16 Ocak 2019 Çarşamba

Çantamı Pek Sevdim

Bu güzel çantayı gururla ben ördüm demeyi isterdim ama beni tanıyanlar bilir, hiç anlamam tığ, örgü, yün, dantel vs. işlerinden... Çocukluğumda hem annem hem ablalarım o kadar çok ördü ki başlamak için hevesim bile kalmamış demek. Birkaç sene önce merak edip biraz olsun öğrensem mi diye elime tığ aldığımda ne kadar yeteneksiz olduğumu da anlayıp konuyu sessizce kapattım:) Kendim yapamasam da ilerleyen zamanlarda eskiden pek de hazzetmediğim dantelle aramı ısıttım, eski anlayışla değil ama evin düzenine uydurup başka şekillerde yorumladım. Dantel demişken annem sağ olsun bizim evde hâlâ hatırı sayılır derecede dantel mevcut. Bol dantelli çocukluk dönemi geçirenler konuyu anladı:)
Aşağıda gördüğünüz çanta konusuna gelirsek; bu güzellik bana ablamın yılbaşı hediyesi olur. Bu tığ işi çantanın modelini de, boyutunu da, renklerini de pek sevdim. Burdan da yazayım, emeğine sağlık abloş.💕 Söyleyenlerin yalancısıyım kolay bir modelmiş. İlgilenenler veya yapmak isteyenler olur belki diye yakından çektim. 

Bu güzelim çantayı böyle kendi halinde bırakmadım tabii. Hem biraz tokluk versin hem de kullanırken sarkmasın diye elimdeki gri kumaştan astar diktim. Nihayetinde kıyısından köşesinden elim değdi yani çantaya:) Aynı şekilde çantanın parçaları gibi kumaşı da kesip makinede birleştirdim. Çantaya dikerken şık durmaz diye makine dikişini tercih etmedim, göz kararı astarı kıvırıp sarı nakış ipliği ile elde diktim. (bakınız fotoğraflar) Çok güzel durdu, içime sindi gerçekten.

Tığ, örgü işi deyince marifetli ve aynı zamanda blog yazan isimleri de burda anmadan geçmek olmaz. Mesela yıllardır severek takip ettiğim Derya`cım blog yazmayı hiç bırakmadı. Benim gibi de değil üstelik, sık paylaşım yapar, elinden çıkan her şey güzeldir, özenlidir. Tanımayan var mı Derya`yı? https://derya-kuzusu.blogspot.com/ Peki ya Ezgi? İddialı değilim dese de son derece harika el işleri yapan, benim gözümde çok iyi fotoğraf çeken ve aynı zamanda müzisyen olan Ezgi`nin başarılı bulduğum rengarenk bir bloğu var, aramızda yeni sayılır ancak çok yol alacağını düşünüyorum: http://ezgissimo.blogspot.com/  Ve tabii ki örgü deyince aklıma gelen ilk isimlerden Semra, namıdiğer Smilena. Kendisi benim ilk blog arkadaşlarımdan, yaptığı her şey güzel, özellikle örgü işinde öncü desem başım ağrımaz. Eskisi gibi sık blog yazmasa da Instagram`da oldukça aktif, takip edenler iyi bilir. Tanıştığımız ilk günleri düşündüm de eskidik be Semra`cım! http://smilena-smilena.blogspot.com/ Üreten, hayata katkı sağlayan insanları ve bakış açılarını seviyorum. Sizin de var mı örgü deyince aklınıza gelen isimler?

(Şuraya hemen not düşeyim. Yanlış anlaşılmasın, en sevdiğim veya en iyi bloglar listesi falan yapmıyorum. Oturup yazmaya kalksam işin içinden çıkamam. Farklı kategorilerde yığınla blog takip ediyorum, hepsinden ayrı feyz alıyorum.)





28 yorum:

  1. Abloş'un ellerine sağlık, örgü güzel ama bence sizin katkınız o örgüyü çanta yaptı. Bunu Abloş duymasın :) Güle güle iyi günler de kullanın. El işleriyle aram eskiden iyiydi. En son geçen kış Termofor'uma kılıf ördüm. Evdeki yumaklar bana bakıyor ben onlara, karşılıklı bakışıyoruz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Rabia Hanım, çok incesiniz. Örgü de güzel bir uğraş, insan her yerde örebiliyor bu da işin pratik yönü. Dikiş pek öyle değil. Bu yüzden keşke örgü de yapsam dediğim anlar çok:) Eminim sizin elinizden de ne güzellikle çıkar. Sevgilerimle...

