20 Haziran 2014 Cuma

Çoluk Çocuk Evi

Artık tatil modu, okullar kapandığından beri evdeki düzen kimlere emanet bilmiyorum. Bir sabah oluyor, bir akşam... Vakit dediğin nankör şey geçip gidiyor işte.
Büyüdüklerinden dolayı her fırsatta "gel şunu yapalım, bununla oynayalım" pek mümkün değil. Artık onların da keyiflerinin kâhyası var, bazen canları istemiyor, bazen bambaşka bir şey istiyor. Hepsinden zor olan ise ikisinin de ortak zevkini bulmak!

Bu kez oldu!


Okulda sene içinde resim dersinde kullandıkları pastellerin geri kalanını her sene olduğu gibi tüm okul eşyalarıyla birlikte eve getirdiler. Birkaç sene önce de paylaşmıştım, hatırlayanlarınız olur mutlaka. Pastelleri rendeleyip, silikon kalıpla fırınlamıştık. Baktık gerekli malzemeler mevcut; pasteller hazır, daha önce de kullandığımız silikon kalıplar da var, hazır istek de var, biz de tekrar yapalım dedik.
Bu kez rendelemeden zaten ufalmış olan parçaları isteyen istediği renklerde küçük silikon bölmelere koydu. Rendelemeyince işin süresi çok kısaldı tabii.
200 derece fırında yaklaşık yarım saat erimesini seyrettik. Çıkarırken dikkat etmek lazım, çok sıcak ve cıvık. Olumsuz olabilecek konu ise ısınan pastellerin kokusu bir süre mutfağı kaplıyor, iyi havalandırmak lazım. Öte yandan kalıplar çok çok iyi temizlenmediğinden tekrar kurabiye için falan kullanılmaz.

Alıştığımız sonuca ulaştık! Kai Felix biraz acele edip tam soğumasını beklemediğinden bir tanesi kalıptan çıkarırken kırıldı. Ben daha bir şey demeden savunmasını da "ne olacak, ben çocuğum ya!" şeklinde yaptı:)

24 yorum:

  1. Bunları tekrar kullanmak da çok zevkli oluyordur değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zevkli. Ama şunu belirtmem lazım çok ince boyamalar zor yapılıyor, daha çok bol boyamalı yerler için:)

      Sil
  2. Sevgili Semi yaptığın her işi çok seviyorum.Çünkü çok içten , zevk ve keyif alarak yapıyorsun. Pinterestte gördüğüm bu fikri bir süredir yapıyordum ama sen yapınca daha güzel geldi gözüme :)
    neyse bu arada Kai Felix beni güldürdü çok ... Öpüyorum kendisini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel yorumun için:) Severek yapma işinin özünde çocuklar var, beni de onlar gaza getiriyor:)))

      Sil
  3. Kokuyu solumak zararlı değildir dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarar derecesini bilemiyorum açıkcası. Biraz plastik gibi koktuğuna göre yararlı değildir sanırım. Pencereyi, kapıyı açtım yaparken, koku çabuk çıksın diye. Zaten çok sık yaptığımız bir şey değil, en son 3 sene önce yapmışız.

      Sil
  4. Koku olayı olmasa Nisan'la birlikte yapardık:))) Söyleyeyim de kendi evinde yapsın:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi havalandırdım, kalıcı bir koku oluşmuyor neyse ki:)

      Sil
  5. Evde iki erkek çocukla koca bir yaz tatili geçireceğimden her türlü önerin çok kıymetli Semi :) Bayılacak benim oğlancıklar bu boya işine :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler yapmak lazım iki oğlanla. Başka türlü vakit geçmez, tatil uzun:)
      Neyse ki benimkiler seviyorlar bir şeyler yapmayı. Eskisi kadar kolay değil ama gene de buluyoruz arada yapacak bir şeyler:))
      Bu boya işinde dikkat et yalnız, fırından çıktığında gerçekten çok sıcak. (çocukları yaklaştırmadım) Soğumasını beklemek lazım. Çok da iyi havalandırmak gerekiyor.

      Sil
  6. O kadar güzel görünüyorlar ki gözüme, acaba dekorasyon için kullanılabilirler mi diye düşünmeden edemedim. Bulundukları yüzeyi kolayca boyamasın diye cilayla kaplanıp kağıt ağırlığı olarak kullanılabilirler belki. Hımm.. Ben bunun üzerine biraz düşüneyim

    YanıtlaSil
  7. ne kadar güzel bir aktivite olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. Yıllardır yerli yabancı bir sürü blog bu pastel işini yaptı.Biri bile o kalıplar tekrar kek işinde kullanılmaz demedi.

    Fotoğraflara bayıldım.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk defa yapışım değil, çocuklar olunca evde malzeme de var yeteri kadar:)
      Aslında kalıpların tekrar kullanılamayacağı belli, o yüzden yazmamışlardır. Ben sadece ufak bir hatırlatma yazayım dedim:)
      Sevgiler:)

      Sil
  9. Ne güzel bir fikir bu. Kalan o küçük parçalar da ziyan olmuyor. :)
    Denemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ziyan sorunu ortadan kalkıyor. Çok sık yapmak gerekmiyor, biraz biriktirip öyle yapmak lazım.

      Sil
  10. Elinize sağlık, çok güzel gözüküyor ama bana biraz fazla sağlıksız geldi. Fırının içine sinmiştir belki vs. asahsfjsahfsakhf fazlasıyla kötümserim sanırım. :( :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç sene önce de yaptık ve ölmedik:)) Şaka bir yana, anlıyorum seni. Zaten çok seyrek yapılan bir aksiyon, ısınma esnasında çıkan koku solunmuyorsa (ki biz uzaklaşıyoruz) zaten sonradan da kalıcı bir koku oluşmadığından zehirli bir etki olacağını düşünmüyorum.

      Sil
  11. hımm biz de birim de bu kalıplarla parafinle mum yapıyorduk çocuklarla.bu da güzel bir uygulama.sen yaptıysan uygulanilir bir fikirdir.seviyorum paylaşımlarını:-)

    YanıtlaSil
  12. Hakkaten ne olacak, o daha "çocuk" ya, ama benim gördüğüm en yaratıcı, en becerikli çocuklardan biri:))

    YanıtlaSil