4 Mart 2019 Pazartesi

Gelişen Teknoloji ve E-ticaret


Gelişen Teknoloji ve E-ticaret

İnternet teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, alışveriş yöntemleri de gelişmiştir. Bu durumu fark eden firma sahipleri, internet pazarına yönelmektedir. Online satış platformu olmayan firmalar da, internet siteleri üzerinden alışveriş imkanın sunulduğu, e-ticaret siteleri kurmayı istemektedirler. Bu bağlamda e-ticaret sistemleri geliştirilmiştir. Ancak konuya tam olarak hakim olabilmeniz için, b2c nedir, bilmeniz gerekmektedir. Böylece internet üzerinden yapacağınız satışların oranını hızlı şekilde arttırmanız mümkün olacaktır. Online satış sitesi açmak ya da hâlihazırdaki sitenizi geliştirmek için, e-ticaret sistemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için, Kobisi ile iletişime geçebilirsiniz.


 B2c Nedir

E-ticaret sisteminde, b2c ve e-ticaret sistemleri yöntemi sıklıkla kullanılmaktadır. İngilizce bir kavram olan b2c açılımı, ‘business to customer’ şeklinde yapılmaktadır. B2c pazarlama, üreticilerin müşterilerine sattığı ürünleri, e-ticaret sistemleri üzerinden sunması anlamına gelmektedir. E-ticaret macerasına atılmak istiyorsanız sanal ticaret konusuna tam manasıyla hakim olmanız gerekmektedir. Çünkü baktığınız zaman, büyük sanal marketlerin ve web portallarının sektörde yer aldığını göreceksiniz. B2c nedir sorusuna aldığımız cevaplar doğrultusunda, hızlı bir şekilde doğru site kurulumu için, Kobisi gerekli desteği sağlamaktadır.


 B2c Avantajları

E-ticaret konusunda ürününüzün ve markanızın satış oranlarını arttırmak niyetinde iseniz, internet üzerinden satış tekniklerini öğrenmeniz gerekir. Günümüzde en iyi b2c siteleri, bu şekilde hareket etmektedir. Ayrıca b2c marketing ve e-ticaret sistemleri sektörlerinde yer almak istiyorsanız, öncelikli olarak yapmanız gereken şey SSL sertifikası almaktadır. Böylece e-ticaret sistemleri içinde veri güvenliğine sahip olan bir site oluşturma olanağına erişebilirsiniz. Bunun yanında, müşterileriniz sizin güvenilir bir sanal market sitesi olduğunuzu da anlayacaktır. Genel olarak b2b b2c nedir ve b2b ile alakalı soruların kapsamı bu şekilde karşımıza çıkmaktadır.

B2c siteleri e-ticaret sistemleri kapsamında olmanın başka avantajları da vardır. Yılın her günü ve saatinde sipariş almanız mümkündür. Aracısız olarak müşterilere ulaşmanın önü açılmaktadır. Ayrıca b2c e-ticaret yöntemiyle, müşterilerin ihtiyaçlarını gözlemleme ve buna göre satış teknikleri geliştirme olanağına sahip olursunuz. Bu da, başta b2c olmak üzere, b2b b2c nedir sorusuna cevap niteliği taşımaktadır.


B2b Nedir

Sektörde e-ticaret sistemleri bakımından bir yol daha bulunmaktadır. Bu da b2b yöntemi olarak adlandırılır. E-ticaret yöntemini kullanacak olanların birçoğu, b2c nedir, sorusuyla orantılı olarak, b2b b2c nedir, diye de sormaktadır. İnternet üzerinden satış yapacaksanız ilgili kavrama hakim olmanız gerekmektedir. Aslında, b2b b2c nedir, şeklinde baktığınız zaman b2b seçeneğinin, “business to business” yani firmalar arası satış ve pazarlama yöntemi olduğunu göreceksiniz. Bu yönteme başvuracaksınız, ürünlerinizi başka firmalara satmanız konusunda teknikler öğreneceksiniz. E-marketing yapacaksanız b2b ve b2c yöntemleri arasındaki farkları da bilmeniz gerekir. Özellikle b2b yönteminde, markanızın, farkındalık konusunda müşterilere yardımcı olduğunu unutmamalısınız. Bir diğer satış yöntemi olan b2c sisteminde ise, markanızın satın alma konusunda müşterileri teşvik etmesi ve kendine bağlaması şarttır. Alanında uzman kişilerin iş birliği ile destek veren Kobisi, b2b b2c nedir, hakkındaki tüm sorularınızı ücretsiz olarak cevaplıyor. Sisteme hakim olmak, internet üzerinden yapacağınız satışların artması ve kârınızın yükselmesi için siz de harekete geçin.

4 yorum:

  1. Bilgiler için tesekkurler
    E ticaret girişimlerim hep fiyasko oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Benim bir tecrübem yok bu konuda. Sanırım çok kolay olmasa gerek.

      Sil
  2. eticaretle pek ilgim yok ama ilerde olursa buradaki bilgilerden faydalanabiliriz,elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil