11 Temmuz 2014 Cuma

Khan Academy`i Biliyor musunuz?

Aylar önce, hafızam yanıltmıyorsa mart ayında, Ayşe Arman köşesinde bahsettiğinde ilk kez dikkatimi çekmişti. Belki siz de başka bir yerde okudunuz veya girip incelediniz. Bugün bahsetme nedenim Khan Academy`nin sağa sola kitap taşımadan her yerden ulaşılabilir olmasının yaz tatilinde daha da cazip hale gelmesi. Biliyorum daha tatil devam ederken derslerden, okuldan konuyu açmak çok da hoş değil. Malum yaz tatili uzun, ortalama süresi 8 dakika olan eğlenceli videolarla çocukların ilgisini çekmek mümkün.

Khan Academy nedir?

Khan Academy, alışılagelen eğitim sistemini değiştirip geliştirmeyi ve özgürleştirmeyi hedefleyen; kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Amacımız, isteyen herkesin, istediği an, istediği yerde dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim alabilmesini sağlamaktır.

Khan Academy web sitesinin tüm içeriği herkese açıktır: Öğrenci, öğretmen, işadamı, evhanımı ya da dünyamızı ziyaret eden meraklı bir uzaylı... Kim olursanız olun, Khan Academy'deki öğrenim içerikleri ve kaynaklarına hiçbir bedel ödemeden ulaşabilirsiniz. Khan Academy'nin amacı eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmektir.

Khan Academy Türkçe Hakkında: Amerika’da eğitimde bir devrim olarak adlandırılan, 2006 yılında Salman Khan tarafından kurulan ve kısa sürede milyonlarca kişinin ücretsiz eğitim aldığı bir platforma dönüşen Khan Academy bugüne kadar verdiği 400 milyondan fazla ders ile dünyanın en büyük sınıfı olarak biliniyor. Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe, ‘Herkese, her yerde, her zaman, kendi hızında ve bedelsiz eğitim’ olanağını sunuyor. Şu ana kadar Türkçeleştirilen 2500’den fazla ders videosu www.khanacademy.org.tr  adresinde yayınlanıyor. Khan Academy’nin dersleri matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, iktisadi bilimler, tıp, astronomi, bilgisayar bilimi gibi geniş bir alanı kapsıyor; 1+1’den diferansiyel denkleme, organik kimyadan sanat tarihine 7’den 70’e hitap eden bir yelpaze sunuyor. TEVİTÖL, Koç Lisesi, TED Koleji, Robert College, Boğaziçi Üniversitesi gibi okullardan gönüllü öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler, iş hayatından konularının uzmanı profesyoneller ve ve seslendirme sanatçıları projeye destek veriyorlar. Ayrıca, Khan Academy Türkçe dersleri seçmeli altyazılar ile sunuluyor ve böylece işitme engelli kullanıcılar için de bir kaynak oluşturması amaçlanıyor.  

14 yorum:

  1. Khan Akademi'yi duymuştum ama sayende derinlemesine inceleme ihtiyacı duydum. Benim oğlanlar için harika bir kaynak. Takıldıkları konulara baktım, gayet açık ve net anlatılmış. Ben Kozmoloji ve Astronomi alanda tutuklu kaldım. Kesinlikle dünyanın en büyük sınıfı. Harika bir paylaşım olmuş Semi, çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim:)
      Sanirim benim icin de cok ilginc. Cocuklar da begendi. Hem videolarin konu anlatiminin uzun olmamasi, hem de örneklerin akilda kalici olmasi bence cok yerinde.

      Sil
  2. merhabaaaa sana bir ödül verdim kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa cok tesekkürler:)
      Tatildeyim ama ilgilecenegim mutlaka:)

      Sil
    2. cunda mıııı. iyi tatilleeer :)

      Sil
    3. Geleneksel hale gelmis olan Hamburg:))
      Cok tesekkürler:)

      Sil
  3. hımm ee çok güzel bir şey bu,en yakın vakitte daha detaylı inceleyeceğim.daha öğreneceğimiz ne çok şey var değil mi,bitmiyor.bitmesin de zaten böyle güzel bir şeyse şayet öğrenmek değil mi:-))

    YanıtlaSil
  4. bir de bir ricam olacak.tabi senin için uygun olursa.bunu yayınlamak zorunda değilsin.yazıları etiketlendirmek güzel ama bir de bu son yazıları gösteren bir durum oluştursan.aylara göre filan işte.bir yazına tekrar dönmek zorunda kalınca bulana kadar çok zorlanıyorum.hatta bazen bulamıyorum bile.böyle aya yıla göre işte kolayına nasıl geliyorsa böyle yapmanı rica etsem fazla müdahaleci olmam değil mi;-)bilmem anlatabildim mi :-)))
    bunun altında yatan sebep seni,paylaşımlarını,yazılarını önemseyen ve seven bir takipçin olarak rica ediyorum:-)
    kucak dolusu sevgiler.....kalp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arşiv yaniii eveeet gadget ekledeeen :)

      Sil
    2. Arsiv diyorsun yani:))
      Ya aslinda aklimda ne zamandir, ona bakarsan blogu biraz degistirmek istiyorum. Öte yandan ugrasmak da istemiyorum:))) Cok ikilem bir insanim denilebilir:))
      Ne demek, ben her türlü tavsiyeye acigim. Hic de müdahaleci falan degilsin bu arada. Tam tersi seviniyorum, demek ki beni seviyorsun gercekten:)))
      Benden de sevgiler cok:))

      Sil
  5. Yine yeni bir şey öğrendim senden. Çok da sevdim. Öğrenecek ne çok şey var yalnız üstelik öğrendikce azalmiyor hep katlaniyor yapılacak işler listesi gibi ☺☺☺ iyi tatiller bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öğrendikçe yazmak istiyorum:) Herkesin haberi olmalı böyle güzel şeylerden. Güncel kalmak ise kolay değil, internetin yaygınlaşmasıyla çığ gibi büyüyor bilgiler:) Tatil bitti malum, ilk post blogda:)

      Sil
  6. Hımm duyduğuma çok sevindim Semicim çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil