5 Şubat 2019 Salı

Dönüştürmeyi Severiz

Taşınma dediğimiz şey bana stresi, çok işi, kaos ortamını çağrıştırır hep. Hele uluslararası taşınıyorsanız bunu katlayın, neyle çarparsınız bilmem artık. Aylar öncesinden prosedürler başlar, neyi nasıl yaparız, hangi sırayla ilerleriz, ilgili kurumlar, ilişik kesmeler vs. liste listeyi takip eder. Ya kedi? Hımm, zamanında işlemlere başlamayı akıl ettiyseniz yanınızda götürebilirsiniz. Burdaki 'zamanında' nın anlamı yaklaşık 4 ay önce falan:) Ha bir de her şeyi öyle bir planlamasınız ki kedinin tüm işlemleri bitip onaylanınca çıkış yapmak için sadece 10 gününüz var! Yani bunun anlamı şu: taşınma şirketini, uçak biletlerini, diğer tüm ilişik kesme işlemlerini bu tarihe göre ayarlamalısınız. Tabii burda yazmak kolay ancak kedi başlığı altında bile çok detay var. Örneğin kontrol kapılarından nasıl geçecek, uçakta nasıl gidecek, nasıl besleriz, sakinleştirmek için bitkisel bir ilaç verebilir miyiz falan filan. (kendime not: kedi macerasından ayrı bir post yapayım) Bu sürece çocukların okul işlerini ve beraberindeki yığunla detayı da ekleyin tadından yenmez. İkisi yurt dışı olmak üzere toplamda 13. kez taşınmış biri olarak söylüyorum bunu:)
Bunlar bir yandan kafanızda yavaş yavaş otururken evde de müthiş bir kaos bekler. Yıllarca kıyıda köşede çaktırmadan biriktirdiğiniz dergiler, kitaplar, çocukların anıları, 'seramik yaptım' diye sakladığınız aslında pek de bir şeye benzemeyen kıymetli sanat eserleri(!), atmaya kıyamadığınız yığınla saçma sapan ıvır zıvırlar elinizi attığınız her yerden çıkmaya başlar. Bu gerçekten sancılı bir süreç. Bir yandan ayrılma hissinin verdiği ruhsal çöküntü, diğer yandan hiç bitmeyecek gibi gözüken bir kaosun tam merkezinde olmanın verdiği muhteşem ağırlık.

Hepimizin bildiği üzere taşınma aynı zamanda bir fırsat. Kelimenin moda anlamıyla bir sadeleşme, silkinme, kendine gelme hali. Biz de kurala uyup öyle yaptık, kitaplar, dergiler, kıyafetlerin bir kısmını ihtiyacı olanlara verdik, o dönem bazı kıyafetler için size de tavsiye edebileceğim Dolap uygulamasını kullandım. Yavaş yavaş biz böyle sadeleşirken içimizden biri için (o kendisini biliyor) sevdiği eşyalardan ayrılmak hiç kolay olmadı. Özellikle bu gördüğünüz sevimli üst gibi olanlardan. Artık küçüldüğünden zaten giymiyordu, döndük dolaştık yastık yapmaya karar verdik. Çünkü çok acil yastık ihtiyacımız vardı.😜 Giyilmekten zaten yıpranmış hali yastık olarak ne kadar dayanır bilmem ama oğlumu çok mutlu ettim bu da bana yeter.





25 yorum:

  1. Taşınmak bende de stres yapıyor...
    Dönüşüm fikrinizi çok beğendim.
    Ufkumu açtı elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Sanırım taşınmak kimse için kolay değil:)

      Sil
  2. Çocukluğumda baba meslegi daha sonrada özel nedenlerle çok taşındigim için hiç sevmem taşınmayı. Hele uluslararası daha zahmetlidir tabi. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşınmak herkes için zor sanırım. Uluslararası ise kağıt işinden dolayı daha zahmetli. Biz geçen temmuzda taşındık, zor bir dönem atlattık. Teşekkürler.

      Sil
  3. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yeni eviniz mutluluk huzur versin herdaim.
    Yastığı bende sevdim.
    Bu tip şeylere bende artık daha çok gönül ve el verdim. Insanın hoşuna gidiyor resmen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) İnsan bir şeyler ortaya çıkardıkça daha çok seviyor, daha çok yapmak istiyor orası kesin:)

      Sil
  4. Çok tatlı bir kıyafet. İnsan kıyamaz gerçekten ama siz çok güzel bir şekilde kurtarmışsınız o tatlı kulakları ve daha da güzel olmuş. Ben de eskiyen ama deseni için atmaya kıyamadığım bir bluzümü yastık kılıfı yapmak istiyorum. Belki bu yazıyla yaparım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Kıyılacak gibi değildi zaten, yastık iyi bir çözüm oldu, eskiyince kadar bir de böyle kullansın bakalım:)

