6 Mart 2015 Cuma

İsmet Bey`in Kulaklarını Çınlattık!

İsmet Apaydın`ın İsigami kitabı çıkardığını geçtiğimiz eylül ayında haber vermiş, tanıtmıştım. Kitabı ilk fırsatta aldım, hatta aralık ayındaki kısa Hamburg seyahatinde hem İsmet Bey`i ziyaret eder, hem de kitabını imzalatırım diye düşünmüştüm ancak sayılı gün orada olunca bir türlü planlamak mümkün olmadı.

Bizim evde kağıt katlama denince, özellikle minik şeylerde üstüne tanımadığımız tek isim var: Kai Felix! Onun el becerisi konusunda mütevazı olmam gerekmiyorsa müthiş derim! Hiç üşenmez; geçen yıl okul tatile girmeden tüm sınıf ve öğretmenleri için origamiden kalpler yapıp dağıtmıştı. Bir ara kağıttan kutulara kafayı takmıştı, boy boy kutular yaptı, bir ara irili ufaklı sayısız turna kuşu katladı. (ufak derken tırnak boyutu gibi mesela) Geçen hafta baktım açmış interneti uçak katlıyor, bilmediğimiz modeller deniyordu.
İsigami de onun için çok sevdiği faaliyetler arasına çoktan girdi. Daha önce İsmet Bey ile tanıştığımızda hep birlikte İsigami yapmayı öğrenmiştik ya da denemiştik daha doğru bir ifade ile. Prensipte nasıl olduğunu bildiği için Kai Felix bir oturuşta yedi figür yaptı.






Kitabın anlatımı çok güzel, tüm aşamalar tek tek fotoğraflanmış. Kitabın arka bölümünde İsigami için kullanılacak, o ölçüde kesim yerleri belli olan kartonlar da düşünülmüş. Geriye tek bir şey kalıyor: Kitabı Türkçe olarak yayımlayacak bir yayınevi!

Konuyla ilgili diğer linkler:

http://www.mutlueller.com/2013/10/konumuz-isigami.html
http://www.mutlueller.com/2013/12/isigami-bolum-ii.html
http://www.mutlueller.com/2014/09/isigami-kitab-ckt.html


Not: Fotoğrafları lütfen izinsiz kullanmayınız.

16 yorum:

  1. Kai Felix adamim... O ufacik elleri gercekten de cok yetenekli. Gecen yil yaptigi turna kuslarini hala sakliyorum. Ve kalpleri de sakliyorum demek isterdim ama ne yazik ki haylaz Sofi dolabin ustune ziplamak suretiyle parca pincik yapti.
    Bu kagit katlama islerine hic aklim ermiyor nasil da ozeniyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yazınca hatırladım, sana da yapmıştı turna kuşlarından:)) Söylerim ben yapar yine sana, gönderdiririz bir ara:)

      Sil
  2. Ne becerikli yahu, bir de sabırlı. Ben de olmayan iki özellik. Hem de o küçük elleriyle. (Kendimi tutamayıp içimden maşşallah da dedim evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seviyor minik şeylerle uğraşmayı. Okul çantası da kendisine yazdığı minik notlarla dolu:))
      Çok teşekkürler:)

      Sil
  3. Maaşaallah..
    Ben değil ama ablam meraklıdır ve bir o kadar becerekli. :) Göstereyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel! O zaman ablanız bayılır bunlara:))

      Sil
  4. ee biz kitabı nerden alıcaz ,bayıldım bende çok severim bu tür işleri,Türkiye de kitap var mı Semacım???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkçe olarak henüz yayımlanmadığından yok maalesef. Umarım olacak ama, haber veririm Semra`cım:)

      Sil
  5. Merhaba Sema Hanım. İsigami'yi tekrar okuyucularla buluşturduğunuz için teşekkür ederim. Hele Kai Felix'in bir oturuşta tam 7 isigami figürünü yaptığını öğrenmek, ne kadar başarılı ve yetenekli olduğunu görmek beni çok ama çok sevindirdi. Kendisini içtenlikle tebrik ediyorum. Bu arada diğer aile mensuplarına da ayrıca sevgi ve selamlarımı iletirseniz sevinirim. İnşallah, sizinde bahsettiğiniz gibi, kitabımın türkçesini yayınlamak isteyen bir Yayınevi çıkarda, Türkiyedeki vatandaşlarımda İsigami ile yakınen tanışırlar. Şimdiki arzum ve hedefim de bu zaten... İnşallah o günleri görme mutluluğunu da yaşamak nasip olur. İyi günler dileğiyle tekrar teşekkür ederim. Tüm güzellikler ve mutluluklar sizin ve yurdumun insanlarının olsun.
    Saygı ve sevgilerimle, tekrar buluşmak umuduyla hoşça kalın efendim...

    İsmet Apaydın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim İsmet Bey. Kitabınız gerçekten çok güzel. Keşke herkes faydalanabilse dedim ilk elime aldığımda. Kai Felix hiç unutmamış, temel figürleri hatırladığından kolay oldu yapması.
      Umarım Türkçe olarak da basılır bu güzel kitap. İçten düşüncelerinizi aile fertlerine de ilettim, hepsinin selam ve sevgileri var. Yazın Hamburg`a geldiğimizde görüşürüz umarım:)
      Sevgiler...

      Sil
  6. İsmet Bey'i senin bloğundan tanıdık Semi, Kendisi nerede oturur bilemem ama İstanbul'a yolu düşerse kendisi ile tanışmak isterdim :) Bloğun aracılığı ile kendisine selamlarımı saygılarımı iletiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolat, İsmet Bey Hamburg`da yaşıyor. Umarım bir gün yollarımız kesişir, hep birlikte görüşürüz.

      Sil
  7. Burdan tüm yayınevlerine seslenilir : turkish translate :-)) çıksın alalım biz de !!

    YanıtlaSil
  8. Kai Felix'i yerim ben:)
    Bendeki o origami şeysini kargoyla yollayayım ben size tamam mı? Yazışırız. Bursa'ya ne zama geleceğim belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmen yeter Sezer`cim. Sen buralara gelirsen getirirsin, acelesi yok nasıl olsa:)

      Sil