2 Mart 2021 Salı

BEKVAM Basamaklı Tabureye El Attım

IKEA`nın bu meşhur BEKVAM taburesini bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Kaç yıldır bizim evin demirbaşı tam olarak hatırlamıyorum ama 15 yıldan fazla olduğu kesin. Masif olduğu için gayet sağlam, çok kullanışlı. Dolaplara ulaşamadığım yerlerde imdadıma yetişir, tabure niyetine üzerine oturulur, geçen yaz sehpa olarak bahçede bile kullandık. 

Bu BEKVAM tabureye doğal halinin dışında müthiş değişimler yapanlar var, bunlardan en çok beğendiğim şurda, mutlaka bakın acayip bir örnek gerçekten. Pinterest gibi kaynaklarda ise tahmin edersiniz ki çok fazla örnek mevcut. Böyle sağda solda göre göre "ben neden denemiyorum" deyip kolları sıvadım. Ama hemen belirteyim; başlıktaki bu "el atma" olayı yeni değil, birkaç sene öncesine ait. Taşınma faslı, araya giren onca iş derken birçok şey gibi kaynadı arada. Bir yandan iyi de oldu, hâlâ severek kullanıyorum ve gayet başarılı bir sonuç elde ettiğimi teyid edebilirim. 

Bizim evde kırtasiye, boya malzemesi bitmez. Bu kullandığım akrilik boyalar da çocukların çalışmalarından kalanlar. Hatta bu kadar çok rengin nerden kaldığını bile hatırlıyorum. Peer Ole kimya dersi için ahşap periyodik tablo yaparken kullanmıştı. O zamandan bugüne nerelerde kullandık hâlâ bitmedi.


Kağıt bant ve fırçamız da varsa hemen başlayabiliriz. Hiçbir plan program yapmadan tamamen kafama göre bantladım. Nereyi ne renk boyasam diye düşünmeden içimden geldiği gibi boyayı sürmeye başladım. Renkler iyice ortaya çıksın diye iki kat, bazen üç kat geçtim üstünden.
 

Boyadıkça ve renklendikçe daha bir keyiflendim. Kuruduktan sonra ise böyle işlerin en sevdiğim bölümüne sıra geldi: kağıt bantları çıkarmak! Ama bunun için iyice kuruduğundan emin olmak gerekiyor. Bazı yerlerde heyecanıma kapılıp biraz acele ettiğimden hafif bozulmalar oldu. Yine de genel olarak sonuçtan çok memnun kaldım. Rengarenk bir basamağımız oldu, havası değişti. Sehpa niyetine bahçede kullanırken çok hoş fotoğraflar çekmiştim aslında ama telefonum çökünce ne varsa gitti. Havalar düzelsin, bir ara keyifli bir fotoğraf eklerim buraya. 

33 yorum:

  1. Oldukça eğlenceli olmuş sonuç:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yapması da keyifli bir iş:))

      Sil
  2. bu şekilde boya yapmak çok keyifli, kafana göre:) aynı yöntemle ben de bir sehpa boyamıştım:) emeklerine sağlık keyifli günlerde kullan semim💛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehan`cım öyle serbest çalışınca daha bir zevkli biliyorsun:)) Senin sehpanını da dün görmüş oldum, çok güzel. Çok teşekkürler buralara hep uğradığın için, öptüm seni:)

      Sil
  3. Ben bilmiyordum İKEA'nın bu ürününü. Son hali yaşayan her ikizler burcu mensubunu extra mutlu edecek türden görünüyor :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. IKEA`nın bazı ürünlerini çok pratik buluyorum, bu da onlardan biri. Fazla renkli oldu ama içimden öyle geldi biraz da:)) Mutlu ettiğine sevindim:) Sevgiler...

      Sil
  4. Ahşap boyama yapmak çok zevkli... Çok güzel daha doğrusu eğlenceli olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu ahşap çok çalıştığım bir malzeme değil, arada denk gelirse seve seve:) Ama gerçekten çok zevkli:) Çok teşekkürler yorumunuz için:)

      Sil
  5. Son derece başarılı bir çalışma ve farklı görüntüsü ile bahçenize yada diğer yaşam alanlarına yeni bir hava katmıştır eminim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Rengarenk olduğundan çok dikkat çektiği kesin:))

      Sil
  6. Renkler göz alıcı. Güzel günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epey renkli oldu ama severek kullanıyorum:)) Çok teşekkürler:)

      Sil
  7. Elinize sağlık gayet güzel bir sonuç elde etmişsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş değişim renkli canlı tam benlik :) Ellerine sağlık Semicim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Derya`cım, rengarenk oldu:))

      Sil
  9. "Kendin Yap" tarzı işler herhalde dünyanın en rahatlatıcı şeyleri. Ellerinize sağlık, güzel günlerde kullanın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gerçekten öyle. Terapi etksisi olduğu bence kesin:) Çok teşekkürler.

      Sil
  10. Tabure güzelmş,15 yıldır dayandığına göre gerçekten sağlammış..Bu tür sağlam tabureler aslında dediğiniz gibi çok kullanışlı ve pratik oluyor,her eve lazım olanlardan..Tabureyi desenlemeniz de çok hoş olmuş gerçekten,çağdaş modern sanat yapımı gibi olmuş..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlamlığı konusunda hiç şüphem yok, daha uzun yıllar bizimle olacak öyle gözüküyor:)
      Beğenmenize sevindim, çok teşekkürler:)

      Sil
  11. Semi, çok hoş olmuş:) Bayılıyorum aklına gelen bu fikirlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sezer`cim. Sağa sola fazla bakınca insanın aklına gelmeyen de geliveriyor:)

      Sil
  12. Sehpana bayıldım. Harika olmuş Semi'cim. Cıvıl cıvıl renkleriyle ne hoş boyamışsın. Ellerine, emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esin`cim. Rengarenk oldu, şimdiye kadar iyi anlaştık kendisiyle. Bir gün sıkılırsam tekrar boyayabilirim:)

      Sil
  13. Güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir çalışma, teşekkürler:) bu arada sizi takibe aldım, beklerim.:)

    YanıtlaSil
  15. Eve kapandığımız bu zamanlarda güzel bir etkinlik olmuş. elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Daha eski bir çalışma ama her zaman yapılabilir elbette:)

      Sil
  16. Merhaba Semi hanım. Sizi ziyarete gelmiştim ama İKEA basamaklı tabureyi görünce kendimi evimde hissettim. İlk önce, ağır olduğu ve tabureler de aynı işi gördüğü için aldığıma pişman olmuştum. Gereksiz yer kapladığını düşünüyordum. Ancak, yıllar sonra şimdi kullanıyorum ve çok memnunum.
    Ayrıca, ben sizin takipçiniz değilmişim, çok şaşırdım.
    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil