20 Ekim 2017 Cuma

Toplanıyoruz: 3.Blog Yazarları Çalıştayı


Heyecanlıyım! 17 Kasım 2017'de Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen Blog Yazarları Çalıştayı`nın üçüncüsü için bir araya geliyoruz. 2015 yılından beri düzenlenen çalıştayın ilk ikisine katılamamıştım. Bu sene büyük bir aksilik olmazsa 17 Kasım günü tüm gün ordayım. Öncelikle Evren`in başkanlığını yapacağı Gelecek Vadeden Bloglar-Blogların Geleceği oturumunda olacağım. Bugüne kadar Gelecek Vadeden Bloglar`ın jüri üyesi olarak birçok blog değerlendirdik, birçok blog yazarıyla sanal da olsa tanışma fırsatımız oldu, hatta yeni dostluklar ekledik. Çalıştay sayesinde jüri üyesi diğer arkadaşlarım ve Gelecek Vadeden Bloglar listesine giren yeni blog yazarlarının da bazılarıyla görüşüp, çalıştayın diğer oturumlarında bizlerden tecrübeli olan blog yazarlarını dinleme fırsatı bulacağız. 

Yıllardır sayısını bilemediğim kadar çok sayıda blog takip ediyorum. Bazı isimler var ki hepsinden biraz daha özel bir yerde durur benim için. Bu çalıştayın arkasında da canla başla çalışan çok sevdiğim bir isim var: Evren Soyuçok. Blog yazarları ve blogların geleceği için bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle gönülden çalışan ve blog denilince ilk aklıma gelenlerden biri Evren. Teşekkürden çok daha fazlasını hak ediyor. Bir diğer teşekkür de biz blog yazarlarına ev sahibi olarak kapısını açan Kadir Has Üniversitesi`ne gidiyor.

Konuyu çok dağıtmadan buyrun gelin diyorum. Çalıştay herkese açık ve ücretsiz. Eş zamanlı üç oturumdan oluşacak olan çalıştayın içeriği nedir, konuşmacılar kimlerdir ve çalıştay hakkında çok daha fazlasını öğrenmek isterseniz sizi şöyle alayım: http://www.evrengunlugu.net/blog-yazarlari-calistayi-2017/

3.Blog Yazarları Çalıştayı`nda görüşmek üzere...

44 yorum:

  1. Zarif sözlerin için çok teşekkür ederim Semi, heyecanımızı artıran birbirimizin heyecanı. Bu arada bahsettiğin ayrıntılara, "Gelecek Vadeden Bloglar" oturumun sonuç bildirisini tüm zearafetinle senin okuyacağın bilgisini de ekleyelim. Türkiye'de blogların geleceğine katkı sağlayacak verimli bir çalıştay geçirmemizi diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evren, sonuç bildirisini okurken heyecandan kağıdı yemem umarım:)
      Blogların geleceğine ve yeniden okunur hale gelmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Emeğin için tekrar tekrar teşekkürler.

      Sil
  2. Ne güzel bir toplantı.Konuyla ilgili izlenimlerini şimdiden merak ediyorum.
    Bloglar için güzel ve verim sağlayacak bir toplantı.
    Herkese b ol keyifli toplantılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Blog buluşmaları genelde iyi geçiyor, böylesi bir çalıştaya ise ilk defa katılacağım. Sevgiler...

      Sil
  3. Eğer İstanbul'da olsaydım gelmek isterdim. Eminim çok şey katardı bana daha blog konusunda çok yeniyim.Siz sonrasında izlenimlerinizi yazarsanız pek bir keyifle okurum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de İstanbul`da değilim, bakalım bir aksilik olmazsa ordayım. Keşke gelme şansınız olsa. Çalıştay sonrası yazarım elbette.

      Sil
  4. Blog yazmaya başlayalı neredeyse 2 yıl olacak eksikler, neyi nasıl yapmalı soruları eksilmek bir yana artarak devam ediyor. Fikir alışverişi, deneyim paylaşımı yapmak ivme kazandırıyor. Çalıştay ortamında bulunup, bu atmosferi birebir yaşamayı çok istiyorum. Blog yazarları için çok faydalı paylaşımlar çıkacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gelebilseniz. Blog buluşmaları genelde hep iyi geçiyor, daha önce pekçok etkinliğe katıldım. Herkesin tecrüblerinden ayrı ayrı faydalanıyor insan. Çalıştaya ilk kez katılacağım, tanımadığım, tecrübeli blog yazarları da orda olacak, o yüzden heyacanlıyım. Sevgiler...

      Sil
  5. Blogların faydasına olan bir çalışma ve üniversite düzeyinde destek görmek güzel. Emeği geçenlere teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, umarım bloglar yavaş yavaş eski güzel günlerine dönerler. Sevgiler...

      Sil
  6. Başka bir işim çıkmazsa bu sene katılayım.

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir çalışmaya benziyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım nasıl olacak, merakla bekliyoruz. Teşekkürler:)

      Sil
  8. bu tarz etkinlikler,çalışmalar ne kadar güzel:) emeği geçen herkese teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ben de misafir gibi gidiyorum, asıl uğraşan Evren tabii.

      Sil
  9. Çok güzel ve yararlı bir organizasyon olmuş. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben gelmeyi çok isterdim ama gelemiyorum. Umarım blog yazarlığının meslek olması yolunda karalı adımlar atılır.

    Bloğunuzu takipteyim, sizi de bloğumuzda ağırlamak isteriz :)

    maviveedebiyat.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, herkese öyle ya da böyle bir fayda sağlayacağını düşünüyorum. Birçok blog yazarı arkadaşımızı tanımış olacağız, tecrübeli olanlar tecrübelerini aktaracaklar. Keşke gelebilseydin...
      Arada uğruyorum bloğuna. Sevgiler...

      Sil
  10. kadir has üniversitesini çok severim. oranın salonu da güzel uygun ivit. iyi bişi tabi çalıştay. bize anlatırsın sonra sonuçlarını. evren arkadaşımızı da senden duymuş oldum şimdi. bizim blog çevremiz dışında blogçular var mı mesela nen hiç bilmiyorum. ünlü blogçular filan var mı. gezi yemek ne bileyim başka konularda. biz burda yıllardır hep birlikte mutlu bir çevremiz var biz bize. ama bunun dışında bilmediğimiz bir blog çevresi var mı onu bilmiyom, sen anlatırsın bizeee :) bizim bu çevre dışında hiç blogçu bilmem ben meselası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadir Has Üniversitesi`ne ilk defa gideceğim. Bakalım göreceğiz nasıl olacağını.
      Blog yazarı çok tabii, Evren`nin bloğunda bir liste var ordan da bakabilirsin. Bilmediğimiz, eskilerden yazan da çok kişi var. Çalıştaya gelecek olanlar yine yukardaki yazıdaki program linkinde var. Ben sonrasında mutlaka yazarım neler paylaşıldı, neler konuştuk vs. diye:)

      Sil
  11. İlginçmiş. Başarılar şimdiden..

    YanıtlaSil
  12. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.Katılmayı düşünüyorum bir aksilik olmazsa. Faydalı olacağına eminim.Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelirseniz tanışmış oluruz, sadece ben değil tabii, pek çok arkadaşımız orda olacak:)
      Bekleriz.

      Sil
  13. Keyifli bir gün diliyorum Semi :)

    YanıtlaSil
  14. Bende heyecanla bekliyorum bu çalıştayı. Bakalım blog hakkında ne tür görüşler ortaya çıkacak.

    YanıtlaSil
  15. Ben de çok heyecanlıyım ;) Zaman kısaldıkça daha da artıyor.Çalıştayda buluşmamızı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok emeği geçen Evren. Ben misafirim:) Çalıştayda görüşmek üzere, sevgiler:)

      Sil
  16. Büyük bir emek ile gerçekleştirilecek güzel bir organizasyon olacak. Şimdiden size keyifli bir gün diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Umarım güzel olacak.

      Sil
  17. Tebrik ederim , kolay gelsin canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yolunuz düşerse bekleriz:)

      Sil
  18. Güzel bir çalışma. İnşallah gelmek istiyorum bundan sonraki toplantılara.

    YanıtlaSil
  19. Bloglar ıcın bu tur calısmalar cok guzel. Blogların ve bloggerların önünü açıyor. Bende bloguma beklerım, bı blog kesf etkınlıgıne katılmıssınz oradan gordum sevgıler 🙂

    YanıtlaSil
  20. blog çalıştayları blog yazarlarına ne gibi faydası dokunacak? kafam çok karışık.. acaba ümitli olmalı mıyım? :)) başarılı çalışmalar dilerim sizlere.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafanızın karışmasına neden olabilecek bir durum yok ortada:) Çalıştayın kimseye direkt bir faydası olmaz. Çalıştayda belirtilen konular üzerine konuşulacak, birçok blog arkadaşımızla görüşme fırsatımız olacak, üniversite çatısı altında sesimizi duyurma imkanı bulacağız. Hepsi bu.

      Sil
  21. Bizde bir aksilik çıkmazsa 13.30 oturumunda geliyoruz inşallah, çok heyecanlıyız :) Özellikle de sizle tanışmak çook istiyoruz♥️♥️

    YanıtlaSil