27 Aralık 2018 Perşembe

Yılın Son Yazısı Hakkımı Kullanıyorum


Yazıp yazıp yarım bırakıp kaydettiğim onca yazıdan sonra bu senenin blog açısından verimli geçtiğini söylemek zor. İnişli çıkışlı ve blog ile ilgili planladığım pek çok konuda yerimde saydığım bir yıldı. En çok etken sanırım üzerimdeki motivasyon eksikliğiydi. Malum, internet dünyası içinde bloglar artık üvey evlat (benzetmemi hoş görün) muamelesi görüyor. Eskisi gibi okunmuyor diye şikayet ettiğimiz bloglara çoğumuzun bildiği üzere bir hamle de Google`dan geldi. Google, Google Plus`ı güvenlik açığından dolayı ağustos 2019`da kapatacağını duyurdu. (Google duyurusu ya da Sosyal Medya Kafe`de okuyabilirsinizHepimizin iyi ya da kötü kullandığımız, kimimizin gruplar kurduğu, kendi/başkasının yazılarını paylaştığı ve yorumladığı bir sosyal platformdu. Kapanması zaten az okunan bloglar için yazık oldu! Şahsen takip ettiğim çok sayıda blog vardı.
Bu haberin etkisi geçmişti ki bu kez de birçoğumuzun yine yakından tanıdığı ve yazılarını paylaştığı Hürriyet Yazarkafe`nin de sessiz sedasız kapandığını öğrendim. Düşündükçe anlam veremiyorum, sebep ne olursa olsun biz üyelerine bir mail atıp durumu duyuramaz mıydı? Ya da onu da geçtim, genel bir duyuruyu da mı hak etmedik? Bunu bir kenara bırakırsak okuduğum yorumlardan sonra net anladığım kapanmasının bizler için iyi olduğu yönünde. Yine de haber vermeye tenezzül etmemeleri hiç hoş değil. 
Özetle 2018 yılı biterken anladığım önümüzdeki maçlara bakacağız, kendi yağımızla kavrulmaya devam edeceğiz. Buraları bırakmaya niyetimiz yoksa eğer (ki yok) bu işe daha çok asılmamız şart. Bunları buraya yazarken aslında sizden çok kendime söylüyorum. Bu sebeple gamlı baykuşluğu bir kenara bırakıp, yılın son paylaşım hakkımı aslında yapamadığım bir top için kullanıyorum:) Yapamadığım derken abartmıyorum. Açıldığında kağıttan yapılmış bir top olacaktı ama katladığım parça sayısı yeterli olmayınca yarım ay gibi açıldı, hemen işin kolayına kaçıp kart yaptım. Top için daha çok daire kesmeliymişim. O değil de yapıştırma işi sıktı beni, bir de açınca yırtıldı bazı yerlerden. Gördüğünüz gibi her "kendin yap" projesi mutlu sonla bitmiyor:) Gidin hazırını alın:)

Herkese mutlu yıllar!


32 yorum:

  1. Semicim lütfen buraları terk edeyim deme, elişi projelerin olsun, gezi ve çeşitli konulardaki yazıların olsun hepsini severek ve ilgiyle takip ediyorum, bir müddet bende artık kimseler yok okumuyor gibi düşünsemde öyle değilmiş, o eski günlerdeki gibi değil elbette ama bu kadarına da şükür yine ufak da olsa bir topluluk mevcut o yüzden yazmaya, üretmeye devam..
    Şimdiden sağlıklı, mutlu ve sizi hayalinizdekilere götürecek bir yıl dilerim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya`cım çok teşekkürler canım. Ben de seni zevkle takip ediyorum. Bizbize yeteriz yine de, biz de bırakmayalım da:)
      Yeni yıl bize yazı bereketiyle gelsin, sağlık ve mutluluk getirsin. Sevgiler Derya`cım:)

      Sil
  2. Yazarkafe güzel bir platformdu. Kapanmasına üzüldüm ben de. 2019 umarım herkesin gönlüne göre olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarkafe`yi ben de seviyordum aslında. Ama yorumlara bakınca iyi oldu diyenler çoğunlukta. Nice mutlu yıllar ve bol yazılar diliyorum... Sevgiler...

      Sil
  3. Yarım topta güzel olmuş ama :) 2018 yılı benim için de oldukça zor, ağır ve blogum açısından verimsiz bir yıl oldu. Yazarkafe ile ilgili düşüncelerim ise tıpkı senin gibi. Dilerim yeni yıl, hepimiz için çok daha verimli ve enerjisi yüksek bir yıl olur. 2019'da her şey gönlünce olsun. Mutlu yıllar Semi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin açından zor bir yıldı tahmin edebiliyorum. Ben de babamı yaklaşık 16 yıl önce kaybettim. Nur içinde yatsınlar...
      Yeni yıl hepimize sağlık ve mutluluk getirsin, bloglarımıza da bol bol yazı. Sevgiler...

      Sil
  4. ay yok bize bişi olmaz yaaa. arkadaşlarımız bir büyük blog keşif etkinliği düzenledi çok büyük bir topluluk oluştu, kışa girerken o kadar çok yeni blog geldi ki yetişmek zor onlaraaa :) çok eğlenceli büyük bir blog çevremiz var, şimdi bir grup da blog etkileşimi diye bişi başlattı :) ya çok eğlenceli zevkli heycanlı kiii, sık girersen tadını alırsın yineğğğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşif etkinlikleri yapılıyor tabii, arada denk geliyorum. Ama yine de ah o eski günler diyorum:))

      Sil
  5. Keşke ilk yazmaya başladığım yıllardaki gibi olsa bloglar. öyle keyifliydi ki... Yine de yazmaya devam ediyorum inatla ben. verdiğim emeğe kıyamıyorum bir de telefonda yazmak zor geliyor bana. instagramı kullansam da blog dostluklarını bulamıyorum. umarım yazmaya devam edenler olur yine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet o ilk heyacanlı günler yok gerçekten. Öyle kalsaydı birçok kişi de bırakmamış olurdu. Instagram bloğun yerini doldurmaz. Biz burda yazmaya devam edelim:)
      Sevgiler ve mutlu yıllar...

      Sil
  6. "Yazamadım, pardon!" minvalindeki bu yazını okurken bile seni ne çok özlediğimi fark ettim. Bu sene motivasyonu düşük olan arkadaşlardan biri de benim. Onca sebebi var bu durumun. Neticede üzgünüm ama başladığım yazıları bitirecek motivasyonu bulamıyorum kendimde. Amma velakin en mutlu olduğum yerlerin başında blogum geliyor. İçimi döktüğüm, çok güzel dostlar edindiğim yer burası. Ara ara tökezlesem de yine de bırakmayacağım. Kimse okumazsa döner döner ben okurum :)
    Nice mutlu seneler diliyorum güzel Semi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen yine de bana çok göre çok daha sık yazdın. Benim bu sene taşınma telaşına motivasyon düşüklüğü de eklenince sınıfta kaldım resmen:) Yazmak lazım, blog gibisi var mı ya:) Ben de sana mutlu ve bol bol gezmeli bir yıl diliyorum Özlem`cim:)

      Sil
  7. Merhaba,
    Uzun zamandır blogları, bu arada sizin bloğu da takip edemedim. Elbette çok şey kaçırmışımdır.
    İnşallah yeni yılda, yeni bir heyecanla bloglarınızdan yararlanmaya çalışacağım.
    Her gününüzün yeni olmasını, her anınızın mutlulukla dolmasını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sabahattin Bey, size de sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim.

      Sil
  8. Merhaba,

    Benim de yazarkafe ve google plus'ın kapanacağından haberim yoktu açıkçası... Kötü olmuş. Ben de bir süredir bloga yazamıyorum aslında :( Bol gezi dolu mutlu seneler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kaan, sana da sağlıklı ve mutlu (ve tabii bol yazmalı) bir yıl diliyorum:)

      Sil
  9. Nice güzel yıllara Semi :)

    YanıtlaSil
  10. Nice güzel yıllar olsun.Bol yazılı,güzelliklerle dolu ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gecikmiş de olsam ben de güzellikler diliyorum yeni yılda:)

      Sil
  11. Biz bir birimizi buluruz...Şimdi olduğu gibi elinize saglik harika çalışma icin

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar bloğunuzu yeni keşfettim, ne kadar güzel çalışmalarınız var. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. çok uzun zamandır bende bloğa ara vermiştim bir iki ay önce sıkı bir dönüş yaptım ve buradaki ortamın hiçbir sosyal medya ortamına benzemediğine alınan tadın çok farklı olduğuna bir kez daha kanaat getirdim.bu arada top çok şık olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Burası başka hiçbir yere benzemez:) Ben de bakayım bloğunuza, epeydir okumadım:) İyi ki döndünüz.

      Sil
  14. Yazarkafeyi çok etkin kullanmadım ama bence kapanmaması gerekiyordu. Bloggerlar için önemli bir hedef alanıydı. Teşvik yaratıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglar için fena bir ugulama değildi bence de. Kapanmasına hala anlam veremiyorum.

      Sil