      Sil
  2. Semacım ablanın ellerine sağlık, hem renklerin uyumu hemde çantanın modeli çok çok beğendim, mutlu günlerde kullan sende, astar çok iyi olmuş, bende astarlı kullanmayı seviyorum, dediğin gibi daha tok ve hoş bir duruşu oluyor. Güzel satırların için çok teşekkür ederim, blog komşum ilk blog arkadaşlarımdan biri olarak yerin çok ayrı, benimde dikiş denince aklıma gelen ilk kişisin, şahane desenli hoş çantalarda seni tek geçerim, öpücüklerle.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Derya`cım. Az bile yazdım senin hakkında, çok samimi düşüncelerim bunlar. Yerin gerçekten ayrı, insan uzaktan da sevebiliyormuş blog sayesinde onu da anladım yıllardır. Öpüyorum seni:)

      Sil
  3. Son dokunuşla zaten güzel olan çanta daha da güzel olmuş. Ablacığının da senin de ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  4. Öncelikler o güzel çantayı ören ablcığının ellerine sağlık, sonra astar fikrine ve emeğine sağlık. Çok şık olmuş gerçekten de ...

    Yaptıklarıma değer verip, güzel düşüncelerini yazdığın için çok teşekkür ederim Semi, çok tatlısın.
    Kocaman sevgilerimle.. Buralara geldiğimde ilk keşfettiğim bloglardansın yerin hep ayrı.. Bloguna gelince hep bir kaffee und kuchen tadı hissediyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgi`cim çok teşekkürler. Yaptıkların elbette değerli, el emeği hepsi ve çok güzeller. Bloğunu da çok beğeniyorum, ne zaman baksam içim açılıyor, gözlerimin içi gülüyor. Az bile yazdım:) Sevgiler...

      Sil
  5. çok güzel olmuş....Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, daha çok ablamın eline sağlık diyelim:)

      Sil
  6. Bende iki çocuğumda da niyetlenmiş ama niyetiyle kalmış bir örgü severim. :)))
    Ben birde solak olduğum için desen falan da beceremiyorum. Evdekilere göre değişik bir tarzım var. Ama bu beni her zaman vazgeçirmedi tabi. Kendi ellerimle ördüğüm süveter ve panço var. Kısmet olursa artık onları el emeğim diye çocuklarıma hatıra bırakırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o solaklık bende de var, o yüzden de öğremiyorum:)) Karşıdan bakan her şeyi ters yapıyorum sanıyor:) Ama siz bana göre çok öndesiniz, süveter ve panço az şeyler değil:)
      Çocuklar olsa da yapmak lazım, sonuçta örgü akşamları tv karşısında da yapılabilir. O enerjiniz, isteğiniz varsa olur bence:) Sevgiler:)

      Sil
  7. Canım Sebuşum güzel anılarla dolsun keyifli keyifli kullan çantanı Mutlueller değince ve bu anlamlı blog yazınla daha bir değer kazandı .. Hani bende pek beğendim yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abloş, seve seve kullanacağım çantamı orası kesin:) Eline, emeğine sağlık:) Öpüyorum çok:)

      Sil
  8. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkürler. Ziyaretinize gelirim.

      Sil
  9. çantaya bayıldım hele renkleri.sizin dokunuşlarınızla daha da bir güzelleşmiş.güle güüle kullanın.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir tasarım olmuş şimdi artık el emeği kalmadı her şey fabrikalarda otomatik yapılıyor başarılar dilerim blog sayfanız yeni keşfettim takip alıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben de sizi ziyarete gelirim arada:) Haklısınız pek yok artık desek de zamanla artacağını düşünüyorum. El emeği aslında her zaman değerli, değerini bilen için. Sevgiler...

      Sil
  11. Ablanın ve senin ellerine sağlık Semi. Çok cici bir çanta olmuş, bayıdım resmen. Renk uyumları da harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de çok beğendim çantamı. Sevgiler:)

      Sil
  12. ne güzel,cicili bicili el emeği,göz nuru örgü çantası..🙂 elinize,emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok ablamın diyelim:) Çok teşekkürler:)

      Sil
  13. Bu çantalar poşet yasagından sonra çok iş yaparlar. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poşet yasağından sonra sanırım el emeği işler artacak:) Hoş hazır bez çantalar da çok ama ben yıllardır zaten dikiyorum. Ve yasaktan çoooook öncesinde de markete bez çanta ile giden bir tipim:)

      Sil
  14. Cok güzel bir canta. Eskiden tigla basit birkac canta örmüstüm ama icine astar filan dikmek beni asar 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Astar zor değil, neticesinde düz dikiş. Hatta elle bile dikilebilir.
      Teşekkürler yorumunuz için:)

      Sil