      Sil
  5. Mutlu etmez mi bu yastık yahu? Harika olmuş. Yine döktürmüşsün Semi:)

    YanıtlaSil
  6. Yastık sanki sweatshirt halinden daha güzel gibi. Elinden bu işlerin gelmesi ne müthiş bir şey. Bir de sanki hiç üşenmiyor gibisin. Semi, bir de elbet taşındığını biliyordum ama çok sessiz sedasız yaptın bu işi. Tebrik ederim. Şimdi yazınca elbet kolay olmadığını anlıyorum ama çok iyi altından kalktın sanki. Maşallah :) Hiç yakındığını duymadım. Ben en azından duygusal olarak blog köşelerinde söylenirdim gibi geliyor. Taşınmanın derlenip toplanmaya dair güzel bir yanı var ama etrafın karışıklığı bende hep akıl karışıklığı da yapar. Yeni hayatında sana öyle çok mutluluk ve huzur dilerim ki. Çok öpüyorum, çoook.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ordan öyle sessiz sedasız hissedilmiş tabii haklısın. Hiçbir şey paylaşmadım o dönem. Daha saymadığım yığınla işin yanısıra duygusal olarak çöktüm. Kimseye ne dert anlatacak halim vardı ne vedalaşacak. Bu taşınmanın bir tarafı, bir de gittiğin yerde yapman gerekenler var ki hiç yazmayayım:) O dönem "ay ne güzel kurtuluyorsun burdan" diyenlerin suratının ortasına vurmak istiyordum:) Neyse, güzel dileklerin için çok teşekkürler. Bir gün Paris`e taşınma hayali gerçekleşecek olursa öncesinde beni bul konuşalım:)

      Sil
  7. Taşınmak bir anlamda hayatın detoks. Zor ama sonrası keyifli. Hayırlı ve ferah olsun yeni mekanınız. Yok yok dikiş makinesi alırsam, senden ötürü. Müthiş gaza geliyorum çünkü ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, detoks olduğu kesin. Neler biriktiriyor insan zamanla onu anlıyorsun. Çok teşekkürler güzel dileklerin için. Bence de gaza gelip al bir makine, çok şey yaparsın:)

      Sil
  8. Taşınma işinde kolaylıklar dilerim. Cidden zor bir iş. Dönüşüm süper. Bizde de varrdı bir dönem bazı kıyafetlerden ayrılamama. Çanta falan yapmıştım birkaç tanesini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşınma işi bitti, 6 ay oldu, o dönem oldukça yoğun geçtiğinden bahsetmedim bile. Anca yazıyorum:)
      Büyük oğlum pek oralı değil ama küçük oğlumda hala eşya, oyuncak bağlılığı var. Yastık olarak da fena olmadı, teşekkürler:)

      Sil
  9. Taşınmak ne kadar stres ve yorgunluk barındırsa da yeni ev, yeni ortam fazlalıklardan arınmış, derken küçük bir yanım sever birazcık :) seni de uzaklara mı gönderiyoruz? sizin için en güzeli olsun Semicim, anne bunca hünerli olunca ayrılamadıkların işte böyle güzel dönüşümlere uğrar, ellerine sağlık, sevgilerimleee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya`cım, taşınalı 6 ay oldu. İnanılmaz yoğun bir dönemdi, o yüzden pek paylaşım yapmadığımdan taşındığımı anlamamışsındır:) Güzel dileklerin için çok teşekkürler:)

      Sil
  10. Ben de olsam atamaz veya veremezdim bu
    t-shirtü semi, çocuk haklı:) bende de dönüşümler daha çok yastığa olur nedense. Taşınma kelimesini duyunca ürperiyorum. Altinci yılda kendi evimize taşınarak şimdilik bu maceraya son verdik😀
    Mutlulukla yaşayın semi'cim. Yagmurlu ve serin bir bursa sabahindan sevgiler kucak dolusu💕🙋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de kendi evimizdeydik Nagehan, 9 senedir. Ancak artık yerleştik demek zor bizde, hayat bize başka bir yol gösterdi.
      Yastığı beğenmene sevindim, sen zaten seversin böyle eskileri değerlendirme işlerini:) Bursa`ya benden çok selamlar, yakın zamanda görüşmek üzere:)

      Sil
  11. Ya kedi? :D Bende her zaman dönüşümün önemine vurgu yapmışımdır, atmayın dönüştürün teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi:) Onsuz gidemezdik, en çok ona göre ayarlandı her şey:)
      Dönüşüm olmazsa olmaz, bloğumda birçok paylaşım var bu konuda. Teşekkürler yorumunuz için:)

      Sil
  12. Çok şirin olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil