19 Ağustos 2018 Pazar

Pinterest`te Sevdiğim İşler

Sıkı bir Pinterest kullanıcısı değilim, ki zaten çok sonra dahil oldum. Söz konusu yaratıcılık ise blog yada site takip etmeyi hâlâ daha çok tercih eden taraftayım. Ancak böyle düşünüyorum diye sırtımı tamamen dönmüş de değilim, sevdiğim konuları takip etmek adına pratik de buluyorum Pinterest`i. İnsan paylaşımlar arasında gezinirken vaktin nasıl geçtiğini hiç anlamıyor, böylesine zengin koca bir dünya! Pinterest`in sevdiğim iyi özelliklerinden biri ilgi alanına göre konu seçmek, pano oluşturmak veya takipte bulunmak. Ben de kendime göre farklı alanlarda panolar oluşturdum. Bunlardan biri de kot kumaşından yapılan her türlü değerlendirmeler!


Daha önce şurada bahsettiğim gibi kot giymeyi ve eskiyince yeniden değerlendirmeyi de seviyorum. Diz kısımları epey eski ise sağlam kalmış neresi varsa orayı keserim, cepleri ayrı değerlendiririm vs. Anlayacağınız elime kot düşmeyegörsün etinden sütünden faydalanırım:) Çocukların ve bizim eskiler derken huyumu bilenler de giymedikleri kotlarını hizmetime verirler. Malzeme güzel, kullanım alanı geniş. Bir de dikmesi kolay olsaydı tadından yenmezdi ama değil. Yukarıdaki örnekler bir dönem yoğun olarak kullandığım Instagram hesabımdan. Arasıra dikmekten geri kalmadığım bu örnekler için bile çok kez dikiş makinesinin iğnesini kırmışlığım var. Gülü seven dikenine katlanır desek 'cuk' oturur bu duruma.




Pinterest sen çok yaşa! Bulduğum örnekler nasıl ama! İnsan masa başında oturduğu yerde rahat rahat bakarken bi' heves hepsini yapası geliyor, hatta kolaymış gibi algılayabiliyor da. Şahsen öyleyim; örnekleri gördükçe bayılıyorum, hemen kaydediyorum, mutlaka yaparım diyorum ama rutine dönünce etkisi çabuk geçiyor orası ayrı:)
Hepsine tek tek bayıldım. İsterdim ki linklerini de vereyim ancak paylaşımlardan bir türlü çoğunun orjinal linklerine ulaşamadım. Bazıları beni aşan işler (mesela kilim) ama bazılarına da gönlüm kaydı. Vakit bulduğumda yapacaklarımdan biri şu kot ve kumaş karışımı çanta, sepetler ve yastıklar.
Var mı sizin de gözünüze kestirdiğiniz işler?

22 yorum:

  1. 3.sıradaki çanta ve balina favorim oldu :) Yaşasın geri dönüşüm diyorum.
    Bu arada kendi pinterest hesabımdan hiiiç bahsetmeyin. Kendisi çıfıt çarşısı gibi maşallah :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin hesabını arada görüyorum, takipteyim:))
      Özellikle geri dönüşüm (eğer yararlı bir şeylere dönüşecekse) en çok tercih ettiğim.
      İzlanda`ya sevgiler:)

      Sil
  2. Bu ne maharet arkadaş, inan her gördüğüm de hayretler içindeyim. Semi Hamburg'ta Hacakers&Mackers hareketi vardır bence araştırmakta fayda var, robot da yaparsan şaşırmam Semi:) Sürdürülebilir bir yaşam için yaptıkların çok kıymetli Semi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz hiçbir şey araştıramadım Bolat, vardır muhakkak bir şeyler:)
      İltifatların için sağ olasın:)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Benim de içim gitti ancak çok zor sanki. Orjinal linke ulaşamadım ama çok emek olduğu kesin:)

      Sil
  4. Haloooo :-)
    O balina benim en favorim :-) Gorur gormez tanidim heheheh. Kilime hasta oldum, ne sanslilar Turkiye'de boyle kilimleri yapan yerler varmis, annem soyledi goturuyormussun eski kiyafetlerini/pirtiklari/artiklari, hop kilim yapiveriyorlar sana :-) Yoksa elde olmaz oyle beyaaaa :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o balina! Kot kumaşlarımı ayırdım hep, bir gün benim de bir balinam olacak:))
      Kilim olayı şahane, penyelerle falan daha kolaydır ama kot kumaşıyla bilemedim. Anneni bahsettiği yerleri duymuştum ancak hala var mıdır acaba emin değilim, araştırmak lazım:)
      Hadi bak, arada çıkıp gel böyle. Alıştırma turları senin için, devam et artık bloğuna:)
      Öpüyorum seni:))

      Sil
  5. O kilim nasıl yapılıyor yahu aşık oldum resmen... :D

    YanıtlaSil
  6. Her biri cok guzel de ben de kilime bayildim. En onemlisi geri donusume yaptigi katki. Bu dunya hepimizin, kaynaklari tuketirken geri donusumu gozardi etmemeliyiz. Elinize saglik, sizin paylastiklariniz da cok guzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilimi ben de çok sevdim ama yapması beni aşar:) Size katılıyorum ve geri dönüşümü hep destekliyorum. En önemlisi sanırım herhangi bir şeyi satın almadan önce durup düşünmek, gerçekten ihtiyaç var mı diye.
      Katkınız için teşekkürler...

      Sil
  7. pinterest,instagram gibi sosyal medya bana da uzak..ama çantalara bayıldım,özellikle de kareli olanlara..😁 kilimde harika..elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke hepsini ben yapmış olsaydım ama değil:) Sadece ilk fotoğraftakileri ben yaptım:))

      Sil
  8. Fotoğrafların her biri çok güzel...

    YanıtlaSil
  9. çok güzelmiş yapmak istedim ben de elimden bu tür işler gelmemesine rağmen :)))
    sevgiler iyi haftalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence gelir, kendine haksızlık yapıyorsun gibi geliyor bana:)
      Sevgiler:)

      Sil
  10. Kilime bayıldım. Hiç denk gelmemiştim ona. Pinterestte ben de dolanırım ara ara. Şu sıralar işin yapma kısmında fazlaca tembel olsam da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilimi ben de çok sevdim ama çok iş, gözüm yemiyor doğrusu.
      Pinterest`te dolaşıp kaydediyorum sadece bu ara, yaz dönemi istesem de çok verimli olamıyorum ne yazık ki.

      Sil
  11. Pinterest benim de favorim bir sürü sayfam var. Habire resim biriktiriyorum. Evde oturacağım günleri bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinterest öyle bir yer zaten, biriktirip duruyoruz:))

      Sil