27 Şubat 2020 Perşembe

Konforlu Alanlar İçin Doğru Kanepe Seçimi

Konforlu Alanlar İçin Doğru Kanepe Seçimi

Yeni bir kanepe almaya karar verdiniz fakat yaşam tarzınıza ve zevkinize uyan en iyi kanepeyi nasıl seçmelisiniz emin değilsiniz. Satın almadan önce, onu nasıl kullanacağınız ve odanız için hangi stilin en uygun olacağı gibi çeşitli nedenleri göz önünde tutmanız gerekir. Evinizde uzun süreli kullanım için uygun modeli seçerken görünüm, boyut, stil ve konforu da düşünmeniz gerekir. Bu nedenle satın almadan önce kanepe modellerini inceleyerek tüm aileye uygun olduğundan ve iyi bir sırt desteği aldığınızdan emin olun.


Kanepenizi Nasıl Kullanacaksınız? 

Kanepenizi ne tür bir kullanım için alacağınızı belirlemek, ihtiyacınız olan özelliklerin çoğunu seçmenizde yardımcı olabilir. Öncelikle dinlenmek, okumak veya TV izlemek gibi günlük aktiviteler için mi kullanılacak, yoksa sadece ara sıra resmi bir ortamda mı kullanılacak? Ya da ekstradan depolama alanı ihtiyacınızı da mı karşılasın? Görünümü önemli olsa da tek başına yeterli değildir. Kalite ve rahatlığını da düşünmelisiniz özellikle fazla zaman geçirmeyi planlıyorsanız.

Hangi Koltuk Modeli Size En Uygun?

Nasıl kullanacağınızı belirledikten sonra oturacağınız alana en iyi hangi model hizmet edecek belirleyin. Küçük alanlar için ikili kanepe veya L kanepe ideal olacaktır. Çok fazla yer kaplamaz ve dekorasyon aksesuarları kullanımına imkan verir. Geniş bir oda için ise üçlü kanepe modelleri uygun bir seçim olacaktır. Misafir ağırlamayı seviyorsanız yatak olabilen çekyat kanepe modellerini de tercih edebilirsiniz.



Doğru Modeli Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar? 

Döşeme Seçimi: Kanepenin rahatlığı, kullanım şeklinize ve zevkinize göre döşeme kumaşını da belirlemeniz gerekiyor. Hangi kumaş türü sizin için daha uygun olacaktır. Deri kumaşlar mı? Leke tutmayan ya da kolay temizlenebilen teflon içerikli kumaşlar mı? Şönil kumaş gibi daha az terleten kumaşlar mı? Evinizin dekorasyonuna göre kumaş rengi de önemli olacaktır. Açık tonlarda kumaşlar evinizi daha ferah gösterecektir. Fakat küçük çocuğunuz var ise üzerine dökülecek yiyecek ve içecekleri de göz önünde bulundurarak karar vermeniz gerekir. Eğer diğer mobilyalarınız açık renkte ise koyu renk ile kontrast yaratarak evinize hareketlilik katabilirsiniz. Ürün özelliklerini okuyarak kumaş ve kanepe hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca trendleri takip eden biriyseniz desen seçimine de önem verebilirsiniz. Daha dinamik ve yenilikçi bir görünüm için sade koltuk rengi üzerine farklı desenlerde minderlerle canlılık sağlayan modelleri de değerlendirebilirsiniz. Minderler: Koltuk minderleri sağlam ve esnek olmalı ve kanepe çerçevesine tam oturmalı. Minderler, bastırıp bıraktıktan sonra şeklini geri kazanması gerekir. Basıldığında eski şekline dönmeyen bir yastık, çirkin görünecek ve üzerine oturduğunuzda rahatsız olmanıza neden olacaktır. Rahatça sığmayan yastıklar da şeklini çabucak kaybeder ve kenarlarda göze hoş gelmez. Doğrama: Çerçeve parçalarının bir arada tutulduğu yöntem hemen belli olmasa da, ahşap dübeller, çift ahşap dübeller, ahşap köşe blokları veya metal vidalar ve braketlerle birleştirilen çerçeveleri arayın. Asla sadece zımba, çivi veya yapıştırıcı ile monte edilmiş bir model satın almayın, ancak bunlar ek takviye sağlamak için kullanılabilir. Koltuk Kolları: Eğer çocuklu bir aile iseniz kanepe kollarının sağlamlığından emin olun. Hangi malzemeden üretildiğine de dikkat edin. Kanepe satın almak büyük bir yatırımdır . Hiç kimsenin aceleci ve kötü düşünülmüş bir satın alımdan kaynaklanan hayal kırıklığına ve pişmanlığına ihtiyacı yok. Koçtaş web sayfasını ziyaret ederek kanepeler hakkında yorulmadan açıklama kısmından detaylı bilgi alabilirsiniz. Size en uygun modelleri değerlendirerek seçimizi kolayca yapabilir ve koçtaş güvencesi ile kolayca satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder