersler geçirmeniz ümidiyle,şimdiden mutlu yıllar dilerim, doğum gününüzü de kaçırırsam diye şimdiden tedbir diyelim buna, sevgiler:). Tüm çalışmalarınız o kadar cici ki.. elleriniz dert görmesin.. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satürn sanırım sert bir öğretmen daha çok. Kendisiyle yeni tanıştım, bakalım zaman gösterecek!
      Doğum günüm pazartesi günü, yani 2-3 gün kalmış şunun şurasında:) Çok teşekkürler:)
      Çocuklar çok tatlı gerçekten, onların gözünden hayata bakmayı seviyorum:)
      İyi bir hafta sonları...

      Sil
  3. ne zamandır yoksunuz,sizi görmek güzel.
    Önlükleri ben pek beğenirim önceden beri.HAngisi olursa farketmez ,benim olsun yeter:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sizinle olsam nasıl olur?Bence güzel olur:)Hepsi güzel ama bence en sondaki çanta en güzeli.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ya bişi deyim mi? Benım doğum günüm 32 yıllık hayatımda sadece 5 yaşımda iken 1 kere kutlandı: ) Neden sorma, cevapsız, bilinmez ??? Çok da önemli mi kutlamamak, yada kutlamak, yooo...
    Gönlünce kutlarsın umarım...

    Annelerimize benzeme konusunda desem ki, bir gün eşimle konuşurken "acaba yaşlandığımda nasıl olacağım?"diye sorduğumda, "annene bak, aynısı olacaksın" demişti: ) ÇEkiyoruz işte en doğalından...

    Çocukların çok tatlı, hele ufaklık, bayılıyorum ona.

    Kasım benim de en sevdiğim aylardan. Kışa hazırlık işte, kış geliyor yuppi: )

    Yaptıkların da süper, walla imrendim, noel babalar aplike değil de mi? Kumaşı oyle...

    VE işte o hikayelerden birinin kahramanı yazıyor bu yorumu sana: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum günü kutlamalarına açıkcası çok takılmam. Maksat bir amaç olsun, insanlar bir araya gelsin, gerisi bahane:))

      Kumaşın kendisi Noel babalı, Ancak kırmızı kumaşın üzerine Noel babayı aplike yaptım.

      Düşün yani insanı büyüten ne kadar önemli. İster istemez pek çok şey geçiyor bize.

      Güzel bir hafta sonu diliyorum sana:)

      Sil
  6. Bak yokluğun nasıl belli oluyor, yazını okudum rahatladım, Satürün çeksin gitsin canım baksana blogada uğramaz olacaksın bu gidişle. Oğluşların ikisini de öperim ne tatlılar ya:)
    Ben de düzen şeysini isterim, elimde aynı kumaştan var belki takım bir şeyler yaparım kendime.
    Not: Deniz kabuklarını yerleştireceğim bir torba yapmak istiyorum o zaman göndereceğim, yılbaşına yetişir sanırım.
    Tembel kadın Fadiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satürm`den fena çekiyorum şu sıralar, hiç sorma. Geldi ama gitmeye de niyeti yokmuş. Bakalım nasıl bir mücadele beni bekliyor:)

      Zahmet etme yahu, deniz kabuklarının kendisi zaten süper!

      Samsun`a sevgiler:)

      Sil
  7. Ne guzelmis hepsi, ellerine saglik :)

    Dogum gunun simdiden kutlu olsun Semi daha oncekilerden bile daha harika bir yas diliyorum :D

    Senin ufakliklara da bayiliyorum, soyledikleri, yaptiklari, fotograflari super hepsi:))

    Efes Pilsen Blues Festivali'ne Ankara'dayken hemen her sene giderdik, esimle benim icin ozel bir aktiviteydi, keyifli festivaller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel dileklerin için:)
      Blues Festivali`ni çok severek takip ediyorum. Eğlenceli oluyor. Yoksa o tarz müziği çok dinlediğimden değil:)
      Sevgiler:)

      Sil
  8. :) her zaman ki gibi çok samimi guzel bir yazı ve manken muhteşem zaten.. benım ıcın öp o guzel yanaklarından.. Semının elleri yıne çok guzel konusmus.. şu buzgulu torba benım olurmu kı acaba ? bır sansımızı deneyelım bakalım.. Ayrıca dogum gununde gönlunce olsun..

    YanıtlaSil
  9. Semicim bir akrep olarak Satürnle şu aralar alakasını öğrendiğim iyi oldu, doğum gününü kutlamak harika bir fikir, yeni yaşını kutlarım, sağlıklı ve gönlünce nice yıllar dilerim. Diktiklerin yine çok güzel, belki biri de bize kısmet olur kim bilir :) bloğunda konserler, festivallerle ilgili şeyler okudukça utanıyorum kendimden, hala V.Gogh sergisine gidemedik mesela, bu konuda inanılmaz bir asosyallik gösteriyorum, kuzuların diyalogları ayrıca süper zaten maşallah, elişlerindeki azimli çalışkan hallerin birazcık da bana bulaşması dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akrepsen sen burçlarla ilgili bir şeyler oku derim. Satürn fenaymış yahu! Benim pek alakam yok burçlarla ama bir arkadaşım uyardı:))
      Sendeki çalışkanlığın yarısı bende yok Derya`cım:)
      Güzel dileklerin için de çok teşekkürler:)

      Sil
  10. Muhtesemsin!.. Onlukler de oyle. Saturnu iplememen iyi bir tavir yokmus gibi davran. Bizde de var bir akrep aynen oyle yapiyoruz.
    Eger cekilisi ben kazanirsam, cengaverlik yapip kargoyu ustlenme tee Yunanistan'a biraz masrafli olur, ben sana yurdumuzdan bir adresse veririm.
    Secimim ise tabii ki yesil ask!
    not: Hatta ben de boyle bir cekilis yapsam mi ki? Kopya cekmis gibi olucam. (kopyayi senden cektigime gore ben sana cekilissiz bir sey gondereyim. rusvet olarak algilama ama )
    Sevgiler & hepi börtdey tu yu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satürn`ü şimdilik iplemiyorum ama sonrasını bilmiyorum:)))

      Kargonun lafı mı olur! Sen nerdeysen kargo itinayla oraya gönderilir:) Bol şans:)
      İstediğin şekilde kopyalayabilirsin:) Rüşvet kabul etmiyorum:))
      Güzel yorumun için çok teşekkürler, senin oralara da selamlar:)

      Sil
  11. nihayet burdasınız. ne zamandır blogunuza bakıyorum yoktunuz. Çok samimi, okumaktan keyif aldığım yazılar yazıyorsunuz.ve maşallah süper şeyler dikiyorsunuz. sizin blogunuzu ilk gördüğümde koca akşam oturup yazılarınızı okudum, diktikleirnize baktım.harikasınız. ve diktiklerinizden biri benim olsa hiç fena olmaz, önlüklerden biri mesela.çok mutlu olurdum:) nice mutlu senelere, nice güzel yaşlara. siz de bu canlılık varken gerisini düşünmeyin bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel iltifatlar bunlar:)
      Güzel dilekleriniz için ayrıca çok teşekkürler:)

      Sil
  12. mukemmel kadin hosgeldin ozlemisim yazilarini,su aralar bilgisayarin basina yazi yazmak inan bana yuk gibi geliyor saturn bana da mi yani oglakta dami takildi ne:))))ama kisa kacamaklar yapmiyor degilim..seni okumak her zamanki gibi keyif verdi ,sen o makinenin basindan ayrilma bence...seviyorum o sesi ben de ama bilmiyorum iste kullanmayi...sana ve 21 araligi bekleyen cucuklere(bu arada cok guldum Allah da sizi guldursun) selamlar hayatim.opuldun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk!
      Burçlar konusunda pek bilgim yok. Oğlağı nasıl etkiler acaba bilmiyorum açıkcası.
      Buralardan da selamlar:)

      Sil
  13. Semicim senin çocukların zekasına da, enerjisine de esprilerine de bayılıyorum ben. Konuşturmuşsun yine sanatını, ne güzel işler çıkartmışsın, ellerine sağlık. Seninkilere de pek yakışmış önlükler, fotoğraflar süper. Yeni yaşın şimdiden kutlu olsun, öpüyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkürler. Doğum günüm pazartesi günü:)

      Sil
  14. :)) Özlemişim ben o dil çıkaran sarı saçlı yakışıklıyııı:)))

    YanıtlaSil
  15. Sizi izlemeye aldığımdan bu yana "hah işte ben buna yorum yazarım" dediğim ilk yayın bu oldu;itiraf ediyorum. Yok diğerleri de yoruma değerdi ama az sayıda oldu ve yazacaklarım da yersiz ve kapsam dışı olurdu zannımca! Bu da başka bir itiraf (acilen burayı günah çıkarma kabinine dönmeden sadede gelmem lazım)...

    Çekilişe katılmak niyetinde değilim ama hediyeler birbirinden güzel (modeller de iyi taşımışlar onlarında hakkını teslim etmek lazım)

    Küçük hikayeleri seviyorum-ben de araya sıkıştırıyorum hatta - o nedenle keyifle okudum.

    Bu yazının sahibinin, yazın dili ve esprileriyle Yay olma ihtimali Akrep olma ihtimalinden daha yüksek diye düşündüm Satürn meselesine gelince!(Yay-Akrep karışımıyım o nedenle yazmakta beis yok) Yay zekası ve esprileri ile Akrep' lere beş basıyor iletişimde...

    Satürn ( nam-ı diğer baş öğretmen - bu rolü de kapmış ezelden) Akrep'leri dağıttı 2,5 yıl şimdi onları toparlayacak ama özellikle yükselen Yay' ları ve özü Yay'ları terbiye görevi üstlendi önümüzdeki 2,5 sene. O nedenle bizler (özü Yay olanlardanım) 2,5 yıl çalışmadığımız yerlerden sınava gireceğiz; atma kabiliyeti olan ve kafası çalışan paçayı kurtaracak. (Sorular çoktan seçmeli değil ve 1 yanlış tüm doğruları götürüyor) Bu da SSYS sistemi.

    Görünen ve denilen o ki Yay'lar ruhsal ve filozof yanlarını geliştiren manevi bir iklimin santrfüz gücü içinde kalıp; yüklerinden kurtulacak ama çalkalanmalara alıştıklarından baş dönmesi mide bulantısı gibi sorunlarını da bitirecekler, pek de almak istemedikleri sorumluluklarla baş etmeyi de öğrenecekler.

    Hulasa, 30 sene de bir kapıyı tıklattığı söylenen başöğretmenin sınavını veren, vermeye devam eden ve verecek biri olarak Satürn' e " more than welcome" size de "welcome the club" demekten başka bir teselli sözü bulamadım gecenin bu vakti.

    Çok uzun oldu ama birikmiş cümlelerim vardı hepsini kullanayım dedim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şimdi bu kadar uzun yoruma ne yazsam, nereden başlasam?!
      Doğum günüm pazartesi günü, yani akrebim gerçekten. Üstelik annemin dediğine göre sabah karşı doğmuşum ve yükselenim de akrepmiş:)
      Burçları çok bilmiyorum, sizin gibi ilgili arkadaşlar uyardı beni de Satürn konusunda:)
      Şu Satürn öğretmen bana neler yapacak bilmiyorum, söylenen göre çok etkilecekmişim. Biraz sinir yaptı o kesin:)
      2,5 yıl da çok uzun, bakalım sınavı geçebilecek miyim:)
      Nasıl istiyorsanız, içinizden nasıl geçiyorsa ona yorum yazın, bu en güzeli sanırım:)

      Bu güzel ve uzun yorum için çok teşekkürler, bir maniniz yoksa gene beklerim:)
      Sevgiler...

      Sil
  16. Senin doğum günün bizim sana hediye yollamamız gerekmez mi? Ama açık kalpli olmak, hayatı sevmek böyle birşey demek ki. Her şey çok güzel ama ben Peer Ole'nin okula gitmeme bahanesine bayıldım :)) İyi ki doğdun, iyiki sanalda da olsa karşılaştık...hayatta güzel insanların varlığını hatırlatıyorsun.
    Not: Satürn bende de gezindi uzunca bir ara, nefret ettim ama sonra anladım ne demek istediğini. Görevi hayatını iyileştirmeni sağlamak ama aslında satürn, neptün olamadan yapabilmeli...
    Sana uzaktan doğum günü hediyesi madem blues dedik, babalar sana çalısın. Şarkı güzel içeriğinin doğum günü ile alakası yok :))
    http://www.youtube.com/watch?v=apgi9Hlrd9o&feature=related

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şeyler okuyorum!Yahu bu sanal arkadaşlık da çok güzelmiş. Birisi bana anlatsa inanmayabilirdim eskiden:)

      Bakalım Satürn bende ne yapacak, beni de düzeltecek mi? İhtiyacım varrrrrr:)

      Filmi arkadaşlarında birazını izlediler ama yetti:) Senaryo üzerine üzerine:)
      Ohhh müzik iyi geldi, çok teşekkürler!

      Sil
  17. satürne söyle lütfen bulaşmasın biz akreplere, yoğunum uğraşacak durumda değilim, o da bizimle uğraşmaktan vazgeçsin lütfen:) çocuklarla diyaloglarınıza bayıldım, kurt kocayınca........ :)
    yeni yaşın kutlu olsun canım, bir de günün yazsaydın ne güzel olurdu:)
    sen de akrepsin bizimlasın:)))
    ellerininin pası gitmiş, zevkine sağlık canım benim.
    öptüm seni kocamannnnnn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Nagehan, ben anlatılanların yalancısıyım:)
      Satürn fenaymış fena!
      Pazartesi günü doğum günüm. Şimdiden çok teşekkürler:)

      Uzun zaman olmuş dikmeyeli. Dikince dikesi geliyor insanın, dikmeyince de iyice tembelleşiyorum:)
      Ben de seni öptüm, güzel bir hafta sonu diliyorum:)

      Sil
  18. Meeeeeeee :) dememeliyim çünkü ben kazana düştüm dimi... Geçen seneki çekilişin talihlisi olarak bu sene de bana çıkmasını beklemek bencillik mi ve fazla iyimserlik belki ama o benim işte, fazla iyimser :)
    Doğum günün tam olarak ne zamandı ki bu arada? Geçen yılki kayıtlara bir bakayım mı :))
    Bayıldım her birine ayrı ayrı ama en çok sarı şekeri sevdim, o da dahil mi çekilişe. Ya da mesela Antalya' ya da gelmek ister mi Kapadokya yanında :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yooo, ne kazanı?!
      Doğum günüm yarın Ülker`cim:)
      Sarı şeker her yere gelir, insan canlısı kendisi:) Öyle ki onu frenlemem lazım, gittiği her yerde kalmak istiyor, beni de hiç özlemiyor bu arada:)
      Kapadokya`yı isim olarak biliyor sadece. Geçen yıl gidelim diye konuştuk, sonra olmadı. O zamandan beri taktı kafaya:) Önümüzdeki yıl için planlıyoruz.
      Benden de Antalya`ya sevgiler:)

      Sil
  19. Sen de benim gibi tembellik ediyordun iyi oldu yazdığın, dikiş işi de iyi olmuş, Semi is back in town diyorum. Hoşgeldin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum:) Şu Satürn fena bulaşıyor bana, buralara daha az gelir oldum:)
      Mücadelem sürüyor:)

      Sil
  20. Semiii! Neye yorum yapacağımı şaşırdım:)
    Ne ara yapıyorsunuz bu faaliyetleri bilmem ki? Bayılıyorum senin gibi hatunlara:)
    Doğum günün ne zaman? Ben de bu ay doğdum ama ben Yay'ım.
    Ufaklığın fotoğraflar şahane bu arada:)Öpüyorum çok çok...
    (Mesaj atmıştım aldın mı?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum günüm yarın Sezer`cim:)
      Çok teşekkürler güzel iltifatların için:)
      Umarım yakın zamanda karşılıklı laflarız:)
      Sevgiler:)

      Sil
  21. Diğer bütün Semi postları gibi keyifle okunası bir post olmuş. Yeni yaşının yine dolu dolu geçecek bir yaş olması temennisiyle iyi ki doğdun!

    Bu arada zahmetli gazeteden önlük pek cici olmuş. Benim mutfak takımı kumaşım olur kendisi :)

    şansım varsa bir şeyler de düşer belki payıma, yoksa da en azından satürn benle uğraşmadığı için şanslı sayarım kendimi.. sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel dileklerin için:)
      Tesadüf iyi olmuş, bol şanslar:)
      Sevgiler:)

      Sil
  22. Benden de meeeee... İlk defa bir çekilişe katılayım dedim. Önlükler güzel, manken yakışıklı..
    Yazılarını severek takip ediyorum. Ne güzel önlükler dikiyorsun, gözüm kalıyordu. inşallah bana çıkar,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. meeeeee . hepsi birbirinden zevkli.

    YanıtlaSil
  24. Çok güzel olmuş, son yaptıklarınız. Ellerinizi de fazla hırpalamayın ama üzülmesin o mutlu eller :)

    Bir de Merkür'ün geri hareketini de hesaba katın :) Siz Akrep'siniz galiba, sizi ne kadar etkiler bilmiyorum ama ciddi ciddi hissediyorum ben fiziksel ve ruhsal bakımdan geri hareketin korkunç etkilerini.

    Bu arada tekrar bana mükemmel bir hobi kazandırdığınız için teşekkür etmem lazım. Çin, Almanya, Tayland gibi bilimum ülkelerden kart geliyor :) Eve gelirken ayrı bir heyecanla gelir oldum. Gerçi henüz süper kartlar gelmedi, genelde şehir kartları. Ama olsun, bu işin en güzel yanı beklemek ve merak etmek değil mi :) Bu arada sizde ne haberler var? Kartlar yollandı mı?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satürn`ü bile çok iyi bilemiyorum, Merkür`ü hiç bilmiyorum:)
      Akrebim ve duyduklarım bunlar, etkilenecekmişim. Şimdilik idare ediyorum:)

      Ne güzel ya, kartlar geliyor demek!
      Ben hala o işe başlamadım, araya hep bir şeyler giriyor. Yılbaşına kadar becersem iyi:)

      Sevgiler:)

      Sil
  25. esaslı bir yorum için tekrar geleceğime garanti verebilirsin amaaaa...

    şu mutfak önlüklerine bayıldımmmm.böyle bir önlüğümün ve aşçı şapkamın olmasını isterdim.satışını yapıyorsan seve seve alabilirim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonraki yorumunu da gördüm ama buna da cevap yazayım:)

      Çekiliş için koydum önlüklerden bazılarını. Ancak satışını da yapıyorum:)

      Beğendiğin için çok teşekkürler:)

      Sil
  26. meeee, mööö, be e e, miyavvvv.. Hepsi sandalyede asılı çanta için :))) şahanesin ne diyim :)

    (Kai Felix`e kalsa Safranbolu da hala Avrupa`da bir yerde, henüz belli değil nerde:)) bayıldım buna ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgünüm ama sandalyedeki çanta çekilişe dahil değil:(
      Ama senin için, eğer sen çıkarsan çekilişten başka bir tane diker yollarım:)
      Sevgiler...

      Sil
    2. Çekiliş bahane sen şahaneee :) Güzel teklifine teşekkür ederim Semi'cim, önemli olan senden bir hatıra olması. Dolayısı ile çekilişte ben çıkarsam ne çıkarsa bahtıma der razı olurum, seni yormam :)Sevgilerrr

      Sil
  27. Diktikleriniz güzel de onlara modellik eden o sarı güzellik apayrı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar candan bir manken zor bulurum o kesin:))

      Sil
  28. Meeee :) 1 veya 3 numaraya talibim ben ;)
    dogum gunun kutlu olsun simdiden, demek sende bir akrepsin ;)

    bu arada Peer Ole hic heveslenmesin 21 Aralik dunyanin sonu diye :)) hatta daha once bununla ilgili bir post girmistim, ikna etmek icin okut istersen ;)

    http://biradambirkadin.blogspot.sg/2012/06/meksika-cancun-gezi-notlari.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep bu Amerikan filmlerinin suçu! (bir de bizim cahillğimizin desene:))
      Senin yazını okuturum Peer Ole`ye:)
      Yazını okudum. Ne güzel bir gezi olmuş. Görmek isterdim doğrusu:)

      Doğum günü dileklerin için çok teşekkürler:)
      Sevgiler buralardan:)

      Sil
  29. Zlettin kendini...Ama keyifli bir yazıyla dönmüşsün. Seninkiler müthiş...Demek ödevleri bırakıyorlar...22 Aralık tam bir hüsran olacak gibi....Yeni yaşın şimdiden kutlu olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel dileklerin için:))
      Sevgiler:)

      Sil
  30. Tekrar merhaba,
    Ben daha var diye doğum gününüzü kutlamamıştım. Ama şimdi farkettimki tam doğum günümüzü bilmiyorum ve o gün sizi nerede bulacağım da kutlayacağım, değil mi ama?
    Satürn, Merkür ya da artık neyse, bütün kainat tüm güzellikleri getirsin size. Mutluluğunuz bozulmasın. Işıl Işıl aileniz daha da Işık saçsın :)
    Bu arada ben çekilişe katılmak için yazmıyorum (yazabilirim de gerçi ama) Ben şans oyunlarını sevmiyorum. Bana çıkmayınca inandığım şansımdan şüphelenmeye başlıyorum sonra. O yüzden diğer arkadaşlara bol şans dilerim sadece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel dilekler bunlar, çok teşekkürler!
      Doğru, bu bir şans oyunu. Ufak bir keyif katsın hayatımıza diye:)
      Tercih sizin:)

      Sil
  31. dikkatlice okuyup esaslı bir yorum yapmak için gelmiştim ki ne okuyayım ! meğersem bunun çekilişi varmış meee mööö demem yeterliymiş:-)))

    satın alınsa da alırdım ama artık bahtıma.blog yazmaya başladığım ilk günlerde ilk bri çekilişe girmiştim.Kazanamamış sonra çekilişe girmenin ve kazanmanın çok da önemli bir şey olmadığını düşünüp vazgeçmiştim.Ama bu blogibu çekiliş başşşka ya:))

    bu arada doğum günün kutlu olsun,sevdiklerinle bir ömür boyu mutlu,sağlıklı,huzurlu bir yıl dilerim:)

    şuna inanıyorum ki,senin yaşlanabileceğini hiç ihtimal vermiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi bakalım o zaman bol şanslarrrrrrr!
      Kazanmak-kaybetmek yok aslında ya. Maksat biraz yaşamımıza heyacan gelsin, renk katsın.
      Arada sırada yapmak lazım:))
      Yaşlandığımı henüz hissetmiyorum. (Çocukların sözlerini saymazsam:))
      Kadın 30`undan sonra çok daha kadın oluyor. En güzel yaşları başlıyor diyebilirim:)
      (züğürt tesellisi bu! 10 yıldır böyle avunuyorum:)))

      Sil
  32. Semi, bu satürn bize mi yaradı ne:)
    Doğum günün 19'unda mı, doğru mu anladım?
    Şimdiden güzel olsun yeni yaşın, sana anlamlı gelen her şeyle birlikte.
    Sahi, çocukları derinden derinden kim ya da ne korkutuyor böyle?
    Ne tür bir varlık-sızlık bu telkini yapıyor.Bizimkini de almış bir endişe.
    Ben de madem 2012 de dünyanın sonunun geleceğini biliyorlardı, neden bu güne kadar
    kalmadılar da erkenden yok oldu bu mayalar dedim, biraz yatıştı gibi sanki.
    Güzel şeylerin çok biriksin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yarın yani:)
      Çok teşekkürler güzel dileklerin için:)
      Filmlerden etkileniyorlar tabii, ben de bunun kurgu olduğunu falan anlattım tabii. Biraz da Mayalar`dan bahsettim. Benimkiler hem inanmıyor artık ama gene de acaba mı diye takılıyorlar bana:)
      Benden de sevgiler:)

      Sil
  33. Çok özlemişim yazılarını okumayı. Yüzümde bir gülümseme ile ve büyük bir keyifle okudum her zamanki gibi.
    Yaş almak güzeldir. Artık ben kendimi böyle avutuyorum:)
    Modeline maşallah, hem yakışıklı hem havalı:)
    Hepsi çok güzel, seçmek çok zor ama zahmetli gazete daha bir göz kırpıyor bana:)
    Sevgiyle kal, daima ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayşım`cım:)
      Çok teşekkürler! Yaş almakla ilgili bir sıkıntı bende de yok henüz:)
      Gönülden manken bizimkisi:)
      Çekiliş için bol şanslar!
      Sana da benden sevgiler:)

      Sil
  34. şu ay bu ay benim için hep aynı ,kasım ayıda , birde aşkı da başka oluyormuş eh ondanda bir haberim
    anlaşılan bir iyi ki doğdun partisi var ,iyi ki anneciğin seni doğurmuş (annene selamlar ellerinden öperim) iyi ki doğdun Semi'cim
    Mayaların kehaneti tartışılır ama tartışmasız bir konuda ülkemizin hali
    senin oğlanlar çok tatlı özellikle de küçük olan büyük olan alınmasın küçük biraz yaramaz görünüyor ya ondan
    Satürn gezegeni akrebe kaymış dediğinde pek bir şey anlamadım bir an yörüngesi mi değişmiş diye düşündüm araştırınca meğer burç meselesi imiş
    senin dikiş işlerini özlemişim çok güzel ve düzgün dikilmişler hikayede güzeldi ,ellerine sağlık
    kocaman sevgiler öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş`cum bu burç meselelerinden ben de pek anlamam. Arkadaşlarım sağ olsunlar haberim oldu. Satürn Akrep burcunu çok etkileyecekmiş. Bildiğim bu:)
      Senin diktiğin ince işlerin yanında benimkiler çok basit kalıyor ama gene de çok teşekkürler:)
      Doğum günü dileklerin için ayrıca çok teşekkürler:)
      Sevgiler:)

      Sil
  35. Yeni yaş, güzelliklerle gelsin, güzelliklerle geçsin :)

    YanıtlaSil
  36. Seker akrep, simdi niye bu kadar sevdigimi anladim seni :-) Aksilikler pesinizi birakmasa da sansli bir burcsunuz siz :-) Anamdan bir de 'kina gelini' arkadasimdan biliyorum :-) Becerikli olmanizin yani sira zeki oldugunuzu da biliyorum :-) Girdigi ortamin havasini degistirir akrepler, zordur ama saglamdir, daya sirtini yere gelmezsin...

    En iyi anlastigi burclardan biri olarak, Boga kadini yaziyor sekerim, benim dogum gunleriyle aram yok, eger kutluyorsan degisiklik olsun diye kutluyorsundur eminim hahahaha nice saglikli, mutlu senelere...

    Oglanlarin yanaklarini sikarmisin benim icin, artik minciklanma yasi gecse bile hala bir ihtimal bogusma sirasinda yapilabilir diye dusunuyorum...

    Bu arada senin inekli onlugu kopyalamak istiyorum, bitince senin resimle yanyana koyup guleriz :-)))) Ben birsey istemem de uzaktan bir el verseydin yaaaa, ne yetenekli hatunsun sen.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem kuslu hem inekli kumas aldim!!!! Cok gulecegiz coooooook :-))))))

      Sil
    2. Çok merak ediyorum ne çıkacak acaba?!!!!

      Of ne iltifatlar bizim burç için! Gerçekten doğru mu acaba? (kendimden şüpheliyim de:)))

      Çok takıntılı şekilde doğum günü kutlamalarım yoktur aslında. Havama bağlı daha çok. Bu her tür kutlama için geçerli. Zorunlu kutlamaları çok sevmem açıkcası. Kıvamda olmam lazım kutlamam için:))

      Doğum günü dileklerin için ayrıca çok teşekkürler:)
      istediğin şeyi kopyalayabilirsin benden:)

      Senden neler çıkacak merakla beklemedeyim:)
      Haydi öptümmmm:)

      Sil
  37. Çocuklar harika !!! 2012 filminden sonra yorumları müthiş, bence en güzeli 'okula gitmeme'olasılığını düşünmeleri...( hernekadar öğretmen olsam da !!! onları çok yorduğumuzu bildiğim için ...bir şey diyemiyorum artık ::)
    Sizi okumak zaten çok eğlenceli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar çok yoruluyor ne yazık ki....Üzülüyorum bazen resmen. Ama bu gerçekleri değiştirmiyor.
      Çok teşekkürler geldiğiniz, okuduğunuz ve yorum bıraktığınız için:)

      Sil
  38. Semicim çok eğlendim yine:)Satürn akreplerle uğraşıyorsa biz balıklarla kim uğraşıyor acaba?
    Ufaklıklar çok tatlı, bayılıyorum size her daim, Kai Felix gibi ben de onun kadarken Elbistan'ı ülke sanıyordum iyi mi:))
    Doğumgünün geldi demek, mutlu yaşlar!Sizin evde yaşlanılmaz ki insan hep eğlenir, güler, tazelenir!
    Blues da en dayanamadığım müzik türü, gidenlere iyi eğlenceler dilerim:)
    Sevgiler...


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek bir fikrim yok doğrusu:)
      Umarım kimse uğraşmıyordur:)
      Çok teşekkürler güzel dileklerin için. Umarım dediğin gibi hiç yaşlanmam:)
      Gel derim festivale ama senin durumunda tabii sen daha iyi bilirsin.

      Sil
  39. başak burcunun ahval ve şeriati nedir? vakit az kaldıysa daha çok dondurma yiyebilir miyiz? ben daha mandolin çalmayı öğreneceğim, azıcık pazarlıkla başka bir Aralık ayına kalsa bu felaket olur mu Semi?
    yahu daha yapacak çok iş var yahu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy ama bana hiç çalışmadığım yerlerden sordun şimdi:))))
      Yapacak işler listesi bitmez.
      Not: Laf aramızda aslında Maya takvimi sona erecekmiş, dünyanın sonu değil yani:)))

      Sil
    2. yok hocam, ben kıllanıyorum bu işten. ben yine de 1-2 parça çalmayı öğreneyim şu mandolini, bi dahaki karmaya kalmasın veya daha az kalsın iş =)

      Sil
  40. meee
    sevgiler sinem

    YanıtlaSil
  41. Meeeee güzel bunlar böyle...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  42. Süper bir blog keşfetmenin haklı gururunu yaşıyorum diycem ama siz beni eklemeseniz bulamayacaktım :) Şimdi karıştırıyorum blogunuzu izninizle takipçiyim ne de olsa :) Bi de mee :) ne varirseniz kabulümdür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz ve ben de hoş geldim size:)))
      Dilediğiniz gibi karıştırabilirsiniz:)

      Sil
  43. Ellerinize sağlık çok güzeller. Doğum gününüzüde kutlarım. Nice sağlıklı, mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  44. Merhaba burçdaşım :) bu nasıl bir tabirse,bende anlamadım neyse,satürn benim de başımda ,her türlü etkisini hissediyorum üstümde,sözde sert bir öğretmenmiş kendisi ve bilmediğimiz,anlamak istediğimiz herşeyi öğretecekmiş,iyisiyle kötüsüyle.Allah sonumuzu hayır etsin :)Bu arada yaptığınız işler hariç,yazılarınızı da zevkle takip ediyorum.Vaktiniz olursa ben de beklerim ziyaretime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Umarım iyi bir öğretmendir kendisi, sert ama iyi:))

      Sil
  45. Hepsi çok güzel,keçili çantaya bayıldım,ellerinize sağlık.Efes Pilsen Blues Festivali 27.Kasım'da Bursa'daydı:)Bende kaçırmayın derim. Fotoğraflarımızı çektiğimiz makinayı orada kaybettik :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler!
      27 kasımda ben de oradaydım:))
      Şanssızlık yaşamışsınız, üzüldüm:((
      Sevgiler...

      Sil