12 Kasım 2013 Salı

Taze Değil, Isıtıp Geldim

Türkiye`nin tek kapsamlı yeşil rehberi Yeşilist için konuk yazar oldum, doğada bulabileceğimiz basit malzemelerle neler yapılabileceğinden bazı örnekler verdim.

http://www.yesilist.com/cms.php?u=malzemenin-en-guzeli-dogada-&id=1188

Daha önce blogumda da yayımladığım örnekleri detaylarıyla okumak isterseniz bazıları şöyle:

http://www.mutlueller.com/2012/01/kendime-fazla-romantik-geldim.html
http://www.mutlueller.com/2012/07/bizim-tilkiler-krk-gecti.html
http://www.mutlueller.com/2012/12/dagldm-bana-musaade.html http://www.mutlueller.com/2012/02/smark-anne-cool-cocuklar.html
http://www.mutlueller.com/2011/09/aman-eksik-kalmayalm.html



19 yorum:

  1. Ellerinize sağlık hepsi harika

    YanıtlaSil
  2. Bu sene bir arkadaşımız bizi ziyarete geldiğinde, terasta saksılar içinde yetiştirdiğimiz bitkilere baktığında, bırak adaçayı, kekik, biberiye vs'yi, nane, maydanoz, dereotunu bile bilip de çıkaramadı. Sonra kanal boyunda yürüyüş yaparken böğürtlenlerin olduğunu görünce sevinip, koparıp ona da uzattığımda, şaşkın ürkek attı ağzına ilk kez başına geldiği aşikâr şekilde. Yetişkinliğine de üzüldüm ama en çok çocukluğuna üzüldüm arkadaşımın, demek hiçbir bitki yetiştirmeden, elini toprağa değdirmeden, dalından meyve-sebze yemeden, doğayı hissetmeden büyümüş diye düşündüm. Doğayla içiçe çocuk, doğada olup bitenin ayırdında olan, doğaya, bitkilere, hayvanlara duyarlı çocuk, mutlu çocuk olur, mutlu yetişkin olur. Senin de kuzularının da ellerinize sağlık, benim en sevdiklerim ceviz kabuğu yelkenlilerle yaprak defteri :) .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yadırgadığımı söyleyemem. Geldiğimiz, geleceğimiz nokta bu.
      Doğa insanlara neler sunuyor ama birçoğumuz farkında bile değiliz maalesef. Doğayı iyi tanıyan biri, onunla mücadele etmeyi öğrenen biri hayatta kalma adına da o kadar çok şey öğrenir ki...
      Bu bizim eğitim sistemimizden de kaynaklanıyor. Yabancı tanıdıklara bakıyorum, ortalama biri bu falanca ağaç, falanca bitki, rüzgarın yönü falancadan esiyor diyebiliyor. Çünkü onlar ilkokul eğitiminde o kadar çok ormanda, bahçede zaman geçiriyor ki, bizimkiler gibi oturup daha 2.sınıfta çarpma öğrenmiyor. Matematiği yeri geliyor ormana gidip yaprak sayarak öğreniyor. Ah ah diyorum...
      Biz burada elimizden geleni yapıyoruz. Çok memnun muyum, değilim. Hele bu sene 6. sınıf oldu Peer Ole, normalde sosyal aktiviteler yaptıkları ders saatlerinin süresi matematik ve fen derslerine kaydı. Biliyorsun belki biz Türkiye`de her yıl birkaç bilim insanı çıkarmazsak rahat edemiyoruz!!!! O yüzden tüm bu hazırlıklar:)

      Sil
  3. Şimdi gel de bizim mahallede ki hanımlara söyle ,çocuklarla yaprak,dal ,tohum toplayıp onlarla farklı şeyler yapacağız desem ne işleri var çör çöple derler.
    Her zaman diyorum anne olarak idolümsün ,yaptıklarınıza bayılmıştım yaprak baskı ceviz kabuğu mumluklar favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş`cum herkesin kendi elinde. İstek meselesi biraz da. Bazı şeyleri parayla pulla ilgisi yok, böyle şeyler de onlardan biri. Çocuğu oyalamak için mutlaka pahalı oyuncaklar almak gerekmiyor.
      Senin beğenilerini biliyorum, çok teşekkürler desteğin için:)

      Sil
  4. A cat from london' yazdigin cevaba bayildim :-) onunkini de begendim ama seninkine bayildim :-) en sonuna koptum, aktivitelere zaten alkis ve konfeti hehehehe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen çok kızıyorum çok...
      Elimizden geleni yapsak da yetersizlik hissi bu ülkede hep hakim.
      Öpüyorum seni çok:)

      Sil
  5. iyi bile oldu semi,çünkü ben bu yazılarını kaçırmıştım:)
    işin esası bundan önceki yazına ulaşmak istediğimde hangi etiketti diye takıldığım oluyor.Sene sene,aylara bölünmüş gibi olsa sağ baştan okurum kitap gibi:))
    çünkü seviyorum yazılarını okumayı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölmüyorum işte öyle, biraz emek harca kendin bul diye:)))
      Çok teşekkürler, ben de senin yorumlarını seviyorum:))
      Gene gel, hep gel.
      Öpüyorum seni:)

      Sil
  6. Semi, lüfer yavrusuna yani çinekoptan önceki haline defne yaprağı denir :) aklıma geldi çocukların çizimini görünce.
    Ben de çocukları taklit edip TEO'ya tosbağalar, adamlar filan yapayım yeteneğimi göstereyim, aramızda....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptır tabii, çocuklar genelde çok seviyor. Hiç zorlamadan hangisini yapmak istiyorsa onu yapsın. Ama otur yap, çok zevkli:)

      Sil
  7. İlginç bilgiler varmış, özellikle yüzen mumu sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Cem. Geçenlerde bir arkadaş uğradı, ceviz yedikten sonra kabuklarını ayırmaya başladım o bendeyken. Bana deli gözüyle bakıyor artık arkadaşlarım:))

      Sil
  8. Hepsi cok gugüz ellerine saglik

    YanıtlaSil
  9. yeşilist.com,daki yazınızı okudum ve resimleri gördüm,ne güzel çalışmalar bunlar..çok beğendim,çocuklar için mükemmel bir eğitim ve öğretim çalışması bence..emeğinize sağlık..✔😊

    Aaa! tarih 2013'miş?🤔 Biraz geç kaldım galiba..😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Evet, 2013`ten kalma bir yazı. Bazı yazılar eskimiyor, geç de olsa her yorum değerli:)

      Sil