20 Ocak 2014 Pazartesi

Şeytanın Bacağını Kırdık

Özlemişim...

Hani hep derler ya "küçükken hiçbir şey değil, büyüsünler sen o zaman gör" diye. Henüz bir şey gördüğüm yok, küçükler daha. (uyyy...duymasınlar!) Ama şu var ki, eskisi gibi gelin faaliyet yapalım kısmı pek sökmüyor! O kadar çok şey yaptık ki birlikte; kağıt kesmekten, boyamaktan, dikişten, hamurdan tutun da, hindistan cevizinden mumluk yapmaya, kumaş boyamaya kadar... Durum böyle olunca öyle çok da kolay değil "hadi gelin bir şey yapalım" demek. Kaldı ki bir de hemfikir oldukları konular azaldı. Birinin beğendiğini öbürü beğenmiyor, öbürünün ak dediğine diğeri kara diyor. Koskoca 6.sınıfı yarıladı Peer Ole, dile kolay! Üzerine bir de ön ergenlik ve kardeş faktörünü ekle, bak bakalım nasıl keyifli:)) 
Bu kez şeytanın bacağını kırdık ve uzunca bir süre ara verdiğimiz faaliyetlere porselen kalemleri ile kısa bir "merhaba" demeyi başardık!
Atla deve değil yaptığımız. Ama hep diyorum; önemli olan zorluk derecesi de değil, keyifli bir zaman geçirmek. Yaparken mümkün olduğu kadar yardım almadan yapmaları önemli bir kriter benim için. Yoksa okulların verdiği proje ödevleri gibi olmasın sonu:) Öyle proje ödevleri gördüm ki bırakın çocuk yapmamış, resmen bir mimarın, mühendisin elinden çıkmış! Bu durum verilen projenin zorluğundan değil (konuyla ilgili istinalar vardır kesin), velilerin işi üzerlerine almalarından, "iyi bir şey olsun" yaklaşımlarından kaynaklanıyor sanki. Tabii ki ufak tefek yönlendirmeler olabilir de bu kadar insanın da gözüne sokulmasın yahu!
Konumuza dönersek; uzun zamandır bir köşede kullanılmayı bekleyen porselen kalemleri konusunda uzlaşma sağlanıp, gidip en basitinden çay-kahve fincanı alınca da işi bitti saydık. Ne yapacaklarını bilmeden (biraz da şaşkın) kalemleri ellerine aldılar. Onlarla birlikte ben de durmadım tabii, fazla amatörce ve bir yandan fotoğraf çekerek mümkün olduğunca hızlı bir şeyler karaladım. Bu arada küçük bir not: internette, hobi marketlerde bulabileceğiniz porselen kalemlerini kullanmak hiç de zor değil, gerisi ise yaratıcılık meselesi.
Sonuç bu! Aslında iyice kurumalarını beklememiz lazımdı ama biz üç sabırsız bitki çaylarımızı yapıp içtik bile. Kabul edelim ki sonuca baktığımızda göreceğimiz gibi çok harika işler çıkarmadık. Neticede bu daha porselen kalemleriyle ilk flörtümüzdü ama umudumuzu yitirmedik, eylemlerimiz sürecek! 

49 yorum:

  1. Umudu yitirmek mi ? Süper görünüyorlar, aklımın bir köşesine not ettim bile :)

    YanıtlaSil
  2. o denizli kayıklı olan güzel olmuş bak. gerçi hepsi güzel de...

    ben de alacağım porselen kalemi bi başıma hobi yapıp duracağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yelkenli şeyler bizim ev için çok normal. Yelken sahibi ve yelken yarışlarına katılan bir baba örneği var evde:))
      Bence sen de al, her türlü moral bozukluğuna iyi gelir. Garanti!

      Sil
  3. Ben çok beğendim yaptıklarınızı; el emeği göz nuru ve de anlamlı ve de anısı var, daha ne olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:)) Bizim için de anısı olması çok güzel zaten:)

      Sil
  4. Harikasınız çok güzel olmuşlar
    Ellerinize mutluluk :)

    YanıtlaSil
  5. harika olmuşlar, çok sevimli gözüküyorlar:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oldular ama biraz amatörce. Biz gene de sevdik orası ayrı:))
      Çok teşekkürler:)

      Sil
  6. Bence ilk deneme gayet başarılı :)

    YanıtlaSil
  7. ben de yapmak istiyoruuuum!

    YanıtlaSil
  8. Yine süper bir iş çıkartmışsınız, elinize sağlık. Bence çok güzel görünüyorlar. Her gününüz böyle dolu dolu geçer umarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:)) Güzel elbette ama daha iyisi olabilir, biraz daha farklı renklerle vs. Kullanımı çok kolay, kardeşin de sevebilir:)

      Sil
  9. çok güzel olmuş
    ev proje ödevleri konusunda haklısın
    onlar aslında veli ödevleri de kimse farkında değil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:)
      Veliler fazla müdahale ediyorlar, çocuklar belki kendileri daha basit yapacaklar ama amaç zaten çocukların yapması. Neyse işte bazen görünce delleniyorum:))

      Sil
  10. Bence gayet de güzel olmuşlar ben çok beğendim tasarımlarınızı, porselen kalemini yine ilk defa duyuyorum senin bloğun benim için hep ilklerin habercisi olarak kalıcak sanırım, süper bişeymiş bu kalemler bende edineyim iyisimi, tabaktır kupadır neler neler yapılmaz ki :) hepinizin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen çok daha güzel çizersin Derya`cım:))
      Porselen kalemlerini ben de ilk kez geçen yıl duymuştum. Birkaç ay önce de aldım, duruyordu bir kenarda. Geçen gün aklımıza geldi, çıkarıp yaptık.
      Kullanımı çok kolay, alıp bir dene:))
      Sevgiler Derya`cım:)

      Sil
  11. Bence çok güzel olmuşlar, daha ne olsun annesi! Kolay gelsin size...

    YanıtlaSil
  12. Çok beğendim ama ben, porselen kalemi güzelmiş, hiç duymamıştım. Ojeyle yapmaya çalışmıştım ama fırça ile alınan sonuç bu gördüklerimle kıyas kabul etmez:))
    Çocuklar yaş aldıkça, didişmeler arttıkça ortak paydada buluşma daha da zorlaşıyordur dediğin gibi.Kolay gelsin Semicim, bize de kopya çekmek için dökuman oluyor burası, ilerde bakacağım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porselen kalemi çok pratik, tavsiye ederim:)
      Yaşları büyüdükçe istekler farklı hale geliyor. Bir de o kadar çok şey yaptık ki, ikisini de tatmin edecek bir şey bulmak zorlaşıyor. Neyse ki bizde proje bitmez:))
      Çağan`la başlayabilirsin yavaş yavaş. Ben Peer Ole ile 1 yaş civarındayken banyoda parmak boyalarıyla oynamıştık. O fotoğrafları bulup çıkarayım bir ara:))

      Sil
  13. hey allahımmm yaratıcı annenin sevimli oğulları <3 ben o yelkenli olana bayıldım bi kereee <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:))) Yelken bizim ev için olağan bir konu:))

      Sil
  14. bence de çok güzeller, ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  15. Ay çok hoş olmuş! Ben de alayım şu kalemlerden de yeğenimle fincan boyayalım, heveslendim bak şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Senin resim kabileyetin de var, neler çizersin sen şimdi:)
      Bence kesin denemelisin:)

      Sil
  16. Bende de var o kalemlerden, bir de normal gazli kalemlerle (sharpie diyolar burda :-) hani permanent marker) duz porselen ustune cizip firinlarsan kaliyormusmusmusmus..... denedimmi? hayir! Denermiyim? tabiiki! Ne zaman? cikmaz ayin son gazli kaleminde :-)

    Harikasiniz, ben desenleri cok begendim bu arada!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemlerin var ve boyamadın mı???
      Cık cık cık! Hiç olmadı bu şimdi. Ne yapacağız senin bu işkolik halinle!
      Beğenin için çok teşekkürler şekerim:) Bir sonrakiler çok daha iyi olacak:)

      Sil
  17. görmekten mutlu olduğum kareler. ayrıca çok başarılısınız hepiniz:) emeğinize sağlık.
    öptüm hepinizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekküler canım:))
      Biz de öptük seni:))

      Sil
  18. Evet çoğunluğa katılıyorum. Çok güzel görünüyorlar. :)
    Basit ama bir o kadar güzel. Çocuğun kendi yaptığı bir iş sonuçta. Ben bunu yeğenlerime de yaptırayım. Zira kendileri zaten çok "ben"ciler zaten. Ben yaptım, benim dedikleri bardakları olur. :) değil mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeğenlerinin de seveceğini düşünüyorum. Sonuçta ortaya çıkan kişisel bir şey, severler. Kendileri boyayacaklar bu da işin en güzel kısmı diye düşünüyorum:))
      Beğendiğin için çok teşekkürler:)

      Sil
  19. Bence harika olmuşlar Semicim:)) senin ve o yakışıklı delikanlıların ellerine sağlık. Ben de çok heveslendim bu işe. kullandığın kalemin markası Ponart mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:)) Kalemlerle ilgili zaten yazışmıştık, baktığım kadarıyla da PonART en bilinen marka sanki.

      Sil
  20. kai felix in bardak tasarımı çok hoş yudum alınan yerlere yarım dudaklar çizmesi zekice gerçekten buralardan çocuklara yolculuk da yapılabilir. peer ole gerçekten yalnızlık özlemi çekiyor gibi. birez huzur yudumlama istemiş. kai felix ise barış teklifi sunmuş görselde abisini üzmüş belli aklı oraya takılmış biraz.

    kahve falı gibi oldu sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yazmasaydın ben yazacaktım. Gerçekten fal gibi yorumlama olmuş:))
      Ne düşündüler bilmiyorum. Çok hızlı karar verip boyadılar:)) Yelken bizim evin genel konusu. Baba yelkenci:))

      Sil
  21. Bu ne tatlılık böyle, harika işler çıkarmışsınız. Üçünüzü de tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:)) Çok severek yaptılar, o yansımıştır:))

      Sil
  22. Benim oğlumda 2 yaşında. Baba (ben) seramikçi, anne seramikçi. Hergün evde böyle atraksyonlar halindeyiz, Çoğunlukla seramik kilinin bizzat kendisiyle zaman zaman da playdoh ile. Ama artık atraksyon yapmaktan, sürekli yeni bir şeyler icad etmekten yaratıcılık sınırlarımız oldukça zorlanmaya başladı. Ve sanıyorum ki, oğlumun yaşı sizinkilerle aynı yaşa gelince yapacak pek de yeni numaramız kalmayacak diye korkuyorum. Bu anlamda sizinkilerin "bu tip şeylere hala ilgi göstermesini, belki oğlumda o yaşlarda ilgi göstermeye devam eder" ümidiyle okudum. (Not: o boyaların kalıcı olmasını istiyorsanız, seramikleri en azından 300-400 dereceye kadar fırınlamanız lazım. Sanıyorum, kullandığınız o boyalar, o ısılara dayanabiliyor ve kalıcı olmaya başlayabiliyor.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin oğlan pek şanslı:))
      Çocuklarla her yaşta yapacak şeyler buldum, bulmaya da devam ediyorum. Sonu yok aslında.
      Çocuklar okula başlayınca aradaki farkı net olarak gördüm; daha eline ilk kez makas alan çocuklar vardı mesela. Şu el becerisi dediğimiz basit gibi görünen şeyler o kadar etkili ki aslında.
      Yaşlarından dolayı artık ilgi alanları farklı. Daha çok deneysel şeyler yapıyoruz artık. Fen ve bilime meraklılar. Hava istasyonu yapma, bitki yetiştirme, ok yapma vs. gibi şeyler çok ilgilerini çekiyor. Yani uzun lafın kısası bitmiyor hiç telaşa kapılmayın:) Yeter ki yetişkinler olarak bizler ilgimizi bırakmayalım.
      Boyalar aynen dediğiniz gibi, fırınlanınca kalıcı oluyor. Biz de öyle yaptık:))
      Teşekkürler bilgi için:)

      Sil
  23. yaz döneminde çok aradım bu kalemlerden ama bulamadım Bursa'da, oysa Setbaşı'ndaki "sanatsal'da" bulacağıma o kadar emindim ki :(( internette buldum ama hevesim kaçınca almadım. Şimdi sizinkileri görüp bayılınca aklıma düştü yine, çok beğendim Semicim, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk aklıma gelen Sanatsal olurdu:) Demek yok, şaşırdım.
      İnternette var, bence al bir dene. Çok kolay gerçekten. Bir şeyler boyanıp hediye edilebilir mesela:)
      Beğenmene sevindim, çok teşekkürler:))

      Sil
  24. Adamımsın Felix :) sanatçı çocuk afferin :))

    YanıtlaSil
  25. selam ellerinize sağlık kalem markası öğrenebilirmiyim. yıkayınca çıkıyormu. çıkmaması için nasıl işlem gerekli

    YanıtlaSil
  26. selam ellerinize sağlık . kalem markası alabilirmiyim. silinmemesi için nasıl bir işlem yapmalıyım. kalem markası onemli . tesekkürler

    YanıtlaSil