6 Aralık 2019 Cuma

Nihayet Döndüm

Sene sonu bu kadar yaklaşmışken bloğumu "2019`da terk edilen bloglar listesi"ne aday olmaktan çıkarmak için harika bir gün! Aylardır nerelerdeydin, ne yedin, ne içtin derseniz buna verilecek cevabım elbette çok ama içlerinden sadece bir tanesi gerçek: canım hiç istemedi, içimdeki dirence de engel olamadım. Sonuç: çok sevdiğim bloğumu yapayalnız bıraktım. "Haftaya kesin yazarım" olmadı bu ay kesin... diye diye, yığınla bahaneler öne sürüp o bir türlü başlanmayan pazartesi diyetlerine döndürdüm olayı. Bu durumdan dolayı kendimi ayrıca tebrik ediyorum. Şimdi bunca birikmiş konuyla ne yapsam; yaz tatilini mi anlatsam, gezdiğim onca güzel müzeyi mi, ailemle ve dostlarla geçirilen şahane zamanları mı... En iyisi sondan başlayayım, yani son dönemde beni en çok meşgul eden şeyden.

Bilenleriniz var zaten, dikiş benim yıllardır vazgeç(e)mediğim hobim. Her hobi gibi dikiş de insanı rahatlatır, mutluluk kaynağıdır, evde biraz fazlaca kaos yaratır, ancak sonucu görünce insana gururla karışık 'dünyayı nasıl da kurtardım' hissi verir... Hele yaptıklarınız beğenilir ve karşılık bulursa sizden mutlusu olmaz. Çünkü elinizden çıkan her neyse bir bağ kurduğunuz gerçek, yani öyle al-sat durumundan çok farklı. Dolayısıyla bir klişe gibi duran #handmadewithlove etiketinde gerçeklik payı çok. Sevmeden, istemeden el emeği yapılmıyor. Seçtiğiniz malzemeden, hayalini kurduğunuz ürüne kadar geçen her aşamada emek ve mutluluk saklı. Bu sebeple hayattan maksimum keyif almanız için herhangi bir hobiden daha iyi bir tedavi düşünemiyorum.

Gördüğünüz fotoğraflar benim ETSY`deki küçük dükkanımdan. Malum aralık ayı, yılın bu en renkli ve ışıltılı döneminde üretmek artı bir keyif benim için. Size de ilham olur belki. Yapamam demeyin, birazcık dikişten anlıyorsanız hiç zor şeyler değil. Sevdiklerinize minik şeyler hediye etmenin tam zamanı değil mi zaten?


Not: Dükkanı merak edenler için adresim: https://www.etsy.com/de/shop/Craftkuche 

50 yorum:

  1. Hoş geldiniz diyelim o halde:)

    YanıtlaSil
  2. Hoş geldin, iyi ki döndün.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin Semicim :)
    Bayılıyorum diktiklerine. Ellerin dert görmesin ve umarım 2020'de bloğunda daha sık yazı görürüz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esen`cim, benim de dileğim o yönde:)

      Sil
  4. etsy kolaylıklar başarılar. hepsi çok şirin. hoşgeldin madeeem blogunu da dik biraz hihi :)

    YanıtlaSil
  5. Blogunuzu zevkle takip ediyorum.Vakit ayırmak isterseniz,yeni açtığım bloguma sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkürler. Bloğunuza uğrarım, hayırlı olsun:)

      Sil
  6. Blog ihmal etme konusunda yalnız olmadığımı görmek iyi geldi 😊 Yeniden yazmaya başlamana da pek sevindim. Etsy'deki ürünlere, el emeği göz nuru eserlerine bayıldım. Bereketli olsun. Muhabbetle değerli dostum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müge Hanım, çok teşekkürler. Desteğinizi ve içten samimiyetinizi her zaman hissediyorum, çok naziksiniz. Sizinle tanıştığım için çok şanslıyım. Sevgiler...

      Sil
  7. Hoşgeldin Semicim, iyi yaptın öyle terk edilmişlerden olmasın burası, keyifle takipteyim her zaman, dikişler şahane yine, kumaşlar da ayrı. Dükkanın hayırlı olsun bu arada, bol satışlar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Derya`cım. Bloğa yazmadığım süreç resmen dert edindim kendime, o kadar alışmışız ki demek:) Etsy fena gitmiyor, çok kalabalık bir platform olduğundan yer edinmek kolay değil. Deneyeceğim bakalım:) Öpüyorum çok:)

      Sil
  8. Ah nihayet geldin ve bu gelişle inşllh hızlı bir başlangıç yaparsın.yazılarını,
    yaptıklarını çok özledik, ne iyi ettin tekrar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Buket`cim, umarım hızla devam ederim ben de:)

      Sil
  9. Hoşgeldin canim :) Ben de hem varım hem yokum gibi blogda uzun zamandır. Önceki kadar blog ziyaretlerine zaman ayıramıyorum. Arada bir toplu ziyarete çıkıyorum ben de:)
    Ellerine sağlık, el işi hobiyle uğraşmanın tadına yeni vardım gazeteden geri dönüşüm biblolar yapmaya başlayalı beri. Dükkanı inceliycem şimdi. Selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aytül, zaman ayıramama meselesi bende de var. Her gün düzenli bakmadığımdan kaçırıyorum, ancak birkaç bloğa göz atıp çıkıyorum.
      Hobiyle uğraşmak kadar güzel bir şey yok. İnsan yeter ki istesin, her yaşta kendine göre bir hobi bulur. Bloğuna baktım, yaptığın bibloları gözüm aradı ama bulamadım. Mutlaka koymalısın bence. Sevgiler...

      Sil
  10. Güzel görünüyorlar; ellerine sağlık :) Tabii ki ilham da dilerim senin için :)) Bazen kaybolup gelmek güzel oluyor, bıraktığın yerin değerini anlıyorsun :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Evet, arada mola vermek iyi geliyor ama çok uzatmamak lazım. Yoksa yeniden başlayacak gücü de bulamıyor insan:) Benden de neşeli selamlar, sevgiler:)

      Sil
  11. ne şahane bu ürünler
    el emeği göz nuru
    bravo sana
    üreten kadınları çok takdir ediyorum
    öpücükler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatma`cım. Elimden geldiği kadar üretmeye çalışıyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  12. Bende aylardır aynı durumdayım :)
    Geçenlerde nihayet elime kanaviçe alıp başladım. Gündüz yapamasam da ,çocuklar iğneyle kendine zarar vermesin diye, onlar uyuduğunda yapıyorum az az.
    Ortaya birşey çıktıkça seviniyor cidden insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az da olsa yapmak lazım, insan yapmaya yapmaya köreliyor resmen:) Ortaya çıkan kendi eserin olunca pek bir seviniyor insan:)

      Sil
  13. Ne iyi yaptın geldin Semi, özletme kendini. Ama en doğrusunu yaptın içinden gelmiyorsa yapacak bir şey yok tabii. Dilerim bol bol seni okuruz, yaptıklarını görürüz.

    Hepsi de nasıl güzel, nasıl özenli ve en önemlisi kumaş seçimlerin bayılıyorum <3
    Ellerine emeğine sağlık
    Kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ezgi`cim. Kumaşlar resmen tutkum, iyi bir kumaş gördü mü kendimi kaybediyorum:)) Çok detaylı işler dikmiyorum zaten, işi gösteren kumaşlar zaten:)
      Kanada`ya bol sevgiler, öpücükler...

      Sil
  14. Hoşgeldiniz,Hamburgdan yazdığınızı bilmiyordum..Hediyelikler de ne güzelmiş cicili bicili..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk, bir süredir öyle. Yaklaşık 1,5 yıldır falan. Daha önce Bursa`daydım:)
      Yaptıklarımı beğenmenize sevindim:)

      Sil
  15. Merhaba. Blogunuz oldukça dolu ve yararlı bilgiler barındırıyor.Emeğinize Sağlık.Eğer zaman ayırmak isterseniz,yeni açtığım bloga göz atıp takip ederseniz beni oldukça mutlu edersiniz.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Sen blog yazmayı ben de epey uzun süredir blogları okumayı ihmal etmiştim. Bugün öğle yemeği üstüne çay içerken RSS’imde birikenlere bir göz atayım dedim ve hem yeni yazınla mutlu oldum hem de ellerinden çıkan harika ürünlerle göz banyosu ettim 😎 Dur ya ben en iyisi seni arayayım, uzun zaman oldu konuşmayalı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Evren, blog okumayı ben de çok ihmal ettim. Bazen okusam da yorum yazmayı unutuyorum ya da yazdım sanıyorum. Yaptıklarımı beğenmene sevindim, çok teşekkürler. Seni aramak benim de aklımda, ya çok geç oluyor ya da ben uygun olmuyorum. Denk getirmemedim bir türlü. Sevgiler...

      Sil
  17. Hoş gelmişsiniz Semi hanım. Blogunuzu ihmal ettiniz ama boş durmamışsınız. Ellerinize sağlık, hepsi çok güzeller. İşlerinizde başarılar, bol kazançlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum:) Evet, ara verdim ama boş durmadım gerçekten:) Çok teşekkürler Rabia Hanım...

      Sil
  18. Hoş geldiniz. Her gidişin bir dönüşü var sanıyorum. Ben de bir kayboldum sonra daha iyi geldiğimi farkettim. Arada uzaklaşmakta fayda var. Sizin gibi kalemi güçlü ve keyifli yazarlar olmalı, okunmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de hoş geldiniz. Evet, biraz ara vermek iyi geliyor insana. Çok uzun ara verince de olmuyor, tekrar başlamak zor geliyor. Arasını bulmak lazım. "Kalemi güçlü" kısmını okurken utandım, sizler dururken... Yine de teşekkürler...

      Sil
  19. mutlu yıllar diliyorum
    öpücükler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Sana da mutlu yıllar, sağlıklı ve huzurlu nice yıllara!

      Sil
  20. Hoş geldin :) sevgi ile ürettiklerin çok güzeller, şansları bol olsun :)

    YanıtlaSil
  21. Ben de bir hoş geldin demek istiyorum. Gerçekten çok güzel işler çıkartıyorsun ve eminim pek çok kişiye de ilham oluyorsun. İyi yıllar Semi, ailenle birlikte sağlıklı mutlu yeni bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatma`cım, umarım hepimiz için mutlu ve sağlıklı bir yıl olur. Öpüyorum:)

      Sil
  22. Semi hoş geldin :) blogunu ihmal etmek konusunda yalnız değilsin ama! Bu yıl benim de durumum farklı değildi. Pek çok şey yaşadım! (güzel olduğu kadar zorlayıcı) ama yansıtamadım. Yıllar geçtikçe hayatın yükü mü ağırlaşıyor? yoksa biz mi yavaşlıyoruz!? bilemedim:) 2020'ye sayılı günler kala böyle renkli bir postla görünmen çok hoş olmuş. El emeği işlerin her birini çok beğendim. Ellerine, emeklerine sağlık. Yeni yılda her şey gönlünce olsun. Sevdiklerinle birlikte, sağlıkla, mutlulukla...sevdiğin uğraşlarla, dolu dolu yaşaman dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esin`cim yalnız olmadığıma sevindim:) Hayatın yükü mü desem bilemedim ancak hayatın ritmi değişti, öncelikler değişti belki de. Yaptıklarımı beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler güzel yorumun için. Umarım hepimiz için sağlıklı, mutlu ve üretken bir yıl olur.

      Sil
  23. Döndüğünüze sevindim, bazen oluyor yazmak istemediğimiz zamanlar. Yaşam kendi akışını belirliyor. Her biri çok güzel. Elinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil